FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 26 oktober 2004

[Upd]Soetaers wil Ajax verlaten

Tom Soetaers wil deze winterstop bij Ajax vertrekken. Hij denkt dat zijn rol bij de Amsterdamse club is uitgespeeld.

De laatste weken koos trainer Koeman voor Nicolae Mitea en Nourdin Boukhari en tegen PSV werd er voor de linkerflank zelfs gekozen voor rechtsbuiten Mauro Rosales. Voor zijn speelminuten moet de aanvaller het hebben van de wedstrijden van Jong Ajax. Hoewel Soetaers wel wil blijven vechten voor een basisplek, moet er snel iets veranderen, want anders zal hij bij Ajax vertrekken.

Soetaers zei zelf: "Ik kom te weinig aan spelen toe. Als dat niet verandert, moet ik mijn conclusies trekken. Ik ben 24 jaar en ik moet voetballen. Als dat niet bij Ajax is, dan maar ergens anders. (...) Ik ga zeker niet de handdoek in de ring gooien. Ik voel me goed en train scherp. Maar dat heeft weinig zin als ik niet aan spelen toekom."

Update
Soetaers blijkt geen intentie te hebben om Ajax spoedig te verlaten. "Ik ben wel gelukkig bij Ajax," liet hij aan het Amsterdamse AT5 weten. "Ik wacht af wat de evaluaties in de winterstop brengen. Maar deze situatie moet natuurlijk geen jaar duren. Anders overweeg ik wel een vertrek, maar dat is dan pas in juni."

Film: Verborgen Gebreken

Een nieuwe film van Paula van der Oest, naar het boek van Renate Dorrestein. De 70 jarige Agnes gaat naar het zomerhuisje op een Schots eiland. Onderweg krijgt ze een tweetal verstekelingen in haar auto. Waar willen die kinderen heen? Agnes is geÔntrigeerd door de 10-jarige Chrissie, die net als zij een bijzondere band heeft met haar broer. Die band zorgde bij beiden voor een gevaarlijk geheim...

Filmposter Verborgen Gebreken

Citaat van Virginia Woolf: 'Dit is een onbelangrijk boek, want het gaat over de gevoelens van vrouwen in de huiskamer.'

Scrapland is gold

Rondom de demo van Scrapland was het een hele soap, we mogen hopen dat de definitieve versie niet hetzelfde lot zal ondergaan. Het spel is namelijk inmiddels gold, en kan geperst worden op zilveren schijfjes.

De game zal begin november voor de pc uitkomen en in januari voor de Xbox.

Vraag je je af als deze game wat voor jou is? Probeer dan de demo eerst even."Hee pssst, heb je het al gehoord? We zijn gold!"

Nieuwe Bijbelvertaling verkoopt goed

De Nieuwe Bijbelvertaling, die vanaf morgen in de boekhandel te koop is, is nu al massaal ingeslagen. Uitgeverij Jongbloed in Leeuwarden is de eerste oplage van ruim 100.000 exemplaren al bijna geheel kwijt. Het gaat om standaardedities, de kerk- en huwelijksbijbels en de dundrukeditie.

Ook de literaire editie voor een algemeen publiek loopt goed. Van de 75.000 die Jongbloed met Querido drukte, zijn er inmiddels al 30.000 besteld. De helft van de luxe uitgave van Athenaeum-Polak & Van Gennep in de Gouden Reeks van literaire klassiekers is ook al weg. Daarvan zijn 10.000 exemplaren gedrukt.

De Nieuwe Bijbelvertaling kenmerkt zich door het moderne en eigentijdse taalgebruik. De meningen hierover verschillen erg. Volgens tal van critici, onder wie Huub Oosterhuis en Nico ter Linden, staat de nieuwe vertaling te ver af van de oorspronkelijke Hebreeuwse en Griekse tekst.

-
Voor meer informatie over o.a. de kritieken kun je op de site van Netwerk of de EO kijken.

IsraŽlisch parlement stemt vůůr opheffen nederzettingen Gaza

hmmmmmmmmm had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Knesset heeft dinsdagavond een meerderheid voor de omstreden Gazaplannen van premier Sharon gestemd. Dat berichtten IsraŽlische media. Door de plannen zullen alle 21 joodse nederzettingen op de Gazastrook en vier op de Westelijke Jordaanoever worden opgedoekt. In de Gazastrook wonen momenteel 8800 kolonisten.

Sharon wil dat uiterlijk volgend jaar de nederzetingen zijn ontmanteld. Voor de daadwerkelijke aanvang van de operatie is opnieuw toestemming van het kabinet nodig. Sharons plan werd gesteund door de Arbeidspartij onder leiding van Peres. Sharons Likudpartij heeft geen meerderheid in de Knesset. In totaal stemden 66 van de 120 leden voor.

Buiten het parlement demonstreerden honderden kolonisten tegen de plannen van Sharon. Reden voor Sharom om zich te laten beveiligen door 60 bodyguards om zo veilig in de Knesset te komen.

Rise of Nations: Gold Edition onderweg naar winkels

Microsoft Game Studios heeft vandaag Rise of Nations: Gold Edition naar winkels verscheept. Rise of Nations: Gold Edition is een compilatie van het originele Rise of Nations en de add on Thrones & Patriots.

Rise of Nations is een klassieke RTS vanuit een isometrisch perspectief, in de game heb je de controle over 240 verschillende soorten eenheden en kun je kiezen uit een van 24 naties om mee te spelen. Rise of Nations biedt de speler naast klassieke "random map" games ook de mogelijkheid de zogeheten "Conquer the World" modus te spelen, in deze modus bestuur je je rijk op een risk-achtige manier en vecht je veldslagen realtime uit.

Demo uit van Need for Speed Underground II

De grote straatrace-hit van vorig jaar was toch wel Need for Speed Underground, waarin je jezelf moest opwerken in het straatrace-wereldje door races te winnen, en respect verdiende door je wagen te tunen en te versieren. Een vervolg kon dan ook niet uit blijven en deze zal dit jaar nog verschijnen. Nu is er voor de pc-versie vanavond een demo verschenen. De inhoud van deze demo kun je hieronder bezichtigen.


Free Roam (Beacon Hill)

Outrun Race
Circuit (one event - accessible in world)
Downhill Drift (one event - accessible in world)
Stores (Car Lot, and Specialty Shop)

Quick Race
Downhill drift (same track as in free roam)
Circuit (same track as in free roam)

Online (full server, no LAN)
Downhill drift (same track as in free roam)
Circuit (same track as in free roam)

Cars
Player car - Nissan 350Z Preview

Performance Shop
Body Shop
Car Lot
Graphics Shop
Car Specialties Shop

Need for speed Underground 2 zal nog dit jaar verschijnen op de PC, PlayStation 2 en de Xbox.

Tenslotte, niet onbelangrijk, enkele mirrors waar je de demo kunt vinden:

Fileplanet
Gamershell
Worthplaying
FileShack

Nog twee extra mirrors, met dank aan RDJ134

FTP EA
3dGamers

Elvis Presley best verdienende dode

Icoon Showbiz nieuwsVolgens het Amerikaanse blad 'Forbes' staat Elvis Presley voor het vierde opeenvolgende jaar bovenaan de lijst van best verdienende doden. Zijn fans kopen nog steeds massaal zijn muziek en bezoeken 27 jaar na zijn dood nog steeds Graceland, de plek waar hij woonde en begraven is. Zijn dochter Lisa Marie Presley houdt daar omgerekend 31 miljoen euro per jaar aan over.

De verwachting is dat zij in de toekomst nog meer geld zal verdienen aan de nalatenschap van haar vader. Dit zal waarschijnlijk gebeuren door de introductie van een nieuwe 'Presley'-kledinglijn en een Broadway-musical over het leven van Elvis.

Andere dode grootverdieners zijn Charles Schulz, de geestelijke vader en tekenaar van het stripfiguur 'Snoopy' en JRR Tolkien, de schrijver van 'In de ban van de ring'. Tolkien heeft zijn uitverkiezing uiteraard mede te danken aan de film, die door miljoenen mensen is bezocht. Andere doden die in de top 10 staan zijn vooral muzikanten.

Subheader

[Upd]Krajicek in hoofdtoernooi Luxemburg

MichaŽlla Krajicek heeft zich via de kwalificatieronde weten te plaatsen voor het WTA toernooi van Luxemburg.

De 15-jarige Krajicek, die een wildcard kreeg voor het kwalificatietoernooi, wist alle drie de wedstrijden te winnen.

In de eerste partij versloeg ze de Kroatische Ivana Abramovic met de setstanden 6-3 en 6-4, in de tweede Tzipora Obziler met 7-6, 6-2. In de laatste wedstrijd won de winnares van het jeugdtoernooi van de US Open van de Luxemburgse Mandy Minella, setstanden waren 2-6, 6-3 en 7-6.

In de eerste ronde van het hoofdtoernooi moet de jonge Krajicek het gaan opnemen tegen de als achtste geplaatste Japanse Shinobu Asagoe, nummer 39 van de wereld.

Update
Asagoe bleek een maatje te groot voor Krajicek, die in de tweede set toch fel van zich af wist te vechten. De setstanden waren met 0-6 7-6 en 1-6 in het voordeel van de Japanse. Door de goede resultaten in de kwalificatie levert het toernooi haar 9.5 WTA punten op. Dit zal haar op de drempel van beste 500 speelsters ter wereld brengen.

Elisa Tamaela blijft voorlopig beste Nederlandse op de WTA ranglijst. Zij staat 157e op de laatst gepubliceerde lijst.

Dronken Brit rijdt op grasmaaier naar werk

Een Brit die met de grasmaaier op weg was naar zijn werk is aangehouden wegens openbare dronkenschap. Ook is hij zijn rijbewijs tijdelijk kwijt.

De man reed op zijn machine met maar liefst zes kilometer per uur op de stoep. De politie zag hem hevig slingeren en haalde hem vervolgens van de weg en pakte zijn rijbewijs, wat hij wel bij zich had, af. De man leek het niet veel te deren: "Ik zit niet vaak in de auto, dus ik mis het niet."

Mensensmokkelaars aangehouden in Zaandam

Bij huiszoekingen in in de Russische buurt in Zaandam zijn door een speciaal team van de politie vandaag elf illegalen aangetroffen: tien Bulgaren en ťťn Turk. Inmiddels zijn twee mensen, een 38-jarige man en een 35-jarige vrouw uit Zaandam, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij mensensmokkel.

De illegalen zijn in vreemdelingenbewaring gesteld en zullen spoedig worden uitgezet. Bij de actie van vandaag waren naast de politie de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst en de Belastingdienst betrokken. Door het rechercheteam is een onderzoek ingesteld naar de smokkel.

[upd]FA onderzoekt tackle Van Nistelrooy

De Engelse voetbalbond, de FA, begint een onderzoek naar de overtreding die Ruud van Nistelrooy maakte op tegenstander Ashley Cole in de wedstrijd Manchester United - Arsenal.

Van Nistelrooy ging in de eerste helft hard door op Cole en raakte de verdediger op de knie. In de tweede helft scoorde de Nederlander nog wel uit een penalty.

Nu de voetbalbond de videobeelden van de wedstrijd heeft opgevraagd, dreigt er een schorsing voor 'Van the Man'. Ook de coach van Arsenal, ArsŤne Wenger, kan waarschijnlijk een straf verwachten, vanwege de ongezouten kritiek die de Franse trainer gaf op scheidsrechter Mike Riley.

Vorige week, kwam van Nistelrooy ook al negatief in het nieuws, vanwege de trap die hij zijn tegenstander Pavel Pergi gaf in de Champions League wedstrijd tegen Sparta Praag.

Update 19:49

Ondertussen heeft van Nistelrooy schuld bekend. Hij heeft daarmee ook automatisch de schorsing geaccepteerd; in zijn geval 3 wedstrijden.

Blessure vloert Federer

De Zwitser Roger Federer is door een blessure aan zijn dijbeen zeker niet tien dagen uitgeschakeld.

De 23-jarige Zwitser zal hierdoor niet mee kunnen doen aan het ATP-toernooi in Basel. Hij is hoogstwaarschijnlijk wel op tijd weer fit om mee te doen aan de Masters Cup medio november in het Amerikaanse Houston.

