Moeder verstopt dode baby's in koffer

In de Oostenrijkse plaats Linz heeft de politie in de woning van een overleden vrouw een gruwelijke ontdekking gedaan: in twee afzonderlijke koffers werden de lichamen van twee baby's ontdekt. Het ene kind is waarschijnlijk twee jaar geleden omgebracht, het andere kind slechts enkele weken geleden.

Na de dood van de 43-jarige vrouw, die begin deze maand overleed aan een onbehandelde darmontsteking, stelde een arts vast dat zij kort geleden een kind had gebaard. De drie kinderen van de vrouw, van twintig, dertien en acht jaar, waren echter te oud hiervoor.

In de zoektocht naar het onbekende kind stuitte de politie in de tuin op een koffer. Daarin bevond zich een in een plastic gewikkeld lichaam van een baby, die twee jaar geleden vlak na zijn of haar geboorte omgebracht is. In de berging werd eveneens een koffer met daarin een babylijkje gevonden. Het jongetje, dat eind september gezond ter wereld kwam, is vermoedelijk gewurgd of verdronken.

De gezette vrouw had eerder al tegen vriendinnen verklaard dat ze drie kinderen genoeg vond en nooit meer zwanger wilde raken.