[upd]Fiorentina-coach dient ontslag in

Olga (Nuongirl)
De 57-jarige coach van het Italiaanse Fiorentina, Emiliano Mondonico, heeft zijn ontslag ingediend.

Mondonico heeft tot nu toe nog geen indruk kunnen maken met de ploeg uit Florence, en krijgt tevens veel kritiek van de media en de supporters.

"De kritiek van fans heeft me veel pijn gedaan", sprak Mondonico zondag na het 2-2 gelijkspel tegen Udinese. "Dit is de eerste keer dat ik vanaf de tribune beledigd ben door supporters", aldus de Italiaan. "Misschien is het wel tijd om te vertrekken. Ik voel me hier niet prettig bij en de wil van de aanhang moet worden gerespecteerd. Als zij me niet meer willen, dan dient de club in te grijpen."

Fiorentina staat veertiende in de serie A met slechts zeven punten. De clubleiding heeft het ontslag nog niet geaccepteerd.

Update 10:14:

De clubleiding heeft ondertussen het ontslag, naar eigen zeggen, met tegenzin geaccepteerd. Woensdag zal doelman Sergio Buso voor interim-coach spelen. Dan moet Fiorentina tegen Reggina.

Mondonico was sinds vorig seizoen coach van Fiorentina, en onder zijn leiding promoveerde Fiorentina naar de Serie A. Eerder werkte hij onder andere voor Napoli, Atalanta en Torino. Met de laatstgenoemde haalde hij in 1992 de finale van de UEFA cup. In die finale bleek Ajax toen te sterk.