Twee uur voor de wedstrijd in de eerste ronde tegen Luis Horna trok Federer zich terug. Tijdens de training dinsdagmorgen zou hij een spier in zijn dijbeen hebben verrekt.

De nummer ťťn van de wereld heeft nog nooit het toernooi in zijn geboortestad gewonnen en had daar dit jaar zijn zinnen op gezet. Nu zijn Tim Henman, David Nalbandian en olympisch kampioen Nicolas Massu de favorieten voor de winst in Basel.

Bush: 'Bobbel was slecht gesneden overhemd'

Icoon US verkiezingen 2De Amerikaanse president George Bush heeft in het Amerikaanse televisieprogramma ‘Good Morning Amerika’ gereageerd op aantijgingen dat hij tijdens het eerste presidentiele debat antwoorden kreeg ingefluisterd via een zender die op zijn rug bevestigd was.

''Ik weet niet wat die bobbel is. Ik schaam me ervoor om het te zeggen, maar het is gewoon een slecht gesneden overhemd'', zei Bush. De president zag er naar eigen zeggen wel de waarde en humor van in. ''Vertel me alsjeblieft hoe het werkt. Als ik ooit weer eens ga debatteren, kan ik het uitproberen''. Er was volgens Bush ook geen sprake van een elektronisch signaal. ''Ik denk dat de aanname was dat als ik zou afdwalen, ze natuurlijk, ….. net als bij een jachthond, een zoemer zouden indrukken en ik terug zou gaan in mijn hok. Dat is echt absurd'', aldus Bush.

Subheader
''Het is gewoon een slecht gesneden
overhemd'', aldus Bush

Van alles en nog wat.

Iemand nog een piercing nodig ? deze mensen in ieder geval niet ( lang laadwerk )
Ik denk dat de meeste mensen arkanoid nog wel kennen ( jeweet wel dat pingpong gedoe tegen die blokjes aan ) Soms vind je op het net wel eens een andere variant.
Loop je daar een beetje dik te zijn , krijg je opeens iets in je nek, wat doe je dan ? .... juistem, deze jongeman lult er niet over .
Ook vond ik nog een mirror waar foto`s op staan van een afterparty .Ik kon de meesten al maar er staan wel weer wat nieuwe tussen .
Trouwens halloween is net geweest maar toch vond ik nog iets leuks om creatief mee bezig te zijn .
Tot slot nog even een mooie flash-animatie
Have fun .

Lot Vogts nog steeds onbekend

Zoals eerder bericht is de positie van Berti Vogts erg wankel sinds het gelijke spel van Schotland tegen MoldaviŽ. Maar het is nog niet bekend of hij nu aan moet blijven of weg moet.

De Schotse bond, de SFA, boog zich vrijdag jongstleden wederom over het lot van Vogts. Maar er was geen beslissing over zijn lot. Er zou dinsdag een besluit worden genomen, maar volgens een woordvoerder is er nog geen duidelijkheid. Moeizame onderhandelingen over een afkoopsom zouden de oorzaak zijn voor de vertraging.

In Schotland zelf is er dit weekend flinke kritiek geuit op de Schotse bond, en de tijd die de bond er voor neemt om bij elkaar te komen. “Het is belachelijk dat het negen dagen duurde voordat ze bij elkaar kwamen. Waarom duurt het zo lang voordat ze weer bij elkaar komen voor een van de belangrijkste beslissingen voor het Schotse voetbal?”, Aldus Craig Burley, zelf oud-international.

Cioni krijgt hematocriet-attest

Dario Cioni heeft van de UCI een hematocriet-attest gekregen. Dit betekent dat hij met hogere bloedwaardes toch nog mag rijden.

Cioni mocht niet deelnemen aan het WK en werd uit de Italiaanse ploeg gezet, nadat bij hem een te hoge hematocrietwaarde was gemeten. Cioni heeft nu met succes bij de UCI bepleit dat de bloedwaarde bij hem in zijn familie meer voorkomt en niet het gevolg is van doping.

De doktoren van de UCI hebben Cioni en zijn broer grondig onderzocht en geloven nu dat Cioni van nature een hoge hematocrietwaarde heeft. Ze geven hem een attest waardoor hij in de toekomst minder snel van een wedstrijd zal worden uitgesloten. De UCI geeft vaker een dergelijk attest af aan renners die kunnen bewijzen van nature afwijkende bloedwaardes te hebben.

Jongeren gooien buis op hoofd van meisje

Icoon Binnenlands nieuwsDrie jongeren, twee jongens en een meisje, hebben vanmiddag in Amsterdam-Noord een buis vanaf een brug op een meisje gegooid. De buis raakte het 11-jarige meisje vol op het hoofd, het slachtoffer moest naar een ziekenhuis worden vervoerd.

Het meisje fietste rond drie uur vanmiddag op het fietspad bij de Nieuwe Purmerweg in Amsterdam-Noord. Toen ze bij een viaduct kwam, gooide ťťn van de jongeren de 40 centimeter lange buis naar beneden. Deze raakte haar vol op het hoofd. Door de klap viel ze tevens van haar fiets, wat haar enkele flinke verwondingen opleverde. Ze moest met meerdere verwondingen naar het ziekenhuis worden vervoerd en maakt het naar omstandigheden goed.

Britse dj John Peel overleden

methodmich en Baba-O-Riley hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Britse radio-dj John Peel is tijdens een vakantie in Peru onverwacht overleden aan een hartaanval. Peel was actief voor de BBC-popzender Radio 1 sinds de oprichting ervan, in 1967. Hij is 65 jaar geworden.

Peel werd in Nederland vooral bekend als ontdekker van veel onbekende bands. Wie bij John Peel mocht komen spelen, in een zogenaamde 'Peel-sessie', wist zich direct verzekerd van aandacht. Peel stond immers voor kwaliteit. Regelmatig liet hij bands uit andere landen over komen om ze voor het voetlicht te laten treden. Het Nederlandse Seedling is hier een voorbeeld van.

BBC-medewerkers, fans en muzikanten hebben geschokt gereageerd op de dood van Peel, die een vrouw en vier kinderen achterlaat.

New York heeft duurste winkelstraten

Fifth Avenue in New York is de duurste winkelstraat ter wereld. Dat blijkt uit het jaarlijkse overzicht van duurste winkelstraten ter wereld van vastgoedbedrijf Cushman & Wakefield Healey & Baker (C&W/H&B). Een vierkante meter huren in de straat kost 8406 euro per jaar.

Niet alleen de duurste straat ligt in New York. Ook de nummer twee (Madison Avenue) en nummer drie (East 57th Street) liggen in de Amerikaanse stad. Hier betalen winkeliers 6636 euro per vierkante meter aan huur.

De duurste Europese winkelstraat ligt in Parijs. Een vierkante meter in de straat in de Franse hoofdstad kost 6287 euro, gevolgd door de Londense winkelstraten Oxford Street en Bondstreet.

"Derde auto kost $10 miljoen"

Om te anticiperen op het eventueel verdwijnen van teams van de startgrid denken de topteams al over een derde auto na. Volgens het Williams-team zou een derde auto in de race ongeveer tien miljoen dollar extra kosten.

Een zekerheid die de Formule 1 wil behouden is dat er minimaal 20 auto's iedere race zullen rijden. Als dat niet gaat lukken, doordat er teams wegvallen, moeten misschien de topteams een extra auto inzetten. Bij Williams hebben ze zitten rekenen en denken ze dat het 10 miljoen dollar extra kost op seizoensbasis.

Bij Renault hebben ze dit jaar al ervaring opgedaan met een derde auto in de vrijdagtrainingen. Pat Symonds vertelde dat het duurder was dan gedacht: "Als je meer mensen op het circuit nodig hebt, heb je ook meer mensen in de fabriek nodig, die het onderhoud en de kleine aanpassingen aan een auto doen. Het is een dure opdracht."

Nazi figuurtje van Call of Duty uit de winkels

In Canada is er ophef ontstaan over Virgin Megastores die ter promotie van de WO2 shooter Call of Duty nazi-figuurtjes verkocht.

Dit figuurtje maakt deel uit van de "Totenkopf Division", een SS-divisie die tegen het einde van de oorlog de concentratiekampen bewaakte. Deze divisie zou zijn gekozen omdat ze er 'cool' uitzagen en de 'coolste' spullen hadden.

Virgin Megastores heeft ondertussen haar excuses al aangeboden en deze figuurtjes uit alle winkels laten verwijderen.

"Virgin Megastores does not actively promote ideologies, beliefs or political views that may be associated with the nature of its product offering.

While never intending to cause offence, the company wishes to apologize for any unintentional harm that this product item may have caused."Cambuur trekt reclame met trainer De Boer in

Voetbalclub Cambuur Leeuwarden laat een reclamespotje met trainer Dick de Boer van de radio en televisie halen vanwege de slechte sportieve prestaties.

Met het spotje wordt geprobeerd om meer toeschouwers te lokken naar de komende thuiswedstrijden tegen VVV en AGOVV. De belangrijkste zin in het spotje luidt "Bodemprijzen bij Super Dik de Boer, twee halen, ťťn betalen. Geen fratsen, dat scheelt".

Daarmee refereert de reclame aan de reclames van supermarktketens Super de Boer en C1000. Dinsdag werd het spotje nog wel op de Friese regionale zender Omrop Frysl‚n vertoond. "Wij hebben ze verzocht de reclame van radio en televisie te halen, maar het stond nog in de computer dus dat schijnt moeilijk te gaan", aldus directeur Ritske Merkus dinsdag.

Aan het begin van dit seizoen zei Cambuur dat het bij de eerste zes ploegen in de Gouden Gids Divisie wilde eindigen. Na de nederlaag tegen Heracles afgelopen vrijdag, is de ploeg echter naar de voorlaatste plek gezakt. Tijdens de wedstrijd tegen Heracles eiste een deel van de aanhang van de Friese club het vertrek van trainer De Boer. Na de wedstrijd moest hij zelfs door een politie-escorte uit Leeuwarden worden begeleid.

Geblondeerd voetbalprotest in Tilburg

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

De voornamelijk Marokkaanse en Turkse voetballers van GFC '93 uit Tilburg vinden dat ze worden tegengewerkt door de scheidsrechters. Teams met Nederlandse spelers worden volgens hen voorgetrokken. Komend weekend willen ze dan ook uit protest met geblondeerd haar gaan spelen.

Voorzitter Van de Oetelaar van de voetbalclub ziet de actie echter niet zitten. Hij vindt de plannen overdreven en vreest de publiciteit. Verder is hij van mening dat de spelers de actie met het bestuur hadden moeten bespreken. Hij wil dan ook daarom dat de spelers van hun voornemen afzien.

"Gamen goed voor ontwikkeling kinderen"

Eindelijk weer eens een positief bericht over de invloed van games op kinderen.

Het 'Institute of Education' (London University) heeft onderzoek gedaan en daaruit blijkt dat gamen voor kinderen hetzelfde effect kan hebben als tekenen en schrijven, ze leren sociale vaardigheden en entertainen de kinderen. Het onderzoeksteam wil dat ouders en leraren games meer gaan zien als cultureel verantwoord net als films, muziek en literatuur.

Roger Bennett, algemeen directeur van de ELSPA, zegt:

"[...]
At a time of hysterical and inaccurate reporting it is heartening to see the cultural, social and educational value of computer and video games being assessed intelligently. Games are a part of life for people from five years old to 85 years old across the UK, Europe and the rest of the world. They are produced by professionals with very sophisticated technology, with high production and creative values. Games contribute a huge amount to many many millions of people and are sold to the public in a responsible manner under a strict code of practise and ratings system in the UK.

This report is further evidence, if it were needed, about the excellence and imagination that thrives in gaming. They have much to offer to the education of our children and they have much to offer as a career.
[...]"Roger Bennett

Tv-zenders VS voorzichtig op verkiezingsdag

Icoon US verkiezingen 2Amerikaanse televisiezenders zijn dit jaar extra voorzichtig met het melden van verkiezingsuitslagen. Reden hiervoor is de verslaggeving van de presidentsverkiezingen in 2000. Uit Florida kwamen toen tegenstrijdige berichten over de uitslagen, waardoor de toenmalige presidentskandidaat Al Gore ten onrechte werd aangeduid als winnaar.

