Vier zelfmoorden met behulp van website

Icoon Medisch nieuws Zeker vier mensen hebben met behulp van de website Dokteronline zelfmoord gepleegd. Via de site bestelden ze een medicijn, waar ze vervolgens een overdosis van namen. Dat stellen twee 'suÔcideconsulenten' van De Einder die met deze personen over hun zelfdoding spraken. De Einder is een landelijke opererende stichting die mensen met een doodswens bijstaat.

Naast de vier zelfmoorden kregen minimaal tien personen met zelfmoordplannen de site getipt om aan een overdosis medicijnen te komen. Het is bij de medewerkers van De Einder niet bekend of zij daadwerkelijk in hun opzet zijn geslaagd.

De website raakte eerder deze week in opspraak, toen bekend werd dat een internetarts een 44-jarige vrouw een overdosis pijnstillers voorschreef. Kort erna pleegde ze zelfmoord. Een meerderheid in de Tweede Kamer wil nu dat minister Hoogervorst een verbod instelt op het voorschrijven van medicijnen via internet. Tegen de betrokken arts is door het Medisch Tuchtcollege een onderzoek ingesteld. Hij zal worden gedaagd.