FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 19 maart 2005

Vrouw leidt islamitische dienst

Tarak had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsIn New York heeft een vrouw vrijdag een islamitische gebedsdienst geleid. De dienst vond plaats in de kathedraal St. John of the Divine in Manhattan. Buiten de kathedraal had de politie haar handen vol aan demonstranten die de bijeenkomst wilden verstoren. "Als dit een islamitisch land was, dan zou deze vrouw worden opgehangen", aldus ťťn van de demonstranten.

Tachtig tot honderd mannelijke en vrouwelijke moslims waren aanwezig bij de gebedsdienst. Het initiatief voor de dienst kwam van Asra Q. Nomani. Zij zei dat het doel van de bijeenkomst het 'onder de aandacht brengen van de ongelijkheid van mannen en vrouwen in de islam' was. De vrouw die voorging in de dienst, islamoloog Amina Wadud, zei dat haar daad de mogelijkheden binnen de islam symboliseert.

Vier zelfmoorden met behulp van website

Icoon Medisch nieuws Zeker vier mensen hebben met behulp van de website Dokteronline zelfmoord gepleegd. Via de site bestelden ze een medicijn, waar ze vervolgens een overdosis van namen. Dat stellen twee 'suÔcideconsulenten' van De Einder die met deze personen over hun zelfdoding spraken. De Einder is een landelijke opererende stichting die mensen met een doodswens bijstaat.

Naast de vier zelfmoorden kregen minimaal tien personen met zelfmoordplannen de site getipt om aan een overdosis medicijnen te komen. Het is bij de medewerkers van De Einder niet bekend of zij daadwerkelijk in hun opzet zijn geslaagd.

De website raakte eerder deze week in opspraak, toen bekend werd dat een internetarts een 44-jarige vrouw een overdosis pijnstillers voorschreef. Kort erna pleegde ze zelfmoord. Een meerderheid in de Tweede Kamer wil nu dat minister Hoogervorst een verbod instelt op het voorschrijven van medicijnen via internet. Tegen de betrokken arts is door het Medisch Tuchtcollege een onderzoek ingesteld. Hij zal worden gedaagd.

Gerucht: Britney Spears zwanger

Louterman had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Showbiz nieuws Popdiva Britney Spears is mogelijk zwanger. Althans, dat beweert een select groepje 'belly watchers'. Volgens hen is het buikje van Spears de laatste tijd wat boller dan normaal. Dit kan volgens de belly watchers twee dingen betekenen. "Of ze is zwanger, of ze heeft te veel hamburgers en patat naar binnen lopen stouwen", aldus ťťn van hen.

De geruchtenstroom wordt verder aangewakkerd omdat Britney onlangs in een babywinkel in Los Angeles gezien is. Eerder kocht ze al een zwangerschaps-badpak. Dit kan wellicht ook voor haar bolle zusje zijn.

Britney Spears Britney Spears onlangs
Zou ze zwanger zijn?

Demonstranten bezetten luxe villa Berlusconi

svenski had ons via de nieuws-submit te melden:

Honderd Sardinische separatisten hebben als protestactie tegen de Italiaanse symbolen op het eiland SardiniŽ, de luxueuze villa van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi bezet. De betrokken bewoners van het eiland in de Middellandse Zee vinden dat ItaliŽ de cultuur en taal van SardiniŽ te veel in de verdrukking brengt.

Het landgoed van Berlusconi was binnen korte tijd bezet door de protestanten. Voordat de politie kon ingrijpen waren de demonstranten al bij een van zijn zwembaden. Verder kwamen ze niet: de politie verwijderde ze van het terrein.

Berlusconi's landgoed op het eiland is van flinke omvang. Het huis telt 27 kamers en er zijn vijf zwembaden. Het landgoed wordt door Berlusconi gebruikt als ontvangstruimte voor tal van officiŽle gasten.

Bezetting landgoed Berlusconi
De bezetters van het landgoed

Uitslagen HCE (19/03/05)

Vanavond werden er vier wedstrijden gespeeld in de Holland Casino Eredivisie. De uitslagen vind je hieronder.

De Graafschap - RBC Roosendaal 0-1
68' Donny de Groot 0-1

Rood : Josť Fortes Rodriquez (RBC)


NAC Breda - NEC 1-2
68' David Mendes 1-0
78' Tininho 1-1
86' Arjan Ebbinge1-2

Geel : Pascal Heije ( NEC)


RKC Waalwijk - Feyenoord 2-4
6' Bernardo Vasconcelos 1-0
24' Romeo Castele 1-1
26' Michael Krohn-Dehli 2-1
33' Salomon Kalou 2-2
90' Danko Lazovic 2-3
90'+4 Romeo Castelen 2-4

Rood: Serginho Greene (RKC)
Geel : Bernardo Vasconcelos (RKC)


AZ - Vitesse 3-0
44' Kew Jaliens 1-0
80' Denny Landzaat 2-0 (penalty)
88' Lindenbergh 3-0

Geel :Theo Janssen, Matthew Amoah, Stijn Vreven ( Allen Vitesse)


Bekijk de huidige stand

Werkloze Marokkanen dreigen met zelfmoord

Icoon Buitenlands nieuws In Marokko heeft een groep van 48 werklozen uit Rabat gedreigd met collectieve zelfmoord indien er niet aan hun eisen wordt voldaan. De groep eist dat koning Mohammed VI ze banen geeft, omdat hij dat beloofd zou hebben. De politie heeft de collectieve zelfmoordpoging verijdeld.

In de Marokkaanse grondwet staat dat een vorst de macht heeft om banen, zowel militair als civiel, te verdelen over het volk. Mensen die geen baan kunnen vinden kunnen wachten op een koninklijke wervingsbrief.

Voor de leden van de groep heeft het wachten echter veel te lang geduurd. Sommigen zeggen zelfs tien jaar gewacht te hebben. Dit is de tweede maal dat de groep werklozen uit Rabat met zelfmoord dreigt in de hoop op een baan. Toen de politie lucht kreeg van de collectieve zelfmoordpoging, werden de werkloze afgestudeerden hardhandig weggeslagen.

Het zijn hoofdzakelijk de werkloze afgestudeerden, de gehandicapten en de armen die baat hebben bij de koninklijke wervingsbrieven. Zo zijn ruim 3000 Marokkanen aan een baan gekomen.

Politie haalt slapende man van rijbaan

Icoon opmerkelijk nieuwsEen slapende man zorgde vrijdagnacht voor consternatie op de Rotterdamse Prins Alexanderlaan. Een automobilist kon de man die midden op de rijbaan lag ternauwernood ontwijken. De gealarmeerde politie trof even later inderdaad een man aan, zo maakte een woordvoerder vandaag bekend.

De 25-jarige man uit Capelle aan den IJssel rook tevens hevig naar alcohol. Na wakker gemaakt te zijn bleek hij nauwelijks op zijn benen te kunnen staan. Hij meende ergens in zijn woonplaats te zijn. De Capellenaar mocht in een politiecel zijn nachtrust vervolgen.

'Cheerleaders te aanstootgevend'

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Texaanse politicus wil dat cheerleaders van schoolteams zich minder aanstootgevend gedragen. De man stelt voor dat subsidies worden ingetrokken indien de optredens niet minder 'seksueel suggestief' worden. Al Edwards, al 26 jaar namens de Republikeinen in het Texaanse parlement, heeft hiervoor een wetsvoorstel ingediend.

"De wijze waarop ze hun achterste en andere lichaamsdelen schudden gaat veel te ver, het is te seksueel geŲrienteerd", meent Edwards. Hij meent dat jongeren hierdoor verkeerde ideeŽn kunnen krijgen. De sportwedstrijden zouden wat hem betreft meer 'familie vriendelijk' moeten worden. De nieuwe regels zouden ook voor majorettes moeten gaan gelden.

Cheerleader

Grote demonstratie in Brussel

Tienduizenden vakbondsleden hebben vandaag in Brussel gedemonstreerd voor een socialer Europa. Hun woede was vooral gericht tegen de nieuwe dienstenrichtlijn van de Europese Unie. De dienstenrichtlijn moet Europa concurrerender maken.

Deze dienstenrichtlijn, opgesteld door oud-eurocommissaris Bolkestein, moet het eenvoudiger maken voor bedrijven om in andere landen hun diensten aan te bieden. Bedrijven mogen overal in Europa werken volgens de regels in eigen land. Zo is het voor bedrijven makkelijker opdrachten in het buitenland uit te voeren, zonder zich zorgen te maken over allerlei regels en bureaucratische belemmeringen.

Vakbonden vrezen voor uitholling van de arbeidsrechten van werknemers. Poolse werknemers zouden bijvoorbeeld volgens hun regels hier legaal kunnen werken zonder dure premie's te betalen. Ook wordt gevreesd dat bedrijven hun hoofdkantoor verplaatsen naar een EU-land, waar de ontslagbescherming slecht is geregeld.

De manifestatie was een organisatie van het Europees Vakverbond. Tegelijkertijd waren er gelijklopende betogingen van jongerenorganisaties en de andersglobalisten en van het Europees Sociaal Forum.

Rellen na FC Den Bosch - Roda JC

Krujer en kirchroa hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsBij rellen na de voetbalwedstrijd FC Den Bosch - Roda JC zijn vrijdagavond twee gewonden gevallen. Supporters van de thuisploeg wreekten de nederlaag van hun club (0-3) op de aanhang van de tegenstander. Zij bekogelden supporters van Roda JC met allerlei voorwerpen.

Ook de bussen moesten het ontgelden. Van drie supportersbussen en de spelersbus van Roda JC werden de ruiten ingegooid. Door de inzet van extra politiemensen en de ME werd voorkomen dat de rellen verder uit de hand liepen. Fans en spelers van de bezoekende ploeg konden pas rond half twaalf met vervangend vervoer naar huis.

Voltallig bestuur AVRO treedt af

svenski had ons via de nieuws-submit te melden:

Vanwege te weinig steun voor het beleid vanuit de verenigingsraad, is het voltallige bestuur van de AVRO vanmiddag opgestapt. Directe aanleiding voor het vertrek zijn de conclusies van de verenigingsraad over het vertrek van twee bestuursleden, afgelopen januari. De directeuren Frans Marechal en Ad 's-Gravesande werden toen de laan uitgestuurd wegens een gebrek aan eenduidige visie.

Het afgetreden bestuur betreurt de breuk, liet de omroep weten. Bestuursvoorzitter Sanders noemt het aftreden vooral jammer omdat er over het beleid grote overeenstemming bestond met de interim-directie, het management en de ondernemingraad. "We hadden daar verder graag verder aan bijgedragen, zeker in een periode waarin de AVRO en de publieke omroep voor zulke belangrijke opgaven staan. De timing kon niet slechter."

United en Chelsea winnen beiden, rentree Robben


Chelsea heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace met 4-1 gewonnen, terwijl Manchester United een magere 1-0 zege op Fulham boekte.

