De Roy wil geld van Margarita

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Koningshuis nieuws Edwin de Roy van Zuydewijn is een kort geding aan het voorbereiden, om alsnog een vergoeding van prinses Margarita te krijgen. Dit om in zijn levensonderhoud te kunnen voorzien. In het kort geding gaat de Roy een bedrag van ongeveer vijfduizend euro per maand eisen.

Vorige week trok Margarita haar verzoek om echtscheiding in. Daarmee verviel de plicht om de Roy alimentatie te betalen. Eerder had de Amsterdamse rechtbank de hoogte van dat bedrag al op vijfduizend euro bepaald, gebaseerd op de levensstandaard van het paar en de draagkracht van de prinses.

Volgens Pim de Vos, advocaat van de Roy, heeft Margarita misbruik gemaakt van het procesrecht. Hij liet weten dat de juridische strijd voorlopig niet voorbij is. "Op grond van de wet zijn echtgenoten elkaar hulp en bijstand verschuldigd. De rechtbank had bij wijze van voorlopige voorziening het verzoek van De Roy om alimentatie toegewezen. Tegen die beslissing staat geen hoger beroep open, dus de enige manier om daar onderuit te komen was intrekking van het echtscheidingsverzoek."

De Roy en Margarita zijn de laatste tijd veelvuldig in het nieuws. Onlangs verloor hij nog een kort geding om een omgangsregeling met de hond te krijgen. Kort erna maakte hij in het programma Barend en Van Dorp het bestaan van de 'Bennobrigade' bekend.