FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 18 maart 2005

Maradona biedt zich aan bij Boca

Diego Maradona lijkt het weer helemaal te zien zitten. Na zijn recentelijke maagverkleining, biedt hij zich nu aan bij Boca Juniors, de club waaraan hij zijn hart heeft verpand.

"Ik wil direct aan de slag om alles wat ik weet over te brengen op de jeugd van Boca.", aldus de Argentijn. Een gesprek met de voorzitter van Boca, Mauricio Macri, volgt over twee weken.

Maradona verwacht wel om op 3 april, wanneer Boca het eeuwfeest viert, aanwezig te zijn. "Ik kan na mijn operatie niet wachten op het moment dat ik weer aan de bak kan. Toen ik in Cartagena aankwam, voelde ik me slecht, nu gaat het veel beter."

Na een aantal jaren gekwakkeld te hebben met zijn gezondheid hoopt Maradone weer terug te keren in het voetbal. "In Cuba heb ik prachtig veel rust, maar ik mis het voetbal. Nu ben ik nog gedwongen voor de buis mee te leven maar ik ben ontzettend gretig om weer in actie te komen."

Maldini langer bij AC Milan


Paolo Maldini heeft zijn contract bij AC Milan verlengd.

De 36-jarige verdediger blijft volgens het nieuwe contract in elk geval tot 2007 bij de club uit Milaan. Maldini is op dit moment bezig aan zijn 21e seizoen bij de Milanezen. Ook Massimo Ambrosini verlengde zijn contract. De 27-jarige middenvelder die sinds 1995, op 1 jaar Vicenza na, bij AC Milan speelt, tekende een contract tot 2008.

Peiling: Wilders minimaal vooruit

HeinsPim had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsEen kleine week na de bekendmaking van zijn beginselprogramma blijken de electorale gevolgen voor de Lijst Wilders vooralsnog minimaal. Het onafhankelijke Kamerlid dat bezig is een eigen partij op te richten kan rekenen op vijf zetels, één meer dan vorige week. Percentueel ging de voormalige VVD'er er overigens maar 0,2 procent op vooruit.

De Politieke Barometer van bureau Interview/NSS peilt echter over een periode van twee weken, waardoor een eventueel effect maar gedeeltelijk verwerkt is in de meting. In de peiling komt de VVD voor het eerst sinds een half jaar weer uit op de score die het bij de laatste verkiezingen ook haalde, namelijk 28 zetels. Zowel de PvdA als het CDA leveren deze week een zetel in, en staan respectievelijk op 50 en 32 zetels.

Wanneer het kabinet-Balkenende II niet voortijdig sneuvelt zullen volgende verkiezingen overigens niet eerder dan in mei 2007 plaatsvinden.

2e Kamer
22-01-2003
Peiling
11-03-2005
Peiling
18-03-2005
Partij%zet.%zet.%zet.
CDA28,64421,73320,932
PvdA27,34232,65132,450
VVD17,92817,42718,128
SP6,398,7138,413
LPF5,780,811,11
GroenLinks5,186,9116,410
D664,162,843,24
ChristenUnie2,132,743,15
SGP1,621,721,82
Groep Wilders---3,143,35
Overige partijen0,901,601,30

Naakte pastoor wil kerkdiensten voor nudisten

Icoon Weird nieuws Een Australische pastoor, die nudist is, heeft christenen met dezelfde levensstijl opgeroepen hun godsdienst naakt te bedrijven. De 51-jarige pastoor Robert Wright zoekt wekelijks de toevlucht in een nudistenoord dichtbij Brisbane. Wright, die al meer dan zestien jaar nudist is, vertelt: "Ik probeer christenen niet zo ver te krijgen om nudisten te worden. Ik richt me op christenen die al nudisten zijn."

Wright, die drie jaar geleden is aangesteld als pastoor, wil in Cabarita gaan beginnen met de kerkdiensten voor nudisten. Pastoor Wright maakte duidelijk dat het christelijk zijn voor een nudist niet vreemd is: "Er zijn meer christenen die nudist zijn dan mensen beseffen. Wij doen alleen niet aan seksorgieën." Hij vindt dat deze christenen heel goed aangepaste mensen zijn.


Robert Wright pleit voor kerkdiensten voor nudisten

Rechterlijke twist over lot comapatiënte

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsHet lot van een 41-jarige Amerikaanse comapatiënte is onderwerp geworden van een rechterlijke en politieke twist. Nadat een rechter vorige maand besloot dat de echtgenoot van de vrouw vandaag de sondevoeding mocht stoppen, oordeelde een andere rechter vanochtend dat de vrouw kunstmatig gevoed moest blijven. Een derde rechter bepaalde kort daarop dat het toedienen van voeding toch mocht worden gestaakt.

Terri Schiavo raakte vijftien jaar geleden in een coma nadat een hartaanval leidde tot zuurstoftekort in de hersenen. Haar man Michael voerde een jarenlange juridische strijd om haar te mogen laten sterven. Hij vond daarbij onder meer de ouders van zijn vrouw op zijn pad, die ervan overtuigd zijn dat hun dochter ooit uit haar coma kan ontwaken. Ruim twee jaar geleden oordeelde de rechter al dat het toedienen van kunstmatige voeding waarmee Terri Schiavo in leven wordt gehouden mocht worden stopgezet, maar via een speciale wet die gouverneur Jeb Bush van Florida destijds doorvoerde kon de gerechtelijke beslissing op het laatste moment worden tegengehouden. Het Hooggerechtshof besloot vervolgens dat die wet op een ongrondwettige manier tot stand was gekomen.

Ook nu proberen conservatieve politici de dood van de vrouw te voorkomen. Republikeinse leden van Amerikaanse Congres willen zowel Michael als Terri Schiavo volgende week voor een onderzoekscommissie in Washington laten verschijnen, in een uiterste poging de levensbeëindiging tegen te houden. Als de vrouw niet langer voedsel en water krijgt zal ze binnen maximaal twee weken sterven. Haar comateuze toestand zorgt ervoor dat ze daar niet onder lijdt. Pro-Life groepen en politici bestrijden dit en spreken van een barbaarse daad.

Zelfs de Amerikaanse president George Bush mengde zich door middel van een verklaring in de discussie. "Op momenten als deze, wanneer er sprake is van serieuze twijfel, zouden de samenleving, de wetgeving en de rechtbanken juist voor het leven moeten kiezen. Zij die wat betreft hun leven afhankelijk zijn van anderen verdienen onze speciale zorg en aandacht", meende Bush.

Terri Schiavo
Terri Schiavo raakte vijftien jaar geleden in een coma

Telegraaf wellicht ook op tabloid

De Telegraaf komt misschien binnenkort ook op tabloidformaat uit. De uitgeverij De Telegraaf kijkt naar de mogelijkheden om op het kleinere formaat te verschijnen. Er zit zelfs een kans in dat dat nog dit jaar zal zijn. "We kijken naar de marktontwikkelingen in Nederland en het buitenland", zegt bestuursvoorzitter Ad Swartjes van het Telegraaf-concern.

De kranten Het Parool en Trouw gingen onlangs al over op het kleinere formaat. Ook uitgever PCM liet donderdag weten dat de nieuwe fusiekrant van het Algemeen Dagblad en diverse regionale kranten een tabloid gaat worden.

Friezen blijven kievitseieren rapen

Aanstaande zaterdag zal een grote groep Friezen toch massaal kievitseieren gaan rapen. De groep negeert daarmee het verbod dat de rechter woensdag heeft opgelegd.

Ruim honderd eizoekers kwamen vrijdag tot dit besluit na een actiebijeenkomst in Jirnsum. "Als een eizoeker een boete krijgt, betalen we die met zijn allen en als een van ons voor de rechter moet verschijnen gaan we allemaal mee", aldus initiatiefnemer A. de Jong.

Voorbeschouwing Milaan-San Remo

Morgen gaat het echte seizoen van de klasssiekers van start. Met 296 kilometer is Milaan - San Remo één van de langste wielerwedstrijden van het jaar en dat moeten de renners zo vroeg in het seizoen zien te overleven.

Vaak wordt minachtend gesproken over Milaan - San Remo. Een wedstrijd waar op het einde vaak nog de sprinters kunnen winnen, kan nooit echt zwaar zijn volgens de populaire mening. De renners denken daar echter anders over. De afgelopen weken wilden zij voornamelijk wedstrijdkilometers in de benen kijgen.

Vooraf zijn er drie grote favorieten. Rabobank heeft met ProTour-leider Oscar Freire een grote troef in handen. Daarnaast zijn echter ook Alessandro Petacchi en Tom Boonen goed in vorm en zijn sterk genoeg om na 296 kilometer mee te kunnen doen om de overwinning. In de sprint zijn Mario Cipollini en Erik Zabel als outsiders bijzonder gemotiveerd om de andere sprinters te verrassen. Cipollini noemt deze koers zelfs een hoofddoel voor dit jaar.

Daarnaast zijn er genoeg renners die hopen het sprintfeestje te kunnen verstoren. Erik Dekker, Alejandro Valverde, Paolo Bettini, Jens Voigt en nog een tiental anderen zullen ongetwijfeld loeren op een ontsnappingskans. Zoals ieder jaar is daarbij de grote gok wat er op de laatste klim, de Poggio, zal gebeuren. Met name is de vraag of Rabobank en Quick Step zullen proberen de groep bij elkaar te houden of toch voor de ontsnappingskans zullen gaan.

Morgen zal duidelijk worden wie de eerste eendaagse koers uit de ProTour wint en of Oscar Freire de leidertrui kan behouden. Wie alle deelnemers met de rugnummers wil bekijken kan hier kijken.

Voetbal: Maldini verlengt loopbaan

Icon Sport - VoetbalVerdediger Paolo Maldini heeft zijn contract bij AC Milan met een jaar verlengd. Maldini staat sinds 1984 op de loonlijst van de Italiaanse voetbalclub.

Vorig jaar tekende de verdediger nog een contract dat hem tot juni 2006 aan Milan zou binden. Nu is het contract dus opengebroken en verlengd tot medio 2007.

Maldini is inmiddels 36 jaar oud, hij won met zijn club onder meer vier keer de Europa Cup I/UEFA Champions League.

Voor meer sportnieuws kijk je op de FOK! sportsite!

Meer bekend over FFVII-film en Kingdom Hearts 2

Op Gamesindustry.biz is een interview verschenen met Sony producer Shinji Hashimoto. De man gaat hier in op een aantal vragen over de aankomende CGI film Final Fantasy: Advent Children en het vervolg op Kingdom Hearts.

Enkele interessante stukken uit het interview:

Final Fantasy: Advent Children

"[...]
So it is true that you increased the length of the movie during production, then?

As I mentioned earlier, we set out to create a collection of clips more than a feature film. That started out at twenty or thirty minutes, and now, at the end, it's seventy minutes long.... Because we were not intending to make a film, that's just how it happened.

Are there any plans to re-release the Final Fantasy VII game on a modern platform to tie in with the release of the movie?

Nothing so far. We have to make Advent Children first!
[...]"


Kingdom Hearts 2
"[...]
What are the major changes we can expect to see in the new Kingdom Hearts game?

One of the big changes you'll see when you play the game is to the camera - we've changed how that works. Also, the levels now have more events in them, with mini-games and so on. We're basically keeping the same concept and everything, but the changes are to the system of the game - we've made a massive block of changes that you will see.
[...]"


Het volledige interview kan je hier lezen.

