Sykora naar Rangers

De New York Rangers hebben zojuist een deal gesloten met de Mighty Ducks of Anaheim. Right wing Petr Sykora vertrekt uit Californië en gaat naar de Big Apple. Ook mogen de Rangers in de vierde ronde van de draft in 2007 een extra speler kiezen. De Mighty Ducks krijgen op hun beurt verdediger Maxim Kondratiev.

Rangers general manager Glen Sather kwam met het bericht naar buiten en is erg enthousiast over de komst van Sykora naar New York. "Sykora is een goede aanvallende speler met veel kwaliteit in huis die snelheid en scoringsvermogen kan toevoegen aan de selectie. Hij zal een belangrijke rol gaan spelen in het team". Sykora heeft in 34 wedstrijden dit seizoen zeven doelpunten en dertien assists weten te scoren. Sykora kwam drie seizoenen uit voor de Mighty Ducks. Hij was betrokken bij de rit naar de Stanley Cup Finale in 2003, waarin het team in een best-of-seven met 4-3 verloor tegen de New Jersey Devils. Bij dat team speelde hij zeven seizoenen lang en wist hij in het seizoen 1999-2000 de Stanley Cup te veroveren.

Het was al geruime tijd duidelijk dat de dagen van Sykora bij de Mighty Ducks geteld waren. De 29-jarige Tsjech werd al eerder zonder reden buiten de formatie gehouden. Ook gisteravond tijdens de wedstrijd tegen de Minnesota Wild, die de Mighty Ducks met 4-1 verloren, speelde Sykora niet mee. Hij zei in een gesprek met de Los Angeles Times dat hij een verandering van team "niet erg zou vinden". Eerder ging al het gerucht dat Sykora naar de Montréal Canadiens zou vertrekken, dit gerucht bleek echter al snel onjuist.

Kondratiev (22) wordt getipt als een talentvolle verdediger. De jonge Rus begon zijn NHL-carrière bij de Toronto Maple Leafs. Door dit team werd hij in de zesde ronde van de draft in 2001 gekozen.
Kondratiev was tot nu toe goed voor één doelpunt, twee assists en 24 strafminuten.

De Rangers presteren dit seizoen bovengemiddeld met superster Jaromir Jagr als right wing. Het team staat tweede in de Atlantic Division en vijfde in de Eastern Conference. Het nieuwe team van Kondratiev doet het beduidend slechter. De Mighty Ducks staan vierde in de Pacific Division en tiende in de Western Conference.

Opvallend is dat de Rangers nu veel Tsjechen in de selectie hebben. Naast Sykora hebben de Rangers nog zes andere Tsjechen in hun selectie. Bij de Rangers zal Sykora ook herenigd worden met Steve Rucchin. Rucchin speelde in het vorige NHL-seizoen nog samen met Sykora bij de Mighty Ducks. Sykora`s eerste wedstrijd voor de Rangers zal hoogstwaarschijnlijk dinsdag plaats vinden, als de Calgary Flames op bezoek komen.