Om dit te voorkomen is het systeem dat resultaten analyseert en doorgeeft vernieuwd. Ook zullen de redacties van televisiezenders als CNN, ABC, CBS News en Fox News, hun berichten beter controleren. ''Wij zullen elk feit tot drie keer checken. Daarna zullen we even afwachten en alles nogmaals checken'', aldus Marty Ryan van Fox News.

Subheader
Bush en Al Gore tijdens een debat in 2000

Mailen met FOK! - technische problemen

Dit bericht is voor gebruikers en contactpersonen die mensen met een @fok.nl mailadres een mailtje willen sturen, gebruik maken van de mailoptie in het fotoboek, of via de crewpagina's proberen crewleden te bereiken. Er zijn namelijk twee dingen daar momenteel relevant voor.

1 - Athena heeft mailproblemen
De oorzaak is ons niet geheel bekend, maar Athena, ťťn van onze webservers, heeft momenteel soms wat problemen met het versturen van mail. De mailtaken van Athena bestaan voornamelijk uit het versturen van de geheugensteuntjes van sport.fok.nl, de mailtjes van het fotoboek en de berichten die je via crew.fok.nl naar crewleden kunt sturen.

Deze, wat we maar even noemen, storing, heeft een onbekende oorzaak en zorgt ervoor dat er soms mailtjes blijven hangen. Als je een crewlid wil mailen, zorg er dan dus voor dat je jezelf een bevestiging stuurt met het vinkje voor Kopie ontvangen

2 - werkzaamheden aan de mailserver voor @fok.nl-adressen
Okee, werkzaamheden is wat overdreven. De server die onze mail vooralsnog beheert, Adonis, is er eentje van Tweakers.net en die staat momenteel in Telecity. Tweakers.net gaat echter, net als FOK! enkele maanden geleden, de overstap naar Redbus Interhouse maken. Dat betekent dat Adonis uit het rack moet, in de auto naar Redbus en daar weer opgehangen moet worden. Dit houdt downtime in en in die tijd wordt er geen mail verwerkt. Hou daar rekening mee als je FOK! wil mailen.

De verhuizing van Tweakers.net zal plaatsvinden op dinsdag 26 oktober. Zie hier voor meer info.

Inmiddels meer dan 600.000 PS2's in Nederland

Nu kerst er aan komt is de PS2 een zeer gewild cadeau. Winkeliers en consumenten hebben al veel interesse in het nieuwe design van de PS2, die op 1 november in de winkels te krijgen is. "De interesse is enorm", vertelt Ronny Hoekman, marketing manager PlayStation Benelux. "We doen er alles aan om aan de grote vraag naar deze vernieuwde PlayStation te voldoen. Nederland loopt voor met online games op de PS2 en daarom is de ingebouwde netwerk adapter in de nieuwe PS2 een goede keuze voor gamers.

∑ In de Benelux zijn 67.000 netwerk adapters verkocht waarmee PlayStation 2 spelers online kunnen gamen. Dat is goed voor de tweede plaats in Europa, in absolute aantallen.

∑ De gemiddelde leeftijd van de Nederlandse PlayStation 2 speler is 23,1 jaar.

∑ 23% van de Nederlanders tussen de 15 en 45 jaar heeft thuis een console staan.

∑ Met 32% vertegenwoordigt PlayStation 2 de grootste groep consolebezitters, de nummer 2 is voor PlayStation 1.

∑ 48% van de Nederlanders is van plan een PlayStation 2 aan te schaffen.

∑ Bijna 10% van de Nederlandse gamers is vrouw.

∑ Volgens de verkoopcijfers tot augustus 2004 zijn in Nederland meer dan 600.000 PlayStation 2's verkocht

∑ Als je alle PlayStations bij elkaar optelt (PS1, PS one en PlayStation 2), kom je op een totaal van 1.355.000 verkochte PlayStations in Nederland.

∑ PlayStation spelers in de Benelux kopen gemiddeld 7,6 spellen voor hun console.

∑ In Nederland zijn al meer dan 110.000 EyeToy camera's voor de PlayStation 2 verkocht. Wereldwijd staat de teller op 2,5 miljoen exemplaren.

The Bard's Tale moet ook lekken!

InXile Entertainment, maker van de bekende RPG The Bard's Tale overweegt om het spel officieel en illegaal te laten lekken.

"The Bard's Tale is een zeer origineel spel in dezelfde categorie als Grand Theft Auto: San Andreas, Half Life 2 en Halo 2, dus denken we dat een lek de meeste logische stap is in het proces", sprak Brian Fargo, oprichter en CEO van inXile entertainment. "Vanzelfsprekend veroordelen we het lek daarna meteen en doen we alles wat nodig is om het te stoppen."

Matt Findley, president bij inXile voegde daaraan toe: "In ons spel is de Bard een opportunist die altijd geÔnteresseerd is in een goeie deal, dus we denken dat hij wel voorstander is van een lek."


Binnenkort ook gelekt?

Er is nog geen idee hoe het lek zal worden behandeld, mits het ooit zover komt. Zeker is al wel dat je het spel gewoon kunt kopen op de 26e oktober.

Wie een lek vindt, wordt aangespoord het de melden op de website of via shamelessmarketing@inxile-entertainment.com.

TROS praat met SBS over nieuwe zender

De publieke omroep TROS praat ook met SBS Broadcasting (SBS 6, NET 5 en Veronica) over een mogelijk gezamenlijk commercieel station. De vertrekkend mediadirecteur Huib Boermans en zijn opvolger Julius Minnaar van de TROS hebben gisteren hun plannen aan financieel topman Frank Eijken van SBS toegelicht.

Boermans bevestigt dat er inderdaad met SBS wordt gesproken. De TROS praat al langer met de Vlaamse commerciŽle zender VTM over een samenwerking. Ook de AVRO schaarde zich vorige week daarbij.

Sony handhaaft PS2 met harddisks

Opmerkelijk nieuws uit Japan. Sony Computer Entertainment heeft aangekondigd de PlayStation 2 harddisk te blijven ondersteunen.
Na de release van de nieuwe PS2 op 3 november in Japan, wil Sony ook nog de gewone PS2 (model SCPH-5000) blijven maken.

Dit oude model zal echter alleen verkrijgbaar zijn tesamen met het zogenoemde PlayStation 2 BB Pack (SCPH-5000 MB/NH), waar een blauw gekleurd systeem + controller, een netwerk adapter , een harddisk en internetsoftware in zit. Alhoewel Sony deze optie al een jaar aanbiedt in Japan, zal de prijs omlaag gaan bij de introductie van het nieuwe model.

Of deze bundels ook in de andere werelddelen te koop zullen zijn is nog onbekend.

Pornoverhaaltje

eigenlijk voor pornozondag, maar omdat niemand zo lief was om het voor mij te posten hier, nu dan maar. Smakelijk.

Met trillende vingers toetst hij het nummer in. Zijn tong glijdt langs zijn lippen als de telefoon overgaat en langzaam doet hij zijn bestelling. Twee alsjeblieft, en snel. Snel ruimt hij de kamer nog even op. Een rondslingerende bh, wit kant, wordt snel in een laatje gegooid, het tafeltje wordt afgeveegd en de grote, leren bank vrijgemaakt van tijdschriften, sokken en dergelijke. Na een kwartier gaat de bel. Hij doet open en daar staan ze, een bruine en een blanke. Allebei heel normale meisjes, maar net iets te veel make-up. Ze komen binnen en hij biedt hun wat te drinken aan. Na een paar glaasjes alcohol komen de tongen losser en gaan er meer kledingstukken uit. Het bruine meisje, Nadia, begint met een langzame striptease. Het leren jasje wat ze aan had valt op de grond en ook het felblauwe coltruitje vindt zijn toevlucht tussen het stof. Traag knoopt ze haar gulp open en hij ziet er een klein, roze stringetje onderuit komen. Het blanke meisje, Stefanie, maakt Nadia's bh los aan de achterkant. De chocoladekleurige, stevige boezem springt eruit. Onwillekeurig houdt hij even zijn adem in. Ze stroopt haar strakke jeans af en gooit ze op het bergje. Dan kleedt ze Stefanie uit. Met haar tanden bijt ze de knoopjes van het bloesje kapot. Zijn handen beginnen een beetje te zweten en de bobbel in zijn broek groeit als hij naar het tweetal kijkt. Snel trekt ook hij zijn overhemd uit en duwt zijn broek ongeduldig omlaag. Hij zakt neer op de bank, zijn ietwat aangeschoten mannelijkheid nog niet helemaal in de keiharde staat die hij ervan verlangt. De meisjes kruipen over het vieze tapijt naar hem toe en gaan op zijn schoot zitten. Hij zoent hen; eerst Nadia, dan Stefanie, dan allebei. En nog een keer, en weer. Nadia duwt zijn hand richting haar gladgeschoren, bruine poesje, zijn linkerhand. Aan zijn rechterkant zit Stefanie, die hetzelfde doet met zijn rechter. Hij voelt het vocht tussen zijn vingers glijden en langzaam streelt hij hen. Stefanie draait zich om en gaat met haar knieŽn aan weerszijden van zijn benen zitten, boven hem op de bank. Hij zoent haar, streelt haar, kneedt haar strakke borstjes. Dan lijdt ze zijn keiharde pik naar de goede plek. Hij komt in haar, ze kreunt. Even beweegt ze op en neer, dan glijdt ze van hem af en is het Nadia's beurt. Zeker vijftien minuten gaan ze zo door, drijven ze hem keer op keer bijna naar het toppunt om dan net op het goede moment van plaats te verwisselen. Als het dan weer bijna zover is laat Stefanie hem gaan en op hetzelfde moment komt ook zij klaar. Nog nahijgend laat ze ook Nadia komen, met haar vingers en traag zoenen ze elkaar. Hij kan alleen maar kijken. Als hij weer een beetje is bijgekomen houdt hij de deur voor ze open en geeft ze een royale fooi. Op de bank valt hij in slaap. Als een klein kind, met zijn knieen naar zijn kin getrokken, maar zo gelukkig.

[update] Fikse straf voor bedreigen Hirsi Ali

Pim_In_Memoriam had ons via de nieuws-submit te melden:

De 22-jarige inwoner van Den Haag Omar A.L., die sinds september vastzit wegens het op internet bedreigen van VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali, is vandaag door de politierechter veroordeeld tot 9 maanden celstraf, waarvan 3 voorwaardelijk. De man plaatste de dreigementen op de groups.msn-internetsite 'Muwahhidin De Ware Moslims', die inmiddels niet meer bereikbaar is. Volgens de rechter bedreigde de man niet alleen zelf de politica, maar bood hij tevens anderen die kans. Hij publiceerde namelijk ook haar geheime adres op de internetpagina. Daar gaat meer dreiging van uit dan alleen van ťťn persoon, concludeerde de rechter.

De bedreigingen volgden indertijd op de uitzending van de film 'Submission', die Hirsi Ali samen met filmmaker Theo Van Gogh maakte. Bij de leden van het MSN-forum waarop de bedreigingen werden geuit bestaat volgens het landelijk parket interesse in informatie over de gewapende strijd van extremistische moslims tegen het westen.

Tegen de rechter zei de man tot zijn dreigementen te zijn gekomen omdat hij woedend was over het filmpje van Hirsi Ali uit het VPRO-programma Zomergasten. Zo ga je niet met de heilige boodschap om, aldus de veroordeelde.

De dreigementen noopten justitie tot het treffen van extra veiligheidsmaatregelen, om de politica haar werk als lid van de Tweede Kamer te kunnen laten doen. De verdachte werd opgepakt doordat in samenwerking met justitie in Amerika het e-mailadres van de 22-jarige man te achterhalen viel.

