FOK!games kijkt vooruit naar 2006

Leo (leejow)

Het jaar 2006 is maar net begonnen, dus we hebben nog een hoop om naar vooruit te kijken. Zo hebben we net de launch van een console achter de rug, maar er staan er nog twee op ons te wachten. Het is echter nog speculeren of de Revolution nou in 2007 komt en of de PlayStation 3 al in de lente zal komen. Over launchgames is nog minder zeker, komt Unreal Tournament nou wel of toch niet? Zeker is dat we in mei tijdens de E3 een hoop kunnen verwachten. Zo kunnen we bijvoorbeeld de revolutionaire controller van de Nintendo Revolution eindelijk eens in actie zien. Natuurlijk kan je op FOK!games vertrouwen om alle gamers goed de hoogte te houden over het nieuws bij de E3.

Niet alleen op het gebied van consoles, maar ook games zal het dit jaar zeker interessant worden. Zo heb je SiN Episodes. Een game met niet één releasedate, maar meerdere die ieder weer uitgesteld kunnen worden. En natuurlijk S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl en Duke Nukem Forever. De nieuwsberichten dat ze goud zijn hebben we al sinds 2004 klaarstaan en ze beginnen langzamerhand stoffig te worden. Wordt de deadline in 2006 dan toch gehaald? Of kunnen we beter alvast data gaan prikken op de kalender van 2007?

Grote developers nemen afscheid van werknemers. Dit hoeft niet altijd een verlies te zijn, maar kan voor ons gamers ook een winst zijn.

Sommige werelden zullen wat groter worden, terwijl andere werelden kleiner worden en gamers dichter bij elkaar worden gebracht.

Zal 2006 veel frustraties brengen? Waarbij ALDI pc\'s met XP Home het waarschijnlijk zeer zwaar gaan krijgen. Maar ja, zelfs met support was het afgelopen jaar al gevaarlijk.

We kunnen ons natuurlijk erop verheugen om dit jaar erachter te komen wat er met onze favoriete gamecharacters gebeurde. Niet dat we veel geven om Gordon Freeman, maar het is leuk om te weten dat zijn vriendinnetje nog leeft. Zal Gordon de ranken van Uber-Nerd ontsnappen en het rijk van de Players binnengaan? Lexie heeft alvast koffie voor hem klaargezet. In 2006 zullen we daar misschien wel achter komen.

Ook zullen we weten hoe het verder gaat met onze grote groene held en zijn strijd tegen het kwaad. Natuurlijk hebben we het niet over de Hulk, maar over Master Chief. De geschiedenis van Hyrule zal ook wat duidelijker worden, als we samen met Link weer op pad gaan. Daarnaast hebben we natuurlijk nog producten van eigen bodem. Hoe zal Guerilla\'s prive-legertje het er van af zal brengen volgend jaar?

Van 2006 is nog veel onduidelijk. Onze FOK!games redacteuren hebben hun kristallen bollen opgepoetst en geprobeerd een blik in de toekomst te werpen. Zij geven hun Top 3 van games waar je dit jaar zeker op moet gaan letten. Helaas moest MrSubtle verstek laten gaan, die was nog aan het prutten met koffiedik.