Brandstichting verwoest Marokkaanse slagerij

Icoon Binnenlands nieuws In Breda is afgelopen nacht een pas geopende Marokkaanse slagerij volledig uitgebrand. De vermoedelijke oorzaak is brandstichting, zo meldt de politie. Er vielen geen slachtoffers, wel werd een hoogbejaarde man in het ziekenhuis opgenomen wegens ademhalingsproblemen.

Buurtbewoners werden omstreeks 04.00 uur wakker door een enorme knal. Ze zagen dat de voorgevel en achterpui weggeblazen waren. Intussen brak er in de winkel op meerdere plaatsen brand uit. "Daarom gaan wij uit van brandstichting. Onduidelijk is nog of er van buitenaf iets naar binnen is gegooid of dat de daders al binnen waren", aldus politiewoordvoerder Rien van Kuik. De explosie moet ontstaan zijn door een vluchtige stof.

De Marokkaanse slagerij Tanger, waar ook levensmiddelen en fruit te koop waren, was nog geen twee dagen geopend. Eigenaren Rashid Abou (32) en Achmed Ayada (33) hadden altijd als droom een eigen winkel te kunnen openen en sinds zaterdag kwam deze in vervulling. Ze zijn erg aangedaan door de brand.

Samen met 21 buurtbewoners werden ze de eerste uren opgevangen in het politiebureau. Abou heeft een andere winkel elders in de stad. "Ik werd om 4.30 uur gebeld door een kennis. Ze zeggen dat er een ontploffing is geweest. Misschien dat ze iets naar binnen hebben gegooid. Ik moet er niet aan denken."