Makkelijk kwam de overwinning voor Chelsea niet tot stand. Arjen Robben maakte in de 73e minuut als invaller zijn rentree in de Engelse Premier League. Vijf minuten later stelde hij collega-invaller Mateja Kezman in staat de beslissende 3-1 te maken. De ex-speler van PSV schoot de bal vanaf twintig meter richting Gabor Kiraly, die de bal pijnlijk onder zich door liet glippen. In blessuretijd zorgde Kezman nog voor het toetje, met een intikker op assist van Frank Lampard.

Chelsea verdiende de overwinning, maar moest er wel voor knokken tegen Crystal, die vlak voor rust via een treffer van Aki Riihilahti de 1-0 van Frank Lampard hadden weggewerkt. In de 54e minuut bracht Joe Cole Chelsea wederom op voorsprong met een schot vanaf 16 meter.

United boekte een magere zege op het Fulham van Edwin van der Sar dankzij een doelpunt van Cristiano Ronaldo, die vanaf 18 meter de Nederlandse international klopte. Daarna lukte het geen van beide ploegen om de ander onder druk te zetten en bleef het bij 1-0.

Bingoverslaafde vrouw vergeet kind

Japppo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsIn Boekarest had een vrouw zo'n zin in een potje bingo dat ze in de haast vergat haar kindje mee te nemen uit de taxi. Toen de chauffeur geluiden van de achterbank hoorde, dacht hij eerst dat een van zijn passagiers van die dag een huisdier was vergeten. Bij nadere inspectie bleek het echter om een baby te gaan.

De chauffeur vroeg zich af wie het kindje kon zijn vergeten. Plots herinnerde hij zich de gehaaste vrouw die hij bij haar bingoclub had afgezet. Toen hij naar de club reed en de vrouw vroeg of zij niets vergeten was riep zij verschrikt uit: "Oh god, mijn kind!".

Inmiddels zijn moeder en kind weer samen, maar de kinderbescherming van RoemeniŽ heeft aangekondigd een onderzoek in te stellen.

Scans van Goldeneye en Age of Empires voor de DS

Op het internet zijn twee scans verschenen met beelden van Goldeneye en Age of Empires voor de Nintendo DS. In Goldeneye werk je voor Goldfinger en zul je het op moeten nemen tegen Dr.No, Oddjob en Xenia. Op je touchscreen kun je naast hacken ook je munitie en levensbalk bekijken. De game zal met acht mensen te spelen zijn.

Over Age of Empires is nog geen informatie beschikbaar. De scans kun je hieronder bekijken:
Met dank aan King_of_cubes en Ruzbeh voor het insturen van dit nieuws.

NBA: Sixers winnen in Cleveland

De Philadelphia 76ers hebben een belangrijke zege geboekt met het oog op de play-offs. In Cleveland werd met 93-81 gewonnen van de Cavaliers. Met deze overwinning gingen de Sixers Orlando voorbij voor de achtste play-off plek.

De Sixers verspeelden een voorsprong van 15 punten in het derde kwart. Maar bij de score van 79-77 maakte Chris Webber een belangrijke drie-punter, waarna de Sixers hun voorsprong dit keer niet meer weggaven. Webber kwam uit op 15 punten, ster-speler Allen Iverson werd topscorer met 31 punten.

De twee All-stars van de Cavaliers hadden niet hun beste avond. Lebron James, normaal gesproken een zeer goede schutter, schoot maar drie van zijn 20 schoten raak en kwam uit op een totaal van 16 punten. Zydrunas Ilgauskas schoot vijf uit 19 en kwam tot 15 punten en 15 rebounds.

Boston beeindigt winning-streak Houston
De Boston Celtics zijn sinds de terugkeer van Antoine Walker bezig aan een goede serie. Ook de Houston Rockets moesten er aan geloven, 103-92. Voor de Celtics de zesde overwinning op rij en de negende in de laatste tien wedstrijden. Voor de Rockets was het de eerste verliespartij in de laatste zeven duels.

De Celtics begonnen goed aan de wedstrijd en namen na het eerste kwart de leiding met 28-22. Bij de rust was de voorsprong al opgelopen naar 56-42. In de tweede helft kwam de overwinning nooit meer in gevaar en zo lijken de Celtics af te stevenen op de winst in de Atlantic Division.

Deze keer echter niet Paul Pierce of Antoine Walker die de gevierde man werd bij Boston, maar Mark Blount. Blount kwam tot een season-high van 22 punten, vanaf de bank. Walker scoorde 18 punten, Pierce 12. Bij de Rockets werd Tracy McGrady topscorer met 22 punten, Yao Ming scoorde er 18.

Lakers steeds verder verwijderd van play-offs.
Het lijkt erop dat de LA Lakers voor het eerst sinds 1994 de play-offs mis gaan lopen. Uit tegen de Indiana Pacers verloren de Lakers met 103-97. Voor de Lakers alweer de vierde nederlaag op rij. Grootste concurrent van de Lakers, de Denver Nuggets, wonnen wel hun partij en lopen steeds verder uit.

Reggie Miller beslechtte het lot van de Lakers. Miller kwam tot een season-high 39 punten, waarvan negen in de laatste minuut van de wedstrijd. "The legend lives on," zei Pacers-coach Rick Carlisle. "Iemand van al 39 jaar, en toch nog 39 punten scoren, dat zul je niet vaak meer zien. Onderschat nooit de grote spelers op welke leeftijd dan ook. Dit was een waanzinnige individuele prestatie." De Pacers speelden zonder All-star Jermaine O'Neal. Zo als het nu naar uitziet kan deze pas weer in de play-offs spelen.

De Lakers leken nog sterk terug te komen in de wedstrijd. Bij een achterstand van 15 punten, kwamen ze nog terug tot 90-90, maar toen was de koek op. De Pacers hielden Kobe Bryant goed onder bedwang in de laatste minuten, waardoor deze maar tot 12 punten kwam; ver onder zijn gemiddelde van ruim 26 punten.

Overige uitslagen:

New Jersey Nets - Utah Jazz: 94-80
Atlanta Hawks - New York Knicks: 92-106
Detroit Pistons - Toronto Raptors: 103-92
Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves: 88-83
Chicago Bulls - New Orleans Hornets: 90-94
Milwauke Bucks - Washington Wizards: 99-90
San Antonio Spurs - Charlotte Bobcats: 93-76
Denver Nuggets - LA Clippers: 115-96
Phoenix Suns - Golden State Warriors: 100-110
Seattle Supersonics - Orlando Magic: 98-90

NS-automaten gemanipuleerd: 20.000 euro buit

Onbekenden hebben in de afgelopen twee weken ruim twintigduizend euro buit gemaakt uit gemanipuleerde pinautomaten van de NS-stations. Dit heeft politiewoordvoerder Bert Top van de politie Gelderland Noord-Oost vandaag bekend gemaakt. De NS heeft inmiddels maatregelen aangekondigd.

De daders hadden de kaartjesautomaat op station Ermelo zo bewerkt, dat de pingegevens konden worden afgelezen. Zo was de pingleuf voorzien van een kopieersysteem en werd er met een kleine camera meegekeken naar de pincode. Met de nagemaakte passen kon er vervolgens gepind worden. Dit is onder meer gebeurd in Parijs en Lille. De politie heeft inmiddels al 25 aangiftes van pinfraude in Ermelo binnen gekregen.

De NS overlegt inmiddels met de Nederlandse banken en Interpay, het verantwoordelijke bedrijf voor elektronisch betalingsverkeer in Nederland, over beveiligingsmaatregelen. Vorig jaar zijn de geldautomaten van banken al beveiligd, nadat ook daar de pinpasfraude aan het licht kwam.

Weer kind mishandeld in Venray

123RiK had ons via de nieuws-submit te melden:

In Venray is voor de derde keer deze maand een minderjarig kind mishandeld, zo meldt Dagblad de Limburger. Gisteren werd een 16-jarige inwoner van Meerlo opgepakt wegens mishandeling en belediging van een 10-jarig meisje.

Eerder deze maand werden al een 11-jarige jongen en een 8-jarig meisje uit Venray mishandeld. Beide zijn van Marokkaanse afkomst. De politie onderzoekt of de nu aangehouden jongen te maken heeft met de twee eerdere gevallen van mishandeling. Het Marokkaanse slachtoffertje van 8 werd begin deze maand geslagen en geschopt door drie jongens en uitgescholden voor 'kutbuitenlander'. Ook haar fiets werd beschadigd.

De politie wil niet zeggen of het slachtoffer van de recente mishandeling ook van allochtone komaf is. Het 10-jarige meisje liep afgelopen woensdag met haar vriendinnetje (13) over de Leunseweg. Daar pakten drie jongeren hen vast en beledigden de twee. De fiets van de 13-jarige werd over een muur gegooid.

Olav Mol gaat racen

Olav Mol, de welbekende Formule-1 commentator van SBS 6 gaat racen. Mol heeft zich namelijk ingeschreven voor de Porsche GT3 Cup Challenge.

De Porsche GT3 Cup Challenge is een nieuwe raceklasse in Nederland. Deze raceklasse telt zestien races in acht weekenden. Vijf weekenden zal deze klasse racen op het circuit van Zandvoort, tijdens de Marlboro Masters, de Paasraces, de Pinksterraces, de Trophy of the Dunes en de Finaleraces.

De overige races van de Porsche GT3 Cup vinden plaats in BelgiŽ en Duitsland. Daar zal Olav Mol rijden op de circuits Spa-Francorchamps, Zolder en de NŁrburgring.

Het veld zal minimaal uit zestien Porsche’s bestaan. Naast Olav Mol hebben ook bekende Nederlandse autocoureurs zich ingeschreven. Michael en Sebastiaan Bleekemolen, Tim Coronel, Frans Verschuur, Paul van Splunteren, Phil Bastiaans, Rory Bertram en Boy Zentveldt zullen namelijk samen met Olav Mol gaan strijden om de titel.

Racekalender Porsche GT3 Cup Challenge
*26-28 mrt Circuit Park Zandvoort AutoTelegraaf Paasraces
*14-16 mei Circuit Park Zandvoort Radio 538 Pinksterraces
*11-12 juni Circuit Park Zandvoort Masters of Formula 3
*25-26 juni Zolder (B) Youngtimers Trophy
*20-21 aug. Spa-Francorchamps (B) Youngtimers Trophy
*3-4 sept. NŁrburgring (D) 1000 km Rennen
*17-18 sept. Circuit Park Zandvoort Trophy of the Dunes
*15-16 okt. Circuit Park Zandvoort Finaleraces

Vrouw betaalt voor onzichtbare meerminnen

Icoon Weird nieuws Een vrouw uit Zimbabwe betaalde een plaatselijk populaire muzikante om vijf onzichtbare zeemeerminnen van Londen naar Harare over te laten komen. De zeemeerminnen zouden haar helpen om een gestolen auto en geld terug te krijgen.