Argentijnse economie groeit hard

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Na de crisis van 2001 is de Argentijnse economie weer groeiende. In 2004 was de economische groei in dat land 9 procent. Dit is de sterkste groei in twaalf jaar. Economen houden voor dit jaar rekening met een groei van het bbp van 6,5 procent. De groei is vooral te danken aan de herstructuering van de staatsschuld.

De Argentijnse economie kende in 2003 voor het eerst weer een groei (8,7 procent) na een grote schulden- en monetaire crisis in 2001. In 2002 kromp de economie nog eens met 11 procent. De beurs is de afgelopen jaren sinds de crisis met honderden procenten gestegen.

BAR heeft niks van Sauber gehoord

Terwijl de geruchten steeds sterker worden dat Sauber Anthony Davidson wil contracteren, komt de ontkenning hierover uit onverwachte hoek. Technisch directeur Geoff Willis van BAR ontkent contact te hebben gehad met Sauber over Davidson.

Volgens de geruchten moet Davidson de tot nu toe slecht presterende Jacques Villeneuve gaan opvolgen. Hoewel zowel Sauber als Villeneuve ontkennen dat er reden is om uit elkaar te gaan, blijven de geruchten aanhouden. Om de geruchten rond Davidson tot rust te brengen, heeft nu BAR verklaard dat ze geen contact hebben gehad met Sauber over Davidson. Bovendien zou hij hoogstens tot het einde van het jaar voor een ander team mogen rijden.

Geoff Willis van BAR vertelde: "De situatie is net zoals we afgelopen jaar hebben gehad toen Davidson voor één of twee teams kon rijden. Hij is een BAR-rijder op het moment. We hebben de beslissingen over de coureurs voor 2006 nog niet genomen en daarom zal als we met Anthony rijden bij een ander team bespreken dat gebeuren uit het standpunt dat het hooguit voor dit jaar is. Dat is onze positie en ik moet zeggen dat we momenteel nog geen contact hebben gehad met een ander team over Davidson."

Cunego en Basso naar Eindhoven

Damiano Cunego en Ivan Basso zullen op 19 juni in Eindhoven deelnemen aan de ProTour-ploegentijdrit. Eerder liet zesvoudig Tour-winnaar Lance Armstrong al weten dat hij overweegt de Lichtstad aan te doen.

Tijdens de ploegentijdrit in de Brabantse hoofdstad zullen alle ProTour-ploegen aanwezig zijn. Voor veel van deze ploegen zal de race tegen de klok een laatste graadmeter voor de ploegentijdrit in de Tour de France zijn.

Ook McEwen moet mogelijk MSR missen

Nadat eerder Max van Heeswijk bekend maakte niet aan het vertrek te staan in Milaan, lijkt nu ook de Australische spurter Robbie McEwen Milaan-SanRemo te moeten laten schieten. De Australiër is momenteel ziek.

"Ik heb sinusitis (bijholteontsteking) en voel me een beetje grieperig. Toen ik vanmorgen uit bed kwam, wilde ik afbellen. Maar ik ben toch gekomen", zei de sprinter op de Belgische radio.

McEwen zal pas op het laatste moment de knoop definitief doorhakken. "Ik ga afwachten, maar als het niet verbetert, start ik niet. Het griepje kan vanavond doorbreken of weggaan. We beslissen pas op het laatste moment."

Mocht de Australiër morgen niet kunnen deelnemen aan Milaan-SanRemo dan zou dat voor zijn Belgische formatie, Davitamon-Lotto, een flinke domper zijn. Eerder haakte immers Peter van Petegem en Tom Steels al af voor de eerste eendagskoers in de Pro Tour.

Griekse atleten vrijgesproken

De Griekse atleten Costas Kenteris en Katerina Thanou zijn door de Griekse atletiekfederatie vrijgesproken. Beide atleten was het bewust ontlopen van dopingcontroles ten laste gelegd. Kenteris en Thanou raakten vlak voor de Olympische Spelen in Athene in opspraak toen ze een dopingcontrole ontliepen en daarna claimden een motorongeluk te hebben gehad.

De Griekse justitie was er echter al snel zeker van dat het ongeluk in scène was gezet. Door alle commotie die de rel veroorzaakte, besloten beide Griekse sporters zich terug te trekken.

De trainer van beide atleten, Christos Tsekos, werd wel schuldig bevonden. Volgens de tuchtcommissie van de Griekse bond was de trainer op de hoogte gesteld van de voorgenomen controles, maar had hij nagelaten zijn atleten hierover in te lichten. Hij kreeg een schorsing van 4 jaar opgelegd.

Het is nog maar de vraag of de internationale atletiekbond IAAF de vrijspraak voor Kenteris en Thanou zal accepteren. De IAAF heeft in ieder geval aangekondigd de uitspraak zeer aandachtig te bestuderen.

Darwinia

Introversion Software noemt zichzelf de laatste \"bedroom developer\". Ze zijn slechts met drie man en regelen alles zelf: het developen, het publishen, de website en alle PR. Hoewel velen van jullie nog nooit van het bedrijfje zullen hebben gehoord, doet het misschien bij sommigen een belletje rinkelen. Introversion is namelijk de developer van het zwaar ondergewaardeerde Uplink. Dit spel waarin de speler een hacker speelde was heel goed, maar helaas, hoewel er wel een zeer grote mod-community was, kenden maar weinig mensen toentertijd het spel. Of Darwinia net zo goed is lees je in onze review.

Vrouw met naalden opgesloten in acupunctuurkliniek

Icoon opmerkelijk nieuws Een Duitse vrouw werd door het personeel van een acupunctuurkliniek vergeten. Het personeel liet haar opgesloten in het donker achter met de naalden en spelden nog in haar huid

De 25-jarige vrouw, die liever anoniem wilde blijven, lag op een bed achter een scherm met de acupunctuurnaalden nog in haar lichaam. Toen de lichten eerst uit gingen in de behandelkamer ging er bij de vrouw echter geen belletje rinkelen.

"Het eerste waar ik aan dacht toen de lichten uit gingen was dat het misschien helpt met de ontspanning, maar daarna hoorde ik het sluiten van de voordeur gevolgd door stilte", vertelde zij de plaatselijke media in Karlsruhe.

Nadat haar hulpgeroep in liggende positie op niets uitliep, ging ze de naalden maar zelf verwijderen zodat ze alarm kon slaan. "Ik weet nu waarom mensen niet aangeraden wordt om zelf thuis acupunctuur te bedrijven, het doet aanzienlijk meer pijn om de spelden zelf te verwijderen", vertelde zij.

Leger blaast scooter op uit angst voor bom

Icoon opmerkelijk nieuws Het Engelse leger heeft donderdag in Ipswich de scooter van een 22-jarige vrouw opgeblazen uit angst dat het om een bom zou gaan. De scooter stond voor het bureau waar nummerplaten worden uitgedeeld. Op de scooter zaten nog geen nummerplaten, waardoor het niet duidelijk was wie de eigenaar was.

Heide Brown kwam met haar spiksplinternieuwe scooter van 999 pond (1.440 euro) net na sluitingstijd bij het bureau aan. Een beveiligingsmedewerker zou haar verteld hebben dat ze de scooter aan het hek vastgeketend kon achterlaten totdat het bureau weer open zou gaan, wat ze ook deed.

Na een tip van een aantal lokale winkeliers kwam de politie in actie. "De brommer was vastgeketend aan het hek om het gebouw heen. Omdat er geen nummerbord op zat, konden we niet vaststellen van wie het voertuig was", aldus een woordvoerder van de politie.

De politie haalde vervolgens het leger erbij. Drie wegen in de omgeving werden afgesloten en alle omringende kantoorgebouwen werden ontruimd, waarna de scooter werd opgeblazen.

Namaakpil geeft man twee dagen erectie

Icoon Medisch nieuws Een Vietnamese man die een namaakpil van het bekende impotentie-medicijn Viagra innam, werd in het ziekenhuis opgenomen nadat zijn erectie twee dagen duurde.

De 47-jarige man werd in het Dan Binh ziekenhuis opgenomen in Ho Chi Minh Stad van de nabijgelegen Vinh Snak provincie, twee dagen na het innemen van de nagemaakte Viagra-pil die afkomstig was uit China.

De man kocht de pil via een kennis voor minder dan twee dollar. De man heeft meteen de pil ingenomen om vervolgens geen seks te hebben. De man kreeg de beloofde erectie, maar kon daarna niet van de erectie afkomen. Na een twee dagen lang aanhoudende erectie besloot hij om toch naar het ziekenhuis te gaan. Het is overigens bekend dat een langdurige erectie van een paar uur erg pijnlijk kan zijn.

De dokters verrichtten een kleine ingreep om wat bloed van de stijve penis van de man af te voeren. Zij waren niet zeker wat in de pil zat omdat de man geen ander exemplaar meer had.

Tracklist WipeOut Pure bekend gemaakt

Sony heeft de tracklist voor de futuristische racer WipeOut Pure bekend gemaakt. Op de lijst staan trance en techno nummers, waaronder een nummer van DJ Tiësto. De complete lijst is als volgt:

Aphex Twin - Naks Acid
Cold Storage - Onyx
Cosmos - Kinection
Drumattic Twins - Twister
Elite Forces - Cross-country race the Line
Freq Nasty - Large Theft
Friendly - We Got Juice
Jay Tripwire - Room 2
LFO - Flu-Shot
Ming + FS - Hellion
Paul Hartnoll - Ignition
Photek - C Notes
Plump DJs - Black Jack 3
Rennie Pilgrem & Roxiller - Bug
T Power - The System
Stanton Warriors - Night Mover
Tayo Meets Acid Rockers Uptown - Crafty Youth
Themroc - Mean Red
Tiësto - Gold Rush

HR: LUMC moet schade baby Kelly vergoeden

Ro-Maniak had ons via de nieuws-submit te melden:

De Hoge Raad, de hoogste gerechtelijke instantie in Nederland, heeft vandaag een opvallende beslissing genomen: een zwaar gehandicapt kind dat als gevolg van een medische fout is geboren, heeft recht op schadevergoeding. In de zaak 'baby-Kelly' procedeerden de ouders van een zwaar gehandicapte kind tegen het Leidsch Universitair Medisch Centrum (LUMC) en de betrokken verloskundige. De Hoge Raad achtte bewezen dat laatsten aansprakelijk zijn voor alle kosten.

In de zaak ging het om een vrouw die tot twee keer toe een spontane abortus had gehad en daarna was bevallen van een gezonde dochter. Toen zij vervolgens opnieuw zwanger raakte, vroeg zij de verloskundige of onderzoek van de vrucht nodig was in verband met ernstige erfelijke afwijkingen in de familie van haar man. De verloskundige vond dit niet nodig. De baby, Kelly, die werd geboren bleek de desbetreffende afwijkingen te hebben. Het stond vast dat bij nader onderzoek de afwijking van de vrucht waarvan de moeder zwanger was, aan het licht zou zijn gekomen, en dat naar aanleiding daarvan de moeder in overleg met de vader tot afbreking van haar zwangerschap zou hebben besloten.

