Uitslagen FA Cup 3e Ronde

Manchester United heeft zich hevig geblameerd in de FA Cup. The Mancunians kwamen bij Burton Albion niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel en moeten in de herkansing op Old Trafford. Chelsea, Liverpool en Arsenal wonnen wel, zij het niet met overmacht.

Manchester United gaf een aantal spelers rust voor de confrontatie tegen Burton Albion, dat uitkomt in de Conference. Geen Rooney, Van Nistelrooij of Ronaldo in de basis, wel Piqué, Bardsley, Rossi en Solskjaer, die zijn rentree maakte in de startende elf. The Brewers waren in de eerste helft de dominante ploeg, en kregen via Shaw en Stride goede kopkansen. In het tweede bedrijf heerste ManU, maar groeide keeper Deeney uit tot held van de avond.

Liverpool plaatste zich in een ware klassieker voor de ronde van de laatste 32. The Reds kwamen met 3-1 achter bij Luton Town, maar wonnen alsnog met 3-5. Steven Gerrard zette de equipe van Rafael Benitez al na een kwartier op voorsprong, zodat een simpele avond in het verschiet leek te liggen voor de nummer drie van de competitie. Luton – de nummer negen van de Championship – scoorde echter via Howard, Robinson en Nicholls tegen en leek op weg naar een stunt. Liverpool herpakte zich snel en koerste dankzij treffers van Sinama Pongolle en Xabi Alonso (ieder twee) toch naar ronde vier. Vooral het laatste doelpunt van de Spanjaard was een parel: vanaf eigen helft klopte hij de uitgekomen goalie Beresford. Jan Kromkamp maakte overigens op 3-4 zijn debuut voor de huidige Champions League houder.

Chelsea en Arsenal boekten minimale zeges. The Blues konden ternauwernood een replay voorkomen en versloegen in eigen huis Huddersfield Town: 2-1. Carlton Cole bracht Chelsea al snel aan de leiding, maar dat bleek niet de opmaat voor een monsterscore. Een kwartier voor tijd zorgde Taylor-Fletcher voor de gelijkmaker, alvorens Gudjohnsen zijn club voor een blamage behoedde. Chelsea gaf trouwens een aantal toppers rust. Arjen Robben viel achttien minuten voor tijd in en had een groot aandeel in de winnende treffer.

Arsenal begon met Van Persie en Bergkamp in de basis en kende in Owusu-Abeyie een invaller. Goals van Robert Pires zetten Cardiff City al vroeg op een 2-0 achterstand. Feyenoord-huurling Glenn Loovens had weinig schuld aan de tegengoals. Vlak voor tijd scoorde Jerome namens de bezoekers nog tegen. Newcastle United noteerde ook een minimale overwinning. The Magpies waren niet veel beter dan Mansfield Town, maar wonnen toch met 1-0. Matchwinnaar was Alan Shearer, die met zijn tweehonderdste doelpunt het clubrecord van Jackie Milburn evenaart.

Verrassingen waren er uiteraard ook. Zo kan Fulham zich na de 1-2 nederlaag tegen Leyton Orient (uit de Divison 2) volledig concentreren op de competitie. Collins John was trefzeker voor The Cottagers, maar miste op 1-2 een strafschop. Middlesbrough – zonder Boateng en Hasselbaink – moest aantreden bij Nuneaton Borough, een club uit de Conference North. Een late gelijkmaker (uit een penalty) van de underdog zorgde voor een 1-1 eindstand. Gaizka Mendieta had de Premier Leagueclub middels een vrije trap nog in een voordelige positie gebracht. Ook Everton (1-1 tegen Millwall) en Wigan Athletic (1-1 tegen Leeds United) ontdeden zich niet van teams uit een lagere divisie.