Hockeyster verliest deel van vinger

Hockeyspeelster Hélène Hendriks van hoofdklasser Push uit Breda verloor dit weekend in het uitduel met Kampong de top van een pink. Pas in het ziekenhuis drong dit tot haar door. Het teruggevonden deel kon niet meer worden aangezet.

Hendriks kreeg in de tiende minuut van het duel bij een strafcorner de bal op de hand. Achteraf bleek daarmee een deel van de pink te zijn meegenomen. "Ik dacht in eerste instantie aan een scheurtje of een snee," aldus Hendriks. "Het voelt wel raar. Je bent toch een stukje van je lichaam kwijt. Het is inherent aan de sport. Maar er zijn ergere dingen. Kijk alleen maar naar wat bijvoorbeeld Karel Klaver is overkomen. Dan kom ik er nog goed vanaf." Klaver kreeg in 2002 in het duel Bloemendaal-SCHC een hard geslagen backhandslag vol op de slaap. Hij moest vervolgens enige tijd op een intensive care afdeling worden verpleegd, maar kwam er weer bovenop en speelt inmiddels weer.

Hendriks overweegt komend jaar maar niet meer op het Utrechtse veld tegen Kampong te spelen. Dit jaar kostte het de top van haar pink, verleden jaar moest ze na slechts wat inspelen met een hernia van het veld, twee jaar terug brak ze er haar duim en drie jaar geleden vloog een schouder er uit de kom. "Ik denk dat ik maar nooit meer bij Kampong moet spelen", grapt Hendriks.

Submitter:  Bron: Hockey Magazine Online (restri