Bedreiger van Hirsi Ali opgepakt

AllesIsZinloos had ons via de nieuws-submit te melden:

Afgelopen woensdag heeft de nationale recherche een 22-jarige verdachte aangehouden die verdacht wordt van het bedreigen van het VVD-Tweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali. De man plaatste volgens het Openbaar Ministerie (OM) onlangs doelbewust een bedreiging op een groups.msn-internetsite die inmiddels niet meer bereikbaar is.

De verdachte werd opgepakt doordat in samenwerking met justitie in Amerika het e-mailadres van de 22-jarige man te achterhalen viel. Dit leidde tot invallen op drie adressen in Den Haag. Bij de doorzoekingen zijn back-ups gemaakt van de harde schijven en de geautomatiseerde bestanden van 12 aangetroffen computers.

De bedreigingen, waarbij onder meer het geheime adres van Hirsi Ali werd vermeld, volgden op de uitzending van de film 'Submission', die Hirsi Ali samen met filmmaker Theo Van Gogh maakte. Bij de leden van het MSN-forum waarop de bedreigingen werden geuit (Muwahhidin De Ware Moslims), bestaat volgens het landelijk parket interesse in informatie over de gewapende strijd van extremistische moslims tegen het westen.

De rechter-commissaris heeft de man vandaag voor minstens 10 dagen in bewaring gesteld.