Zuurkool etende Duitsers zijn genetisch anders

Human (Homie)
Japppo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Wetenschappelijk nieuws Onderzoekers die graag wilden weten waarom Duitsers graag en veel kool eten, zoals zuurkool, hebben gekeken naar het DNA van onze oosterburen. De conclusie van het onderzoek was dat er een genetische component in het spel is waardoor Duitsers meer van zulke groente houden.

De Duitse onderzoekers van het Instituut voor Voedingswetenschappen in Potsdam hebben een smaakgen gevonden, genaamd hTAS2R38, dat er voor zorgt dat mensen meer van bittere substanties gaan houden. Het gen is specifiek voor de smaak van koolsoorten. Vervolgens hebben de onderzoekers gekeken of dit gen voorkomt bij Duitsers, wat ook het geval bleek te zijn. Volgens het onderzoeksteam beschikken de meeste Duitsers over dit gen.

"Variaties in een enkel gen kunnen dan ook iemands eetgewoonten bepalen", aldus de onderzoekshoofd Wolfgang Meyerhof. De onderzoekers gaan hun bevindingen publiceren in het wetenschappelijk tijdschrift Current Biology.