Update 15:51
Advocaat P. Hoogendam van de veroordeelde bedreiger heeft inmiddels al aangekondigd in hoger beroep te gaan. Volgens hem deed de rechter direct na zijn pleidooi uitspraak, ''zonder een moment van overweging'' en ''zonder na te denken'' over zijn pleidooi. ''Ze las het ook van een papiertje op. De rechter had het vonnis kennelijk vooraf al klaar. Dat is verkeerd en daar kan ik dan ook geen vrede mee hebben'', aldus de raadsman.

Hoogendam gaat bij de raadkamer proberen zijn cliŽnt op vrije voeten te krijgen. Anders zouden de 6 maanden al voorbij zijn als het hoger beroep dient.

Veroordeelde A.L zelf toonde tijdens de rechtszaak weinig mededogen met Hirsi Ali. Spijt betoonde hij wel, maar dan vooral voor zichzelf omdat de kwestie voor hem negatieve gevolgen heeft. Op de vraag of hij ook spijt had over wat hij Hirsi Ali had aangedaan, reageerde hij slechts met een glimlach. Omar A.L studeert Abrabisch in SyriŽ en bevindt zich alleen in de zomermaanden in Nederland.

Wegenbelasting makkelijk te ontduiken

Het is in Nederland nog goed mogelijk om legaal de wegenbelasting te ontduiken. Door simpelweg een chassis dat ouder is dan 25 jaar onder je auto te zetten, valt je wagen in de categorie 'klassiekers'. Je hoeft dan geen belasting meer te betalen en ook de verzekering wordt vaak een stuk goedkoper. Op deze manier kun je zo twee- tot drieduizend euro per jaar besparen. Vooral nu het grijze kenteken dreigt te verdwijnen, komen trucjes als deze in beeld. VVD-kamerlid Pieter Hofstra gaat nu kamervragen stellen aan verkeersminister Peijs.

Range RoverHet model Range Rover uit de Landrover familie is tot op heden amper veranderd. Het chassis, het dragende gedeelte aan de onderkant waar de rest van de auto op gebouwd wordt, is zo goed, dat deze nog steeds dezelfde is als jaren geleden. En dat biedt mogelijkheden. Een van de belangrijke delen van een auto is het chassis. Aan het nummer op dit onderstel kun je zien hoe oud deze is. Van de rest van de auto is dat vaak moeilijk te zien. Koop dus ergens een oud chassis, zet er een nieuw bovenstel op, en je hebt een nieuwe 'klassieker' die geen belasting hoeft te betalen en ook nog eens goedkoop te verzekeren is. En dat volledig legaal. Aktueel-journalist Richard Heijster bracht het verhaal onlangs naar buiten. "Neem nou een Range Rover Classic. Een grote auto waar je normaal ongeveer 1720 tot 2356 euro aan wegenbelasting per jaar voor moet betalen. Stel dat je tien jaar in zo’n wagen rijdt, dan heb je dus 23.560 euro bespaard! En dan is de verzekeringspremie die je niet hoefde te betalen niet eens meegerekend." Volgens hem zijn er bedrijfjes die zich alleen maar bezighouden met het 'omkatten' van de auto's tot klassiekers.

Is het dan zo simpel? Nee, dat niet. Je moet wel eerst nog je auto laten keuren bij de RDW om een kenteken te krijgen. Deze instantie bepaalt ook of je een klassieker hebt. De RDW zegt natuurlijk dat het niet mogelijk is om vals te spelen bij deze keuring. "Volgens een nieuwe wet uit 1999 moeten twee van de drie belangrijke onderdelen van de auto meer dan 25 jaar oud zijn en bijelkaar horen. Dan hebben we het over het chassis, de carosserie en de aandrijflijn", zo zegt W.D. Koppel, hoofd Divisie Voertuigtechniek van de RDW. Volgens hem is het laten voorkomen dat je een oud carrosserie hebt, terwijl het een nieuwe is, niet mogelijk. "Mensen die er verstand van hebben, zullen het zien." Toch blijft het mensenwerk. "Het is zeer moeilijk om het te doen, maar niets is onmogelijk", moet hij toegeven.

Deze regels gelden echter alleen maar voor auto's die na 1999 zijn gekeurd. Daarvoor was het nog een stuk makkelijker om een auto tot klassieker te laten bombarderen. "Het was makkelijker dan dat het nu is", zo zegt Koppel. Een auto die dus voor 1999 gekeurd is, kan nu nog steeds belastingvrij zijn zonder dat die aan de huidige regelgeving voldoet. Het handhaven hiervan is echter geen taak van de RDW, maar van de Douane.


Ook VVD-kamerlid Pieter Hofstra kreeg van minister Peijs van Verkeer te horen dat het niet meer mogelijk is om je 'nieuwe' auto als klassieker aangemerkt te krijgen. Hij had hierover vragen gesteld na het lezen van het stuk in Aktueel. Toch is het op internet niet moeilijk om een nieuwe Range Rover te vinden die toch belastingvrij is. En dat is ook Hofstra niet ontgaan. "Wij noemen die antwoorden 'KIR antwoorden', ofwel Kluitje In Het Riet. Men vergoeilijkt de situatie en zegt dat er niks aan de hand is. Ik vond de antwoorden dan ook geruststellender dan wenselijk is. We moeten als overheid goed opletten. De klassieker-regeling moet voor klassiekers blijven. Het moet niet zo zijn dat iemand uit belasting-technisch oogpunt zijn auto gaat ombouwen."

Liefhebbers van de Range Rovers hebben liever niet dat er slapende honden in Den Haag wakker worden gemaakt. Een dealer van Range Rover in het westen van het land wil dan ook niet met naam en toenaam geciteerd worden. "Ik weet wel dat het nog gebeurd. Voordat de RDW de regels nog strenger maakte, deden we het zelf ook nog regelmatig. Maar het loont nu niet meer. Althans, voor ons niet. Ik ben veel uren kwijt aan het 'omkatten' van zo'n wagen. En dan moet ik nog maar afwachten of de RDW het goedkeurt. Een jaar of drie geleden was het de laatste keer dat ik het deed. Toen duurde het een jaar voordat ik een goedkeuring van de RDW kreeg. Dat is dus te duur. Maar als klanten erom vragen en voor de kosten opdraaien, dan wil ik het best doen!", zo legt hij uit. Vooral nu het grijs kenteken op de tocht staat ziet hij weer toekomst in het omkatten van de wagens. "Ik ga veel klanten kwijtraken als die regeling wordt afgeschaft. Dus dan kunnen andere trucjes wel weer van pas komen. Ik denk niet dat er iemand in deze wereld blij is als de voordeeltjes voor 'oldtimers' worden afgeschaft."


Hofstra verwacht dat dit ombouwen in de toekomst meer zal gaan gebeuren door het verdwijnen van het grijze kenteken. "Auto rijden gaat sowieso duurder worden. Dus zullen mensen via deze onbedoelde weg proberen te besparen op de belasting." Hij wil dan ook opnieuw actie ondernemen. "De behandeling van de begroting, eind november, is een mooi punt om deze zaken opnieuw onder de aandacht te brengen. Dan wil ik opnieuw vragen stellen aan de minister."

Update 26-10-2004
Een nieuwe truc lijkt inmiddels ook al erg populair te zijn. Op verschillende plekken op internet zijn advertenties te vinden waar om een kenteken wordt gevraagd die als klassieker staat aangemerkt. Ook worden verschillende kentekens uit deze categorie zonder auto daarbij aangeboden. Door het kenteken op een vrij nieuwe Range Rover te zetten, hoef je toch geen belasting te betalen terwijl je nooit met de wagen naar de keuring bent geweest.


Van Nistelrooy: "Ik ging voor de bal"

Voetballer Ruud van Nistelrooy zegt dat het niet opzet was dat om Arsenal-verdediger Ashley Cole te blesseren.

Op videobeelden, van de Engelse competitietopper tussen Arsenal en Mancester United van afgelopen zondag, lijkt de Nederlandse spits met opzet de knie van zijn tegenstander te raken, maar volgens 'Van the Man' ligt dat anders: "Bij een duel om de bal kunnen spelers botsen."

"We hadden evenveel kans op de bal en dan kan zoiets gebeuren", zegt de Nederlander in de Engelse krant The Sun. De FA heeft de spits inmiddels aangeklaagd voor de overtreding op Cole, en de kans is groot dat van Nistelrooy een schorsing van drie wedstrijden zal krijgen.

Vier debutanten in hockey-selectie

De bondscoach van de heren-hockeyers, Terry Walsh, heeft vier debutanten opgenomen in de selectie voor de Champions Trophy.

Lodewijk de Bruin (Bloemendaal), Timme Huyng (Amsterdam), Robert van der Horst (Oranje Zwart) en Gijs Volders (Den Bosch) maken voor de eerste keer deel uit van de Nederlandse selectie.

De Champions Trophy zal van 4 tot en met 12 december plaatsvinden in het Pakistaanse Lahore .

De selectie:
Klaas Veering, Guus Vogels, Ronald Brouwer, Matthijs Brouwer, Lodewijk de Bruijn, Jeroen Delmee, Geert-Jan Derikx, Rob Derikx, Floris Evers, Robert van der Horst, Timme Huyng, Karel Klaver, Jesse Mahieu, Nick Meijer, Teun de Nooijer, Rob Reckers, Taeke Taekema, Gijs Volders, Sander van der Weide en Roderick Weusthof.

Moeder verstopt dode baby's in koffer

In de Oostenrijkse plaats Linz heeft de politie in de woning van een overleden vrouw een gruwelijke ontdekking gedaan: in twee afzonderlijke koffers werden de lichamen van twee baby's ontdekt. Het ene kind is waarschijnlijk twee jaar geleden omgebracht, het andere kind slechts enkele weken geleden.

Na de dood van de 43-jarige vrouw, die begin deze maand overleed aan een onbehandelde darmontsteking, stelde een arts vast dat zij kort geleden een kind had gebaard. De drie kinderen van de vrouw, van twintig, dertien en acht jaar, waren echter te oud hiervoor.

In de zoektocht naar het onbekende kind stuitte de politie in de tuin op een koffer. Daarin bevond zich een in een plastic gewikkeld lichaam van een baby, die twee jaar geleden vlak na zijn of haar geboorte omgebracht is. In de berging werd eveneens een koffer met daarin een babylijkje gevonden. Het jongetje, dat eind september gezond ter wereld kwam, is vermoedelijk gewurgd of verdronken.

De gezette vrouw had eerder al tegen vriendinnen verklaard dat ze drie kinderen genoeg vond en nooit meer zwanger wilde raken.

Naakte man fietst rond in tuin Claudia Schiffer

Claudia Schiffer lachte zich rot toen ze uit het raam keek en een naakte man rondjes zag fietsen in haar tuin. "Hij wilde niet vertrekken voordat ik een kopje thee met hem zou drinken", aldus het zwangere supermodel.

Maar Schiffer ging geen thee zetten, in tegendeel. Ze belde de politie, die even later arriveerde om de man op te pakken. "Ik heb me echt rot gelachen. Er reed een dunne, naakte man op een fiets rondjes in mijn tuin! Nee, ik was echt nergens van onder de indruk!", zo zei de Duitse.

[Upd]Schikkingsvoorstel vier duels Van de Haar

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Hans van der Haar van FC Utrecht een schikkingsvoorstel gedaan van vier wedstrijden schorsing.

De spits is in staat van beschuldiging gesteld voor de overtreding die hij maakte tijdens de met 3-0 verloren competitiewedstrijd tegen FC Groningen.

In die wedstrijd kwam van der Haar hard in op zijn tegenstander Paul Matthijs. De voorgestelde straf is hoog, omdat de aanklager rekening hield met een voorwaardelijke wedstrijd schorsing die van der Haar in mei van dit jaar opliep.

Voor woensdagochtend half 10 moet de spits laten weten of hij akkoord gaat met de straf. Mocht hij het afwijzen, dan wordt de zaak voorgedragen aan de tuchtcommissie.

De KNVB gaf verder Ferne Snoyl (FDB) en Patrick Pothuizen (NEC) een reguliere schorsing van ťťn duel. Zij zullen komend weekend ontbreken.

Update 13.49
Van der Haar heeft laten weten niet akkoord te gaan met het voorstel. De zaak zal nu voorkomen.