Deze uitspraak betekent dat het LUMC de knip kan opentrekken. Zij draaien op voor alle kosten van verzorging en opvoeding van Kelly, inclusief de extra kosten die samenhangen met de handicaps van Kelly, ook na haar 21e jaar. Verder zal het ziekenhuis ook smartengeld moeten betalen aan beide ouders voor de immateriële schade die zij hebben geleden doordat hun zelfbeschikkingsrecht is geschonden. Daarnaast heeft ook Kelly recht op smartengeld voor de immateriële schade die zij zelf lijdt. Als laatste moeten ook de kosten worden betaald die Kelly's moeder maakte voor de psychiatrische behandeling van de moeder. Alleen de (immateriële) schade van de vader komt niet voor vergoeding in aanmerking.

De zaak was een zware dobber voor de Hoge Raad, mede door een aantal moeilijke ethische vragen. Zo vroegen veel juristen en medici zich af of de geboorte van een zwaar gehandicapt kind wel als schadeveroorzakende factor kan worden aangemerkt. Verder speelde ook de vraag of men niet automatisch het leven van zo'n kind als minderwaardig of waardeloos afdoet. De Hoge Raad heeft benadrukt dat dit niet uit het arrest mag of kan worden afgeleid.

-
Klik hier voor het arrest van de Hoge Raad

Onverwachte bekentenis in Baarnse moordzaak

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

De 60-jarige Paul de R. heeft vandaag opgebiecht dat hij Hans Müller in zijn woning in Baarn heeft gewurgd. Tot dusver heeft De R. niets willen verklaren over de gewelddadige dood van het echtpaar Hans en Ria Müller, die door Peter R. de Vries landelijke bekendheid kreeg.

De R. is vorig jaar veroordeeld tot levenslang. Hierop is hoger beroep aangetekend. Vandaag zou de zaak pro forma behandeld worden door het hof. Door zijn nieuwe verklaring is het hof inhoudelijk op de zaak ingegaan.

De R. zei dat hij 'op een zondag, eind 1999' bij de Müllers was langsgegaan. Hij zag Ria dood op bed liggen en dacht dat Hans haar had vermoord. Hij ontstak in woede en wurgde Hans in de keuken. Beide lichamen van het paar heeft hij vervolgens in een een vuilcontainer gestopt en naar de kinderboerderij vervoerd, waar hij ze had begraven.

Het hof gelooft De R. niet zonder meer. Waarschijnlijk wil De R. onder de levenslange gevangenisstraf uitkomen door maar één moord te bekennen. De exacte doodsoorzaak van Ria Müller kon namelijk niet vastgesteld worden.

Van Basten vertrouwt zijn keuzes

Met de keuze van Ryan Babel en Hedwiges Maduro voor het Nederlands elftal heeft bondscoach Marco van Basten voor ophef gezorgd.

"Ik begrijp dat Babel en Maduro ook nog niet lang bij Ajax spelen, maar ik heb wel vertrouwen in ze." Zo legt van Basten zijn keuze voor de twee uit.

"Babel zie ik nu vooral als alternatief voor Arjen Robben op de positie van linksbuiten. We hebben nu eenmaal niet zoveel goede linksbuitens. Maduro moet zich voorlopig richten op de positie van controlerende middenvelder. Dat kan hij goed. Net als Landzaat en van Bommel overigens."

Vervolgens kwam van Basten met een eerder voorbeeld waarin hij verrassende keuzes maakte voor Oranje. "Ik kreeg onlangs nog een stukje van een journalist onder ogen. Die man dacht dat ik helemaal gek was geworden toen ik Khalid Bouhlarouz, Joris Mathijsen en Jan Kromkamp had opgeroepen. Dat heeft toch ook niet zo slecht uitgepakt?"

Programma HCE (Week 11)

Hieronder vind je het programma van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van komend weekend.

Programma Holland Casino Eredivisie Week 11
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00FC Den BoschRoda JC -
.
za19.30De GraafschapRBC Roosendaal -
za19.30RKC WaalwijkFeyenoord -
za19.30NAC BredaNEC -
za20:00AZVitesse -
.
zo12.30AjaxPSV -
zo14.30FC GroningenWillem II -
zo14.30FC UtrechtSC Heerenveen -
zo14.30FC TwenteADO Den Haag -

Gakhokidze langer bij FC Twente

Nadat eerder bekend werd dat jeugdspeler Wout Brama langer bij FC Twente blijft, hebben de Enschedeërs ook het contract van Georgi Gakhokidze opengebroken en verlengd. De linksbuiten verlengde zijn contract tot en met medio 2007, met een optie tot nog één seizoen.

Vorig seizoen kwam Gakhokidze over van PSV, hij wou zich bij de club uit Enschede in de kijker spelen en tekende daarom een contract voor een jaar. Aan het eind van het afgelopen seizoen probeerde de club uit het Arke Stadion de Georgier behouden, maar de aanvaller had het grote geld van Rusland gezien en vertrok met dollartekens in zijn ogen naar Krylya Sovetov Samara.

Na enkele weken werd Gakhokidze echter al zonder salaris op straat gezet. Waarna hij naar Metallurg Donetsk uit de Oekraïne vertrok. Hier hield de linkspoot het iets langer uit. Eind 2004 kocht hij daar zijn contract af en keerde terug naar Enschede.

NCRV-voorzitter stapt op

NCRV-voorzitter Kees Klop legt zijn functie per direct neer. Persoonlijke redenen zijn volgens de publieke omroep debet aan het vertrek. Vice-voorzitter Jan Greven neemt de taken van Klop voorlopig waar.

Het vermoeden is dat Klop terug moet treden nadat hij in een krant had aangekondigd het voltallige personeel naar een cursus protestantisme te willen sturen. Die zou moeten helpen het protestants-christelijke karakter van de omroep te versterken. De NCRV wil in haar programma's meer de nadruk gaan leggen op geloofsbeleving. De werknemers, met voorop radio-presentator Sjors Fröhlich, kwamen hiertegen ernstig in verweer.

Of het daaraan ligt is niet duidelijk, aangezien de NCRV verder geen commentaar wil geven.

Vrouw valt broer aan met rabarber

Scootmobiel, P.A. en Blind_Guardian hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 50-jarige vrouw uit Groot-Brittannië heeft gisteren een taakstraf opgelegd gekregen, omdat ze haar 72-jarige broer met een bos rabarber te lijf ging. Ook moet zij zich gedurende zes jaar houden aan bepaalde regels wat betreft het contact met haar broer. Bij overtreding van deze regels kan ze alsnog gevangenisstraf krijgen.

Margaret Porter heeft al twintig jaar ruzie met haar broer William en andere familieleden om de erfenis van haar vader. Ze zag haar broer maar zelden. Toen William een keer in zijn auto voorbij reed en haar toelachte, sloegen bij Margaret de stoppen door. Ze viel hem aan met de rabarberstengels, waardoor het gezichtsvermogen van de 72-jarige nu beschadigd is.

Margaret Porter heeft zich overigens al vaker gewelddadig tegenover haar familie gedragen. Zo heeft ze al eens andere familieleden aangevallen. Verder zeggen veel mensen uit de buurt bang te zijn voor de vrouw.


Rabarber, deze groente gebruikte Porter als wapen

Pimp my bike

ff�kgg�kriee�sssg�tk�tk�pff�kgg�kriee�sssg�tk�tk�pff�kgg�kriee�sssg�tk�tk�
Dat is ongeveer het geluid wat uit mijn fiets komt als ik erop zit en de trappers beweeg. Tijdens het fietsen komt er nog een flb geluid bij, van de band die heen en weer zwiebert. En dat dan een half uur lang, de route naar school, zowel heen als terug. Af en toe gaat het in zo'n heerlijk tempo dat ik er bijna een liedje op zou kunnen schrijven, en het uitbrengen ook.
Ik vergat trouwens nog het geluid te benoemen wat de spaken maken tegen de dynamo aan; zoiets als tng tang en dat moet dan tussen de pff en de kgg en de sssg en de eerste tk, maar dan dichterbij de sssg dan bij de tk. Goed, wat ik hier dus duidelijk probeer te maken, is dat mijn fiets niet helemaal meer is zoals hij ooit, lang geleden was. Sterker nog, het is meer een wrak dan een fiets, en ik moet eerlijk bekennen dat er delen zijn die met plakband, touw en ijzerdraad bij elkaar gehouden worden. Het is niet echt meer een fiets waarvan jongens denken: 'Hey wat een geile fiets, en oh, wat leuk, er zit nog een meisje bij ook'. Kortom, het wordt eens tijd voor actie. Pimp my bike!

Goed, wat we hier hebben is een prachtige, antieke Aldifiets uit 1999. Mooie wielen, die ooit rond zijn geweest. Het frame is hier en daar wat verroest, maar ik denk dat we het nog wel kunnen gebruiken. Ook het stuur is meer roodbruin dan zilverkleurig, maar ziet er nog redelijk uit. De trappers kunnen een flinke oppepper goed gebruiken, evenals onder andere de kettingkast en de spaken.

We beginnen met het verven. Ooit was deze mooie fiets groen, maar door jarenlang redelijk onzorgvuldig gebruik, in samenwerking met weer en wind en de fietsenstalling op school, is van die kleur niet zoveel meer over. Om een echte make-over te realiseren spuiten we hem in de kleur rozanje. Het is een perfecte mix tussen roze en oranje, en valt lekker op. Allereerst spuiten we de gehele fiets zilver. Van tevoren hebben we al het roest eraf geschuurd, dus moet er een flinke laag verf op om de buizen weer enigszins wat stevigheid te geven. Hierna plakken we met speciale tape een patroontje af en spuiten dan de gehele fiets rozanje. Prachtig. De weggetapete stukken verven we speciaal knaloranje, zodat het geheel lekker vloekt, voor de opvallendheid. Als laatste komt er een gigantische, glitterende en glimmende laklaag op, zodat het frame weer zijn oorspronkelijke dikheid terug heeft.

Daarna gaan we naar mijn collega voor de onderdelen.
Deze fiets heeft op zich hele mooie wielen, een prachtig zadel en een geweldig stuur. Het vervelende is dat deze onderdelen ernstige sporen vertonen van roest. Ook zijn ze allemaal niet meer keurig recht en vooral uit het zadel komt wat schuimrubber. Daar beginnen we dan ook mee. Uit deze fel oranje kunstleren lap stof snij ik precies op maat een hoesje voor het zadel. Daarin gaat dan het sponzige spul. Onder de stof doe ik wat reliëf, in de vorm van het patroon wat ook geverfd is op de hele fiets. Het stuur gaat meteen in de container, en daarvoor in de plaats komt een racestuur, gesponsord door Stuur en co BV. Zoals je ziet is het een model wat perfect aansluit, na wat geschuurd te hebben op het rozanje frame. Het stuur is blinkend zilver, en om het nog wat extra effect te geven krijgt het oranje handvatten, die net weer een ander kleurtje hebben dan het zadel of het patroon op de fiets. Dan gaan we als laatste naar de wielen. Het voorwiel heeft maar twee slagen, het achterwiel is meer een regenwurm die heen en weer kronkelt. Met een hamer sla ik de slagen eruit, en ook de wielen worden prachtig gespoten. Dankzij het bedrijf Spaken en co hebben we nog wat nieuwe spaken gekregen. Deze vervangen kapotte spaken, en geven een extra kleuraccent omdat ook deze weer net wat anders oranje zijn dan de rest van de fiets.

