Schiet op Israeli's in Syrische game

Astrid (lizardtattoo)
De Syrische developer Afkar Media werkt aan een spel waarin de spelers Palestijnen spelen die terroristische aanslagen uitvoeren op Israelische soldaten. Het spel gaat "Under Siege" heten.

De speler heeft de keuze uit diverse soorten aanvallen, waaronder een Palestijnse tiener met een werpslinger, een 25-jarige met een machinegeweer of een vrouwelijke suicide bomber die haar kindje aan familieleden geeft alvorens een handgranaat te laten ontploffen temidden van een menigte Israelische soldaten.

Toch beweert de developer dat het spel bedoeld is om "non-violence" te bevorderen. "Dit is geen game over doden. We vertellen een verhaal," aldus Radwan Kasmiya, Afkar Media's executive manager, "het gaat niet over wanhoop, maar over het opofferen van je eigen leven om anderen te laten leven."

Under Siege zal eind dit jaar uitkomen in de Arabische landen, en begin volgend jaar ook in de rest van de wereld. De primaire doelgroep van het spel bestaat uit jonge Arabische computergebruikers in het Midden Oosten. Under Siege is het vervolg op een soortgelijk spel, Under Ash, dat in 2001 uitgegeven werd door hetzelfde bedrijf. Van Under Ash werden duizenden exemplaren verkocht. In Under Ash speelde je Achmad, een jonge Palestijn die aanvallen moest uitvoeren op Israelische soldaten. Een burger raken betekende onherroepelijk het einde van het spel.