Sato ziek, Davidson valt in

De BAR coureur Takuma Sato heeft zich teruggetrokken voor de Grand Prix van Maleisië vanwege ziekte, en zal vervangen worden door de derde rijder van het team, Anthony Davidson.

Het team gaf aan dat Sato gisteravond wat koorts had gekregen, maar leek na een bezoek aan het medische centrum van het Sepang circuit aan de beterende hand te zijn. Vanochtend had hij echter opnieuw last van de koorts.

Omdat deze race lichamelijk zo zwaar is voor de rijders, hebben BAR en Sato op advies van het medische team besloten dat de verstandigste keuze is om de rest van het weekend aan de rijder voorbij te laten gaan.

De derde rijder van BAR, Anthony Davidson, zal de rest van het weekend voor Sato invallen. Davidson reed voor het laatst een Grand Prix in 2002, toen hij Alex Yoong tijdens enkele races verving, maar heeft zichzelf sindsdien regelmatig in de schijnwerpers gereden vanwege zijn goede prestaties tijdens de vrijdagtests van BAR. Deze week gingen er nog geruchten dat Davidson in aanmerking zou komen voor Villeneuve's plaats bij Sauber, als de tegenvallende prestaties van de Canadees zouden aanhouden.