Als laatste houden we ons bezig met de accessoires.
Omdat een fietser vaak fietst, en lange afstanden op het voertuig doorbrengt, is een DVD-speler nauwelijks nog een overbodige luxe te noemen. Het schermpje wordt op het stuur geplaatst, en er hangt er ook een onder het zadel zodat degenen die achter de fietser rijdt gezellig mee kunnen kijken. De afstandsbediening zit verwerkt in het stuur. Ook de koplamp was aan vervanging toe, beter gezegd: er was geen koplamp meer, dus hier hebben we een mooie spot gezet. Hij verandert elke drie seconden van kleur en zo heb je bijna een disco op je fiets. We willen er nog even bij vermelden dat het oranje van de koplamp natuurlijk ook weer een net wat andere kleur oranje is. De achterlamp wordt ook aangebracht, en deze is ook oranje. Het is net geen rood, maar weer fijn een andere soort oranje. Prachtig mooi. Ook de bel wordt een prachtig staaltje techniek. Je drukt op een knopje en een willekeurig liedje wordt afgespeeld. Hier krijg je een snoertje bij, zodat je een mp3 op je fiets kan laden. Als toetje heb ik hier een bandenplakdoosje voor je, geleverd door Bandenplak en Znn BV. Het past precies in dit vakje onder je bagagedrager, en de plakkertjes zijn allemaal oranje. Veel plezier met je gepimpte fiets!

Oh Twinky, thank you for pimping my bike!

'Ferrari moet minder testen'

De concurrenten van Ferrari beschuldigen het team ervan een ongelijk voordeel te behalen uit het testen.

Het Italiaanse team weigert een overeenkomst tussen de andere negen teams, om het aantal tests te verminderen om zo de kosten van de sport naar beneden te brengen, te tekenen. Die weigering destabiliseert mogelijk de sport, zo stellen de negen in een gezamelijke verklaring.

De negen teams zijn overeengekomen dat er in het seizoen maar dertig dagen mag worden getest. Ferrari, dat in Italië twee eigen testcircuits en twee testcoureurs in dienst heeft, wilde echter niet met zijn concurrenten meegaan. "Ferrari weigerde een testovereenkomst voor 2005 te tekenen tenzij het meer zou mogen testen dan zijn directe tegenstanders," aldus de teams in de verklaring, die voor de Grand Prix van Maleisië door Minardi is verspreid.

"Het is niet verrassend dat de andere teams hebben geweigerd Ferrari een dergelijk voordeel te verlenen. We betreuren het daarom dat de negen teams hebben gezien dat Ferrari heeft getest en van plan is nog meer te testen, niet alleen buiten de test-overeenkomst van 2005 om maar ook meer dan de eerder opgestelde principes van de Suzuka-overeenkomst."

"De acties van Ferrari destabiliseren niet alleen mogelijk de Formule 1 en vergoten de kosten, maar geven Ferrari een ongelijk voordeel over alle andere teams. Een dergelijke handelswijze van Ferrari zal de kosten binnen de Formule 1 onvermijdelijk verhogen en het principe van een gelijkwaardig deelnemersveld in de sport ondermijnen. De negen teams verzoeken Ferrari zijn positie te heroverwegen en op een verantwoorde manier te handelen om dit waardevolle kostenbesparende initiatief te steunen."

Teambaas Jean Todt van Ferrari heeft op deze verklaring gereageerd. Volgens hem moet Ferrari zoveel testen om de ontwikkeling van de Bidgestone-banden vooruit te helpen, iets dat ook voordelig is voor de twee andere teams die een overeenkomst met Bridgestone hebben.

"Als we het testen dat in de eerste maanden van 2005 heeft plaatsgevonden analyseren, zien we dat de gebruikers van Bridgestone een kwart van het aantal mijlen hebben afgelegd dan de teams met de andere bandenfabrikant hebben gedaan. Dat kan moeilijk worden gezien als een voordeel voor ons. Toen de vorige test-overeenkomst eindigde hebben we geprobeerd een nieuw compromis te vinden waarin de realiteit van de huidige situatie tot uiting kwam. Dit bleek helaas niet mogelijk en daarom vonden we dat er geen regels rondom testen meer van toepassing waren en gaan we op dezelfde voet daarmee door."

Volgens Todt heeft zijn bedrijf wel degelijk de kosten voor het testen gereduceerd. Het huidige testprogramma zou een besparing van twee miljoen euro opleveren.

X2: The Threat uitbreiding wordt geheel nieuwe game

De uitbreiding op de spaceshooter X2: The Threat is gecancelled. Egosoft vond dat er zoveel werd uitgebreid dat het beter een nieuw deel in de reeks kon worden. Dit derde deel in de reeks krijgt de volgende naam: X³: Reunion.
Het spel zal een vernieuwde engine gebruiken om de gebruiker een realistisch universum te tonen. Ook het economische model en de A.I. is sterk verbeterd en alles wat jij doet zal het universum veranderen. Egosoft heeft ook goed geluisterd naar de fans en in het derde deel zul je ook opties vinden die verzonnen zijn door fans van X2.

Het spel zal in het derde kwartaal van dit jaar verschijnen op de PC, maar ook staat een console-versie in de planning. Het is echter nog niet bekend op welke console X³: Reunion zal verschijnen.



Heerenveen heeft interesse voor Ivoriaan

SC Heerenveen heeft interesse in de Ivoriaan Romaric. De 21-jarige spits, die speelt voor het Belgische SK Beveren, zou door verschillende clubs worden gevolgd, aldus de Belgische media.

Afgelopen december speelde Heerenveen in de strijd om de UEFA cup tegen Beveren. Romaric maakte toen een erg goede indruk op de Friese club. De Leeuwarder Courant wist eerder deze maand te melden dat de Belgische club de Ivoriaan aan het eind van dit seizoen wil verkopen.

De Ivoriaanse spits heeft bij zijn Belgische werkgever nog een verbintenis tot medio 2006.

Politie zet krokodil uit bij toeristische badplaats

geldropse_polleke en Maddy_K hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

De Australische politie heeft wel een hele domme fout begaan. Agenten hebben per ongeluk een 1.80 meter lange zoutwaterkrokodil vrij gelaten bij de in het noordwesten gelegen lagune van Lily Creek, waar veel toeristen komen.

Een man met vergunning had het dier gevangen en afgeleverd bij de politie. Deze dacht echter dat het om een minder gevaarlijke zoetwaterkrokodil ging en zette het dier weer uit. Autoriteiten waarschuwen kinderen niet bij het water te laten spelen en honden aan de riem te houden, zolang de krokodil nog vrij rondloopt. Het gaat overigens om een nog jong dier. Het volwassen exemplaar kan zes tot zeven meter lang worden.

NL moet Oost-Europeanen soepeler toelaten

Icoon Buitenlands nieuws Nederland moet werknemers uit Oost-Europese landen niet langer restricties opleggen om hier te kunnen werken. Dat heeft de Europese Commissie, het dagelijkse bestuur van de Europese Unie, bepaald. Nederland mag hen niet langer verplichten een werkvergunning aan te vragen.

De Commissie maakte de eis vandaag in Brussel bekend. In een verklaring zegt ze zich te storen aan het feit dat Nederland de eis van werkvergunningen heeft gesteld aan acht landen in Oost-Europa. Dit doet Nederland niet bij de vijftien West-Europese EU-landen.

De eis heeft betrekking op dienstverlenende bedrijven uit Oost-Europa, die werknemers ter beschikking willen stellen voor werk in Nederland.

Verrassende selectie Oranje

Bondscoach Marco van Basten heeft zijn selectie van het Nederlands elftal voor de wedstrijden tegen Roemenië en Armenië bekend gemaakt. Een verrassende selectie zacht gezegd.

Bij de voorselectie was er veel commentaar op het daarin opnemen van Ryan Babel en Hedwiges Maduro daarin. Vandaag is bekend geworden dat zij ook in de definitieve slectie van 18 spelers zijn opgenomen. Een andere verrassende naam in de selectie is die van Martijn Meerdink.

In de selectie ontbreekt opnieuw Edgar Davids, die volgens Van Basten te weinig bij zijn club speelt. Ten opzichte van de vorige keer ontbreken Romeo Castelen, Nigel de Jong en de geblesseerde Roy Makaay. Arjen Robben en Ruud van Nistelrooy zijn na blessures weer terug in de selectie.

De volledige selectie:
Doel: v.d.Sar (Fulham),Timmer (AZ)

Verdediging: Bouhlarouz (Hamburger SV), Bouma (PSV), Van Bronckhorst (Barcelona), Heitinga (Ajax), Melchiot (Birmingham), Kromkamp (AZ) en Mathijsen (AZ)

Middenveld: Van Bommel (PSV), Cocu (PSV), Landzaat (AZ), Maduro (Ajax), Sneijder (Ajax) en v.d.Vaart (Ajax)

Aanval: Babel (Ajax), Kuijt (Feyenoord), Meerdink (AZ), Robben (Chelsea) en Van Nistelrooij (Manchester United)

Belg had seks met honden 'uit liefde'

Icoon opmerkelijk nieuws Een uiterst bizarre zaak in België. Daar blijkt een hondenliefhebber zijn werkzaamheden als vrijwilliger in een dierenasiel wel heel letterlijk te hebben genomen. Hij had namelijk jarenlang seks met honden, om naar eigen zeggen hen een 'pleziertje te gunnen.' De man moest zich gisteren voor de rechter verantwoorden.

Tijdens de zitting wist de man de rechtbank keer op keer te verbazen. Jarenlang botvierde hij zijn lusten op de beesten, terwijl niemand wat merkte. Ook niet toen hij zijn baan opzegde. Men kwam er pas achter toen hij duizenden van zijn foto's op het internet zette onder de schuilnaam Freki.

Toen dit bekend werd ging het balletje rollen. Bij een huiszoeking werden 30.000 afbeeldingen gevonden, waarop de man telkens in volle actie te zien was met vooral Duitse herdershonden.

Voor de rechtbank verantwoordde de man zijn praktijken. Zelf beweerde de man onschuldig te zijn en schoof de schuld af op het asiel. Omdat er veel ellende is in het asiel, wilde de man de honden een pleziertje doen door ze één keer in het leven seks te laten hebben. Toen de rechter vroeg of hij er dan nooit aan gedacht had om de teven bij de mannelijke honden te plaatsen, antwoordde hij: "Als ze dat in het asiel te weten komen, worden ze meteen gesteriliseerd. Dat is toch ook geen leven voor die beesten."

Maar de man kwam met nog extremere uitspraken. "Ik heb nooit een hond tot seksueel contact gedwongen. Een hond heeft zijn eigen lichaamstaal. Als ze niet wilden, drong ik ook niet aan. Ik heb ze nooit pijn gedaan. Als je naakt bent en je zoals een hond gedraagt, gaat het allemaal vanzelf", verduidelijkte de verdachte.

Tijdens de zitting kwam ook naar voren dat de man zich ergerde aan websites waarop vrouwen "honden als levende dildo" gebruiken. Eigenlijk wilde hij alleen maar "foto's van een ander type op het internet plaatsen." Het openbaar ministerie had de boodschap begrepen en stelde voor de man door een psychiater te laten behandelen. Daarop reageerde hij: "Ik denk niet dat een psychiater zal helpen."
_
Op zeven april zal het vonnis luiden. Tot nu toe riskeert de man een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 5.000 euro.

N.B. Linkjes naar de site, die eenvoudig te vinden is, hoeven in reacties niet geplaatst te worden. Ze worden van een -2 spam voorzien en bij herhaling een -3 (=ban).

Mocht je toch behoefte hebben om 'werk' van deze viezerik te zien, klik dan hier (NSFW!!) voor een foto.