Nominatie voor Beasley

PSV-speler DaMarcus Beasley is voor het eerst in zijn voetballoopbaan genomineerd voor de titel Amerikaans Voetballer van het Jaar.

De 22-jarige aanvaller van de Eindhovense club heeft concurrentie van Carlos Bocanegra (Fulham) en Landon Donovan (San Jose Earthquakes) Op 18 november wordt de winnaar in Los Angeles bekend gemaakt.

Als Beasley wint, is hij niet de eerste Amerikaanse Voetballer van het Jaar die actief is in Nederland. In 2001 was Earnest Stewart van NAC Breda Breda de beste.

De afgelopen twee jaar ging de titel naar Donovan, die daarmee als eerste voetballer de prijs prolongeerde.

Donderdag 'Dildo nacht' in Den Bosch

Een kunstenaar uit Den Bosch, Ralph Posset, gaat zijn woonplaats deze week op een nacht volzetten met beschilderde dildo's. De artistiekeling wil daarmee zijn afschuw uiten over de 'vertrutting' van Nederland.

Possets openbare openlucht dildo-tentoonstelling is gericht tegen een soortgelijke tentoonstelling die een half jaar geleden in de openbare ruimte in Den Bosch werd gehouden. Toen werden overal op straat beschilderde tuinkabouters neergezet. ''Als het Rien Poortvliet genootschap of het carnavalsmuseum zoiets organiseert soit. Maar als het museum voor hedendaagse kunst zich gaat bezighouden met kunst uit het jaar 1952 wordt het tijd voor actie'', aldus Posset.

De beschilderde dildo's worden in de nacht van donderdag op vrijdag op honderden plaatsen neergezet in de Bossche binnenstad. Voorbijgangers mogen de vibrators mee naar huis nemen.

Hockeyster verliest deel van vinger

Hockeyspeelster HťlŤne Hendriks van hoofdklasser Push uit Breda verloor dit weekend in het uitduel met Kampong de top van een pink. Pas in het ziekenhuis drong dit tot haar door. Het teruggevonden deel kon niet meer worden aangezet.

Hendriks kreeg in de tiende minuut van het duel bij een strafcorner de bal op de hand. Achteraf bleek daarmee een deel van de pink te zijn meegenomen. "Ik dacht in eerste instantie aan een scheurtje of een snee," aldus Hendriks. "Het voelt wel raar. Je bent toch een stukje van je lichaam kwijt. Het is inherent aan de sport. Maar er zijn ergere dingen. Kijk alleen maar naar wat bijvoorbeeld Karel Klaver is overkomen. Dan kom ik er nog goed vanaf." Klaver kreeg in 2002 in het duel Bloemendaal-SCHC een hard geslagen backhandslag vol op de slaap. Hij moest vervolgens enige tijd op een intensive care afdeling worden verpleegd, maar kwam er weer bovenop en speelt inmiddels weer.

Hendriks overweegt komend jaar maar niet meer op het Utrechtse veld tegen Kampong te spelen. Dit jaar kostte het de top van haar pink, verleden jaar moest ze na slechts wat inspelen met een hernia van het veld, twee jaar terug brak ze er haar duim en drie jaar geleden vloog een schouder er uit de kom. "Ik denk dat ik maar nooit meer bij Kampong moet spelen", grapt Hendriks.

GL-parlementariŽr rijdt zelf in terreinwagen

RemcoKouwenhoven en pberends hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Jeep CherokeeHet Groningse kamerlid Ineke van Gent van GroenLinks heeft zelf een gewraakte 'asobak' voor de deur staan. Vorige week nog probeerde de Nijmeegse gemeenteraad, met GroenLinks als de grootste partij, de 'asobakken' een parkeerverbod te geven in de Gelderse stad. Bij Van Gent staat een Jeep Cherokee op de oprit. Dit is opvallend omdat de Tweede Kamer-fractie het verzet tegen de grote wagens juist vol wil houden.

"Asobak vind ik geen goede term", zegt Van Gent nu in het Dagblad van het Noorden. "En mijn man least deze auto. Ik kan moeilijk tegen hem zeggen: Jij gaat er uit omdat je in zo'n auto rijdt." Als verweer draagt het Kamerlid aan dat ze zelf vrijwel nooit in de wagen rijdt. "Ik zit in de politiek en mijn man niet. Hij heeft de Jeep nodig en ik ga meestal met de fiets of met de trein, al rij ik er ook heus wel eens in."

Op de vraag of ze ook wel eens een boodschapje in de binnenstad heeft gedaan moet ze bevestigend antwoorden. "Dat zal ik wel een keer gedaan hebben." Naast de jeep staat er ook nog een goudkleurige Chrysler voor de deur. "Die wordt nauwelijks gebruikt! Die heeft mijn man gewonnen. Bij een actie."

"Ik vind het ook vreemd dat ik me moet verantwoorden voor de auto's van mijn man. Ik zit bijna altijd in Den Haag en ga dan met tram of fiets", zo sluit Van Gent af tegenover de krant.

GPWC wil nieuw kampioenschap

BMW, Mercedes, Ferrari en Renault hebben aangekondigd voorbereidingen te treffen om per 2008 uit de Formule 1 te stappen en een nieuw kampioenschap te beginnen. Tot die tijd zitten ze nog vast aan het Concorde-akkoord.

Vier van de autofabrikanten uit de Formule 1 zijn al langere tijd verenigd in GPWC, om hun belangen te verdedigen. Ford maakte ook lange tijd deel uit van deze groep, maar lijkt met het terugtrekken uit de Formule 1 ook hieruit te zijn verdwenen. De GPWC heeft nu bekend gemaakt "te starten met de creatie van een operationele en commerciŽle structuur voor een nieuwe open-wiel raceklasse, die in 2008 moet starten."

Juergen Hubbert, de voorzitter van de GPWC, vertelde: "We zijn meer dan geduldig geweest met het huidige management en bestuur van de Formule 1, maar recente ontwikkelingen hebben aangetoond dat garanties voor een stabiele en vooruitstrevende toekomst noodzakelijk zijn voor de sport."

Kamer wil NS laten presteren

FormerlyKnownAs had ons via de nieuws-submit te melden:

Treinkaartjes moeten alleen nog maar duurder worden als de NS een goede prestatie aflevert. Dat heeft de Tweede Kamer gezegd tegen verkeersminister Peijs. De minister gaat binnenkort opnieuw onderhandelen over een nieuwe vervoersconcessie voor de komende tien jaar.

In de huidige concessie, die tot 2008 geldig is, staat weinig concreets over het percentage treinen dat op tijd moet rijden. Verder is het bedrijf volgens de Kamer teveel gericht op de randstad.

Het parlement wil ook dat wordt vastgelegd dat de seniorenkaart blijft bestaan.

Wethouder laakt houding Marokkaanse gemeenschap

De Amsterdamse PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb (van Werk en Inkomen, Educatie, Jeugdzaken en Grote Stedenbeleid) is teleurgesteld in de houding van de Marokkaanse gemeenschap inzake het wegpesten van het paar Bert en Marja door een stel Marokkaanse raddraaiers. ''Je hoort nu overal en iedereen wel iets roepen over de Diamantbuurt, maar heb ik iets gehoord van bijvoorbeeld de ouders van die knapen? Van de Marokkaanse verenigingen? Zelfs de moskeeŽn in de buurt hebben niets laten horen, geen enkel signaal. Al was het maar iets symbolisch geweest, maar důe iets'', aldus de wethouder vandaag in de Volkskrant.

Volgens Aboutaleb, zelf afkomstig uit Marokko, moeten Marokkaanse jongeren die terreur uitoefenen hard aangepakt worden: ''Oppakken, en drie, vier dagen de cel in.'' Hij noemt het extra schokkend dat de pesterijen van de jongeren juist samenvallen met de ramadan: ''Juist tijdens ramadan staan bezinning en goed nabuurschap centraal. Je moet met al je zintuigen het beste proberen te doen. En dan zo'n laffe daad, gepleegd door jongens met een islamitische achtergrond.''

Het echtpaar was nog niet vertrokken, of het huis werd ondergekalkt met leuzen als zou het stel zich racistisch hebben gedragen. Aboutaleb: ''Ik heb Marja gesproken en kan iedereen die aan het jonge stel twijfelt uit de droom helpen. Bert en Marja zijn geen racisten. Het zijn echte Amsterdammers, die het hart en de tong op de juiste plaats hebben. Progressieve, keurige mensen, die weten wat het betekent om in een grote stad te wonen. Ze hebben niet voor niets geklaagd. Geen enkele twijfel, ze zijn weggetreiterd door die gastjes, want zo noem ik ze, gastjes.''

Over wat te doen met de daders is de wethouder duidelijk: ''keihard aanpakken en terugpesten. Oppakken en drie, vier dagen de cel in. En als ze weer in de fout gaan, opnieuw oppakken en de volgende keer nog een keer.''

Kritiek
De Amsterdamse gemeenteraadsfractie Oud-Zuid van de VVD heeft scherpe kritiek geuit op Aboutaleb vanwege zijn vergaande bemoeienis met het stadsdeel. Volgens fractievoorzitter Paul Slettenhaar bemoeit de wethouder zich ''op belachelijke wijze'' met het stadsdeel. Hij is vooral boos omdat Aboutaleb een jeugdhonk heeft beloofd aan de Marokkaanse jongens die het Smaragdplein onveilig maken. Slettenhaar: ''Dit is slecht gedrag belonen.''

Over burgemeester Cohen is Slettenhaar tevreden dat hij gisteren bekend maakte dat er straat- en pleinverboden komen tegen vier 'harde kerners'. Zij behoren tot de groep die een gezin uit de Diamantbuurt heeft verjaagd. ''Maar Cohen is vťťl te laat met optreden. Jarenlang ontkende hij de problemen en nu ineens, met alle media-aandacht, komt hij hiermee. Het kalf is verdronken,'' aldus de VVD'er.

Fractievoorzitter Lennart Helsloot van GroenLinks, de derde partij in het stadsdeel, vindt dat de politie in Oud-Zuid 'grove steken heeft laten vallen.

Ook in de Tweede Kamer viel er kritiek te horen op het nogal 'lakse optreden' van burgervader Job Cohen. D66-leider Dittrich durfde zelfs te beweren dat het in een andere stad, met een andere burgemeester, niet zo uit de hand zou zijn gelopen.

''Niets geleerd van Fortuyn''
Ook uit eigen gelederen is er stevige kritiek op Cohen. Kasper van Noppen, PvdA-campagneleider bij de laatste twee raadsverkiezingen, heeft geen goed woord over voor zijn partijgenoot. De burgemeester bagatelliseert volgens hem de problemen met jongeren in de Diamantbuurt.

Onder de kop 'Schaamrood op de kaken' publiceerde hij al eerder een column op de website van de PvdA in Amsterdam. Daarin staat onder meer: ''We hebben helemaal niets geleerd van Fortuyn, we hebben de onvrede aangehoord en toen het even stil werd, zijn we weer achterover gaan leunen. Dat is fijn, dat is prettig, dat is veel makkelijker dan optreden, ingrijpen en waarmaken waar je claimt voor te staan.''

In het Algemeen Dagblad zegt Noppen vandaag dat Cohen gebagetalliseerd heeft en een grote inschattingsfout heeft gemaakt. Hij pleit voor een Rotterdamse aanpak. Keihard aanpakken, duidelijk maken wat je wel en niet tolereert. ''Je moet durven benoemen wat er aan de hand is. Waarom mag je niet zeggen dat de jongens om wie het in dit geval gaat, van Marokkaanse afkomst zijn. Dat is beter dan net te doen of de stad een soort walhalla is met af en toe een probleempje.''

CD/DVD: Chimaira - The Dehumanizing Process

Chimaira - The Dehumanizing Process CoverDe beloofde DVD van de opnames van Roadrage 2003 zal (helaas) nooit meer verschijnen. Het materiaal is echter niet verloren gegaan. De beelden van het optreden van Chimaira zijn verwerkt op hun eerste DVD, 'The Dehumanizing Process'. Maar dat is lang niet alles. De DVD staat barstensvol met ander materiaal en bovendien is de demo van de band 'This Present Darkness' aan het pakket toegevoegd.


