Kromkamp debuteert voor Liverpool in bekerduel

Jan Kromkamp heeft zijn debuut voor Liverpool gemaakt. In een raar duel uit bij Luton Town kwam de Nederlander een kwartier voor tijd in de ploeg. De uitslag was 3-5.

Steven Gerrard opende na een kwartier de score voor 'The Reds'. Daarna ontspon zich een voetbalgevecht zoals dat alleen in de FA-cup kan. De thuisclub speelde goed en kwam al snel op 2-1. Bij deze stand mocht Djibril Cissé aanleggen vanaf elf meter, de penalty werd gemist door de Fransman. In de 53ste minuut liet Kevin Nicholls zien hoe je een strafschop benut. Florent Sinama Pongolle, die na 57 minuten inviel voor Momo Sissoko, scoorde tweemaal, evenals Xabi Alonso en hield zijn club in het toernooi.

Na de bevrijdende 3-4 na 74 minuten mocht Kromkamp als extra verdediger het veld in. Hij speelde een gedegen kwartiertje en liet zien dat hij ook in Engeland de achterlijn kan vinden. Zijn voorzetten leverden geen doelpunt op. Nadat doelman Marlon Beresford bij een corner de gelijkmaker wilde forceren, was hij geklopt. Alonso kreeg de bal en schoot vanaf zijn eigen helft in het lege doel. Zo eindigde een spannend voetbalgevecht in schoonheid.

Luton Town - Liverpool 3-5 (2-1)
16' Gerrard 0-1
31' Howard 1-1
43' Robinson 2-1
53' Nicholls 3-1 (pen)
62' Pongolle 3-2
69' Xabi Alonso 3-3
74' Pongolle 3-4
90' Xabi Alonso 3-5