Collector's Edition voor Guild Wars

ArenaNet heeft aangekondigd dat er een speciale Collector's Edition van Guild Wars voor de Noord Amerikaanse markt komt. De Collector's Edition bevat de volgende dingen:

Guild Wars – The Game
Guild Wars Music Sound Track CD
Guild Wars Full-color hardcover Art Book
Speakeasy; Teamspeak™ - 3 Months of FREE Service
Guild Wars Logitech™ Headset
Exclusive In-game Item, the “Divine Aura”

De adviesprijs van dit pakket wordt $79.99 en vooralsnog zal het alleen op de Noord Amerikaanse markt verschijnen.

CSC uit financiële problemen

CSC kan weer met frisse moed naar de toekomst kijken. De Deense formatie heeft in Kappa eindelijk haar co-sponsor gevonden. Hiermee lijkt een einde te komen aan de financiële problemen van het team.

CSC was al enige tijd haastig opzoek naar een extra sponsor. Het was zelfs zo erg dat de renners van de de ploeg van Bjarne Riis voor half geld koersten.

Met de komst van het Italiaanse sportmerk lijkt hier nu verandering in te komen. Kappa zal de Deense formatie voorzien van financiële steun, zoals ook gebeurd bij Lampre-Caffita. Tevens zal de CSC-ploeg voorzien worden van sportschoenen en sportkledij. En zal er hoogstwaarschijnlijk een merchandise-lijn opgestart worden.

Kedeng Kedeng

* Ding dong *

Verschrikte gezichten om mij heen. Zo'n geluid is nooit een goed teken als je op het perron op je trein staat te wachten. Even blijft het angstvallig stil. Vervolgens hoor ik wat gekraak, en jawel, hoor. Daar is-ie.

"Dames en heren, de intercity van 9.33 van Assen naar Den Haag heeft een vertraging van..."

Ik hoor een aantal mensen kreunen en het kind op het bankje naast mij begint te jengelen.
Jakkes, die trein moet ik ook hebben. Nu zit ik dus nog langer in de kou. Ik pak mijn Metro er maar weer bij. De tijd gaat een stuk sneller als je wat te bladeren hebt. 't Is jammer dat het zo moeilijk gaat met handschoenen aan.
Intussen rijdt achter mij de stoptrein richting Groningen het station binnen. Ja ja, grijns maar naar deze wachtende passagier. Ik grijns mooi terug. Het boeit me geen steek dat jullie treintje eens eerder is dan die van mij. Meestal win ik namelijk, dus grijns maar een eind weg.
De jongeman aan mijn linkerkant is intussen driftig een nummer aan 't intoetsen op zijn mobieltje. Mooi toestel. Zo'n ding wat je open kan klappen, alleen volgens mij is hij er zelf niet zo blij mee. Zijn vingers lijken te dik voor die kleine knopjes en zijn gezicht staat op onweer. Ik zeg er maar niets van. Op de een of andere manier voel ik me momenteel niet zo geroepen om een achteloze conversatie aan te gaan met een volslagen onbekende. Misschien komt dat omdat hij behalve chagrijnig kijken ook het rookverbod negeert. Dat soort mensen maken vaak een statement. 'Ik bepaal zelf wel waar ik rook.' En als je er wat van zegt dat krijg je een lading sores naar je kop. Daar heb ik geen zin in vandaag. Misschien volgende keer.

* Ding dong *

Oh jee...

"Dames en heren, de vertraagde intercity naar Den Haag zal over enkele minuten binnenkomen op spoor 2. Herhaling..."

Ah, mooi zo. Daar is-ie.
Tijd om op te staan en mijn boeltje bij elkaar te rapen, want hoe eerder je in die trein bent, hoe beter. Laat in de middag reizen staat namelijk garant voor weinig vrije zitplaatsen. En dan maakt het niet uit of je stadje het eerste station is waar de intercity stopt.
Afijn, zaak dus om jezelf zo spoedig mogelijk die trein in te werken. Beetje met de trein meelopen terwijl hij het station binnenkachtelt, wil nog wel eens helpen, en vervolgens 'hup' de trein in.
Het zal niet de eerste keer (en vast ook niet de laatste keer) zijn dat ik mezelf tot Zwolle staande moet zien te houden in zo'n tussenstuk bij de deuren. Je weet wel, met je handen om zo'n smerige stalen buis geklemd omdat je anders zowat omvalt. Niet erg prettig. En dat alleen maar omdat ik 'dacht dat er nog wel genoeg zitplaatsen zouden zijn'. Hoe naief kan een mens zijn?
Tegenwoordig zorg ik dus dat ik vrij vlot in de trein ben en kan zitten. 'Treinbenen' heb ik namelijk niet.

In de vroege avonduren -en na een vertraging op het traject Meppel-Zwolle en een intercity die stilvalt in the middle of nowhere tussen Zwolle en Amersfoort- kom ik eindelijk op mijn bestemming aan. Ruim een uur te laat. De Metro die ik had gepakt bij mijn vertrek is intussen veranderd in een vodje en ik smacht naar frisse lucht.

Nee, met het reizen per openbaar vervoer heb ik geen probleem, maar soms... soms wou ik dat ik een auto had.

Real-fans willen verandering beleid

Nu opnieuw dit jaar de prijzen voor Real Madrid lijken uit te blijven, willen de fans dat het beleid wordt veranderd. de grote sterspelers mogen vertrekken van de fans.

Na de uitschakeling in de Champions League blijven er weinig prijzen over voor Real Madrid. In de competitie staat de ploeg elf punten achter op Barcelona en in de Spaanse beker is de ploeg uitgeschakeld. Voor de pers en de fans reden om bij de clubleiding en met name bij club-president Florentino Perez aan te dringen op een ander aankoopbeleid. Minder grote sterren en een beter gebalanceerd elftal is de wens.

Perez laat zich echter niet makkelijk van de wijs brengen: "Ik blijf zeker tot 2008. Binnen de club heb ik nog alle vertrouwen. Trouwens: elf maanden geleden zei iedereen dat onze spelers de beste van de wereld waren. Wel, voor mij blijven ze dat."

Uit een enquête blijkt dat de fans Figo, Ronaldo en Raul liever zien vertrekken. Met name de naam van Raul is in dit rijtje opvallend. Als speler uit de eigen jeugd was Raul juist altijd de publiekslieveling, maar nu moet ook de 27-jarige aanvoerder het ontgelden.

Ondanks een contract tot 2010 beseft Raul dat hij eventueel zal moeten verkassen: "Ik wil blijven vechten voor mijn plaats in de ploeg en ben heel graag bij Real. Maar als de ploeg vindt dat het beter is dat ik vertrek, dan doe ik dat. Na elf jaar wil ik wat het beste is voor de club. Als ze mij vertellen dat ik moet vertrekken, dan zal ik mezelf opofferen."

Voorzitter Perez wil Raul echter zeker niet kwijt: "Hij blijft een buitengewone voetballer en hij blijft onze aanvoerder. Hij is altijd een van de belangrijkste spelers uit de geschiedenis van Real en zal dat ook blijven."

Voetbal: Selectie Oranje WK-kwalificatie bekend

Bondscoach Marco van Basten heeft vanmiddag zijn selectie bekendgemaakt voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Roemenië en Armenië bekendgemaakt. Grote verrassingen zijn debutanten Babel, Maduro (beiden Ajax) en Meerdink (AZ).

Edgar Davids is wederom niet opgeroepen door Marco van Basten, bij zijn club Internazionale komt hij nauwelijks aan spelen toe. Ook Romeo Castelen (Feyenoord), Nigel de Jong (Ajax) en de geblesseerde Roy Makaay (Bayern Munchen) zijn niet opgeroepen.

De volledige selectie voor de wedstrijden tegen Roemenië (26/3 in Boekarest) en Armenië (30/3 in Eindhoven):
Doel: v.d. Sar (Fulham) en Timmer (AZ)

Verdediging: Bouhlarouz (Hamburger S.V.), Bouma (Psv), Melchiot (Birmingham City), v. Bronckhorst (Barcelona), Heitinga (Ajax), Kromkamp en Mathijsen (beiden AZ)

Middenveld: Van Bommel, Cocu (beiden Psv), Landzaat (AZ), Sneijder, v.d. Vaart en Maduro (allen Ajax)

Aanval: Robben (Chelsea), v. Nistelrooij (Manchester United), Kuijt (Feyenoord), Babel (Ajax) en Meerdink (AZ)

'Van Anraat was bewust van doel chemicaliën'

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuws In Den Haag is vandaag de pro-formazitting tegen de Nederlandse zakenman F. van Arnaat begonnen. Daarin kwam naar voren dat hij wist waarvoor de chemische grondstoffen, die hij leverde aan het regime van Saddam Hussein, zouden worden gebruikt. Dat zei het Openbaar Ministerie (OM).

Het OM:"Sterker nog, het dossier bevat nu reeds sterke aanwijzingen dat de verdachte na de gifaanval op Halabja op 16 maart 1988, rustig door is gegaan met het leveren van grondstoffen. Hij heeft zijn onderweg zijnde transporten niet onderbroken."

Waarschijnlijk heeft Van Anraat duizenden tonnen chemicaliën aan het voormalige regime in Irak geleverd tussen 1984 en 1988. Deze werden in chemische wapens ingezet in de oorlog met Iran (1980 tot 1988) en tegen de Koerdische bevolking in Noord-Irak.

Loting kwartfinales UEFA Cup

Zojuist is de loting geweest voor de kwartfinales van de strijd om de UEFA Cup. Hieronder de resultaten van de loting.

Kwartfinales :

Steaua/Villarreal - AZ
CSKA Moskou - Auxerre
Newcastle United - Sporting Portugal
Austria Wien - Parma

Aankomende zondag zal bekend zijn wie de tegenstander van AZ wordt. Dan zal de return tussen Villarreal en Steau worden gespeeld. De eerste wedstrijd eindigde in 0-0.

7 April zullen de heen wedstrijden worden gespeeld, en de returns zijn gepland voor 14 april.

Doornbos tevreden, Karthikeyan moeizaam

Jordan heeft een goede vrijdag meegemaakt in Maleisië. Robert Doornbos kende nauwelijks problemen en moest bekennen dat hij snelle tijden neerzette. Teamgenoot Narain Karthikeyan had meer moeite met het circuit en gaf aan dat hij moeite had het circuit te leren kennen.

Robert Doornbos heeft vandaag veel rondes gedraaid op het circuit van Sepang. Na de tweede vrije training was de snelste van de Jordanrijders en bekende: "Ik heb een aantal competitieve tijden neergezet. Mijn snelste ronde was niet eens een ideale ronde, omdat ik een BAR moest passeren in de laatste bocht." Het was voor Doornbos de eerste keer dat hij op het Maleisische circuit reed.

Teamgenoot Narain Karthikeyan had het een stuk moeilijker in de hitte van Maleisië. Hoewel hij dit weekend een soort thuisrace rijdt, was hij een seconde langzamer dan Doornbos. Hij verklaart: "Sepang is een moeilijk circuit, het verloopt heel vloeiend en het is stoffig. Voor een rookie is het moeilijk de ideale lijn te vinden. Ik moet echter roeien met de riemen die ik heb en mijn tijden morgen verbeteren."

Tevens is bekend geworden dat Tiago Monteiro's toekomst voorlopig veilig is bij Jordan. Zijn hoofdsponsor heeft vlak voor het raceweekend een grote betaling gedaan aan het team, waardoor de Portugees voor de komende races zeker kan zijn van zijn plekje in de Jordan.

