Soetaers wil Ajax verlaten

Tom Soetaers wil deze winterstop bij Ajax vertrekken. Hij denkt dat zijn rol bij de Amsterdamse club is uitgespeeld.

De laatste weken koos trainer Koeman voor Nicolae Mitea en Nourdin Boukhari en tegen PSV werd er voor de linkerflank zelfs gekozen voor rechtsbuiten Mauro Rosales. Voor zijn speelminuten moet de aanvaller het hebben van de wedstrijden van Jong Ajax. Hoewel Soetaers wel wil blijven vechten voor een basisplek, moet er snel iets veranderen, want anders zal hij bij Ajax vertrekken.

Soetaers zei zelf: "Ik kom te weinig aan spelen toe. Als dat niet verandert, moet ik mijn conclusies trekken. Ik ben 24 jaar en ik moet voetballen. Als dat niet bij Ajax is, dan maar ergens anders. (...) Ik ga zeker niet de handdoek in de ring gooien. Ik voel me goed en train scherp. Maar dat heeft weinig zin als ik niet aan spelen toekom."

Update
Soetaers blijkt geen intentie te hebben om Ajax spoedig te verlaten. "Ik ben wel gelukkig bij Ajax," liet hij aan het Amsterdamse AT5 weten. "Ik wacht af wat de evaluaties in de winterstop brengen. Maar deze situatie moet natuurlijk geen jaar duren. Anders overweeg ik wel een vertrek, maar dat is dan pas in juni."