New Jersey Devils eren Stevens en Daneyko

De New Jersey Devils zullen Scott Stevens en Ken Daneyko eren door hun shirtnummers terug te trekken en hun shirts naar het dak van de Continental Airlines Arena te hijsen.

Scott Stevens zal zijn eerbetoon op vrijdag 3 februari krijgen, als de Devils thuis spelen tegen de Carolina Hurricanes. Ken Daneyko krijgt dezelfde show op vrijdag 24 maart, als de Boston Bruins op bezoek komen.

Stevens, die de Devils naar drie Stanley Cup-overwinningen leidde gedurende zijn dertien jaar met het team, kondigde zijn afscheid aan op 6 september vorig jaar. In zijn 22 jaar durende carrière speelde hij behalve voor New Jersey voor Washington en St. Louis. Stevens scoorde in totaal 196 doelpunten en 712 assists voor een totaal van 908 punten, en had 2785 strafminuten. Dit alles behaalde hij in 1635 wedstrijden. In 956 wedstrijden met de Devils scoorde Stevens 93 doelpunten en 337 assists en kreeg hij 1007 strafminuten.

Op 26 november 2003 speelde hij zijn 1615e wedstrijd en passeerde zo zijn voormalig teamgenoot van de Washington Capitals, Larry Murphy, op de ranglijst van meest gespeelde wedstrijden door een verdediger. Stevens heeft overigens niet dat record in handen. Gordie Howe, Mark Messier, Ron Francis en Dave Andreychuk blijven hem voor. Wel heeft Stevens het record voor het grootste aantal playoff-wedstrijden voor een verdediger op zijn naam staan, dit staat op 233 wedstrijden. Verder heeft hij nog andere zaken klaar weten te spelen bij de Devils. In de eeuwige ranglijst van de club staat hij tweede met zijn aantal gespeelde wedstrijden, derde met zijn assiststotaal en gedeeld zesde met zijn puntenaantal. In 2000 was hij de zevende verdediger die de Conn Smythe Trophy in ontvangst mocht nemen. Deze beker is voor de meest waardevolle speler voor zijn team in de playoffs. Ook speelde Stevens in 13 NHL All-Star wedstrijden.

Daneyko speelde 1283 reguliere wedstrijden in zijn NHL-carrière, allemaal bij de Devils. Op de eeuwige ranglijst van de club staat hij eerste met zijn aantal gespeelde wedstrijden, en op de eeuwige ranglijst van de NHL staat hij 38e. Van 4 november 1989 tot 29 maart 1994 wist Daneyko 388 wedstrijden op rij te spelen zonder verstek te hoeven laten gaan, wat betekent dat hij het clubrecord van de Devils op zijn naam heeft staan. Met 2519 strafminuten heeft hij ook een record in handen, namelijk dat van meeste strafminuten onder spelers die maar voor één team zijn uitgekomen. In alle reguliere wedstrijden die hij speelde behaalde hij 178 punten door 36 doelpunten en 142 assists te scoren. Daneyko was net als Stevens als speler betrokken bij de drie Stanley Cup-overwinningen van de New Jersey Devils. Hij nam op 11 juli 2003 afscheid van de NHL.