'Huub Stevens terug naar Roda JC'

De kans is groot dat Huub Stevens volgend seizoen weer de scepter zwaait in Kerkrade. De ex-trainer van de Limburgers zal daarbij geassisteerd worden door Raymond Atteveld. Voorwaarde is echter wel dat Stevens onder zijn contract bij FC Köln uitkomt.

Stevens, die persoonlijk al rond is met Roda JC, heeft bij Köln een optie in zijn contract dat zijn verbintenis automatisch verlengd wordt wanneer hij naar de Bundesliga promoveert.

Zijn contract bij de Duitse Tweede Bundesliga club lijkt dan ook nog het enige struikelblok te zijn dat een overgang naar Zuid-Limburg nog kan tegenhouden.

Roda JC-bestuurslid Nol Hendriks rekent er echter op dat Stevens volgend seizoen opnieuw hoofdtrainer is van 'zijn' Roda JC.

Coolen nieuwe coach Eindhoven

Louis Coolen volgt vanaf komend seizoen Leon Vlemmings op als hoofdtrainer van FC Eindhoven.

PSV, dat vanaf het nieuwe seizoen de technische zaken van eerstedivisionist Eindhoven in handen krijgt, heeft Coolen aangesteld als nieuwe coach. PSV en Eindhoven gaan vanaf komend seizoen namelijk een samenwerkingsverband met elkaar aan.

Coolen, die eerder vijf seizoenen coach van Helmond Sport was en de afgelopen jaren assistent-trainer van Roda JC, tekende een contract voor drie jaar.

Eigenaar gewassen loterijlot krijgt prijs toch

Icoon opmerkelijk nieuws Het zal je maar gebeuren. Je wint een grote prijs met een loterijlot, blijkt deze per ongeluk in de wasmachine te zijn gegaan. Dat overkwam een Spanjaard met een winnend lot ter waarde van 36.000 euro. Na zes jaar van juridische gevechten mag hij dan alsnog zijn prijs in ontvangst nemen.

Al die tijd weigerde de organisator van de loterij, de Spaanse blindenbond, de prijs uit te keren omdat het lot in stukjes uiteen was gevallen. Volgens de organisatie kon het lot van de man net zo goed uit snippers van diverse loten zijn samengesteld om zo de boel te doen bedonderen.

De rechter in Madrid was het niet eens met deze argumentatie. Microscopisch onderzoek had uitgewezen dat het nagenoeg onmogelijk is dat het lot uit meerdere loten is samengesteld. Daarom bepaalde ze in haar vonnis dat de eigenaar van het lot, Miguel Carnerero, alsnog de prijs toegewezen krijgt.

Leefbaar R'dam wethouder mond gesnoerd

PastorsLeefbaar Rotterdam-wethouder Marco Pastors heeft gisteren ternauwernood een motie van wantrouwen overleefd. Een krappe meerderheid stemde de motie, die was ingediend door GroenLinks, weg.

De wethouder heeft de woede bij een deel van de raad gewekt met uitspraken die hij deed in een interview met dagblad de Metro. Daarin zei hij "hele rare taferelen" te vrezen als een moslimpartij in een wijk bijna de meerderheid krijgt. ''Eerwraak, veelwijverij, gedwongen huwelijken en onderdrukking van vrouwen'' zouden dan kunnen voorkomen. Ook verwees hij naar het risico dat "van die idioten van GroenLinks of zo politiek correct mee gaan zitten doen".

Volgens GroenLinks moet het nu maar eens afgelopen zijn met de uitlatingen van Pastors, omdat zijn uitspraken het integratieproces blokkeren. ''Pastors zet de Rotterdamse moslims opnieuw in de hoek'', meent de GroenLinks-fractie in Rotterdam.

De coalitiegenoten CDA en VVD vonden de uitspraken van Pastors ook niet in de haak. De VVD noemde ze dom. Maar de fracties schaarden zich vervolgens in meerderheid achter Pastors. Leefbaar Rotterdam bleef pal achter haar wethouder staan, waardoor een krappe meerderheid de motie van wantrouwen wegstemde. Dat gebeurde toen Pastors het merendeel van de bewuste uitlatingen terugnam. ''Dat is voor iedereen beter. Je mag niet generaliseren. Dat is fout.''

Pastors, die in het verleden discussies aanzwengelde met ideeën over een allochtonenstop, de grootte van moskeeën, de hoogte van minaretten en imams die gelovigen dom zouden willen houden, wordt wel de mond gesnoerd. Hij mag zich alleen nog maar uitlaten over zijn eigen beleidsterrein, fysieke infrastructuur. Een CDA-motie die dat stelde werd door een meerderheid aangenomen.

Schumi verwacht moeilijk weekend

Michael Schumacher verwacht een moeilijk weekend in Maleisië. Hij was verbaasd over de snelheid van de Ferrari in Australië, maar denkt dat het voordeel van de auto dit weekend een stuk minder zal worden.

Michael Schumacher was verrast door de snelheid van de F2004M tijdens de vorige Grand Prix. Hij zei in een interview: "Als de kwalificatie niet zo vreemd was verlopen, hadden we mee kunnen doen voor de winst. Maar vorige jaren is het voordeel dat we in Australië hadden, verdwenen in Maleisië. Ik verwacht een moeilijker weekend."

Schumacher weet nog niet of hij kritiek heeft op het nieuwe kwalificatiesysteem. Hij vraagt zich af of er er een oplossing bestaat waar iedereen tevreden mee zal zijn. Wel plaatst de Duitser vraagtekens bij de regelmaat waarmee de reglementen worden aangepast.

Balkenende hekelt negativisme Nederlanders

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws Volgens premier Jan Peter Balkenende moeten Nederlanders een stuk positiever in het leven gaan staan. Daarom roept hij in een vraaggesprek met de De Volkskrant op tot een nieuw positivisme in Nederland. "Negativisme leidt tot niets. Eigenlijk is Nederland een land waar je geweldig trots op kunt zijn", zo zegt hij.

De premier zegt zich in het vraaggesprek te ergeren aan de houding van de Nederlandse samenleving. "Het past ook niet bij Nederland. Dit was het land dat de wereldzeeën ging bevaren. We wilden verder komen en we hebben geweldige wetenschappers voortgebracht. Er zijn ook prachtige initiatieven. Dat wordt vaak vergeten. We moeten af van dat negativisme. Kies alsjeblieft voor positieve energie."

Volgens de premier is dit te realiseren. "Wij houden elkaar in Nederland soms zo bezig met de negatieve ontwikkelingen. Kleine verschilletjes, hypes, het opblazen van tegenstellingen. Ik geloof dat mensen langzamerhand door beginnen te krijgen dat we daarin doorschieten. Wat brengt het ons eigenlijk? Wat brengt het ons als we de tegenstellingen nodeloos vergroten?"

Hoewel de verdraagzaamheid binnen Nederland is afgenomen en radicaliserende moslims op het toneel verschenen, ziet de premier er het positieve van in. "Ik zie heus wel dat er heel kritische ontwikkelingen zijn. Om die reden zeggen wij: de verschillende groepen in het land, christenen, humanisten, islamieten en anderen, moeten één zijn in hun afwijzen van terreur en geweld."

Particuliere initiatieven om het tij te keren steunt Balkenende dan ook van harte. "We moeten de spiraal van het negativisme doorbreken. Het is nodig om respect voor elkaar ook echt zichtbaar te maken". Zo kocht de premier gelijk een hele doos polsbandjes om uit te delen in de ministerraad.

[upd] School weert discriminerende leerling

Icoon Binnenlands nieuws De christelijke scholengemeenschap Ubbo Emmius in Veendam weert leerlingen uit de klas die zich dreigend opstellen of zich discriminerend gedragend. Om dat te bewerkstelligen worden onder meer kleding- en gedragsregels gehanteerd die het dragen van discriminerende en provocerende kleding verbieden.

Wanneer leerlingen zich niet aan deze regel houden, moeten ze hun schoolwerk op de gang maken, zo stelt de school vandaag. Volgens locatiedirecteur Hary Enter is het onmogelijk om dit soort leerlingen van school te sturen. "Een leerling die zich isoleert door zich apart op te stellen, wordt door ons ook apart behandeld", zo stelt hij.

Update 12:35
Het Dagblad van het Noorden meldt dat de regel is ingesteld wegens het gedrag van 5 leerlingen.

De school tolereert niet langer kaalgeschoren hoofden, gekleurde veters in kistjes en discriminerende en/of provocerende muziek en kleding van leerlingen. Volgens locatiedirecteur Enter reageren ouders, maar ook leerlingen, positief op de maatregel.

Loting kwartfinale Champions League

Zojuist is er geloot voor de kwartfinales in de strijd om de Champions League. Hieronder vind je de wedstrijden. De wedstrijden worden op vijf en zes april gespeeld. De returns zullen een week later plaatsvinden.

Kwartfinales :

Liverpool - Juventus
AC Milan - Internazionale
Olympique Lyon - PSV
Chelsea - Bayern München

Mochten de Eindhovenaren de halve finales weten te halen, dan moeten ze het gaan opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Milan en Internazionale.

"Niet de fijnste tegenstander", aldus PSV-trainer Guus Hiddink. "Een onbekende tegenstander. Moeilijk in te schatten, omdat ik vrij weinig weet van dit team." Aanvoerder Mark van Bommel was blij dat er geen Italiaanse tegenstander uit de loting kwam. "Dat is prettig. Maar dit is ook een goede ploeg. Ze zijn drie keer op rij kampioen geworden."

Op 25 mei zal in het Turkse Istanbul de finale worden gespeeld.

Loting wedstrijden Champions League

Icoon Sport nieuws Zojuist is er geloot voor de kwartfinales van de voetbalwedstrijden in de Champions League. Hieronder vind je de wedstrijden. De wedstrijden worden op vijf en zes april gespeeld. De return zullen een week later plaatsvinden.


Liverpool speelt thuis tegen Juventus.
AC Milan speelt thuis tegen Internazionale.
Olympique Lyon speelt thuis tegen PSV.
Chelsea speelt thuis tegen Bayern München.

Wanneer PSV wint van de Franse kampioen Olympique Lyon, zal het uitkomen tegen de winnaar van AC Milan en Internationale. Dit is een uitwedstrijd.

Op 25 mei zal in Istanbul de finale worden gespeeld.

Meer sportnieuws vind je op FOK! sport!

Metallica??? Beatallica!!!

- Sgt. Hetfield's Motorbreath Pub Band
- A Garage Dayz Nite
- Hey Dude
- I Want to Choke your band
...en vele andere klassiekers!!!
Hoogst vermakelijke Beatles-mashup van James Hetfield en consorten; dus... download ze hier (open dir, dus niks moeilijk doen met P2P of newsgroups) Bij tijd en wijle briljante grap, waar de heren van Metallica zelf waarschijnlijk de grootste lol over hebben gehad. En o ja, natuurlijk banned by Sony Music Who cares.

Met dank aan RRRobert voor de submit

Het oude arcadegevoel een beetje herbeleefd

Ben je opgegroeid op de jaren '70 en begin jaren '80? In die tijd zaten de echte gamers niet thuis te spelen, maar hingen ze massaal in de speelhal: een slecht verlicht hol met goedkope neonverlichting en waar vooral veel testosteron in de lucht hing. Het behalen van de hoogste high score leverde immers groot respect op bij alle bezoekers. Dit computergegenereerde filmpje geeft een goed, maar typisch Amerikaans beeld van die tijd en toont daarbij een aantal klassiekers.

