Feyenoord niet blij met NAC

Maurice (mbn)
Feyenoord is geschrokken van het gedrag van NAC Breda. De Bredase club heeft namelijk aangekondigd hard te gaan onderhandelen mocht Feyenoord zich voor David Mendes da Silva melden.

Tussen Feyenoord en NAC bestond er een redelijk goede realtie. Er vertrokken met enige regelmaat spelers van NAC naar de Kuip en Feyenoord verhuurde spelers, zoals Anthony Lurling en Pieter Collen aan NAC. Nu het gerucht gaat dat Feyenoord David Mendes da Silva wil hebben, heeft NAC de realtie op scherp gezet. De club heeft het gevoel dat de club in het verleden vaak slecht uit deals met Feyenoord is gekomen en wil dit herstellen.

De 22-jarige middenvelder heeft bij NAC nog een contract tot 2008 en mocht Feyenoord zich melden dan heeft NAC de eisen klaar. Of een flinke transfersom of vier spelers, namelijk Gabor Babos, Bruno Basto, Alfred Schreuder en Benjamin de Ceulaer. De eerste drie spelers zou NAC willen 'krijgen', terwijl De Ceulaer op huurbasis dan zou kunnen komen. Van De Ceulaer is al zo goed als zeker dat als Feyenoord een overeenkomst met Sint-Truiden bereikt over de transfer, hij eerst bij NAC zal worden gestald.

Volgens technisch directeur Mark Wotte zal Feyenoord niet zoveel overhebben voor Mendes da Silva, als NAC eist: "Pas in april geven wij duidelijkheid aan een aantal van onze eigen spelers. Verschillende Feyenoorders zijn verhuurd, met hen praten we eerst voor we verder kijken. Maar ik kan nu al zeggen dat Mendes da Silva sowieso geen speler is waar een uitgebreide deal rond zou kunnen ontstaan."