Vrouw betaalt voor onzichtbare meerminnen

Human (Homie)
Icoon Weird nieuws Een vrouw uit Zimbabwe betaalde een plaatselijk populaire muzikante om vijf onzichtbare zeemeerminnen van Londen naar Harare over te laten komen. De zeemeerminnen zouden haar helpen om een gestolen auto en geld terug te krijgen.

Zakenvrouw Magrate Mapfumo betaalde 5.000 dollar om de zeemeerminnen naar Harare te brengen. Dat deed zij op het advies van muzikante Edna Chizema, die op dit moment berecht wordt op grond van diefstal onder valse voorwendselen.

De zakenvrouw behoort tot de zogenaamde Shona's. Deze - uit Zimbabwe afkomstige - mensen geloven in het bestaan van zeemeerminnen. Het idee is dat zeemeerminnen angstwekkende, beeldschone vrouwen zijn die wraak nemen op mensen die verkeerde dingen doen.

Nadat Mapfumo haar auto en miljoenen Zimbabwaanse dollars kwijt raakte vroeg zij Chizema om advies. Chizema zou in contact staan met onzichtbare zeemeerminnen die Mapfumo zouden kunnen gaan helpen. De muzikante had echter wel geld nodig om voor de zeemeerminnen een luxueuze toeristische vlucht naar Harare te regelen inclusief een verblijf in het luxe Jameson Hotel.

"Ik vroeg Chizema naar de naam van de zeemeerminnen en ik werd verteld dat ze Emma, Charmaine, Sharvine en Bella heten. Er was ook een vijfde waarvan gezegd werd dat ze een Arabische zeemeermin zou zijn", zo vertelde Mapfumo.

De zakenvrouw geloofde bovendien de reden waarom ze de zeemeerminnen niet zag. "Chizema vertelde mij altijd dat ik de zeemeerminnen niet zou kunnen zien omdat alleen spirituele mediums dat kunnen". De rechtszaak tegen Edna Chizema is in volle gang.