Nintendo seminar in Japan

Voor bepaalde mensen in Japan kan hun droom waarheid worden; werken aan een Nintendo-spel. Studenten in Japan kunnen zich aanmelden voor een tien maanden durende games-seminar.

Nintendo heeft bekend gemaakt dat ze een seminar gaan opzetten waarin zorgvuldig geselecteerde studenten regelmatig aan een Nintendo DS-game zullen werken gedurende tien maanden. De studenten zullen een strenge selectie moeten doorlopen en zich opgeven voor specifieke onderdelen zoals: graphics, geluid, programmeren of regisseren. Nintendo zal alles betalen voor diegenen die aangenomen worden.

Mocht je een student in Japan zijn dan kun je je nog opgeven voor 9 mei. Bepaalde studenten zullen nog een persoonlijk gesprek krijgen en op 15 juni zal bekend worden wie er mee mogen doen. De geselecteerde studenten zullen een drie uur durend college per week moeten volgen en ook moeten meegaan op een trainingkamp in augustus.

Gamers als ideale zakenlui

Volgens een onderzoek van de Amerikaanse technologie-watchers John C. Beck en Mitchell Wade blijkt dat de mensen die opgroeiden met videospellen flexibeler, socialer en volhardender zijn dan andere generaties. Hierdoor zijn ze beter geschikt voor het bedrijfsleven dan bijvoorbeeld de babyboomers.

Het onderzoek vroeg bij 2500 volwassenen naar hun manier van werken binnen een bedrijf. Mitchell Wade heeft een boek over deze resultaten geschreven; Got Game.How the Gamer Generation is Reshaping Business Forever.. Zijn conclusie is dat er een duidelijke kloof bestaat tussen de mensen die opgegoeid zijn met videospellen en de andere generaties.

Gamers die in de bedrijfswereld gaan werken kunnen meestal betere cijfers laten zien dan niet-gamers. Ook hebben ze een grotere competitiedrift; ze willen koste wat kost winnen. Net als bij videospellen gaan ze er van uit dat er voor elk probleem een oplossing is te vinden, en dat ze zelfs na een reeks mislukkingen een oplossing zullen vinden. Gamers zijn meestal ook beter in teamverband en zijn meer gebonden aan hun bedrijf waar ze werken. De huidige opvatting dat gamers asociaal is volgens Wade gebaseerd op vooroordelen en hij stelt dat gamers veel meer online met vrienden spelen dan wordt aangenomen.

Een ander vooroordeel is dat de gamers lui zijn. Wade en Beck kwamen tot de conclusie dat gamers doorgaans ambitieuzer zijn dan de babyboomers. Ze zijn meer bereid om risico's te nemen, omdat er immers altijd een oplossing voor een probleem is.

Guido Beazar, de voorzitter van het VKW (een Belgische privé-organisatie die het ondernemen stimuleert), erkent de conclusies van Wade, maar relativeert ze ook. ,,Als het gaat over ondernemen, beschikt de jeugd inderdaad over talrijke troeven, maar er zijn ook eigenschappen die hun parten kunnen spelen. De meeste jongeren zijn thuis relatief welgesteld, anders dan de jeugd pakweg vijftig jaar geleden. Een gevolg daarvan is dat ze minder materieel ingesteld zijn. Ze hoeven niet meer te werken om den brode.''

,,Vanuit sociaal-ethisch oogpunt is dat weliswaar positief, maar ik vrees dat het ook betekent dat ze economisch minder scherp staan. Om het als ondernemer te maken, moet je toch de drang hebben om financieel hogerop te komen. Neem nu de Chinezen. Zij werken echt nog om er materieel beter van te worden. Dat maakt hen volgens onze maatstaven tot betere ondernemers. ''

Met dank aan Keitel die dit op het forum heeft gepost.

Bewoners kunnen bewakingsbeelden zien

In Rotterdam kunnen bewoners van de Horstenbuurt vanaf de aankomende zomer de beelden van bewakingscamera's thuis bekijken. Volgens woningcorporatie Vestia kunnen bewoners dan bij onraad een e-mail of een sms sturen.

Vestia maakte bekend dat er voorlopig vijf camera's in de buurt worden opgehangen bij speelplekken en gemeenschappelijke tuinen.

De beelden kunnen door de bewoners bekeken worden op een speciale internetsite, of als ze geen internet hebben op hun eigen televisietoestel. Vestia zou op dit moment in overleg met kabelexploitant UPC zijn om dat technisch mogelijk te maken.

Topclubs in de rij voor AZ spelers

Het succes van AZ in de Nederlandse competitie en in Europa is niet onopgemerkt gebleven. Inmiddels hebben de Alkmaarders de kwartfinales beriekt van de strijd om de UEFA cup en veel topclubs heeft dit nieuwsgierig gemaakt naar de spelers van de club uit de Alkmaarder Hout. Afgelopen woensdag zaten er dan ook veel scouts van grote clubs in Europa op de tribune in de wedstrijd tegen Sjachtar Donetsk.

"Maar ik denk niet dat veel spelers AZ verlaten. Onze spelers zijn echt heel veel geld waard", aldus de vertrekkende coach Adriaanse. Naast vertegenwoordigers van topclubs, waren er ook scouts van PSV, Feyenoord, Crystal Palace en Fulham in Alkmaar aanwezig. Voorzitter Dick Scheringa zei dat hij het liefst zijn ploeg bij elkaar wil houden, maar zei tevens dat hij zijn voetballers een echt sportieve vooruitgang niet te willen onthouden.

"Ik maak me geen zorgen over de toekomst", aldus Scheringa. "Komt tijd, komt raad. Het is ons streven om dit elftal bij elkaar te houden, omdat we ook volgend jaar sportief zo hoog mogelijk willen eindigen. Maar er is voor de spelers ook een sportief element en daar houden we rekening mee. Als iemand zich enorm kan verbeteren, kun je het als club niet maken dat tegen te houden. Maar dan heb je het wel over topclubs en waarschijnlijk ook over topbedragen."

De ontwikkeling van de spelers van de Alkmaarse club komt voor een groot dele op naam van trainer Adriaanse. "Echt een wereldtrainer", aldus Scheringa. De coach vertrekt echter uit Alkmaar aan het eind van dit seizoen en moet nog wachten waar zijn toekomst ligt. Naar eigen zeggen heeft hij nog geen enkel contact met een club voor het volgende seizoen. "Het lijkt wel dat hoe verder we komen in de UEFA-beker, hoe minder aanbiedingen ik krijg. Ik heb tot nu met drie clubs besprekingen gevoerd, maar dat is niets geworden. Ik wacht rustig af."

Assen betaalt schadevergoeding na klimrekongeval

Tien jaar na dato zal de gemeente Assen een schadevergoeding betalen voor een ongeval met een speeltoestel. In april 1995 raakte een toen 8-jarige meisje bekneld in een klimrek bij basisschool De Heksenketel in Assen. Bij het ongeval liep het meisje ernstig hersenletsel op en raakte blijvend gehandicapt.

Volgens de advocaat van de gemeente worden er momenteel voorbereidingen getroffen voor een schikking tussen de gemeente en de familie uit de Drentse hoofdstad.

Assen komt over de brug nadat de TU in Delft in 2004 concludeerde dat het speeltoestel ondeugdelijk was als klimrek.

Van Heeswijk moet MSR missen

Hoogstwaarschijnlijk zal Max van heeswijk morgen niet starten in Milaan - San Remo. De Nederlander van Discovery Channel voelt zich momenteel te zwak.

Max van Heeswijk was binnen de Amerikaanse ploeg juist één van de kopmannen voor Milaan - San Remo. Na zijn vijfde plaats van vorig jaar, wilde de ploeg hem in de sprint uitspelen als kopman.

De laatste weken voelt Van Heeswijk zich echter zwakker dan voorheen en afgelopen woensdag Italië werd hij geholpen aan een ontsteking in een kies. De ploeg hoopt dat dat de oorzaak is geweest van het minder zijn van Van Heeswijk. Tenzij nog meer renners van de ploeg uitvallen, zal de Nederlander zaterdag niet starten en een paar dagen rust kan nemen voor Dwars door Vlaanderen.

Van der Haar weer in selectie Utrecht

Na een gesprek en het aanbieden van zijn excuses, is aanvaller Hans van der Haar weet in genade aangenomen bij FC Utrecht. Vanaf vrijdag zal hij dan ook weer deel van de selectie uitmaken.

De voetballer werd aan het begin van deze week voor onbepaalde tijd geschorst omdat hij volgens trainer Foeke Booij niet genoeg discipline toonde. Afgelopen weekend had van der Haar voorafgaande aan de competitiewedstrijd tegen FC Groningen een hoog ongeinspireerde indruk gemaakt.

Donderdagmiddag heeft de spits in een gesprek met zijn trainer zijn excuses voor zijn gedrag aangeboden en is daarmee weer in genade genomen. Van der Haar kreeg tevens geen boete opgelegd.

TV-tijden GP van Maleisië

Hierbij een overzicht van de Formule 1-uitzendingen op enkele Nederlandse en Belgische zenders.

Zaterdag 19 maart:
06.00 uur SBS6 Eerste kwalificatie GP Maleisië
13.00 uur SBS6 Herhaling Eerste kwalificatie GP Maleisië

Zondag 20 maart:
03.30 uur SBS6 Tweede Kwalificatie GP Maleisië
07.00 uur SBS6 Grand Prix Maleisië
07.45 uur Canvas Grand Prix Maleisië
12.45 uur SBS6 Herhaling Grand Prix Maleisië
14.00 uur Canvas Sportuitzending met samenvatting GP Maleisië
18.00 uur Veronica Formule 1 highlights

Uitslag tweede training GP Maleisië

Waar in de eerste vrije training vooral de testcoureurs uitblonken in snelheid zijn het nu de vaste coureurs die om de topplekken vechten. Alleen Ricardo Zonta wist zijn plek in de top drie van de snelsten te behouden.

McLaren is wederom zeer snel en ook een tweede Toyota van Ralf Schumacher voegt zich bij de top. De Renaults waren dit keer wel aanwezig en behaalden een plek in de top 10.

Opvallend was de nederlander Robert Doornbos met zijn 17e tijd, vlak achter wereldkampioen Michael Schumacher en voor oud-wereldkampioen Jacques Villeneuve. Hij liet tevens de andere Jordan's, Minardi's en Red Bull testrijder Liuzzi achter zich. De nederlander zette de achtste tijd neer bij de eerste sector en slaagde erin om de tweede plaats bij de speedtrap te bezetten. Hij eindigde met 306.9 km/u achter Jenson Button met 307.5 km/u. Meer informatie over de beste tijden is hier te vinden.