Zakenvrouw Magrate Mapfumo betaalde 5.000 dollar om de zeemeerminnen naar Harare te brengen. Dat deed zij op het advies van muzikante Edna Chizema, die op dit moment berecht wordt op grond van diefstal onder valse voorwendselen.

De zakenvrouw behoort tot de zogenaamde Shona's. Deze - uit Zimbabwe afkomstige - mensen geloven in het bestaan van zeemeerminnen. Het idee is dat zeemeerminnen angstwekkende, beeldschone vrouwen zijn die wraak nemen op mensen die verkeerde dingen doen.

Nadat Mapfumo haar auto en miljoenen Zimbabwaanse dollars kwijt raakte vroeg zij Chizema om advies. Chizema zou in contact staan met onzichtbare zeemeerminnen die Mapfumo zouden kunnen gaan helpen. De muzikante had echter wel geld nodig om voor de zeemeerminnen een luxueuze toeristische vlucht naar Harare te regelen inclusief een verblijf in het luxe Jameson Hotel.

"Ik vroeg Chizema naar de naam van de zeemeerminnen en ik werd verteld dat ze Emma, Charmaine, Sharvine en Bella heten. Er was ook een vijfde waarvan gezegd werd dat ze een Arabische zeemeermin zou zijn", zo vertelde Mapfumo.

De zakenvrouw geloofde bovendien de reden waarom ze de zeemeerminnen niet zag. "Chizema vertelde mij altijd dat ik de zeemeerminnen niet zou kunnen zien omdat alleen spirituele mediums dat kunnen". De rechtszaak tegen Edna Chizema is in volle gang.

Oplossing voor stinkend toilet

Een half uur moeten wachten om naar de wc te kunnen, omdat je collega zojuist een grote boodschap heeft gedaan. Dit is binnenkort niet meer nodig met de nieuwe oplossing die sanitairfabrikant Villeroy en Boch heeft bedacht. Een toilet met afzuigkap moet een einde maken aan de vieze geurtjes.

Pur Air, zo gaat de nieuwe wc met ingebouwde afzuigkap heten. Hij begint te werken als iemand op de bril gaat zitten. Een sensor meet hoeveel geurmoleculen zich in de lucht bevinden, waarna een ventilator de lucht afzuigt en door een koolstoffilter leidt. De filter heeft een levensduur van ongeveer een jaar en is vanaf 450 euro te koop.

Volgens marketingleider Ralf Becker van de wc-fabrikant is de uitvinding 'ingeslagen als een bom.' Veel handelaren op de sanitairbeurs in Frankfurt deze week waren geÔnteresseerd volgens Becker. Dat er vraag was naar een anti-geur filter, bleek uit een marketingonderzoek naar de grootste sanitaire ongemakken. Becker: "Mensen kunnen hun eigen geur goed verdragen, maar worden onpasselijk als ze de stank van een collega ruiken en luchtverfrissers lossen lang niet alles op."


Toilet met ingebouwde filter tegen stank

Lil' Kim wacht maximaal 20 jaar cel

Roel_Jewel had ons via de nieuws-submit te melden:

Zangeres Lil' Kim moet zich op 24 juni melden bij een Amerikaanse gevangenis. De rapper, wier echte naam overigens Kimberly Jones luidt, heeft zich schuldig gemaakt aan meineed in een proces over een schietpartij uit 2001.

Op meineed staat maximaal 20 jaar gevangenisstraf. Strafrechtdeskundigen denken echter niet dat Lil' Kim, die nog niet eerder werd veroordeeld, zo een lange straf opgelegd zal krijgen, zo liet MTV weten. De rechter bepaalt uiteindelijk hoeveel jaar de rapster in de cel zal moeten doorbrengen.Debuut Minardi-PS05 mogelijk later

De nieuwe Minardi, de PS05, zou vanaf Imola zijn debuut maken. Mogelijk gaat het team dit niet halen en zal de PS05 dus pas verderop in het seizoen debuteren.

Paul Stoddart, teambaas van Minardi, zegt dat het team de handen vol heeft gehad aan het verbeteren en aanpassen van de PS04B, die in alle haast werd aangepast aan de nieuwe regels. Dit was niet in de planning opgenomen en daardoor heeft het project PS05 mogelijk wat vertraging opgelopen, aldus Paul Stoddart zelf.

Stoddart: "Ik hoop dat het onverwachte bijkomende werk om de oude wagen te verbeteren het debuut van de nieuwe wagen niet zal verstoren. Langs de positieve kant kan ik vaststellen dat we een seconde sneller zijn dan vorig jaar" Minardi was namelijk in de eerste kwalificatie van dit race-weekend een seconde sneller dan de kwalificatie vorig seizoen op het circuit Sepang.

Nieuwe PSX compatible met PSP

Afgelopen maand werd door Sony aangekondigd dat de PSX niet meer gemaakt zou worden door te slechte verkopen. Nu hebben ze echter twee nieuwe versies van de hardware aangekondigd.

De nieuwe modellen zullen de DESR-5700 en de DESR-7700 gaan heten en zullen slechts ťťn extra toevoeging aan het apparaat geven: hij kan videobestanden op een memory stick schrijven in een formaat dat compatible is met de PSP. Zo zul je TV-programma's kunnen opnemen met je PSX en kijken op je PSP. Helaas duurt het wel erg lang om op deze manier je video's naar je PSP te krijgen. Voor een programma van 20 minuten zal de PSX een uur bezig zijn. De grootte van de harde schijven en andere functies zullen hetzelfde blijven en ook de prijs lijkt niet te veranderen. Of deze stap van Sony ook daadwerkelijk gaat werken is nog maar de vraag, aangezien er voor de PC en Mac al wel veel software is om video om te zetten naar een PSP-formaat. Het lijkt er niet op dat deze versies van de PSX wel naar Europa zullen komen.

Dief biedt gestolen fiets aan aan agent

hczeubring had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In Groningen heeft een man een fiets gestolen om die vervolgens weer te verkopen aan een agent. De man werd kort daarna naar het politiebureau gebracht.

De 46-jarige dief probeerde in eerste instantie een blauwe herenfiets te verkopen aan enkele studenten. De studenten weigerden telkens het aanbod van de man. Vervolgens probeerde de fietsendief op de Vismarkt de tweewieler kwijt te raken. Daar zag hij een agent in burger aan voor een potentiŽle klant en probeerde zijn buit te koop aan te bieden. De dief werd aangehouden en belandde op het politiebureau.

Wielrennen: Uitslag Milaan - San Remo

SubheaderVandaag werd de eerste wielerklassieker van 2005 verreden. Alessandro Petacchi weet in de sprint te winnen en pakt de leiding in het ProTour-klassement. Oscar Freire van de Rabobank-ploeg werd in de sprint vijfde.

Al na 33 kilometer in de koers ontsnapte een groep met daarin Jimmy Casper, Inaki Isasi Flores, Daniele Righi, Mauro Santambrogio en Filippo Simeoni. Zij krijgen maximaal 17 minuten voorsprong, maar worden door het peloton na 211 kilometer vlucht teruggepakt. Op dat moment is er nog 48 kilometer koers en de sprintploegen houden het tempo van het peloton hoog.

Op de Cipressa en de Poggio proberen verschillende renners te ontsnappen, maar zelfs mannen als Bettini en Rebellin redden het niet tegen het tempo dat het, door een valpartij flink uitgedunde, peloton maakt. In de laatste kilometer beloeren Freire en Petacchi elkaar en trekt Bettini de sprint aan voor Boonen. Petacchi blijkt oppermachtig en wint de sprint voor Hondo, Hushovd, O'Grady en Freire.

Zie voor veel meer wielernieuws de FOK!wielersite!

Softdrugsgebruik in Engeland onder vuur

In Groot-BrittanniŽ komt softdrugs wellicht weer op de lijst met gevaarlijke drugs terecht. Minister Clarke van Binnenlandse Zaken laat uitzoeken of het gedoogbeleid waarmee vorig jaar werd gestart - cannabis kreeg toen een lichtere classificatie en rokers werden niet meer vervolgd - gestopt moet worden.

Recente onderzoeken suggereren dat er een duidelijk verband bestaat tussen cannabisgebruik en geestesziekten. De minister heeft een adviesraad opdracht gegeven om te bekijken of cannabis nog wel als minder ernstige drug kan worden beschouwd.

Nadat men vorig jaar met het gedoogbeleid startte, steeg de vraag naar hasj en wiet explosief.


'Verband cannabisgebruik en geestesziekten'

Uitslag Milaan - San Remo

Vandaag werd de eerste wielerklassieker van 2005 verreden. Alessandro Petacchi weet in de sprint te winnen en pakt de leiding in het ProTour-klassement.

Iets na half tien vanochtend zaten de renners al op de fiets voor de koers van bijna 300 kilometer. Op het laatste moment hadden Max van Heeswijk, George Hincapie en Robbie McEwen besloten niet te starten. Met name voor Discovery Channel een zware aderlating. In het eerste uur werd hard gestart met bijna 43 kilometer per uur. Meestal wordt in de eerste uren van Milaan - San Remo gekozen voor een wandeltempo van 30 kilometer per uur.

Nadat het peloton rustiger was gaan rijden, kwam er de eerste ontsnapping van de dag. Jimmy Casper, Inaki Isasi Flores, Daniele Righi, Mauro Santambrogio en Filippo Simeoni ontsnapten en pakten meteen een grote voorsprong. Antonio Bucciero en Antonio Salomone sprongen achter hen aan, maar bleven tussen peloton en kopgroep in hangen. De kopgroep had na 80 kilometer te hebben gereden ruim 17 minuten voorsprong op het peloton.

In de kilometers die volgen begon die voorsprong aanvankelijk langzaam af te nemen en pas nadat er 200 kilometer was gereden begon het peloton wat meer te werken. De ploegen met sprinters zetten allemaal een mannetje in en met nog 70 kilometer te gaan was de voorsprong geslonken tot slechts vier minuten. De koplopers hadden er toen al wel bijna 200 kilometer vlucht opzitten.

Na een vlucht van 211 kilometer en met nog 48 kilometer te gaan werden de vluchters teruggepakt. Het peloton maakte flinke vaart en de sprinters toonden zich vooraan om gevaarlijke situaties te omzeilen. Die gevaarlijke situatie kwam er ook. Er was een valpartij met als belangrijkste slachtoffers Cristian Moreni en Leif Hoste. Het peloton brak daardoor in twee stukken, waarbij het tweede stuk de achterstand voor de Cipressa niet meer goed kon maken.

Op de Cipressa waren er wel kleine aanvalletjes, maar de grote groep reed zo hard omhoog dat aanvallen geen zin had. Erik Dekker en Oscar Freire lieten zich vooraan gelden en lieten zien goed te zijn. Met nog 20 kilometer te gaan na de Cipressa was de Poggio nog de enige scherprechter van formaat voor de renners.

