Mussolini mag niet meedoen aan Italiaanse verkiezingen

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Alessandra MussoliniAlessandra Mussolini, kleindochter van voormalige dictator Benito Mussolini, zal naar alle waarschijnlijkheid niet meedoen aan de regionale verkiezingen volgende maand. Eerder besloot de kiescommissie al dat zij niet mee mocht doen, nu heeft de rechtbank in Rome dit besluit bekrachtigd. Reden om mevrouw Mussolini uit te sluiten is het vervalsen van een groot deel van de vereiste handtekeningen.

De kleindochter van 'Il Duce' is laaiend over de uitspraak. Na het horen van de uitspraak smeet ze met haar mobiele telefoon en klaagde ze dat de democratie geweld is gedaan. "Deze verkiezingen hebben geen enkele waarde meer voor het Italiaanse volk", riep Mussolini uit. Door zich verkiesbaar te stellen, probeerde zij een gooi te doen naar het gouverneurschap van de regio Lazio, het gebied rond Rome.

Mussolini was voordat ze haar overstap naar de politiek maakte actrice en fotomodel. Na de uitspraak heeft ze besloten in hongerstaking te gaan. Ze zegt dat haar partij, het extreem-rechtse Sociaal Alternatief, slachtoffer is geworden van een samenzwering van de zittende gouverneur Francesco Storace. Naar alle verwachting zou Mussolini stemmen bij hem wegkapen.

Storace is kandidaat van de rechtse Nationale Alliantie. Deze partij maakt ook deel uit van de regeringscoalitie van premier Silvio Berlusconi. Mussolini besloot de Alliantie in 2003 te verlaten toen partijleider Gianfranco Fini tijdens een bezoek aan Israël publiekelijk het regime van haar grootvader voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog had veroordeeld.