Florent Serra verrassende winnaar in Adelaide

Michel (Baraja)
Florent Serra heeft het ATP-toernooi van Adelaide gewonnen. In een toernooi dat bol stond van de verrassingen leverde ook de finale een onverwacht resultaat op.

De 24-jarige Serra klopte in de eindstrijd de Belg Xavier Malisse met regelmatige cijfers: 6-3 en 6-4. De Fransman was veel koelbloediger op de belangrijke momenten, waar Malisse liefst zes breakkansen om zeep hielp. De uitslag van de finale was de apotheose van een week vol sensaties. Zo werden Lleyton Hewitt en James Blake vroeg uitgeschakeld en was Tomas Berdych in de halve eindstrijd totaal niet opgewassen tegen Malisse.

Serra was uiteraard heel blij met de zege: ”Drie jaar geleden maakte ik hier mijn debuut op het ATP-circuit en nu win ik hier. Ik behield mijn kalmte, vanwege de ervaring die ik afgelopen jaar in Boekarest opdeed bij het winnen van mijn eerste toernooi.” Malisse klaagde over pijn aan zijn voet: ”Als je je niet optimaal kan bewegen, is het lastig op dit niveau wedstrijden te winnen. Hopelijk ben ik op tijd fit voor de Australian Open.”