FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 25 oktober 2004

'Ajax in de markt voor Jan Koller'

Volgens Johan Derksen wil Ajax spits Jan Koller (31) in de winterstop overnemen van Borussia Dortmund. Met de komst van de spits zou er een einde moeten komen aan het spitsenprobleem van de Amsterdammers.

Bij de Duitse club heeft Koller nog een contract tot 2006, maar de Duitsers zouden mee willen werken aan een transfer. De club verkeert zowel financieel als sportief in zwaar weer.

Derksen verklaarde verder dat Koller niet de enige kandidaat voor de spitspositie van Ajax. De club waar Ronald Koeman trainer is, zou ook in de markt zijn voor de Pool Maciej Zurawski van Wisla Kraków en de Zweed Markus Rosenberg van Halmstads BK.

Voetbal: 'Ajax in de markt voor Koller'

Volgens Johan Derksen wil Ajax spits Jan Koller in de winterstop overnemen van Borussia Dortmund. Met de komst van de spits zou er een einde moeten komen aan het spitsenprobleem van de Amsterdammers. Bij de Duitse club heeft Koller nog een contract tot 2006, maar de Duitsers zouden mee willen werken aan een transfer.

Derksen verklaarde verder dat Koller niet de enige kandidaat voor de spitspositie van Ajax. De club waar Ronald Koeman trainer is, zou ook in de markt zijn voor de Pool Maciej Zurawski van Wisla Kraków en de Zweed Markus Rosenberg van Halmstads BK.

Voor meer sportnieuws kijk je op de FOK!sportsite

Medewerkers uitkeringsinstantie UWV bedreigd

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsMedewerkers van de uitkeringsinstantie UWV zijn de afgelopen week schriftelijk bedreigd. Reden van de dreigementen is dat de instantie en haar medewerkers zich 'schuldig maken' aan het uitvoeren van het kabinetsbeleid.

De dreigbrieven zijn afkomstig van een organisatie met de naam Comité Sociale Burgerrechten Nederland, deze zijn binnengekomen bij tien UWV-vestigingen in verschillende plaatsen in het land. In de brieven is te lezen dat aangezien UWV-medewerkers zich schuldig maken aan het uitvoeren van kabinetsbeleid, ze met een bijtende stof zullen worden bespoten. Ook wordt er in de brieven gesproken over de 'terreur van het kabinet-Balkenende'.

Inmiddels zijn de dreigbrieven, die door UWV zeer serieus worden genomen, overgedragen aan het Openbaar Ministerie in Amsterdam. Deze heeft de zaak nu in onderzoek.

Frankrijk heeft eigen homo tv-zender

Vanaf maandag is in Frankrijk het eerste nationale homokanaal te ontvangen. PinkTV, zoals de zender heet, zendt onder meer talkshows, Japanse tekenfilms, documentaires, muziek en series uit.

Een woordvoerder van de zender verklaarde dat ongeveer 50 procent van de programma's direct of indirect over homoseksualiteit gaat. De zender zegt zich niet alleen op homoseksuelen te willen richten, maar wil een rol spelen in het debat over homoseksualiteit. "Een grote sprong voor de televisie, een kleine stap op hoge hakken", aldus presentator Eric Guelho in een reclamefilmpje.

Eén van de reclameposters van PinkTV laat oud-president François Mitterrand zien hand in hand met ex-bondskanselier Helmut Kohl. "Een relatie is meer dan alleen seks" , zegt het onderschrift.

Frankrijk herbergt naar schatting 3,5 miljoen homo's.

'Actiegroep heeft zeehond Hannes bevrijd'

Eveli en allida hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het zeehondje dat vrijdagnacht ontvoerd werd uit de zeehondencrèche in Pieterburen is door een actiegroep meegenomen en op een onbekende plek vrijgelaten. De daad werd maandagmiddag telefonisch opgeëist bij het zeehondencentrum. De groep 'Hannes Vrij' zou bestaan uit Nederlandse en Duitse dierenbeschermers.

Zeehond Hannes werd eind deze zomer uit de Vecht in Dalfsen gered, nadat het dier in vier dagen 80 kilometer had afgelegd. Het beestje was ontsnapt uit een dierentuin in Nordhorn. De zeehondencrèche in Pieterburen wilde Hannes te zijner tijd uitzetten in de Waddenzee, maar de dierentuin eiste de ontsnapte bewoner terug. Het ministerie van Landbouw besloot daarop dat het beest terug moest naar Duitsland.

Een woordvoerster van het Duitse dierenpark liet vanochtend na het nieuws over de verdwijning weten geschokt en verbaasd te zijn. Ook Lenie 't Hart van het opvangcentrum was geschokt. "Het is in 33 jaar nog nooit voorgekomen dat hier een zeehond gestolen is", reageerde 't Hart. De diefstal werd in overleg met de politie twee dagen stil gehouden, in de hoop dat de daders zich zouden melden.

