'Mooner' op snelweg aangehouden

Icoon PolitieDe politie heeft vanmorgen drie mannen aangehouden die zich misdroegen op de snelweg A73. De twintigers reden in een auto ter hoogte van Heumen (Gelderland) en vielen andere automobilisten lastig. Een van de mannen deed een autodeur open en liet zijn blote billen zien aan andere weggebruikers, zo meldde een woordvoerder van de politie.

Behalve aan 'moonen', maakten de drie zich ook schuldig aan diverse andere zaken. Zo haalde de twintigjarige bestuurder meerdere malen in via de vluchtstrook en remde hij af vlak voor andere auto's. De andere twee passagiers, van twintig en 22 jaar, gooiden rommel uit de auto en beschenen automobilisten achter hen met sterke schijnwerpers die op het dak van hun auto waren gemonteerd. Op de voorzijde van hun wagen zaten nog eens tien extra lampen.

De politie kreeg meerdere klachten over het gedrag van het drietal. Agenten moesten uiteindelijk pepperspray gebruiken om de bestuurder van de auto te kunnen aanhouden. In de wagen vond de politie een luchtbuks met munitie. De mannen ontkenden zich aanstootgevend te hebben gedragen.