FC Groningen opent Euroborg met zege

FC Groningen heeft het tijdperk Euroborg met een klinkende 5-0 overwinning op BV Veendam ingezet. Erik Nevland was met drie treffers in een tijdsbestek van zes minuten de grote man.

Uiteraard was de vraag die op ieders lippen lag ‘wie scoort het eerste doelpunt in Euroborg?’ Het had niet veel gescheeld of Martin Drent was met die eer gaan strijken. Veendam begon namelijk sterk, maar kon het overwicht niet uitdrukken in treffers. Erik Nevland had daar minder moeite mee: de Noor scoorde van de 19e tot en met 25e minuut liefst driemaal. Vlak voor de pauze zorgde Glen Salmon voor 4-0, waarna Yuri Cornelisse in de tweede helft de eindstand vastlegde. Vrijdag ontmoet FC Groningen voor de competitie SC Heerenveen in het nieuwe onderkomen. Net als gisteravond zal het stadion dan zijn gevuld met 20.000 toeschouwers.

RKSV Heeze – NAC Breda 0-11
Doelpunten NAC Breda: Van Hooijdonk (3), Vonlanthen (2), Diba (2), Slot, Jenner, Rigters, ED