Uitslag:

Pos. CoureurTeam Tijd
1Felipe MassaSauber Petronas1:35.608
2Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes1:35.620
3Ricardo ZontaToyota Racing1:35.677
4Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes1:35.719
5Ralf SchumacherToyota Racing1:35.838
6Giancarlo FisichellaRenault F11:35.841
7Rubens BarrichelloScuderia Ferrari1:35.949
8Jenson ButtonBAR Honda1:35.992
9Fernando AlonsoRenault F11:36.103
10David CoulthardRed Bull Racing1:36.575
11Jarno TrulliToyota Racing1:36.841
12Christian KlienRed Bull Racing1:36.968
13Pedro de la RosaMcLaren Mercedes1:37.033
14Takuma SatoBAR Honda1:37.044
15Nick HeidfeldBMW Williams F11:37.067
16Michael SchumacherScuderia Ferrari1:37.270
17Robert DoornbosJordan-Toyota1:37.878
18Jacques VilleneuveSauber Petronas1:38.121
19Narain KarthikeyanJordan-Toyota1:38.855
20Vitantonio LiuzziRed Bull Racing1:39.349
21Tiago MonteiroJordan-Toyota1:39.755
22Patrick FriesacherMinardi F11:40.940
23Christijan AlbersMinardi F11:41.156
24Mark WebberBMW Williams F1geen tijd

Tacchinardi twee Europese wedstrijden geschorst


Juventus zal het in de kwartfinales van de Champions League moeten stellen zonder middenvelder Alessio Tacchinardi.

Vorige week werd de Italiaan tijdens de Champions League wedstrijd tegen Real Madrid met rood van het veld gestuurd na een zware overtreding op Ronaldo, en Tacchinardi is nu door de UEFA voor twee wedstrijden geschorst.

Ook Ronaldo, die na het incident ruzie maakte met Tacchinardi, heeft een schorsing van twee wedstrijden gekregen. Daardoor zal hij de eerste twee Europese wedstrijden van Real Madrid volgend seizoen niet mee kunnen spelen.

geen titel vandaag

Er is iemand geweest die uitgerekend heeft op hoeveel manieren je een schoenveter in je schoen kan proppen. Het komt er op neer dat het zo`n 2 triljoen keer kan. Voor degenen die eens op een trendy manier zijn schoenen wil strikken heeft hij zo`n 20 voorbeeldjes op zijn site gezet.
Een compilage van allerlei vliegtuigjes die op een rare manier proberen te landen ( lees neerstorten)
En hier hetzelfde maar dan met een auto die achtervolgt word door de pliezie.
Iedereen kent rubics cube nog wel, dat vierkante blok met al die andere blokje waarbij je alle kleuren op hetzelfde vlak moet krijgen. Dit is dan een 3d puzzel. Voor degenen die rubics cube een makkie vonden heb ik hier een 4d puzzel van hetzelfde principe ( maar dan een stuk moeilijker )
Have fun.

Vrouw vermoord om zorgzaamheid

Een erg zorgzame vrouw: leuk voor sommige mannen zou je zeggen. Maar daar dacht de tachtigjarige Japanner Yoshifumi Aoki anders over. Hij vermoorde zijn vrouw omdat ze te veel gerechten voor hem had gekookt. Yoshifumi Aoki wurgde zijn 73-jarige echtgenote Setsuko met een handdoek in hun keuken.

Het paar had ruzie gekregen omdat de man zich beklaagde over de grote hoeveelheid schotels die waren klaargemaakt. De politie heeft de ondankbare man uit Sapporo inmiddels gearresteerd.

Cagliari als laatste naar halve finale

Cagliari heeft zich als laatste ploeg geplaatst voor de halve finale van de Italiaanse beker. De ploeg verloor weliswaar de uitwedstrijd tegen Sampdoria met 3-2, maar in eigen huis hadden de Sardijnen al met 2-0 gewonnen.

In de 19e minuut kwam Sampdoria op 1-0 door een treffer van Cristiano. Niet veel later scoorde Mauro Esposito de gelijkmaker. Bij rust stond het al 3-1 voor Sampdoria, door goals van Vitali Kutuzov en weer Doni. Met deze stand was Sampdoria nog maar een doelpunt verwijdert van de halve finales.

In de tweede helft bleven goals lange tijd uit, en werd de wedstrijd harder. Dat resulteerde uiteindelijk in rode kaarten voor Doni en Loris Del Nevo, die een onderlinge ruzi met wat klappen uitvochten. In de 79e minuut van de wedstrijd scoorde Esposito de 3-2, waardoor Cagliari zeker werd van een plek in de halve finales. Eerder plaatsten Internazionale, AS Roma en Udinese zich ook al bij de laatste vier.

'Noord-Korea gevaarlijker dan Iran'

Noord-Korea vormt een grotere nucleaire bedreiging dan Iran. Dat stelde de directeur van het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA), el-Baradei, gisteravond op CNN. In tegenstelling tot Iran beschikt Noord-Korea al over het benodigde materiaal voor een kernwapen.

Volgens het hoofd van de atoomwaakhond van de Verenigde Naties staat vast dat het communistische regime in Pyongyang plutonium heeft dat geschikt is voor een atoombom. "In Iran hebben we dergelijk materiaal niet gezien", aldus el-Baradei. Daarbij is de IAEA in december 2002 Noord-Korea uitgezet en heeft ze dus geen toezicht meer op de ontwikkelingen in het land.

In Iran is het IAEA actief en wordt er informatie verzameld. Vergeleken daarmee is Korea een groot "zwart gat", benadrukte el-Baradei in het interview. Het zou al kunnen dat het regime een atoomwapen maakt, zo zei hij.

AC Milan wil kunstgras in San Siro

Als het aan AC Milan ligt, wordt er binnen één jaar een kunstgrasveld aangelegd in San Siro.

"Als ook Inter akkoord gaat, dan is dat mogelijk.", zo liet de vice-voorzitter van AC Milan, Adriano Galliani weten. De grasmat van het stadion waar beide Milanese grootmachten hun thuiswedstrijden spelen kampt met grote problemen. Dit komt waarschijnlijk omdat het stadion grotendeels overdekt is.

Net zoals in de ArenA wil de grasmat hier niet permanent hechten, waardoor er een lappendeken ontstaat. De grasmat moet dan ook regelmatig worden vervangen.

Deze aankondiging komt drie dagen nadat de Italiaanse voetbalbond, de FIGC, bekend maakte dat de clubs uit de Serie A en de Serie B vanaf deze zomer hun wedstrijden op kunstgras mogen spelen. Nu is dat nog niet toegestaan.

Galliani stelde verder ook voor dat AC Milan en Internationale het stadion kopen van de gemeente, om de kosten in eigen hand te kunnen houden. "We hebben de accommodatie laten taxeren en een onafhankelijk bureau kwam op 50 miljoen. Milaan vraagt echter 150 miljoen. De koop blijft dus nog even een droom."

Uitslag eerste training GP Maleisië

Wisselende resultaten bij de eerste vrije training van dit weekeinde. Drie testcoureurs namen de eerste drie plekken in - Toyota's Ricardo Zonta, McLaren's Pedro de la Rosa en Red Bull's Vitantonio Liuzzi.

De vaste coureurs van Red Bull vielen gezien de resultaten de vorige GP wat tegen, zij waren terug te vinden op plaats twaalf en viertien. In contrast hiermee wist Michael Schumacher een vierde tijd te bezetten. Hij bereid zich ongetwijfeld voor om revange te nemen voor zijn slechte prestaties van de vorige GP.

Achteraan vinden we de standaard hekkensluiters Jordan en Minardi - waarbij de laatste volgens Christijan Albers zelfs met de motoren van vorig jaar rijdt omdat de nieuwe van Red Bull niet in het huidige Minardi chassis passen. Tevens vinden we hier Jarno Trulli en de twee Renaults welke hopelijk de tweede training wel van zich laten horen. Zij zetten alle drie dit keer geen tijd neer.

Uitslag:

Pos. CoureurTeam Tijd
1Ricardo ZontaToyota Racing1:34.092
2Pedro de la RosaMcLaren Mercedes1:35.144
3Vitantonio LiuzziRed Bull Racing1:35.691
4Michael SchumacherScuderia Ferrari1:36.011
5Jenson ButtonBAR Honda1:36.513
6Nick HeidfeldBMW Williams F11:36.551
7Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes1:36.563
8Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes1:36.610
9Felipe MassaSauber Petronas1:36.963
10Mark WebberBMW Williams F11:36.989
11Ralf SchumacherToyota Racing1:37.168
12David CoulthardRed Bull Racing1:37.338
13Takuma SatoBAR Honda1:37.366
14Christian KlienRed Bull Racing1:37.642
15Rubens BarrichelloScuderia Ferrari1:37.843
16Jacques VilleneuveSauber Petronas1:38.416
17Tiago MonteiroJordan-Toyota1:39.571
18Robert DoornbosJordan-Toyota1:40.289
19Narain KarthikeyanJordan-Toyota1:40.375
20Patrick FriesacherMinardi F11:43.574
21Christijan AlbersMinardi F11:43.691
22Giancarlo FisichellaRenault F1geen tijd
23Fernando AlonsoRenault F1geen tijd
24Jarno TrulliToyota Racinggeen tijd

Nieuwe Postal in de maak

Ontwikkelaar Running with Scissors, bekend van de Postal-games, heeft in een interview met de Washington Post laten weten dat ze bezig zijn met Postal 3. Ook werd er gesproken over het verhaal in het komende spel: het is 2007 en de Dude heeft net de stad verlaten die is vernietigd in Postal 2. Dit kwam doordat de Dude per ongeluk een 'weapon of mass destruction' liet exploderen. Hij vlucht voor de Armageddon en komt terecht in een bijeenkomst voor een presidentskandidaat. Het plot wordt duidelijker nadat de speler verschillende klusjes opknapt en hierbij onder andere stuit op de presidents-kandidaat, de Taliban, leden van milieugroeperingen en andere figuren.

Opvallend is dat je dit keer beloond wordt als je zo vreedzaam mogelijk de game probeert uit te spelen: als je bijvoorbeeld een gewond persoon tegenkomt kun je deze martelen, negeren, maar ook naar het ziekenhuis brengen.



Zal Postal 3 het vorige deel overtreffen qua sadisme?

Geen regenboogtrui voor Freire

Rabobank-kopman en leider in het ProTour-klassement Oscar Freire mag aanstaande zaterdag tijdens Milaan-San Remo van de UCI (Union Cycliste International) niet zijn regenboogtrui dragen.

Vittorio Adorni, voorzitter van de profsectie van de UCI, benadrukte donderdag nogmaals dat de ProTour-leider in de speciale witte ProTour-trui moet rijden. Freire liet eerder deze week in een interview weten dat hij als wereldkampioen liever de regenboogtrui draagt.

De UCI werkt aan een oplossing voor dit probleem en overweegt in de toekomst mogelijk een speciaal ‘gemengd’ tricot.

CD: ID&T Classics - The megamixes II

Vorig jaar kwam ID&T met de CD Classics - The Megamixes. Ik mocht mij toen al gelukkig prijzen dat ik toen een review mocht schrijven van die CD. Er stonden toen al aardig wat verrassingen op zoals Kernkraft 400 en Superstring, nummers die eigenlijk nog te nieuw waren om classics te noemen. Een tijdje geleden kwam ID&T met een deel twee van de classics. Eens even kijken of ze nog wat goede classics tevoorschijn konden toveren voor nummer twee uit deze reeks CD's.

Man probeert cockpit binnen te dringen

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Tijdens de vlucht van donderdag van Tokyo naar Moskou heeft een passagier geprobeerd de cockpit van het Russisch verkeersvliegtuig binnen te dringen. Bemanningsleden wisten de man echter te overmeesteren. Bij aankomst is de man gearresteerd.

De man dreigde verder met het opblazen van het vliegtuig met 214 passagiers aan boord. Persbureau ITAR-Tass meldt dat de man geen explosieven bij zich had. Volgens een anonieme politiefunctionaris zal de man door een psychiater worden onderzocht.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.