'Thee voorkomt Alzheimer'

Volgens enkele Britse wetenschappers kan het drinken van thee het geheugen stimuleren en zelfs de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer vertragen.

De onderzoekers, aangesloten bij de universiteit van Newcastle, zeggen dat groene en zwarte thee de werking van het enzym acetylcholinesterase (AChE) tegengaan. Dat enzym breekt de stof acetylcholine af. Een tekort van die stof in de hersenen wordt in verband gebracht met de ziekte van Alzheimer.

Ook verhinderen beide soorten thee de werking van het enzym butyrylcholinesterase. Dat is dan weer aangetroffen in de hersenen van Alzheimer-patiŽnten. De wetenschappers verklaren dat groene thee een week werkzaam blijft, zwarte thee een dag.

Meisje 12 uur lang vast in rotsspleet

Een 15-jarig Belgisch meisje heeft sinds maandagavond ongeveer twaalf uur lang vastgezeten in een rotsspleet in een grot in de Ardennen. Dinsdagmorgen slaagden de hulpdiensten er in het meisje te bevrijden.

Het meisje kwam klem te zitten tijdens een uitstapje van haar instituut uit Braine-l'Alleud naar de grot Trou du Virage, tussen Rochefort en Han-sur-Lesse. Zo rond half elf maandagavond raakte zij bekneld. Om het meisje te bevrijden hakten de hulpdiensten stukken rots rond haar knie weg.

Begraaf maar

"Wij zijn hier vandaag bijeen gekomen om afscheid te nemen van onze geliefde echtgenoot, vader, schoonvader en opa: Henk van Buuren. Henk, je stond altijd voor iedereen klaar en vroeg daar nooit wat voor terug. Jouw humor en goede humeur, jouw onbaatzuchtige hulp aan iedereen en jouw gastvrijheid zullen we nu moeten missen." De spreker gaat weer zitten en via de boxen in het rouwcentrum galmt "Kon ik maar even bij je zijn" van Gordon. De tweede spreker gaat achter de microfoon staan en begint: "Wij zijn hier vandaag bijeen om onze dierbare Henk een laatste eer te bewijzen." Deze spreker komt nog met een anekdote maar verder zegt hij niets anders dan er in de eerste toespraak al is gemeld.

Real en Barcelona willen Davids

Nu Barcelona met zoveel blessures kampt is Edgar Davids weer in beeld gekomen bij de Catalanen. Joan Laporta, de president van Barcelona wil proberen de middenvelder in januari terug te halen.

Doordat Davids op het moment geen vaste basisplaats heeft bij Inter onder Mancini hoopt de lijstaanvoerder van de Primera Division een kans te hebben. "We onderhouden nog steeds goede contacten met de speler. Met Davids hebben we zes maanden lang optimaal gepresteerd. Ik weet alleen niet hoe de technische staf er over denkt", aldus Joan Laporta.

Real Madrid overweegt eveneens de 31-jarige Nederlandse aanvoerder in januari te halen.

Tien wielrenners voor de rechter in Bologna

In het Italiaanse Bologna begint vandaag het proces tegen tien wielrenners en twee soigneurs, die er van worden verdacht in het bezit te zijn geweest van verboden prestatiebevorderende middelen.

De tien wielrenners zijn Elli, Frigo, Figueras, Padrnos, Zanini, Romano, Di Grande, Mondini, Di Paoli en Brignoli, de twee soigneurs zijn Pregnolato en Fernandez.

Tijdens de ronde van ItaliŽ in 2000 doorzocht de Italiaanse politie de hotelkamers van alle wielrenners. Tegen de tien wielrenners en de twee soigneurs werd toen proces verbaal gemaakt wegens het in bezit hebben van verschillende verboden middelen, waaronder anabolica, groeihormonen en diuretica (plasmiddelen).

Recordverkoop verwacht voor GTA: San Andreas

Analisten verwachten een recordverkoop voor Grand Theft Auto: San Andreas. In de eerste week zou het spel al meer dan 4.5 miljoen keer over de toonbank gaan, wat het gelijk ťťn van de best verkochte games aller tijden zal maken.

"Dit zal een van de eerste videogames zijn die meer dan zijn voorgangers verkocht wordt", sprak P.J. McNealy van American Technology Research.
"GTA Vice City is 12 miljoen keer verkocht. We verwachten 13 tot 15 miljoen voor San Andreas", voegde hij er aan toe.


Big Business voor GTA:SA ?

Voor ongeveer $50 per stuk en een eerste week van 4.5 miljoen exemplaren levert al $225 miljoen op. Zou het spel 15 miljoen keer verkocht worden, dan zal het $100 miljoen meer op leveren dan bijvoorbeeld de film Titanic deed.

Robben centraal in de aanval

Josť Mourinho wilt een nieuwe kant op met Robben. De Portugese coach van Chelsea ziet voor de Nederlandse international een centrale rol weggelegd.

Volgens Robben heeft zijn coach aan hem gezegd dat hij op alle posities in de voorste linie kan worden ingezet. "Hij heeft het gevoel dat ik niet alleen een linksbuiten ben, maar dat ik ook vanuit de rechterkant of centraal als tweede aanvaller kan fungeren", aldus Robben die erg blij is met het vertrouwen van zijn coach. In de wedstrijd tegen Blackburn maakte de 20 jarige aanvaller zijn debuut in de FA Premiership.

Nieuwe maps voor Blitzkrieg; Ostfront: Barbarossa

Het strategische WW2 spel Blitzkrieg is al een tijdje uit. Hierna kwam een uitbreiding met Ostfront: Barbarossa. En juist voor deze uitbreiding zijn nu gratis extra maps beschikbaar gesteld. Drie nieuwe multiplayer (River Crossing, Group South en River Crossing 2) en twee nieuwe single player (Rossienie en David Meets Goliath at Radziechow) missies staan hier voor je klaar.


"Use mortars as they were meant to be used"

Heb je Blitzkrieg en ben je nieuwsgierig hoe Ostfront: Barbasossa speelt, dan is hier een demo van de uitbreiding beschikbaar. Je kunt dan de intro en het eerste level spelen. Ook is er al een patch voor Ostfront beschikbaar.


Blitzkrieg

Brandstichting verwoest Marokkaanse slagerij

Icoon Binnenlands nieuws In Breda is afgelopen nacht een pas geopende Marokkaanse slagerij volledig uitgebrand. De vermoedelijke oorzaak is brandstichting, zo meldt de politie. Er vielen geen slachtoffers, wel werd een hoogbejaarde man in het ziekenhuis opgenomen wegens ademhalingsproblemen.

Buurtbewoners werden omstreeks 04.00 uur wakker door een enorme knal. Ze zagen dat de voorgevel en achterpui weggeblazen waren. Intussen brak er in de winkel op meerdere plaatsen brand uit. "Daarom gaan wij uit van brandstichting. Onduidelijk is nog of er van buitenaf iets naar binnen is gegooid of dat de daders al binnen waren", aldus politiewoordvoerder Rien van Kuik. De explosie moet ontstaan zijn door een vluchtige stof.

De Marokkaanse slagerij Tanger, waar ook levensmiddelen en fruit te koop waren, was nog geen twee dagen geopend. Eigenaren Rashid Abou (32) en Achmed Ayada (33) hadden altijd als droom een eigen winkel te kunnen openen en sinds zaterdag kwam deze in vervulling. Ze zijn erg aangedaan door de brand.

Samen met 21 buurtbewoners werden ze de eerste uren opgevangen in het politiebureau. Abou heeft een andere winkel elders in de stad. "Ik werd om 4.30 uur gebeld door een kennis. Ze zeggen dat er een ontploffing is geweest. Misschien dat ze iets naar binnen hebben gegooid. Ik moet er niet aan denken."

Abou Jahjah wil terug naar Libanon

De leider van de Arabisch Europese Liga (AEL), Dyab Abou Jahjah, zal binnen 5 jaar BelgiŽ verlaten en terugkeren naar Libanon. Hij denkt in zijn geboorteland meer te kunnen bereiken dan bij onze zuiderburen, dat hij als een overwegend racistisch volk beschouwt. Abou Jahjah wil in Libanon een grote internationale Arabische beweging gaan opzetten die, zoals hij zelf zegt, tegenwicht moet bieden tegen de corrupte leiders en de gekken onder de moslimfundamentalisten. Terroristenleider Osama bin Laden noemt hij ideologisch gezien een rivaal maar de JordaniŽr Abu Musab al-Zarqawi een 'klojo'.

Jahjah, die enkele maanden geleden trouwde en Antwerpen voor een Brusselse allochtonenwijk verruilde, vertrekt zodra hij de AEL in BelgiŽ met goede opvolgers achter denkt te kunnen laten. Daarvoor heeft hij maximaal vijf jaar nodig, zo schat hij. Abou Jahjah wordt bij onze zuiderburen overwegend als een paria behandelt. Hij ziet daarom ook geen toekomst meer. ''Hoe sneller ik uit BelgiŽ weg kan hoe liever. Ik heb geen affiniteit met dit land''.

Jahjah, die bij verkiezingen in Vlaanderen dit jaar slechts 1.700 stemmen haalde, doorbrak gisteren zijn maandenlange stilzwijgen met een interview in de krant Het Laatste Nieuws. Daarin zei hij onder meer iedere in Irak gedode Britse, Amerikaanse of Nederlandse soldaat, als een zege te beschouwen.


Dyab Abou Jajah gisteren in Het Laatste Nieuws.

Kluivert hersteld van blessure

Aankomende woensdag maakt Patrick Kluivert weer deel uit van de selectie van Newcastle United. De club uit Newcastle speelt dan het League Cup-duel tegen Norwich City.

Door een hamstringblessure kon Kluivert de afgelopen drie weken niet in actie komen. Vervolgens kampte hij ook met pijn aan zijn kaak nadat hij twee verstandskiezen had laten trekken.
Op drie oktober tegen Birmingham City (2-2) speelde Kluivert zijn laatste wedstrijd. In de acht duels dat Kluivert in actie kwam voor Newcastle United was hij zes keer trefzeker.

Wat Master Chief kan, kan Samus beter

Als we de nieuwe parodie web-sites mogen geloven. De meeste van jullie kennen vast nog wel de marketing-campagne rond Halo 2 waarbij ze de website I love bees gebruikten.

Voor Metroid Prime 2: Echoes zijn er nu ook een aantal (een stuk of dertig) sites gemaakt die qua naam erg lijken op I love bees. Zo zijn er bijvoorbeeld I love seas en I love tease. De complete lijst is te vinden op het forum.

Op elke van deze websites staat ťťn plaatje:

Of de sites van Nintendo zelf komen is niet duidelijk, waarschijnlijk zijn het sites gemaakt door fans van de Metroid Prime serie.

Man graaft overleden moeder op

In Wormer (onderdeel van de gemeente Wormerland in de Zaanstreek) heeft een man afgelopen weekend zijn anderhalf jaar terug overleden moeder opgegraven. Hij opende haar kist en legde de stoffelijke resten in een andere zelfgemaakte kist, die hij weer begroef.

De gemeente Wormerland heeft aangifte gedaan van de grafschennis bij de politie. Daar is zij volgens de Wet op de Lijkbezorging toe verplicht.

Volgens een gemeentewoordvoerder is ook de familie ingelicht. Veel wil men niet loslaten, omdat het voor die familie al ''pijnlijk en schokkend'' genoeg is. Wel is duidelijk dat de dader een schizofreen persoon is die stemmen hoorde die hem opdroegen zijn moeder te ''bevrijden''. Na zijn daad biechtte hij het voorval op aan zijn vader.

Eidos games op de gsm?

Gamespy komt met een verrassend klein nieuwtje: Meer Eidos games komen naar de mobieltjes. Het gaat hier om zogenaamde Brew Enabled gsm's, waarmee je makkelijk games kunt downloaden en spelen.


Brew op je mobiel

De firma Qualcomm is volgens het bericht gecontracteerd om diverse Eidos spellen zoals Thief en Tomb Raider over te zetten naar de mobiele markt. Op zowel de Qualcomm als de Eidos website is echter nog niets te lezen over dit bericht.