Column: Grootspraak en afrekening

Aan het begin van ieder seizoen bruist iedereen van het optimisme. Relaties tussen teams, rijders, motoren, sponsoren en ander personeel zijn vaak nieuw of opgefrist, en persberichten staan bol van pr-vriendelijke doelstellingen. Als je die berichten moet geloven zou er nooit meer een rijder of team een tegenvallend seizoen hebben. Natuurlijk is het een spel, en worden de managers en rijders afgerekend op targets in hun contract, niet op de grootspraak in persberichten. Maar het leek me toch leuk om na het seizoen even wat van die citaten er bij te halen en de balans op te maken.

Ongekroonde koning van de grootspraak, Ron Dennis, was verbazend stil afgelopen winter. Hij was erg druk met de nieuwe fabriek en het rondschuiven van personeel. Tegen de tijd dat Dennis voor het eerst echt in de pers kwam, was dat om het verhaal van Raikkonen dat de MP4/19 een draak van een auto was, te ontkrachten. "We've done a fair amount of testing which has not been without problems, but that's what testing is for." Mooie woorden, maar in de eerste paar races van het jaar zagen we de MP4/19 vuur spugen als de draak dat hij was.

Wintertests van Williams zagen er beter uit, en Frank Williams hoopte dat de gloriedagen van zijn team in 2004 zouden herleven. Our ambition can be nothing other than winning most races, steal Ferrari's crown and add another Championship title to the record," zei hij.
Ondanks een revolutionaire vleugel (of moet ik zeggen: vanwege een geflopte vleugel?) wist Williams maar 1 race te winnen. De laatste van het seizoen, in omstandigheden die niet veel beter konden worden voor teams op Michelin banden. Het was koeler dan verwacht en licht vochtig, zodat de Bridgestones van Ferrari niet op temperatuur konden komen, en maanden nadat Ferrari was opgehouden met ontwikkeling van de huidige auto.

"It is smaller and lighter and I hope also faster," zei Peter Sauber over de 2003 Ferrari die was overgespoten in de 2004 kleuren van Sauber. Het ontwerp werd "pragmatic" genoemd, wat waarschijnlijk betekende dat ze wel weer zelf auto’s zouden gaan bouwen als de windtunnel in gebruik was genomen. Het doel voor 2004, "to clearly increase our performance," werd gehaald in de zin dat er meer punten gescoord werden dan in 2003, zeker naarmate er meer ontwikkelingen uit de windtunnel op de auto terecht kwamen. Maar meer dan dezelfde 6e plaats als in 2003 werd niet gehaald.

Toyota’s teambaas Tomita zei bij de lancering van de nieuwe auto dat het doel voor het komende seizoen "to be in a point-scoring position in every race" was, en dat men dacht voor de eerste maal naar het podium te kunnen rijden sinds hun debuut in 2002. Technisch directeur Mike Gascoyne riep al direct na de Grand Prix van Brazilië dat 2005 niet net zo’n teleurstelling mag worden als 2004. Ik vraag me nu al af of we Toyota terug zien in 2006, en zo ja – of Tomita en Gascoyne er dan ook nog zijn.

Voor de start van het seizoen wist Barrichello al te melden dat zijn teamgenoot het alweer moeilijk zou krijgen in 2004: "I think I have always been a challenge for Michael and this year, the Championship should be wide open and I will give it my best shot."
Hoe Barrichello een uitdaging kan zijn als contractueel bepaald is dat hij aan de kant moet gaan voor Schumacher is me een raadsel, maar dit jaar begon Barrichello al voor de race in Brazilië te roepen dat Schumacher volgend jaar wel mag uitkijken. Dat hij prompt derde wordt in een race die hij vanaf pole is begonnen in wat nog steeds één van de beste auto’s van het veld is, neem ik hem niet kwalijk Het waren immers geen ideale omstandigheden en het mocht blijkbaar niet zo zijn. Maar teamgenoot zijn van Schumacher is ook geen ideale omstandigheid, en ik denk dat Rubens eind 2005 ook kan concluderen dat het weer niet zo mocht zijn.

Webber is normal gesproken wel goed voor een heerlijke portie nonchalante zelfverheerlijking, verpakt in een smeuïg laagje Australische nuchterheid. Je zou het arrogant kunnen noemen als hij minder sympathiek en minder goed was geweest. Maar over zijn prestaties hield hij zich verrassend stil, aan het begin van het seizoen. Wel deed hij een boute uitspraak over wie er kampioen zou gaan worden: "I think that we will definitely have a new champion this year," zei de Jaguar rijder, en hij wist ook waar we die kampioen moesten zoeken. "One of the Williams drivers or Kimi will probably win the Championship.
Ik gok zomaar dat ook in 2005 de onttroner van Schumacher bij Williams vandaan gaat komen, als je het aan Webber zou vragen.