In de afdaling sprong Paolo Bettini weg samen met Andrey Kashechkin. Tot op de Poggio bleven ze vooruit, maar werden dan teruggepakt door de groep. In de laatste kilometer van de Poggio trokken Rebellin, Kirchen, Pellizotti, Merckx en Celstino door en hadden een kleine voorsprong om de afdaling mee te beginnen.

Na de afdaling is de groep weer bij elkaar en is de komst van een sprint duidelijk. De renners stormden de laatste kilometer in met Petacchi en Freire goed vooraan. Bettini ging de sprint aan voor Boonen, maar kwam te snel van kop af. Petacchi ging op eigen kracht de sprint aan en weet deze te winnen voor Hondo, Hushovd, O'Grady en Freire. Daarmee pakt Petacchi ook meteen de leiding in het ProTour-klassement.

Uitslag:
1. Alessandro Petacchi (Ita)
2. Danilo Hondo (Dui) z.t.
3. Thor Hushovd (Nor) z.t.
4. Stuart O'Grady (Aus) z.t.
5. Oscar Freire (Spa) z.t.
6. Philippe Gilbert (Bel) z.t.

'Zweden leven ongezonder, maar ook langer'

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Medisch nieuwsVrijdag werd de uitslag van een nieuw onderzoek naar de Zweedse volksgezondheid gepresenteerd. Hieruit blijkt dat Zweden dikker worden en meer alcohol drinken, maar toch steeds langer leven.

Sinds 1990 is het aantal Zweedse mannen met zwaarlijvigheid verviervoudigd. Het aantal vrouwen tussen de 16 en 34 jaar met zwaarlijvigheid is in dezelfde periode zelfs zes keer zo veel geworden. De consumptie van alcoholische dranken is sinds 1996 met 30 procent toegenomen.

De gemiddelde levensverwachting van de Zweden is ook toegenomen, ondanks deze ongezonde ontwikkeling. Vrouwen worden, in vergelijking met 1990, gemiddeld twee jaar ouder, namelijk 82,4 jaar. Mannen worden gemiddeld 77,9 jaar oud, dit is drie jaar ouder dan vijftien jaar geleden.

Volgens het rapport leven de Zweden overigens niet langer omdat ze dikker zijn en meer drinken, maar omdat hart- en vaatziekten steeds beter te behandelen zijn. Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak in Zweden.

[update] GroenLinks kiest nieuwe voorzitter

Nevin ÷zŁtokVandaag zullen de leden van GroenLinks een nieuwe partijvoorzitter kiezen. Dat gebeurt op het jaarlijkse partijcongres in Rotterdam. Gekozen kan worden tussen de huidige voorzitter Herman Meijer, en vakbondsbestuurder Nevin ÷zŁtok.

Verder zullen de leden stemmen over een migratiestuk. Voorgesteld wordt dat het recht op asiel moet worden beschermd, en dat vluchtelingen die langer dan drie jaar in een asielprocedure zitten automatisch een permanente verblijfstatus krijgen. Ook moet er ongelimiteerd vrij verkeer van werknemers binnen de Europese Unie komen, en een dubbele nationaliteit moet mogelijk blijven.

Update 16:41
Herman Meijer is herkozen als voorzitter van GroenLinks. Meijer, sinds februari 2003 voorzitter, werd door tweederde van het congres verkozen boven ÷zŁtok.

Fractievoorzitter Femke Halsema hield een toespraak waarin ze de PvdA opnieuw opriep, om samen met Groenlinks en de SP de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 in te gaan. Verder beschuldigde Halsema de regering van ''hysterie en apathie''. Volgens haar is Balkenende afwezig of houdt zijn mond, in een ''rechtse regering'' die te weinig luistert naar ''deskundigen uit de praktijk'' en nog altijd strijdt ''om de erfenis van Fortuyn''.

Jongens steken banden rolstoel lek

psv had ons via de nieuws-submit te melden:

Twee onbekende jongens hebben donderdagavond rond 20.00 uur de voorbanden van een elektrische rolstoel lek gestoken. Dit heeft de politie van Eindhoven bekend gemaakt.

Het 41-jarige slachtoffer, een vrouw, reed in haar rolstoel door de Johanna van Rochefortstraat in Eindhoven. Ineens sprongen er twee jongens voor haar rolstoel. Een van de twee hield de vrouw tegen, de ander stak de banden lek. Vervolgens ging het tweetal er vandoor. De vrouw wist ondanks de lekke banden thuis te komen en de politie te bellen. Ze was echter zo van slag, dat ze zich het signalement van de jongens nauwelijks nog kan herinneren.

Van Persie redt Arsenal

De Nederlander Robin van Persie heeft zijn club Arsenal in de uitwedstrijd tegen Blackburn Rovers aan een moeizame 0-1 overwinning geholpen.

Van Persie startte in de basis, omdat coach ArsŤne Wenger met een blessuregolf te maken had. Dennis Bergkamp, Thierry Henry, Robert Pires en Fredrik Ljungberg waren afwezig bij de Londense club. De ploeg draaide daarom stroef, maar het doelpunt van de voormalig speler van Feyenoord was een fraaie.

In de 43e minuut van de wedstrijd kreeg van Persie de bal op de rand van de zestienmeter met de rug naar het doel aangespeeld. Van Persie speelde zich met een draai in de aanname prachtig vrij, omzeilde doelman Brad Friedel en tikte met rechts binnen.

Danzij de overwinning klom Arsenal naar de tweede plaats, op 10 punten achterstand van koploper Chelsea, die later vandaag thuis speelt tegen Crystal Palace. Manchester United ontvangt zaterdag Fulham op Old Trafford, de nummer drie heeft ťťn punt minder dan Arsenal.

John Williams gaat RTL Boulevard presenteren

Een onbekende FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

John Williams, de nieuwe presentator van RTL BoulevardJohn Williams, bekend van belspelletjes als 'Lijn 4', gaat 'RTL Boulevard' presenteren. Williams nam afgelopen woensdag de taak van Beau van Erven Dorens al een keer waar. Dit zal binnenkort definitief worden zo meldde Albert Verlinde op Noordzee FM.

Williams was naar eigen zeggen erg zenuwachtig voor zijn debuut van woensdag zo vertelde hij aan Albert. Maar de reacties waren erg positief. "Ik heb geloof ik wel 92 sms-jes gekregen van vrienden, dus dat was erg leuk. En op de radio waren ze ook heel erg positief, dus dat was echt fantastisch, heel leuk", aldus Williams.

Eerder liet Albert Verlinde de naam van Jeroen Kijk in de Vegte al vallen. Laatstgenoemde bleek echter niet geschikt te zijn omdat 'hij toch niet vrij bleek te zijn'. Kijk in de Vegte staat momenteel onder contract bij Veronica.

Hummer II

Een vriendinnetje van mij heeft ooit eens gezegd dat ze iedereen veracht die in een Hummer rondrijdt, totdat ze genoeg geld heeft om er zelf eentje te kopen.

Welnu, ik ben het bitter met haar eens, alleen moeten ze wel gepimpt worden, anders is het zo... "gewoon" allemaal. Ik denk dan ook dat ik me in onderstaande exemplaren kan vinden.

Standaard 325 pk is (wederom) gay, dus zijn ze respectievelijk op 556 en 598 pk gekieteld...

I rest my case...

Wit-Russische vrouwen mogen land niet meer uit

thomas26 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsAleksandr Lukashenko, de president van Wit-Rusland, heeft besloten dat fotomodellen, wezen en studenten het land niet meer uitmogen. Hij nam dit besluit om de 'verkoop van Wit-Russische burgers aan het buitenland' zover mogelijk terug te dringen.

"De meesten van onze jonge vrouwen komen in de seksindustrie terecht", aldus Lukashenko. Wit-Russische vrouwen die het land toch willen verlaten, bijvoorbeeld om te trouwen met een buitenlandse man, en studenten die in het buitenland willen studeren moeten vanaf nu een vergunning aanvragen bij de overheid. Wie de regel overtreedt riskeert een celstraf die kan oplopen tot vijftien jaar.

Zuurkool etende Duitsers zijn genetisch anders

Japppo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Wetenschappelijk nieuws Onderzoekers die graag wilden weten waarom Duitsers graag en veel kool eten, zoals zuurkool, hebben gekeken naar het DNA van onze oosterburen. De conclusie van het onderzoek was dat er een genetische component in het spel is waardoor Duitsers meer van zulke groente houden.

De Duitse onderzoekers van het Instituut voor Voedingswetenschappen in Potsdam hebben een smaakgen gevonden, genaamd hTAS2R38, dat er voor zorgt dat mensen meer van bittere substanties gaan houden. Het gen is specifiek voor de smaak van koolsoorten. Vervolgens hebben de onderzoekers gekeken of dit gen voorkomt bij Duitsers, wat ook het geval bleek te zijn. Volgens het onderzoeksteam beschikken de meeste Duitsers over dit gen.

"Variaties in een enkel gen kunnen dan ook iemands eetgewoonten bepalen", aldus de onderzoekshoofd Wolfgang Meyerhof. De onderzoekers gaan hun bevindingen publiceren in het wetenschappelijk tijdschrift Current Biology.

Maker van Mafia toont Enemy in Sight

Illusion Softworks, bekend van Hidden and Dangerous en Mafia, heeft screenshots van hun aankomende game Enemy in Sight vrijgegeven. De titel van de game is nog een werktitel.

Enemy in Sight wordt een first-person action game waarin Rusland en de Verenigde Staten tegen elkaar strijden. Verwacht onder meer realistische landschappen, meer dan 25 voertuigen en als je goed presteert als soldaat kun je zelfs promoveren.

Een officiŽle titel wordt binnenkort verwacht. Dit zijn de screenshots:

Brawn wil derde auto afschaffen

Het is belachelijk dat McLaren op vrijdag tijdens de vrije trainingen een derde auto in mag zetten. Dat is althans de mening van Ross Brawn, technisch directeur bij Ferrari.

De kritiek van Brawn komt nadat zijn team vrijdag werd beschuldigd de Formule 1 te destabiliseren door zoveel te testen. Het team zou door al het testen teveel voordeel hebben, maar volgens Brawn heeft McLaren juist een grote voorsprong. "Deze regel was eigenlijk bedoeld om de kleinere teams te helpen. Dat vond ik goed, maar nu ben ik heb absoluut niet meer eens met deze regel. McLaren heeft een groot voordeel gekregen. En dat slaat nergens op", aldus Brawn.

Sam Michael van Williams en Pat Symonds van Renault zijn het met Brawn eens. De laatste heeft nog meer kritiek op de vrije trainingen op vrijdag. Symonds vindt de vrijdag van de Grand Prix een saaie dag en ziet meer in een vrije testdag.