Schiet op Israeli's in Syrische game

De Syrische developer Afkar Media werkt aan een spel waarin de spelers Palestijnen spelen die terroristische aanslagen uitvoeren op Israelische soldaten. Het spel gaat "Under Siege" heten.

De speler heeft de keuze uit diverse soorten aanvallen, waaronder een Palestijnse tiener met een werpslinger, een 25-jarige met een machinegeweer of een vrouwelijke suicide bomber die haar kindje aan familieleden geeft alvorens een handgranaat te laten ontploffen temidden van een menigte Israelische soldaten.

Toch beweert de developer dat het spel bedoeld is om "non-violence" te bevorderen. "Dit is geen game over doden. We vertellen een verhaal," aldus Radwan Kasmiya, Afkar Media's executive manager, "het gaat niet over wanhoop, maar over het opofferen van je eigen leven om anderen te laten leven."

Under Siege zal eind dit jaar uitkomen in de Arabische landen, en begin volgend jaar ook in de rest van de wereld. De primaire doelgroep van het spel bestaat uit jonge Arabische computergebruikers in het Midden Oosten. Under Siege is het vervolg op een soortgelijk spel, Under Ash, dat in 2001 uitgegeven werd door hetzelfde bedrijf. Van Under Ash werden duizenden exemplaren verkocht. In Under Ash speelde je Achmad, een jonge Palestijn die aanvallen moest uitvoeren op Israelische soldaten. Een burger raken betekende onherroepelijk het einde van het spel.[upd]Fiorentina-coach dient ontslag in

De 57-jarige coach van het Italiaanse Fiorentina, Emiliano Mondonico, heeft zijn ontslag ingediend.

Mondonico heeft tot nu toe nog geen indruk kunnen maken met de ploeg uit Florence, en krijgt tevens veel kritiek van de media en de supporters.

"De kritiek van fans heeft me veel pijn gedaan", sprak Mondonico zondag na het 2-2 gelijkspel tegen Udinese. "Dit is de eerste keer dat ik vanaf de tribune beledigd ben door supporters", aldus de Italiaan. "Misschien is het wel tijd om te vertrekken. Ik voel me hier niet prettig bij en de wil van de aanhang moet worden gerespecteerd. Als zij me niet meer willen, dan dient de club in te grijpen."

Fiorentina staat veertiende in de serie A met slechts zeven punten. De clubleiding heeft het ontslag nog niet geaccepteerd.

Update 10:14:

De clubleiding heeft ondertussen het ontslag, naar eigen zeggen, met tegenzin geaccepteerd. Woensdag zal doelman Sergio Buso voor interim-coach spelen. Dan moet Fiorentina tegen Reggina.

Mondonico was sinds vorig seizoen coach van Fiorentina, en onder zijn leiding promoveerde Fiorentina naar de Serie A. Eerder werkte hij onder andere voor Napoli, Atalanta en Torino. Met de laatstgenoemde haalde hij in 1992 de finale van de UEFA cup. In die finale bleek Ajax toen te sterk.

Blessures PSV'ers vallen mee

De blessure aan zijn lies, die de doelman van PSV, Gomes, afgelopen zondag opliep in de topper tegen Ajax, blijkt mee te vallen.

Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de Braziliaan geen ernstige kwetsuur heeft. Toch zal hij woensdag een mri-scan ondergaan, om een definitieve diagnose vaste te stellen.

Ook ploeggenoot Michael Lamprey heeft geen ernstige blessure. De verdediger liep een klein scheurtje op in zijn hamstring, en gaat nu tijdelijk aangepast trainen. Verdediger Alex, die tegen Ajax ontbrak, heeft een forse kneuzing aan zijn teen, en traint ook aangepast.

Over de blessure van middenvelder John de Jong, die hij afgelopen zondag opliep in de wedstrijd tegen de Amsterdammers, is nog weinig bekend.

Film gemaakt met behulp van Max Payne 2

Het lijkt wel een trend aan het worden: Film(pje)s maken met behulp van een game engine. Een tijdje terug was er al een heuse sitcom met behulp van The Sims 2 gemaakt, nu is de Max Payne 2 engine aan de beurt voor een film genaamd Only The Strong Survive.

De film schijnt op de website van Riot Films te downloaden te zijn, maar op het moment van schrijven ligt de hele website plat. Een andere manier om de 220MB film te kunnen downloaden is via Gamigo, maar men moet zich dan wel eerst even registreren.

Braziliaan bezoekt Feyenoord

Vorige maand toen Mark Wotte BraziliŽ bezocht zag hij Andrť Luis Bahia dos Santos Viana aan het werk bij Flamengo. Vandaag arriveert de 20-jarige linker centrale verdediger van Flamengo in De Kuip voor een kennismaking met trainer Ruud Gullit en technisch directeur Mark Wotte.

Andrť Bahia zal twee dagen in Rotterdam verblijven om met het technische duo te praten over de mogelijkheid om vanaf ťťn januari 2005 voor Feyenoord uit te komen. De technisch directeur van Feyenoord is erg onder de indruk van de jonge verdediger. ‘Ik heb hem zien spelen tijdens de wedstrijd Flamengo-Fluminese. Hij is basisspeler bij Flamengo, dat uitkomt in de hoogste Braziliaanse divisie, en maakte indruk. Hij komt nu naar Rotterdam voor een nadere kennismaking’, aldus Mark Wotte.

Over een maand wordt Andrť Bahia 21 jaar. Naast een basisplaats bij Flamengo komt hij ook uit voor Jong BraziliŽ. De 1.82 lange linker centrale verdediger staat in eigen land bekend als een uitstekende speler.

Dieselprijs stijgt tot recordhoogte

Marktleider Shell heeft de adviesprijs van een liter diesel dinsdag verhoogd tot 1,009 euro. Daarmee doorbreekt de brandstof de 1 euro barriŤre. Nog nooit moest men zoveel voor een liter diesel betalen.

Diesel is de enige brandstof waarvan Shell de prijs omhoog schroefde. Het concern hanteert bij de bepaling van de brandstofprijzen internationale productnoteringen. Olieproducten zijn op dit moment duur door de hoge prijs van ruwe olie.

Real in de markt voor Van Bommel

Mark van Bommel zit dichtbij een transfer naar Real Madrid volgens Johan Derksen. De Telegraaf meldt dat er bij PSV-Ajax een delegatie van Real Madrid op de tribune zat om de verrichtingen van Van Bommel te aanschouwen.

Mocht Mark van Bommel in de winterstop vertrekken, dan kan PSV nog een transfersom voor hem ontvangen. In de zomer kan van Bommel anders transfervrij vertrekken. Real Madrid kan Van Bommel mogelijk gebruiken om de problemen op het middenveld op te lossen. Barcelona en Fiorentina zouden ook in de markt zijn voor de international.

EverQuest II vanaf 8 november te koop

In een persbericht meldt Sony Online Entertainment, dat het langverwachte vervolg op de EverQuest reeks zowel in Amerika als in Europa vanaf 8 november van dit jaar te koop zal zijn.

"Na vier jaar in ontwikkeling is het wachten op EverQuest II nu bijna over", sprak John Smedley, president van Sony Online Entertainment. "We hebben zwaar geÔnvesteerd in de ontwikkeling van het spel om er zeker van te zijn, dat de spelers waar voor hun geld krijgen."

Enige eigenschappen van EverQuest II:

- Een gigantische online wereld voor duizenden spelers tegelijk
- Meer dan 130 uur dialoog
- Naast kleding nu ook de mogelijkheid het gezicht van de character te veranderen
- 16 rassen, zeer veel levels en 24 klassen
- Spelers kunnen onroerend goed beheren
- Geen rassen/klassen combinatie limieten. Vrijwel elke combinatie is mogelijk
- Kleinere inleerperiode
- Meer dan 160 unieke wezens, orks, goblins, gigantische draken, levende standbeelden en nog veel meer.
- Handelen in welke klasse dan ook

Toekomst van Jaguar deze week bekend

De toekomst van het Jaguar F1 team wordt deze week bekend gemaakt, zo wordt verwacht. De baas van het team, Tony Purnell, zegt dat deze week eigenlijk de week is waarin een beslissing moet worden gemaakt.

Jaguar werd in september in de verkoop gezet door het moederbedrijf Ford. Maar tot nu toe is de toekomst van Jaguar onbekend, en Purnell wil per sť een uitkomst hebben voor 15 november, wanneer alle teams die mee willen doen aan de Formule 1 in 2005 zich moeten melden bij de FIA. Purnell zegt zelf dit: “Het is redelijk kritiek op dit moment. Het kan nog beide kanten op. Deze week is niet de deadline, maar 15 november komt wel dichterbij.”

De eigenaren van Red Bull, op dit moment een sponsor van het team, worden genoemd als potentiŽle kopers, en ook Christian Horner, de eigenaar van het Arden Formule 3000 team, wordt genoemd als een kanshebber om het team over te nemen.

Jacht vaart tegen kade Opera House aan

Een zeiljacht is dinsdag tegen de kade voor het wereldberoemde Opera House in Sydney gevaren. Door de botsing vielen enkele opvarenden in het water, brak de kiel van het schip, en sloeg de boot van 22 meter om. Australische media meldden dat er niemand gewond raakte.

De Spirit, zoals het schip heet, had vooral ervaren zeilers aan boord. Twaalf jaar geleden deed de Spirit mee aan de America's Cup, het belangrijkste zeilevenement ter wereld.

SEGA plant nog vier PSP titels

SEGA heeft vier nieuwe titels aan zijn developmentlijstje voor de PSP toegevoegd. Op de Japanse website is nog niet veel anders te lezen dan de omschrijvingen: "Nieuwe sensatie", "Multiplayer sports game", "Graphic adventure game" en "Digitaal huisdier".


Vier nieuwe titels

Geruchten gaan al rond, dat Sega bezig is om Virtua Tennis naar de PSP te halen, maar er is nog niets zeker. Japanse websites vermoeden dat het "Digitale huisdier" een herschreven versie van het Dreamcast spel Seaman zal zijn.

Britse tv-kijkers: 'Homer for president'

Substitute had ons via de nieuws-submit te melden:

Homer for President!Homer Simpson, het donutveroberende en bierdrinkende karakter uit de cartoon-serie "the Simpsons", is door de tv kijkers in Groot-BrittanniŽ verkozen als 'meest wenselijke volgende president van de VS', waarbij de keuze van kandidaten overigens was beperkt tot 'tv-karakters'.

In een enquete in BBC's tv magazine 'Radio Times' brachten 24 procent van de in totaal ruim 2000 stemmers hun stem uit op Homer. Grappig detail is dat de vader van de huidige en voormalige president George Bush sr. er bij herhaling op aandrong dat de Amerikaanse gezinnen "dichter bij de tv-familie Waltons dienden te staan dan bij de Simpsons".

De schrijvers van de serie "the Simpsons" brachten in een reactie op deze uitslag namens Homer Simpson een verklaring uit: "Ik beloof u dat u met mij aan het roer minder risico loopt op een nucleaire ramp dan met mij als nucleaire veligheidsinspecteur."

De tweede plaats in deze enquete was, enigzins volgens verwachting, weggelegd voor het karakter 'Josiah Bartlet', de president in de serie "the West Wing", gespeeld door Martin Sheen. Op drie stond 'Dr. Frasier Crane' uit de serie "Frasier". Vierde werd 'Sergeant Bilko' uit de "The Phil Silvers Show" en vijfde werd 'Gil Grissom' uit "CSI: Crime Scene Investigation" met toch ook nog tien procent van de stemmen.

Andere genoemden in de lijst waren verder nog 'Jack Bauer' uit "24", good-old 'Dr. Cliff Huxtable' uit "The Cosby Show", 'Phoebe Buffay' uit "Friends" en 'Tony Soprano' from "The Sopranos."

