Laatste orkaan seizoen VS sterft eindelijk

Nood-kloon had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

Icoon AlgemeenHet orkaanseizoen in de Verenigde Staten is eindelijk afgelopen. Zeta, die eigenlijk geen gevaar bracht voor het vaste land, zette bij het sluiten van de markt nog even een stevig record. Nog nooit heeft een tropische storm het zo lang volgehouden als deze. Met Zeta was de storm Alice, in 1955, de enige storm die hoe dan ook het nieuwe jaar begroette.

Zeta was de laatste van de 27 benoemde stormen in dit seizoen, dat eigenlijk al op 30 november vorig jaar eindigde. Veertien van de 27 tropische stormen vormden orkanen dit seizoen. De bekendste en meest verwoestende hiervan was Katrina, die vooral in de staten Louisiana en Mississippi huis hield en voor miljarden dollars schade aanrichtte en honderden dodelijke slachtoffers maakte.

Het seizoen in 2006 begint officieel op 1 juni, elke storm die zich voor die tijd aankondigt, wordt echter bij het totaal van 2006 opgeteld. De eerste storm zal Alberto worden genoemd. "Dus, tot het seizoen van 2006 begint, tenzij Zeta een onverwachte comeback maakt, zegt het Nationale Hurricane Center tot ziens", aldus orkaanspecialist Stacy Stewart toen het laatste bericht over Zeta bekend werd gemaakt. "Eindelijk".