Nederlands succes in K-1 Korea

In Seoul is vandaag de eerste K-1 World Grand Prix voor zwaargewichten gehouden. In het hoofdtoernooi kwamen namens Nederland drie vechters uit in superfights, die zij allemaal wisten te winnen.

De World Grand Prix Korea is een toernooi dat bestaat uit acht Aziatische vechters die strijden om een plaats in de Final Eliminations later dit jaar. Via de Final Eliminations wordt uiteindelijk bepaald wie in het hoofdtoernooi mag gaan strijden om de kampioensriem.

Op voorhand was er al veel kritiek bij de echte K-1 liefhebbers rond dit toernooi. Zo waren de match-ups zo opgezet dat het bijna onvermijdelijk was dat er een hele kleine vechter uitkwam in de finale tegen een hele grote. In de ene bracket zaten drie man van boven de 2 meter (Choi, Akebono en Wakashoyo), in de andere waren alle kleine vechters geplaatst.

Zo geschiedde het dat de 2.18 m lange Koreaan Choi in de finale uit moest komen tegen de 1.80 m lange Thai Kaoklai. Choi won uiteindelijk via een controversiŽle judge decision na een extra ronde.

Ook werd er bij de superfights gesproken van 'freakshows' en 'mismatches'. Nederlander Sem Schilt (2.18 m) nam het op tegen de Braziliaan Montanha Silva (2.25 m). De strijd der 'giganten' was echter al snel voorbij. Na een paar lowkicks van Schilt kon Silva al niet meer opstaan en dus won de Nederlander op KO in ronde 1.

Tweede super fight was de goedmaker van het toernooi. K-1 veteraan Peter Aerts (drie keer K-1 kampioen) nam het op tegen Amerikaanse belofte Carter Williams. Williams wordt gezien als een 'eeuwig' talent maar had een rampzalig jaar met enkele verliezen achter de rug. Aerts daarentegen heeft veel pech gehad met blessures en beiden waren er daarom op gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Het gevecht kon alle kanten op en dit kwam ook tot uiting in de uitslag. Na een extra ronde won uiteindelijk Peter 'the Dutch Lumberjack' Aerts via judge decision.

Daarna was het de beurt aan de huidige K-1 kampioen Remy Bonjasky. Hij was gekoppeld aan de 43-jarige Amerikaan Ray 'Merciless' Mercer, een oud bokskampioen en olympische medaille winnaar. Mercer had pas ťťn eerdere K-1 gevecht op zijn naam staan (tegen Musashi) en was al bij voorbaat als kansloos getipt. Het gevecht was echter sneller voorbij dan zelfs de grootste critici konden voorzien: Vanaf de bel gaf Bonjasky ťťn highkick, Mercer werd geraakt en keerde terug naar zijn hoek. Daarop wachtte Mercer rustig zijn acht tellen af en zo ging dit 'gevecht' met veel onbegrip en boe-geroep als een nachtkaars uit. Zag Mercer het al meteen niet meer zitten of was het gewoon makkelijk geld verdienen?

OfficiŽle uitslag:

1e Reserve Fight
Yong Seok Ko def. Jong Man Kim by Decision (2-0)

2e Reserve Fight:
Tatsufumi Tomihira def. Min Ki Kang by KO in Round 1

3e gevecht kwartfinale:
Kaoklai Kaennorsing def. Zhang Qing Jun by Decision (3-0)

4e gevecht kwartfinale:
Hiraku Hori def. Lee Myeon Ju by Decision (3-0)

5e gevecht kwartfinale:
Akebono def. Nobuaki Kakuda by Decision (3-0)

6e gevecht kwartfinale:
Hong-Mam Choi def. Wakashoyo by KO in Round 1

7e gevecht: Super Fight
Semmy Schilt def. Montanha Silva by KO in Round 1

8e gevecht halve finale:
Kaoklai Kaennorsing def. Hiraku Hori by Decision (3-0)

9e gevecht halve finale:
Hong-Mam Choi def. Akebono by TKO in Round 1

10e gevecht : Super Fight
Peter Aerts def. Carter Williams by Extra Round Decision (3-0)

11e gevecht: Super fight
Remy Bonjasky def. Ray "Merciless" Mercer by KO in round 1

12e gevecht finale:
Hong-Mam Choi def. Kaoklai Kaennorsing by Extra Round Decision (3-0)

K-1 2005 Seoul World Grand Prix kampioen: Hong-Mam Choi

'Oudste Belg' blijkt al 51 jaar dood

Icoon opmerkelijk nieuwsEen vrouw die sinds augustus 2004 als oudste inwoner van BelgiŽ werd beschouwd blijkt reeds 51 jaar dood. De in 1895 geboren AngŤle van Meerbeek werd al enige jaren door gemeentelijke autoriteiten gezocht. Op haar officiŽle adres in Charleroi was ze volkomen onbekend, zo bleek toen het stadsbestuur haar in 1995 wilde feliciteren met haar honderdste verjaardag.

Lange tijd werd vermoed dat de vrouw op een boot was gaan wonen. Uit onderzoek van de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws bleek echter dat Van Meerbeek al in 1939 naar Frankrijk verhuisde. Daar overleed ze in 1954, 59 jaar oud. Zowel haar verhuizing als overlijden werden nooit verwerkt in de Belgische bevolkingsadministratie.

De 108-jarige Maria Verkeyn uit het Vlaamse Zedelgem is nu uitgeroepen tot de oudste Belg. De oudste wereldburger is momenteel de Nederlandse Hendrikje van Andel-Schipper, die in juni haar 115e verjaardag hoopt te vieren.

Terugkeer Hškkinen was bijna rond

Mika Hškkinen was in serieuze onderhandelingen met Williams en BAR voor een racecontract voor dit seizoen. Het juridische touwgetrek om Jenson Button heeft uiteindelijk de Fin doen besluiten naar de DTM te gaan. Dat staat in een biografie van de coureur, geschreven door een Finse journalist.

Hškkinen werd in het voorjaar van 2004 benaderd door Frank Williams. De teambaas zocht een vervanger voor Juan Pablo Montoya, die al getekend had bij McLaren voor 2005. Hškkinen vertelde Williams dat hij geinteresseerd was en dat zijn sabattical lang genoeg had geduurd. Williams wilde echter niet direct harde afspraken maken, naar later bleek omdat het team ook in onderhandeling was met Button.

De manager van Hškkinen, Didier Cuton, nam na het nieuws van Button's vertrek naar Williams direct contact op met het team van BAR om Button's vrijgekomen plek op te vullen. Teambaas Richards wilde echter niets toezeggen, omdat het niet zeker was dat Button daadwerkelijk naar Williams zou mogen vertrekken.

Uiteindelijk hebben Hškkinen en zijn manager alle onderhandelingen afgebroken. De coureur zei in een interview: "Dit wordt te ingewikkeld. Als het zo doorgaat, zal ik niet kunnen testen voor oktober of november en dat is te laat." Hškkinen besloot vervolgens te vertrekken naar de DTM.

Het hele verhaal is nu bevestigd in een biografie van de Finse coureur, geschreven door journalist Keijo Leppanen.

PatiŽnt verbrand tijdens operatie

Icoon Medisch nieuws Een patiŽnt van het Novy Jicin ziekenhuis in TsjechiŽ kreeg ernstige brandwonden aan de achterkant van zijn lichaam tijdens een operatie nadat een met ontsmettingsmiddel doorweekt operatiekleed vlam vatte. De politie onderzoekt het incident.

De 24-jarige man moest een huidoperatie ondergaan om bepaalde huidgroeisels te verwijderen toen het ongeval gebeurde. Het is dan gewoonte om de huid te desinfecteren met een alcoholhoudende vloeistof. Toen het operatiekleed vlam vatte en daarmee ook de achterkant van de man, nam al het medisch personeel in eerste instantie snel afstand van de operatietafel. Toen het vuur gedoofd was, bleek dat de man redelijk veel brandwonden had opgelopen: vijf procent van zijn totale lichaamsoppervlakte.

De politie onderzoekt of het medische team aansprakelijk gesteld kan worden voor het incident. Volgens het commerciŽle televisiestation TV Nova werd het operatiekleed vermoedelijk in brand gestoken door een apparaat dat gebruikt werd tijdens de operatie. De dokters maakten duidelijk dat er geen sprake was van een menselijke fout en dat zij een normaal ontsmettingsmiddel hadden gebruikt.

Woensdag Champcartest Verstappen

Jos Verstappen zal komende week een test afleggen bij het Amerikaanse Champcar-team HVM. Hij zal woensdag 23 maart voor het eerst kennismaken met de auto op het circuit van Sebring in Florida.

Verstappen vliegt morgen naar het hoofdkwartier van HVM in Indianapolis, waar maandag een stoeltje voor hem zal worden gemaakt. Woensdag zal de Nederlander een test afleggen, samen met drie andere, nog niet bekendgemaakte, coureurs.

Verstappen heeft in een telefonische reactie op zijn website laten weten er veel zin in te hebben. "Uiteraard is de voorbereiding niet helemaal optimaal, maar ik zal daar eens laten zien wat ik waard ben. Ik wil weer presteren, dus met goede rondetijden zal ik het team ervan overtuigen dat ze niet om me heen kunnen."

Hitsige buurman moet penis missen

Icoon opmerkelijk nieuwsEen vrouw uit de Noord-Servische plaats Srbobran wist door kordaat optreden te voorkomen dat ze werd verkracht door een hitsige buurman. Met een keukenmes sneed de 29-jarige vrouw de penis van de man af, waarna haar toegesnelde echtgenoot en een kennis de verkrachter in elkaar sloegen. Dat melden Servische media vandaag.

De 28-jarige aanvaller is met levensgevaarlijke verwondingen in een ziekenhuis opgenomen. Mocht hij het overleven dan wacht hem een vervolging wegens poging tot verkrachting. De echtgenoot en de kennis werden door de politie gearresteerd.

Jongeren opgepakt na wangedrag in trein

Meki had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In Roosendaal zijn op het station door de Dienst Spoorwegpolitie drie jongeren aangehouden, nadat zij zich ernstig hadden misdragen in de trein. Volgens de woordvoerder van het KLPD was het wangedrag dermate ernstig, dat de machinist besloot de trein stil te zetten.

De ongeveer tien jongeren waren met de trein op reis vanuit Bergen op Zoom voor weekendverlof van een jongereninrichting in Ossendrecht. In de trein vielen de tien de conductrice lastig en trapten tegen deuren in de trein.

In Roosendaal hielden zes agenten drie jongeren aan. Daarbij raakten twee agenten lichtgewond. De drie moesten hun weekendverlof noodgedwongen afbreken en werden weer naar de inrichting gebracht. De rest kon de reis voortzetten. Waarom de andere zeven niet zijn aangehouden, is niet bekend.

