Terugkeer Häkkinen was bijna rond

Wouter (ziggyziggyziggy)
Mika Häkkinen was in serieuze onderhandelingen met Williams en BAR voor een racecontract voor dit seizoen. Het juridische touwgetrek om Jenson Button heeft uiteindelijk de Fin doen besluiten naar de DTM te gaan. Dat staat in een biografie van de coureur, geschreven door een Finse journalist.

Häkkinen werd in het voorjaar van 2004 benaderd door Frank Williams. De teambaas zocht een vervanger voor Juan Pablo Montoya, die al getekend had bij McLaren voor 2005. Häkkinen vertelde Williams dat hij geinteresseerd was en dat zijn sabattical lang genoeg had geduurd. Williams wilde echter niet direct harde afspraken maken, naar later bleek omdat het team ook in onderhandeling was met Button.

De manager van Häkkinen, Didier Cuton, nam na het nieuws van Button's vertrek naar Williams direct contact op met het team van BAR om Button's vrijgekomen plek op te vullen. Teambaas Richards wilde echter niets toezeggen, omdat het niet zeker was dat Button daadwerkelijk naar Williams zou mogen vertrekken.

Uiteindelijk hebben Häkkinen en zijn manager alle onderhandelingen afgebroken. De coureur zei in een interview: "Dit wordt te ingewikkeld. Als het zo doorgaat, zal ik niet kunnen testen voor oktober of november en dat is te laat." Häkkinen besloot vervolgens te vertrekken naar de DTM.

Het hele verhaal is nu bevestigd in een biografie van de Finse coureur, geschreven door journalist Keijo Leppanen.