AGEIA PhysX card release in Q1

De AGEIA PhysX kaart is een veelbesproken onderwerp. De meningen gaan uiteen van een geweldige uitbreiding tot een nutteloos kaartje waarvan de aanschaf door de snelheid van de huidige grafische kaarten niet gerechtvaardigd is. Hardwarematig is de kaart al een tijdje klaar, maar hij is nog niet te koop omdat er nog geen software voor beschikbaar is. In Q1 van dit jaar zal het produkt echter wel in de winkels liggen samen met games die de kaart ondersteunen.

Demo's zijn er wel en blijkbaar zijn die toch wel indrukwekkend. BFG, een partner van nVidia, is erg enthousiast over de kaart. Veel van de werknemers bij BFG zijn ex-3Dfx werknemers en zijn ondervinden de kaart als een hernieuwde 3D revolutie.

De demo die ze hebben bevat honderden vaten, dozen en andere objecten die omver te schieten zijn. Bij een vergelijking tussen een SLI opstelling van twee nVidia kaarten draaide de PC zonder de PPU (Physics Processing Unit) op een lage framerate van 6fps. Dezelfde configuratie maar dan met de PPU was in staat om de hele demo op een stabiele 30fps te draaien. Toch een flink verschil. Helaas is er geen video beschikbaar, maar wel een screenshot van de demo: