Bulldogs ijshockeykampioen Nederland

De Amsterdam Bulldogs zijn Nederlands kampioen ijshockey geworden. In de derde wedstrijd van de best-of-5 finale werd Vadeko Flyers met 6-3 verslagen.

In de Amsterdamse Jaap Edenhal konden de Amsterdam Bulldogs met een voorsprong van twee overwinningen in de play-offs voor het vierde jaar op rij de titel gisteren binnenhalen. De wedstrijd begon zenuwachtig en ging in het begin gelijk op. De Vadeko Flyers uit Heerenveen stonden na de eerste periode zelfs met 1-2 voor. In de tweede periode wisten de Bulldogs echter de stand recht te zetten en er 3-3 van te maken.

In de derde periode wisten de Amsterdammers vervolgens door te stoten. Door scores van Polet, Bultje en Hartogs ging Amsterdam naar een 6-3 overwinning. Daarmee werd voor het vierde jaar op rij de nationale titel binnengehaald. De Amsterdam Bulldogs werden dit jaar door de meeste mensen al gezien als de sterkste ijshockeyploeg van ons land.

Speler Chris Eimers van de Bulldogs, die alle vier de titels heeft meegemaakt, noemde het de mooiste titel van de vier: "Als je bedenkt wat we allemaal hebben meegemaakt, is dit mentaal de mooiste titel. Met alle problemen die we hebben gehad, met twaalf spelers doorgegaan. Hulde aan de jongens die zijn gebleven en die dit kampioenschap hebben meegemaakt."