Castelen verbaasd en teleurgesteld

Feyenoord speler Romeo Castelen is erg verbaasd over het feit dat hij niet door bondscoach Marco van Basten is geselecteerd voor Oranje. Castelen zal nu, samen met teamgenoot Nicky Hofs, wel uitkomen voor Jong Oranje.

"Ik begrijp niet waarom ik niet geselecteerd ben",aldus een teleurgestelde aanvaller tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik heb toch niet echt slecht gespeeld de laatste tijd. En na de wedstrijd tegen Engeland was Van Basten nog tevreden over mij. Ik ben benieuwd waarom hij dit besluit heeft genomen."

"Dat is even wat anders. Een stapje terug, daarom ben ik ook zo teleurgesteld. Maar ik kan niet blijven piekeren, ik zal toch echt om moeten schakelen", zegt Castelen over dat hij nu geselecteerd is door het ‘kleine’ Oranje.

Haai bijt zwemmer doormidden

little-essie en pven hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Voor de westkust van AustraliŽ is een 26-jarige zwemmer door midden gebeten door een haai met een lengte van zes meter. Dat meldden Australische media.

De man was werkzaam als matroos op een luxe charterschip voor toeristen. Samen met enkele opvarenden van het schip was hij aan het snorkelen voor de kust van Pelseart Island. De man overleed vrijwel direct, toen hij werd gebeten door de haai.

Het lichaam van de man is volgens de politie nog niet geborgen. Sinds 2000 zijn er negen gevallen met een dodelijke afloop met haaien geweest in Australische wateren.

Anouk eerste in lijst Nederlandse singles

Icoon Muziek nieuwsAnouk is als eerste geŽindigd in de Nederlandse Top 100, de keuzelijst van de honderd beste Nederlandse singles ooit die vandaag door 3FM wordt uitgezonden. De Haagse zangeres haalt de toppositie met haar recente hit Girl, die pas vier maanden geleden uitkwam en momenteel nog in de reguliere hitlijsten staat.

Van Dik Hout met Stil in Mij, de afgelopen drie edities van de lijst verkozen tot nummer ťťn, werd door Anouk verwezen naar een tweede plek. Op de derde plaats staat opnieuw een single van de populaire Nederlandse zangeres; Nobody's Wife. De lijst is samengesteld door de luisteraars van 3FM.

De Top 10:
1. Anouk - Girl
2. Van Dik Hout - Stil In Mij
3. Anouk - Nobody's Wife
4. Racoon - Feel Like Flying
5. Rowwen HŤze (& Metropole Orkest) - Limburg (live)
6. Krezip - I Would Stay
7. Golden Earring - Radar Love
8. Within Temptation - Ice Queen
9. Di-rect - Inside My Head
10. BlÝf - Harder Dan Ik Hebben Kan

De volledige lijst

Al-Jafaari wil sharia invoeren in Irak

De leider van de sjiieten in Irak, Ibrahim al-Jaafari, wil dat de sharia (de islamitische rechtspraak) wordt ingevoerd als ťťn van meerdere bronnen van rechtspraak. Al-Jaafari is een belangrijke kandidaat voor het premierschap in Irak. Zijn Sjiitische Alliantie heeft 140 van de 275 zetels in het parlement.

Irak moet volgens hem in principe een islamitische staat worden, maar niet naar het model van Saudi-ArabiŽ of Iran. Vrouwen zal niet verplicht worden sluiers te dragen. Verder kondigde Al-Jaafari aan dat hij keihard optreden tegen terreur wenst, en geen mildheid zal tonen tegen moordenaars.

Mussolini mag niet meedoen aan Italiaanse verkiezingen

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Alessandra MussoliniAlessandra Mussolini, kleindochter van voormalige dictator Benito Mussolini, zal naar alle waarschijnlijkheid niet meedoen aan de regionale verkiezingen volgende maand. Eerder besloot de kiescommissie al dat zij niet mee mocht doen, nu heeft de rechtbank in Rome dit besluit bekrachtigd. Reden om mevrouw Mussolini uit te sluiten is het vervalsen van een groot deel van de vereiste handtekeningen.

De kleindochter van 'Il Duce' is laaiend over de uitspraak. Na het horen van de uitspraak smeet ze met haar mobiele telefoon en klaagde ze dat de democratie geweld is gedaan. "Deze verkiezingen hebben geen enkele waarde meer voor het Italiaanse volk", riep Mussolini uit. Door zich verkiesbaar te stellen, probeerde zij een gooi te doen naar het gouverneurschap van de regio Lazio, het gebied rond Rome.

Mussolini was voordat ze haar overstap naar de politiek maakte actrice en fotomodel. Na de uitspraak heeft ze besloten in hongerstaking te gaan. Ze zegt dat haar partij, het extreem-rechtse Sociaal Alternatief, slachtoffer is geworden van een samenzwering van de zittende gouverneur Francesco Storace. Naar alle verwachting zou Mussolini stemmen bij hem wegkapen.

Storace is kandidaat van de rechtse Nationale Alliantie. Deze partij maakt ook deel uit van de regeringscoalitie van premier Silvio Berlusconi. Mussolini besloot de Alliantie in 2003 te verlaten toen partijleider Gianfranco Fini tijdens een bezoek aan IsraŽl publiekelijk het regime van haar grootvader voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog had veroordeeld.

Bulldogs ijshockeykampioen Nederland

De Amsterdam Bulldogs zijn Nederlands kampioen ijshockey geworden. In de derde wedstrijd van de best-of-5 finale werd Vadeko Flyers met 6-3 verslagen.

In de Amsterdamse Jaap Edenhal konden de Amsterdam Bulldogs met een voorsprong van twee overwinningen in de play-offs voor het vierde jaar op rij de titel gisteren binnenhalen. De wedstrijd begon zenuwachtig en ging in het begin gelijk op. De Vadeko Flyers uit Heerenveen stonden na de eerste periode zelfs met 1-2 voor. In de tweede periode wisten de Bulldogs echter de stand recht te zetten en er 3-3 van te maken.

In de derde periode wisten de Amsterdammers vervolgens door te stoten. Door scores van Polet, Bultje en Hartogs ging Amsterdam naar een 6-3 overwinning. Daarmee werd voor het vierde jaar op rij de nationale titel binnengehaald. De Amsterdam Bulldogs werden dit jaar door de meeste mensen al gezien als de sterkste ijshockeyploeg van ons land.

Speler Chris Eimers van de Bulldogs, die alle vier de titels heeft meegemaakt, noemde het de mooiste titel van de vier: "Als je bedenkt wat we allemaal hebben meegemaakt, is dit mentaal de mooiste titel. Met alle problemen die we hebben gehad, met twaalf spelers doorgegaan. Hulde aan de jongens die zijn gebleven en die dit kampioenschap hebben meegemaakt."

Tegelgooiers voor de rechter

Gisteren stonden de vier jongeren voor de rechter die vastzitten wegens het gooien van tegels vanaf een viaduct over A4. Daarbij kwam in de nacht van 9 op 10 januari Louise Donk uit Uden om het leven. Ze kreeg de tegel door haar voorruit vol in haar gezicht en stierf kort na aankomst in het ziekenhuis.

Het viertal, Davy V. (18), Jeroen van G. (22), Freek B. (18) en Stephan H. (19), is aangeklaagd wegens het medeplegen van moord en medeplegen van poging tot doodslag. Want kort tevoren was vanaf een ander viaduct al een zak puin op een vrachtwagen gegooid. De chauffeur kwam met de schrik vrij.

Davy heeft toegegeven dat hij een stuk stoeptegel naar beneden heeft laten vallen. Maar hij zegt niet te weten of hij de auto van de overleden vrouw heeft geraakt. Ook Jeroen heeft in diverse stadia bekend, maar houdt nu vol dat hij 'erin geluisd' is en dat hij zelfs niet eens ter plaatse was. Uit het dossier komt verder naar voren dat Freek met Stephan, de chauffeur die hen de hele avond al had rondgereden, zelf niet actief was, maar dichtbij in de auto zat.

De rechter beslist dinsdag of het kwartet naar de Pieter Baan-observatiekliniek in Utrecht moet. De Officier van Justitie wil de vier daar laten onderzoeken om te kijken hoe het beÔnvloedingsproces in de groep is verlopen. De vier voelen zelf weinig voor zo'n onderzoek.

Jongen (7) rijdt auto tegen huis in Dieren

Icoon opmerkelijk nieuws Een 7-jarige jongen uit Dieren heeft donderdagmiddag met de auto van zijn vader een andere personenauto en een woonhuis geramd. Daarbij vielen geen gewonden. Dat heeft de politie vrijdag verklaard. De schade aan zowel de auto's als het huis bleek achteraf mee te vallen.

De vader van het jongetje kwam hem afhalen van school, maar raakte in gesprek met ťťn van de leraren. Daarom gaf hij zijn autosleutels alvast aan het kind, zodat dat in de auto kon wachten. In plaats van alleen te wachten, startte de jongen de auto. Die reed vervolgens tegen een andere personenauto aan, om tot stilstand te komen tegen een woonhuis.

'Sneuvelen militairen acceptabel'

Icoon Binnenlands nieuws Een meerderheid van de Nederlandse bevolking zegt het acceptabel te vinden dat Nederlandse soldaten sneuvelen bij oorlogsmissies, zoals in Afghanistan. Ook moet de Tweede Kamer en niet de regering of de NAVO kunnen beslissen over het sturen van Nederlanders naar oorlogsgebied.

Dit blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. Bijna zes op de tien Nederlanders vindt het sneuvelen van Nederlanders bij riskante missies acceptabel. Vier op de tien is deze mening niet toegedaan.

Het onderzoek is gehouden, kort nadat bekend werd dat het kabinet 165 commando's en mariniers en 85 man luchtmachtpersoneel naar Aghanistan stuurt om mee te helpen in de zoektocht naar al-Qaeda terroristen en resten van het verdreven Taliban-regime. Met name de linkse oppositie was fel tegen het voornemen van het kabinet.

Van de respondenten zegt 49 procent het niet eens te zijn met de missie en 45 procent wel. Wat betreft de Irak-missie zijn de Nederlanders in evenwicht. Voor- en tegenstanders zijn met 46 procent gelijk vertegenwoordigd.

Leger des Heils met eigen soepmerk

Het Leger des Heils is van plan onder de merknaam 50/50 soepen te gaan verkopen in supermarkten. De welzijninstelling zoekt nog samenwerking met een levensmiddelenfabrikant. Van de opbrengst worden zogenaamde soepbussen aangeschaft, autobussen die langsrijden om soep uit te delen aan zwervers.

Eerder al werd in samenwerking met De Bijenkorf een exclusieve kledinglijn onder de naam 50/50 geproduceerd. Deze lijn bestond uit kleding, samengesteld uit afgedankte kleding. Deze lijn was een groot succes. De opbrengst ging naar projecten voor zwerfkinderen.

