Mailen met FOK! - technische problemen

Dit bericht is voor gebruikers en contactpersonen die mensen met een @fok.nl mailadres een mailtje willen sturen, gebruik maken van de mailoptie in het fotoboek, of via de crewpagina's proberen crewleden te bereiken. Er zijn namelijk twee dingen daar momenteel relevant voor.

1 - Athena heeft mailproblemen
De oorzaak is ons niet geheel bekend, maar Athena, ÚÚn van onze webservers, heeft momenteel soms wat problemen met het versturen van mail. De mailtaken van Athena bestaan voornamelijk uit het versturen van de geheugensteuntjes van sport.fok.nl, de mailtjes van het fotoboek en de berichten die je via crew.fok.nl naar crewleden kunt sturen.

Deze, wat we maar even noemen, storing, heeft een onbekende oorzaak en zorgt ervoor dat er soms mailtjes blijven hangen. Als je een crewlid wil mailen, zorg er dan dus voor dat je jezelf een bevestiging stuurt met het vinkje voor Kopie ontvangen

2 - werkzaamheden aan de mailserver voor @fok.nl-adressen
Okee, werkzaamheden is wat overdreven. De server die onze mail vooralsnog beheert, Adonis, is er eentje van Tweakers.net en die staat momenteel in Telecity. Tweakers.net gaat echter, net als FOK! enkele maanden geleden, de overstap naar Redbus Interhouse maken. Dat betekent dat Adonis uit het rack moet, in de auto naar Redbus en daar weer opgehangen moet worden. Dit houdt downtime in en in die tijd wordt er geen mail verwerkt. Hou daar rekening mee als je FOK! wil mailen.

De verhuizing van Tweakers.net zal plaatsvinden op dinsdag 26 oktober. Zie hier voor meer info.