GameDrome Heaven

Degenen die wel eens op een LAN-party zijn geweest kennen de routine denk ik wel. Je pleurt je pc neer, blaast je luchtbed effe op, rukt een zak chips open en ’s avonds eet je gewoon pizza.
De organisatoren van GameDrome Heaven vonden dat het ook anders kon.
Het idee voor wat nu GameDrome Heaven is, is ontstaan in 1999 toen een aantal ietwat oudere gamers vond dat wat luxe op een lanparty aan hen wel besteed was en ze begonnen met het organiseren van een eigen lanparty. Zij gingen op zoek naar een geschikte locatie die binnen het budget viel en deze werd gevonden in het Ibis hotel in Vlaardingen. Na enige discussie was ook de naam gekozen; Clanbase Heaven. Deze naam omdat alle gamers fanatieke deelnemers van Clanbase waren. Met deze naam is in het Ibis twee maal een LAN georganiseerd. Omdat het Ibis toen te klein begon te worden is men op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Dit werd uiteindelijk het Rotterdamse Hilton waar Clanbase Heaven 3 en 4 zijn georganiseerd. Inmiddels vormt GameDrome haar eigen gamingplatform en hebben ze hier ook de naam van de vijfde editie van haar jaarlijkse LAN-in-luxe op aangepast.

Detective-spel voor Nintendo DS

De Japanse developer/publisher Genki heeft een teaser-website gemaakt voor het Nintendo DS-spel Tantei Kibukawa Ryosuke Jiken Dan (The Incident Files of Detective Ryosuke Kibukawa): The Masquerade Lullaby. Het spel is gebaseerd op de in Japan populaire serie games voor mobiele telefoons en wordt een echte detective-adventure.

In Masquerade Lullaby speel je detective Ryokuse Kibukawa. Samen met zijn assistente Izuna Sagishima en een vriend die gamescripts schrijft los je een mysterie op in een havenstadje in Japan. Verdere details, noch hoe de game gebruik maakt van de features van de Nintendo DS, zijn nog niet bekend gemaakt.

Omdat er in een detective meestal erg veel dialoog voorkomt is de kans overigens groot dat het spel nooit buiten Japan uit zal komen. De teaser staat op de website van het spel.

Tachtigjarige genomineerd als 'schoonmaakster van het jaar'

tourjour had ons via de nieuws-submit te melden:

De kabinetplannen om mensen langer te laten werken, omdat anders de pensioenen niet langer op te brengen zijn, da's iets wat Suzanne Zuidema-Groenendijk nu al enige jaren in de praktijk brengt. Deze tachtigjarige dame werkt, sinds ze pensioneerde uit de horeca, al weer jaren als schoonmaakster. En kennelijk tot ieders volle tevredenheid, want ze is nu door haar werkgever genomineerd voor de uitverkiezing 'Schoonmaker/schoonmaakster van het Jaar'. Organisator 'Golden Service Awards' maakte dit gisteren bekend.

Dit jaar wordt dze prijs voor de derde maal uitgereikt in de schoonmaakwereld. De bekendmaking volgt op 2 november aanstaande, in het Kurhaus in Scheveningen. Dan zal blijken of Zuidema-Groenendijk de prijs ook daadwerkelijk zal winnen.

Goederentrein uit Rotterdam ontspoort in Duitsland

Kenner had ons via de nieuws-submit te melden:

Een ertstrein uit Rotterdam is maandag in de Duitse deelstaat Saarland ontspoord. De schade aan de trein en het spoor loopt in de miljoenen euro's. Niemand raakte bij het ongeluk gewond. De trein met 5000 ton aan ijzererts aan boord was onderweg naar een hoogovenbedrijf in het plaatsje Dillingen.

Zestien van de 36 wagons liepen op het station van het stadje Merzig uit de rails. Honderden tonnen erts kwamen daardoor op het spoor terecht. De rails zijn over een halve kilometer lengte beschadigd geraakt.

Buurtbewoners met krakers op de vuist

Icoon Binnenlands nieuwsBuurtbewoners zijn vanavond in Amsterdam-Oost op de vuist gegaan met krakers. Nadat de politie tussenbeide kwam, richtte de woede van de buurtbewoners zich tegen de politie. In totaal zijn er acht mensen aangehouden.

De bewoners van de Pretoriusstraat in Amsterdam-Oost kwamen de eigenaar van een door tien krakers bezet pand te hulp, hierbij vielen er rake klappen. Nadat de inmiddels aanwezige politie de boel wist te sussen, drongen de buurtbewoners wederom het pand binnen om de krakers met harde hand het pand uit te zetten. De politie kwam nogmaals in actie, waarna de woede van de buurtbewoners zich tegen de politie richtte. Drie bewoners zijn, net als vijf krakers, door de politie aangehouden.

Silent Hill 4: The Room

Stel je voor: je koopt een mooi flatje voor jezelf en je woont er 2 jaar met veel plezier, maar op een dag krijg je een nachtmerrie. Op zich niets bijzonders, maar zodra je wakker wordt zie je dat je deur van binnen met kettingen op slot zit. Verder kunnen je ramen niet meer open en gaat je telefoon, waarvan de draad doorgeknipt is, over. Niemand ziet je door de ramen, terwijl jij hen wel kan zien. Niemand hoort je, maar je kunt wel iedereen in de buitenwereld horen. Je kunt je huis niet uit, behalve door een gat in je badkamer, dat naar een donkere en vreemde versie van de buitenwereld leidt.

In deze situatie zit Henry Townsend, de hoofdpersoon van Silent Hill 4: The Room...

Plek UMTS-masten wordt geheimgehouden

Het Antenneregister op internet toont bewust niet de plaatsen waar al duizenden GSM- en UMTS antennes staan. Dit tot afkeuren van zowel politiek als verontruste burgers, aldus het magazine Netkwesties.

KPN, Vodafone en Ran (de recent verbroken joint-venture van T-Mobile en Orange), zetten in een hoog tempo naast hun GSM-masten ook UMTS masten neer. Dit heeft een bijna verdubbeling van het aantal zendmasten tot gevolg. KPN en Vodafone zeggen inmiddels al een UMTS-dekking van ongeveer de helft van Nederland te hebben. Het gaat hier om meer dan duizend antennes, wat mogelijk de oorzaak is van toenemende gezondheidsklachten.

Het RTL-nieuws onderzocht vorige week het met vijftien antennes bedekte dak van een flatgebouw aan het Amsterdamse Nassauplein. De bewoners van de bovenste verdiepingen klagen sinds de plaatsing over niet te herleiden klachten: hartkloppingen, hoofdpijn, depressies, vermoeidheid, huidproblemen, slapeloosheid en paniekaanvallen. De klachten verhevigden sinds het plaatsen van de UMTS-antennes, aldus de bewoners.

In de Groningse wijk Hoornsemeer klagen inwoners over dezelfde gezondheidsproblemen als die in Amsterdam sinds er drie UMTS-masten werden geplaatst. Inwoners vrezen voor een kankerepidemie, met name omdat Zweedse onderzoekers van het Karolinska instituut recentelijk een aantoonbaar verband aantoonden tussen tumoren aan het oor en langdurig gebruik van gsm's.

In 2003 heeft TNO vastgesteld dat 1 Volt/meter al invloed kan hebben op 'het welzijn van het lichaam', echter de stralingsnorm voor telefoniemasten ligt meer dan vijftig keer hoger dan dit vermogen. De Kamer heeft toen gezegd binnen een half jaar resultaten te willen, maar bij recentelijke navraag aan PvdA-kamerlid Martijn van Dam blijkt dat de resultaten nog een jaar zullen duren, aldus Netkwesties. Ook de Duitse overheid heeft een onderzoek gestart, nadat bleek dat bij de plaats Naila drie keer zoveel kankergevallen voorkwamen binnen een straal van vierhonderd meter rond een zendmast dan daarbuiten.

Intussen zijn KPN en Vodafone vrij het land vol te bouwen met stralingsmasten. Bij navraag van drie telecombedrijven waar de zendmasten staan, bleek er steeds doorverwezen te worden naar Monet die weer doorverwijst naar het Antennebureau. Bram Boogaard van het Antennebureau zegt: "Er is bewust voor gekozen dat niet op internet te zetten. Dat hebben we een aantal jaar geleden met de telecombedrijven zo afgesproken. Waarom? Nou, om veiligheidsredenen." Verder kan Boogaard er niets over zeggen, en verwijst door naar Economische Zaken.

Judith Thompson, woordvoerster van het ministerie van Economische Zaken zegt: "We willen bewust een drempel opwerpen. Mensen moeten zelf bellen naar het Antennebureau om meer informatie over de antennes in een bepaald postcodegebied te krijgen". "Door geen kaart op internet aan te bieden willen we voorkomen dat mensen een totaalbeeld van de infrastructuur kunnen krijgen", zegt Thompson. "Aan de ene kant doen we dit op verzoek van de telecomoperators. De locaties van de masten zijn bedrijfsvertrouwelijk en belangrijk voor de concurrentie tussen de bedrijven. En aan de andere kant doen we het inderdaad om veiligheidsredenen. Als precies bekend is waar de masten staan is het netwerk veel kwetsbaarder."

Bij het argument dat een kwaadwillende nu ook al op straat kan zien waar de masten staan, reageert ze: "Het gaat om het totaalbeeld, de totale infrastructuur. We willen niet dat die gemakkelijk te achterhalen is. Ik weet ook niet precies wat kwaadwillenden daarmee kunnen doen, maar het lijkt me niet verstandig." Of het aannemelijk is dat er groepen 'telefoonterroristen' opduiken, weet Thompson niet.

Zowel het CDA als burgers zijn niet helemaal content met het Antenneregister. Bij regeringspartij CDA is Kamerlid Joop Atsma er ook voorstander van dat 'voor burgers scherp in kaart wordt gebracht waar de antennes staan'. "Dit proces is stapsgewijs voltrokken de afgelopen vijftien jaar. Hier op het platteland wordt keurig in de krant gepubliceerd door de gemeenten waar de antennes geplaatst worden. Wie het wil weten, komt er uiteindelijk wel achter. Maar ik ben er zeker niet op tegen als de locatiegegevens ook op internet komen te staan."

Lees meer op Netkwesties.

Wederom vandalisme op het spoor

Icoon Binnenlands nieuwsVanavond hebben vandalen metalen voorwerpen op het spoor gelegd. Dit gebeurde op het spoor tussen Breukelen en Maarssen. Door het voorval raakte een intercitytrein beschadigd, niemand raakte gewond. Afgelopen vrijdag was er ook al sprake van vandalisme op het spoor, toen raakte bij het incident in Nijmegen de machinist lichtgewond.

De trein was op weg van Heerlen richting Haarlem toen het op de metalen voorwerpen botste. De trein kon volgens spoornetbeheerder ProRail nog wel op eigen kracht Utrecht bereiken, maar werd daar van het spoor gehaald. "De voorwerpen lagen wel erg hoog want de koppeling van de trein, op anderhalve meter boven de grond, is ook beschadigd. De trein kwam tot stilstand en de machinist ging kijken wat het was", aldus ProRail- woordvoerder Koen van den Berg als toelichting op het voorval. Door het incident is er tussen Maarssen en Breukelen tijdelijk maar ťťn spoor gebruikt.

Geen eigen browser voor Google

Eric Schmidt, bestuursvoorzitter van Google, zegt dat het bedrijf ondanks eerdere geruchten, niet van plan is zich te mengen in de 'browseroorlog'. Schmidt verklaarde tegenover de Financial Times: "Wij gaan geen browser bouwen."

De speculaties over "Gbrowser" werden gevoed toen Google onlangs drie mensen in dienst nam die zouden kunnen helpen bij het ontwikkelen van een nieuwe browser. Onder die drie waren er twee die betrokken waren bij de ontwikkeling van Internet Explorer. Ook bleek dat Google het domein Gbrowser.com had geregistreerd.

Al eerder in oktober zei Google-bestuurslid en investeerder John Doerr dat het bedrijf 'voorlopig' niet met een eigen browser komt.

Overigens laat Eric Schmidt wel een andere mogelijkheid open. Google kan namelijk nog altijd andermans browser onder eigen naam uitbrengen. Daarbij zou men kunnen denken aan een eigen versie van het vrij snel groeiende Firefox.
Laatste reviews en specials
review
Need for Speed Heat
review
Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout
review
Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
©FOK.nl e.a.