Uitslagen Lakeside Dag 1

Raymond (RayMania)
De eerste dag van de Lakeside World Professional Darts Championship 2006 kende al een aantal verrassende uitslagen. Een overzicht van dag één in Frimley Green.

In de openingspartij van de dag viel al het doek voor de als vijfde geplaatste Tony Eccles. The Viper kon het niet bolwerken tegen de Deen Per Laursen en ging met 2-3 onderuit. In de partij die daarop volgde, vloog Ted Hankey, de winnaar van 2000 en de verliezend finalist van 2001, uit het toernooi. The Count werd door de Nederlander Albertino Essers met 1-3 geëlimineerd.

De als eerste geplaatse Mervyn King liet er in zijn partij tegen Brain Woods geen gras over groeien en liet zien gemotiveerd te zijn om zijn eerste Lakeside-titel binnen te halen. The King, vorig jaar nog uitgeschakeld door André Brantjes, won eenvoudig met 3-0. Shaun Greatbach wist zich eveneens te plaatsen voor de tweede ronde door een moeizame zege op Niels de Ruiter. Nine Dart zegevierde met 3-2 en moet nu aantreden tegen Laursen. Mareno Michels, de derde Nederlander die vandaag het podium in Frimley Green betrad, wist de prestatie van Essers niet te herhalen. De debutant op de Lakeside kreeg een pak slaag van Paul Hogan: 0-3.

Uitslagen Dag 1:

Tony Eccles (Eng,5) - Laursen (Den) 2-3
Ted Hankey (Eng,8) - Albertino Essers 1-3
Mervyn King (Eng,1) - Brain Woods (Eng) 3-0
Shaun Greatbach (Eng) - Niels De Ruiter 3-2
Mareno Michels - Paul Hogan (Eng) 0-3
Tony O'Shea (Eng/6) - Tony West (Eng) 3-1