Eerste opgave ooit Agassi

Opgeven staat niet in het woordenboek van de Amerikaan Andre Agassi. Toch moest de tennisser zich voor de kwartfinales bij de Pacific Life Open tenniskampioenschappen van Indian Wells terugtrekken wegens een gezwollen teen.

Het was de eerste opgave van Agassi in zijn 1092 profpartijen durende loopbaan. Door de opgave van de Amerikaan kwam zijn tegenstander Hewitt makkelijk in de halve eindstrijd. Daarin treft de AustraliŽr Andy Roddick, die een zware wedstrijd uitvocht met Carlos Moya: 6-7(4), 6-4, 6-1.

De andere halve finale gaat tussen Roger Federer en Guillermo CaŮas.

Particuliere scholen in de lift

In Nederland zijn er op dit moment ongeveer achtenveertig particuliere scholen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Twee jaar geleden waren dat er vermoedelijk vijftien. Dit heeft een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs vandaag gezegd.

Het ministerie wil voortaan zelf bepalen of particuliere scholen voor primair en voortgezet onderwijs erkend worden. Nu doen gemeenten dat. Naar verwachting zal minister van Onderwijs Maria van der Hoeven de nieuwe regeling deze zomer naar de Tweede Kamer sturen. De Onderwijsinspectie zal toezicht houden op de kwaliteit van privťscholen en kan de erkenning van het ministerie intrekken bij onvoldoende kwaliteit.

Particuliere scholen zijn in trek bij ouders, die ontevreden zijn over de kwaliteit van het onderwijs van reguliere scholen. Omdat die scholen geen overheidssubsidie krijgen, moeten de kosten geheel door de ouders opgehoest worden. Een bedrag van 15.000 euro per lesjaar is niet ongewoon.

Studente dood door koolmonoxidevergiftiging

Icoon Binnenlands nieuwsEen 18-jarige studente uit Utrecht is donderdagavond overleden door een koolmonoxidevergiftiging. De jonge vrouw stond onder de douche toen ze bewusteloos raakte. Een onderbuurman merkte later dat er water door het plafond lekte, en waarschuwde de politie nadat hij bij zijn bovenburen geen gehoor kreeg.

Agenten forceerden de deur, en ontruimden vervolgens de woning toen ze een gaslucht roken. "Doordat de koolmonoxide zich door de badkamer verspreidde, daalde het zuurstofgehalte en raakte het slachtoffer buiten bewustzijn. Even later doofde de vlam door het zuurstofgebrek, waardoor het appartement vol gas stroomde", aldus een politiewoordvoerder.

Koolmonoxidevergiftiging ontstaat vaak in slecht geventileerde ruimten waar zich verbrandingsdampen van een kachel, oven of motor bevinden. Het reukloze gas komt via de ademhaling het lichaam en het bloed binnen, waar het zuurstof verdringt. Wanneer de blootstelling aan een hoge concentratie koolmonoxide lang voortduurt kan het slachtoffer overlijden omdat er te weinig zuurstof in het bloed voorradig is.

Blue 52 sluit haar deuren

De ontwikkelaar Blue 52 uit London heeft haar deuren moeten sluiten wegens financiŽle problemen. Ze konden simpelweg niet genoeg geld bij elkaar krijgen om de bijkomende kosten te betalen die bij de ontwikkeling van hun spellen kwam kijken.

Jaid Mindang, co-directeur van Blue 52 had het volgende te melden: "Blue 52 has been liquidated because it was unable to continue to support the overheads necessary for several development teams and a separate technology and tools department. We are continuing to pursue new development contracts with other publishing partners."Misschien ken je Blue 52 wel van hun titel "Stolen" die later dit jaar zou moeten uitkomen. Gelukkig komt deze titel er nog wel aan, want er wordt gewoon doorgewerkt met een kleiner team in een nieuw kantoor. Met dit kleine team willen ze Curve Game Studios gaan oprichten.

ANWB zet aanval op Route Mobiel in

vw_caddy en edje34 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuws De ANWB gaat de tegenaanval inzetten tegen de opkomende pechhulpverlener Route Mobiel. Zo eist de ANWB in een verzonden brief aan Route Mobiel dat ze onmiddellijk stopt met het voeren van de geel-blauwe kleur op haar wagenpark. De kleurencombinatie wordt al vele jaren door de ANWB gebruikt.

Ook wil de ANWB dat Route Mobiel per direct stopt met de prijsvergelijkingen van de verschillende servicepaketten. Volgens de ANWB zouden deze niet correct en misleidend zijn.

In een reactie zegt Route Mobiel zich van geen kwaad bewust te zijn wat betreft de kleurencombinatie. Volgens een woordvoerder heeft Rijkswaterstaat juist geadviseerd om de hulpwagens van een geel-blauwe kleur te voorzien voor een betere herkenbaarheid. Route Mobiel heeft een half jaar na begin ruim honderdduizend leden.

Links overlegt over tegenbegroting

Icoon politiek binnenland nieuws De drie linkse oppositiepartijen in de Tweede Kamer hebben eerder deze week aan tafel gezeten om een gezamelijke tegenbegroting op te stellen. Dit is volgens GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema niet gelukt, omdat leider van de PvdA, Wouter Bos, er niets in zag.

Halsema zei dit in het actualiteiten programma NOVA, waar werd gesproken over het pleidooi voor meer positivisme. Namens GroenLinks wil Halsema met de SP en PvdA een collectief vormen tegen het kabinet. Dit wil de PvdA niet, gezien haar positie in de peilingen. PvdA-voorzitter Koole, die ook aanwezig was bij NOVA, ging vrijdag ook niet in op het voorstel van Halsema voor nauwere samenwerking.

Ontsnapping slang leidt tot evacuatie

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Een ontsnapte cobra heeft in de Zweedse stad Sundsvall voor de evacuatie van zo'n zestien gezinnen gezorgd. Zij moesten twee dagen elders doorbrengen omdat niet duidelijk was waar de giftige cobra zich bevond.

De 24-jarige eigenaar van het dier liet woensdag een doos met drie cobra's vallen in zijn appartementencomplex. Twee reptielen konden gevangen worden, het derde dier verdween spoorloos. De zestig centimeter lange cobra werd gisteren teruggevonden onder de vloer van het appartement van de slangenliefhebber.

Nieuwe arrestatie moorden Hilvarenbeek

In het Huis van Bewaring in Maastricht is gisteren een man aangehouden die mogelijk betrokken was bij een viervoudige moord in het Brabantse dorp Hilvarenbeek. In de zomer van 1998 kwamen op het landgoed van de familie Taminiau niet alleen twee drugscriminelen om het leven, maar ook twee zoons van de familie. Zij waren vermoedelijk toevallig getuige geweest van de liquidatie van de criminelen.

De gisteren aangehouden verdachte is een 34-jarige man uit Den Bosch die momenteel vastzit wegens poging tot doodslag. Hij ontkent iets met de zaak in Hilvarenbeek van doen te hebben, maar volgens de politie zijn twee haren met DNA-sporen belastend voor de Bosschenaar.

Vorig jaar werd ook een aanhouding verricht in de zaak. Deze verdachte, een 27-jarige man uit Den Bosch, zit nog steeds in voorlopige hechtenis.

De Roy wil geld van Margarita

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Koningshuis nieuws Edwin de Roy van Zuydewijn is een kort geding aan het voorbereiden, om alsnog een vergoeding van prinses Margarita te krijgen. Dit om in zijn levensonderhoud te kunnen voorzien. In het kort geding gaat de Roy een bedrag van ongeveer vijfduizend euro per maand eisen.

Vorige week trok Margarita haar verzoek om echtscheiding in. Daarmee verviel de plicht om de Roy alimentatie te betalen. Eerder had de Amsterdamse rechtbank de hoogte van dat bedrag al op vijfduizend euro bepaald, gebaseerd op de levensstandaard van het paar en de draagkracht van de prinses.

Volgens Pim de Vos, advocaat van de Roy, heeft Margarita misbruik gemaakt van het procesrecht. Hij liet weten dat de juridische strijd voorlopig niet voorbij is. "Op grond van de wet zijn echtgenoten elkaar hulp en bijstand verschuldigd. De rechtbank had bij wijze van voorlopige voorziening het verzoek van De Roy om alimentatie toegewezen. Tegen die beslissing staat geen hoger beroep open, dus de enige manier om daar onderuit te komen was intrekking van het echtscheidingsverzoek."

De Roy en Margarita zijn de laatste tijd veelvuldig in het nieuws. Onlangs verloor hij nog een kort geding om een omgangsregeling met de hond te krijgen. Kort erna maakte hij in het programma Barend en Van Dorp het bestaan van de 'Bennobrigade' bekend.

Feyenoord niet blij met NAC

Feyenoord is geschrokken van het gedrag van NAC Breda. De Bredase club heeft namelijk aangekondigd hard te gaan onderhandelen mocht Feyenoord zich voor David Mendes da Silva melden.

Tussen Feyenoord en NAC bestond er een redelijk goede realtie. Er vertrokken met enige regelmaat spelers van NAC naar de Kuip en Feyenoord verhuurde spelers, zoals Anthony Lurling en Pieter Collen aan NAC. Nu het gerucht gaat dat Feyenoord David Mendes da Silva wil hebben, heeft NAC de realtie op scherp gezet. De club heeft het gevoel dat de club in het verleden vaak slecht uit deals met Feyenoord is gekomen en wil dit herstellen.

De 22-jarige middenvelder heeft bij NAC nog een contract tot 2008 en mocht Feyenoord zich melden dan heeft NAC de eisen klaar. Of een flinke transfersom of vier spelers, namelijk Gabor Babos, Bruno Basto, Alfred Schreuder en Benjamin de Ceulaer. De eerste drie spelers zou NAC willen 'krijgen', terwijl De Ceulaer op huurbasis dan zou kunnen komen. Van De Ceulaer is al zo goed als zeker dat als Feyenoord een overeenkomst met Sint-Truiden bereikt over de transfer, hij eerst bij NAC zal worden gestald.

Volgens technisch directeur Mark Wotte zal Feyenoord niet zoveel overhebben voor Mendes da Silva, als NAC eist: "Pas in april geven wij duidelijkheid aan een aantal van onze eigen spelers. Verschillende Feyenoorders zijn verhuurd, met hen praten we eerst voor we verder kijken. Maar ik kan nu al zeggen dat Mendes da Silva sowieso geen speler is waar een uitgebreide deal rond zou kunnen ontstaan."

Agenten mishandeld door Marokkaanse jongeren

chilipenn had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In Eindhoven zijn enkele politieagenten door een groep van ongeveer twintig Marokkaanse jongeren mishandeld. Het voorval vond afgelopen donderdagavond plaats in de wijk Eckart. De Eindhovense politie neemt de zaak hoog op en heeft een onderzoek ingesteld.

