NBA: Sixers winnen in Cleveland

Grotez
De Philadelphia 76ers hebben een belangrijke zege geboekt met het oog op de play-offs. In Cleveland werd met 93-81 gewonnen van de Cavaliers. Met deze overwinning gingen de Sixers Orlando voorbij voor de achtste play-off plek.

De Sixers verspeelden een voorsprong van 15 punten in het derde kwart. Maar bij de score van 79-77 maakte Chris Webber een belangrijke drie-punter, waarna de Sixers hun voorsprong dit keer niet meer weggaven. Webber kwam uit op 15 punten, ster-speler Allen Iverson werd topscorer met 31 punten.

De twee All-stars van de Cavaliers hadden niet hun beste avond. Lebron James, normaal gesproken een zeer goede schutter, schoot maar drie van zijn 20 schoten raak en kwam uit op een totaal van 16 punten. Zydrunas Ilgauskas schoot vijf uit 19 en kwam tot 15 punten en 15 rebounds.

Boston beeindigt winning-streak Houston
De Boston Celtics zijn sinds de terugkeer van Antoine Walker bezig aan een goede serie. Ook de Houston Rockets moesten er aan geloven, 103-92. Voor de Celtics de zesde overwinning op rij en de negende in de laatste tien wedstrijden. Voor de Rockets was het de eerste verliespartij in de laatste zeven duels.

De Celtics begonnen goed aan de wedstrijd en namen na het eerste kwart de leiding met 28-22. Bij de rust was de voorsprong al opgelopen naar 56-42. In de tweede helft kwam de overwinning nooit meer in gevaar en zo lijken de Celtics af te stevenen op de winst in de Atlantic Division.

Deze keer echter niet Paul Pierce of Antoine Walker die de gevierde man werd bij Boston, maar Mark Blount. Blount kwam tot een season-high van 22 punten, vanaf de bank. Walker scoorde 18 punten, Pierce 12. Bij de Rockets werd Tracy McGrady topscorer met 22 punten, Yao Ming scoorde er 18.

Lakers steeds verder verwijderd van play-offs.
Het lijkt erop dat de LA Lakers voor het eerst sinds 1994 de play-offs mis gaan lopen. Uit tegen de Indiana Pacers verloren de Lakers met 103-97. Voor de Lakers alweer de vierde nederlaag op rij. Grootste concurrent van de Lakers, de Denver Nuggets, wonnen wel hun partij en lopen steeds verder uit.

Reggie Miller beslechtte het lot van de Lakers. Miller kwam tot een season-high 39 punten, waarvan negen in de laatste minuut van de wedstrijd. "The legend lives on," zei Pacers-coach Rick Carlisle. "Iemand van al 39 jaar, en toch nog 39 punten scoren, dat zul je niet vaak meer zien. Onderschat nooit de grote spelers op welke leeftijd dan ook. Dit was een waanzinnige individuele prestatie." De Pacers speelden zonder All-star Jermaine O'Neal. Zo als het nu naar uitziet kan deze pas weer in de play-offs spelen.

De Lakers leken nog sterk terug te komen in de wedstrijd. Bij een achterstand van 15 punten, kwamen ze nog terug tot 90-90, maar toen was de koek op. De Pacers hielden Kobe Bryant goed onder bedwang in de laatste minuten, waardoor deze maar tot 12 punten kwam; ver onder zijn gemiddelde van ruim 26 punten.

Overige uitslagen:

New Jersey Nets - Utah Jazz: 94-80
Atlanta Hawks - New York Knicks: 92-106
Detroit Pistons - Toronto Raptors: 103-92
Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves: 88-83
Chicago Bulls - New Orleans Hornets: 90-94
Milwauke Bucks - Washington Wizards: 99-90
San Antonio Spurs - Charlotte Bobcats: 93-76
Denver Nuggets - LA Clippers: 115-96
Phoenix Suns - Golden State Warriors: 100-110
Seattle Supersonics - Orlando Magic: 98-90