Oplossing voor stinkend toilet

Een half uur moeten wachten om naar de wc te kunnen, omdat je collega zojuist een grote boodschap heeft gedaan. Dit is binnenkort niet meer nodig met de nieuwe oplossing die sanitairfabrikant Villeroy en Boch heeft bedacht. Een toilet met afzuigkap moet een einde maken aan de vieze geurtjes.

Pur Air, zo gaat de nieuwe wc met ingebouwde afzuigkap heten. Hij begint te werken als iemand op de bril gaat zitten. Een sensor meet hoeveel geurmoleculen zich in de lucht bevinden, waarna een ventilator de lucht afzuigt en door een koolstoffilter leidt. De filter heeft een levensduur van ongeveer een jaar en is vanaf 450 euro te koop.

Volgens marketingleider Ralf Becker van de wc-fabrikant is de uitvinding 'ingeslagen als een bom.' Veel handelaren op de sanitairbeurs in Frankfurt deze week waren ge´nteresseerd volgens Becker. Dat er vraag was naar een anti-geur filter, bleek uit een marketingonderzoek naar de grootste sanitaire ongemakken. Becker: "Mensen kunnen hun eigen geur goed verdragen, maar worden onpasselijk als ze de stank van een collega ruiken en luchtverfrissers lossen lang niet alles op."


Toilet met ingebouwde filter tegen stank