De surveillerende agenten waren in de wijk, nadat een klacht was binnengekomen over jongeren die op een crossmotor door de wijk raasden. Toen ze na enige tijd de bestuurder aanspraken, een knul van Marokkaanse afkomst, kwamen twintig jongeren zich met de zaak bemoeien.

Al snel sloeg de vlam in de pan. De jongeren schopten de agenten en duwden hen in de bosjes. Vervolgens wisten ze te ontkomen, tezamen met de crossmotor.

World of WarCraft prepaid game-cards komen eind maart

In veel landen zijn de prepaid game-cards al een tijdje uitverkocht en in Nederland zal de nieuwe lichting eind maart verschijnen. De prepaid game-cards zijn nodig voor mensen die World of WarCraft willen spelen maar geen credit card ter beschikking hebben. Met een game-card kan 60 dagen gespeeld worden.

De volgende landen krijgen de nieuwe kaartjes eind maart:
Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, BelgiŽ en Nederland.

Begin april verschijnen de kaartjes in:
Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden, ItaliŽ en Spanje.

Fluiten in de onderbond

Het is zaterdagmorgen, zo tegen twaalf uur. Monter fluitend zwiep ik mijn sporttas in de auto en begeef ik me op weg naar een sportterrein, ergens in de buurt van Rotterdam. Mijn vrouw gaat al jaren niet meer mee, dus geef ik haar nog een zoen en zwaai nog eens luchtig als ik de wagen de straat uit draai. Vol spanning stuur ik richting het opgegeven adres. Wat zal deze sportmiddag weer gaan brengen?

Schumacher moet excuses aanbieden

Wereldkampioen Michael Schumacher is geforceerd om zijn excuses aan te bieden voor het van de baan beuken van Williams coureur Nick Heidfeld in de GP van AustraliŽ.

De achttien andere coureurs gaven hun mening over het race-incident wat tegen het eind van de vorige race plaats vond. Vervolgens werd er gestemd of de coureurs van mening waren dat Schumacher fout zat en zijn excuses aan moest bieden. De uitslag was een overweldigende 19:1 waarbij zelfs teammaat en de voorheen altijd ondersteunende Barrichello zich tegen de wereldkampioen schaarde.

Eerder weigerde Schumacher nog in de pers om de schuld op zich te nemen. Op de getoonde beelden was echter duidelijk te zien dat Schumacher Heidfeld het gras opduwde waarna deze doorgleed en de Ferrari torpedeerde. De meningen of dit een race-incident was of niet waren in de pers verdeeld, maar naar nu blijkt hebben de coureurs de kant van Heidfeld gekozen.

Slachtoffer Heidfeld blijft er gelaten onder, hij gaf aan het jammer te vinden dat zijn race voortijdig beŽindigd werd maar er verder niet echt meer bij stil te staan. "Ik hoef er niet meer aan te denken, het is niet langer belangrijk. Ik wil me nu graag concentreren op de komende race in Sepang en ik hoop daar een mooie race te rijden."

Uitslag eerste kwalificatie GP MaleisiŽ

Een zeer slechte prestatie van Ferrari deze kwalificatie. Het kampioensteam van vorig seizoen moet het ditmaal doen met de twaalfde en viertiende plaats.

De strijd om de pole gaat vooral tussen de McLaren, Renault en Toyota teams. Williams, BAR en Red Bull vechten om de plaatsen daarachter maar blijven Ferrari nog voor.

Rookie Anthony Davidson wist helaas nog geen potten te breken en moet het voorlopig doen met een vijftiende plaats, tussen de twee Saubers en Barrichello.

Uitslag:

Pos. CoureurTeam Tijd
1Fernando AlonsoRenault F11:32.582
2Jarno TrulliToyota Racing1:32.672
3Giancarlo FisichellaRenault F11:32.765
4Kimi RšikkŲnenMcLaren Mercedes1:32.839
5Ralf SchumacherToyota Racing1:33.106
6Mark WebberBMW Williams F11:33.204
7Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes1:33.333
8Nick HeidfeldBMW Williams F11:33.464
9Jenson ButtonBAR Honda1:33.616
10Christian KlienRed Bull Racing1:33.724
11David CoulthardRed Bull Racing1:33.809
12Michael SchumacherScuderia Ferrari1:34.072
13Felipe MassaSauber Petronas1:34.151
14Rubens BarrichelloScuderia Ferrari1:34.162
15Anthony DavidsonBAR Honda1:34.866
16Jacques VilleneuveSauber Petronas1:34.887
17Narain KarthikeyanJordan-Toyota1:37.806
18Tiago MonteiroJordan-Toyota1:37.856
19Patrick FriesacherMinardi F11:39.268
20Christijan AlbersMinardi F11:40.432

Uitslag vierde training GP MaleisiŽ

Waar Toyota de vorige trainingen al goed meereed met de top is zij er bij de vierde training in geslaagd de eerste plek te bezetten met de hulp van niemand minder dan Jarno Trulli.

De rijderswissel naar de twee veteranen Trulli en Ralf Schumacher lijkt een zeer positieve te zijn voor het Toyota F1 team.

Beide Ferrari's lijken grote problemen te hebben met de hitte later op de dag - ze moesten het dit keer doen met een slechte twaalfde en viertiende plaats.

Opvallend was de sterke tijden van het Red Bull team wat in tegenstelling tot vanmorgen wel in de top tien stond. Christian Klien wist zelfs de tweede plek te bezetten.

Uitslag:

Pos. CoureurTeam Tijd
1Jarno TrulliToyota Racing1:32.832
2Christian KlienRed Bull Racing1:32.870
3Fernando AlonsoRenault F11:32.880
4Ralf SchumacherToyota Racing1:32.951
5David CoulthardRed Bull Racing1:33.092
6Giancarlo FisichellaRenault F11:33.194
7Kimi RšikkŲnenMcLaren Mercedes1:33.349
8Nick HeidfeldBMW Williams F11:33.468
9Mark WebberBMW Williams F11:33.517
10Anthony DavidsonBAR Honda1:33.580
11Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes1:33.689
12Rubens BarrichelloScuderia Ferrari1:33.943
13Felipe MassaSauber Petronas1:34.002
14Michael SchumacherScuderia Ferrari1:34.102
15Jacques VilleneuveSauber Petronas1:35.532
16Tiago MonteiroJordan-Toyota1:37.824
17Narain KarthikeyanJordan-Toyota1:38.126
18Christijan AlbersMinardi F11:38.673
19Patrick FriesacherMinardi F11:38.974
20Jenson ButtonBAR Hondageen tijd

Uitslag derde training GP MaleisiŽ

De top van de trainingen bestond dit keer uit de topteams. Renault leidde de groep, gevolgd door Michael Schumacher op de tweede plaats. Teamgenoot Rubens Barrichello moest het doen met een elfde plaats.

Toyota was wederom erg op dreef met een vijfde en zesde plek tussen de twee McLaren bolides. Tegenvallend was de slecht blijvende prestatie van Jacques Villeneuve welke hekkesluiter was van de Michelin teams.

Uitslag:

Pos. CoureurTeam Tijd
1Fernando AlonsoRenault F11:34.715
2Michael SchumacherScuderia Ferrari1:34.883
3Giancarlo FisichellaRenault F11:34.930
4Kimi RšikkŲnenMcLaren Mercedes1:35.054
5Jarno TrulliToyota Racing1:35.573
6Ralf SchumacherToyota Racing1:35.645
7Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes1:35.850
8Jenson ButtonBAR Honda1:36.162
9Nick HeidfeldBMW Williams F11:36.434
10Mark WebberBMW Williams F11:36.465
11David CoulthardRed Bull Racing1:36.888
12Rubens BarrichelloScuderia Ferrari1:36.903
13Felipe MassaSauber Petronas1:36.987
14Anthony DavidsonBAR Honda1:37.049
15Christian KlienRed Bull Racing1:37.204
16Jacques VilleneuveSauber Petronas1:37.850
17Narain KarthikeyanJordan-Toyota1:38.444
18Tiago MonteiroJordan-Toyota1:39.349
19Patrick FriesacherMinardi F11:41.398
20Christijan AlbersMinardi F11:42.023

Sato ziek, Davidson valt in

De BAR coureur Takuma Sato heeft zich teruggetrokken voor de Grand Prix van MaleisiŽ vanwege ziekte, en zal vervangen worden door de derde rijder van het team, Anthony Davidson.

Het team gaf aan dat Sato gisteravond wat koorts had gekregen, maar leek na een bezoek aan het medische centrum van het Sepang circuit aan de beterende hand te zijn. Vanochtend had hij echter opnieuw last van de koorts.

Omdat deze race lichamelijk zo zwaar is voor de rijders, hebben BAR en Sato op advies van het medische team besloten dat de verstandigste keuze is om de rest van het weekend aan de rijder voorbij te laten gaan.

De derde rijder van BAR, Anthony Davidson, zal de rest van het weekend voor Sato invallen. Davidson reed voor het laatst een Grand Prix in 2002, toen hij Alex Yoong tijdens enkele races verving, maar heeft zichzelf sindsdien regelmatig in de schijnwerpers gereden vanwege zijn goede prestaties tijdens de vrijdagtests van BAR. Deze week gingen er nog geruchten dat Davidson in aanmerking zou komen voor Villeneuve's plaats bij Sauber, als de tegenvallende prestaties van de Canadees zouden aanhouden.

Zie door de bomen het bos niet meer met SpeedTree

Interactive Data Visualization heeft vandaag aangekondigd dat haar populaire SpeedTree technologie volledig geÔntegreerd zal worden in de Unreal 3 engine. SpeedTree stelt ontwikkelaars in staat om met de grootste eenvoud bomen aan de spelwereld toe te voegen, die elk stuk voor stuk uniek zijn, en door de slimme toepassing van polygonen er enorm realistisch uit zien zonder impact te hebben op de framerate.
"[...]
"Unreal Engine 3 features a number of important new features and tools, including a new material editing system that we were able to exploit with outstanding results. We were also able to take full advantage of its innovative new material editor and achieved amazing new per-pixel lighting effects"
[...]"


SpeedTree ondersteunt maar liefst 100 verschillende boomtypes en deze kun je ook weer aanpassen waardoor je honderden verschillende bomen kunt maken. Door de integratie met de Unreal engine kun je zelfs het planten ervan aan de programmatuur over laten. Het maken van een realistisch bos in een computerspel zal hierdoor een stuk sneller moeten kunnen. SpeedTree wordt onder andere ook al gebruikt in The Elder Scrolls: Oblivion, alsook een hele reeks andere titels. De licentie voor SpeedTree in de Unreal 3 engine bedraagt zo'n $10.000.Laatste reviews en specials
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Ring Fit Adventure
review
CD: Robbie Williams - The Christmas Present
special
Fun met Funda #174 - Terug in de tijd met Cafť de Veehandel
review
Pokťmon Sword en Shield
©FOK.nl e.a.