De prijs voor de beste voorspelling gaat naar zijn toch-niet teamgenootje Button.
"For me, winning the World Championship is the main thing. It's not going to happen this year - well, it's very unlikely. But we can get close to that. Third in the championship would be mega and I do think it's possible."
Ik weet niet of het een geïnformeerde gok was of een gelukkige, maar de derde plek werd inderdaad behaald door Button. Als zijn inzichten in contracten net zo duidelijk waren geweest als in resultaten op de baan, had hij misschien nooit voor Williams getekend.

Ondanks dat Button het had voorspeld, moest zijn baas David Richards toch concluderen blij verrast te zijn met het goede presteren van BAR en Button. Na de Grand Prix van Japan, toen zowel de 3e plaats van Button als de 2e plaats van BAR (zo goed als) zeker waren, zei hij: "We have certainly exceeded our expectations but at the same time, without wishing to sound arrogant about it, we have deserved it."
Op zich kan ik me wel vinden in die opmerking. De meeste mensen zullen niet verwacht hebben dat Button en BAR het zo goed zouden doen dit jaar… behalve David Richards zelf. Want hoewel hij nu misschien blij is met de resultaten, toen hij in 2002 het roer bij het team overnam van Greg Pollock heeft hij zelf uitgelegd wat de doelen waren voor BAR: "The aim is to be in a title-winning position by 2004."

Ik wens jullie alvast veel plezier met het lezen van de persberichten voor het komende seizoen.

Kasteelspook Doorwerth blijkt tv-grap

De twee Britse spookjagers die in februari in kasteel Doorwerth een verschijning wisten vast te leggen op beeld blijken medewerkers te zijn van het MTV-programma Blaggers. In het programma worden mensen en instanties bij de neus genomen. De foto's en beelden van 'het spook van Doorwerth' waren getrukeerd.

Op de foto was een witte schim te zien. De 'onderzoekers' meldden destijds dat de temperatuur in de kasteelzaal met anderhalve graad daalde op het moment dat de schim opdoemde. Verschillende media schonken aandacht aan het verhaal.

In Doorwerth doet al jaren een verhaal de ronde dat het spookt in het plaatselijke kasteel. De beide spookjagers meldden zich begin dit jaar bij de kasteelheer, met het verzoek onderzoek te mogen doen.

Het spook van kasteel Doornwerth
De foto met de witte doorschijnende schim is een trucage

Politie arresteert man met 35 miljoen dollar op zak

De Italiaanse politie heeft maandag een man in de kraag gevat met in zijn koffer 35 miljoen dollar aan bankbiljetten en waardepapieren. De man, lid van een internationale drugsbende, was vanuit Spanje naar Palermo vertrokken. Op het vliegveld op Sicilië kon hij worden gearresteerd. Over de identiteit van de man laat de politie niets los.

Naast de arrestant zijn er nog vijftien andere personen opgepakt. Dit alles in het kader van een onderzoek naar internationale drugshandel in Italië, Spanje, Marokko en Nederland.

Onderzoek naar 'soep-incident'

De wedstrijd van zondag met Manchester United krijgt voor Arsenal misschien nog een staartje mee. Nadat vorig seizoen Arsenal zich voor de tuchtcommissie moest verantwoorden in verband met het gedrag van een aantal spelers op het veld, is nu soep de aanleiding tot het onderzoek.

Na afloop van de wedstrijd die door Arsenal met 2-0 werd verloren, zou de manager van Manchester United, Alex Ferguson, soep over zich heen gekregen hebben. De dader zou een speler van Arsenal zijn geweest. Ferguson wilde niet over het incident praten, en ook de Engelse bond gaf er geen mededelingen over uit. Er zal waarschijnlijk wel een onderzoek komen naar het incident.

De strijd tussen de twee clubs was sowieso nog niet gedaan na het laatste fluitsignaal. Beide coaches lieten zich verbaal nog even gelden, waarbij Arsène Wenger erg boos bleek te zijn: “We kregen de gebruikelijke penalty tegen, die we altijd tegenkrijgen als we op bezoek zijn bij Manchester United, en de spelers van Manchester schopten mijn spelers bewust van het veld af.”

Quick Step behaalt 48e zege seizoen

Met de Japan Cup van gisteren is het wielerseizoen praktisch ten einde. Sinkewitz wist te winnen en bezorgt zo Quick Step - Davitamon de 48ste zege van het seizoen.

De Japan Cup is traditioneel een van de laatste wedstrijden van het wielerseizoen. Dit jaar zullen veel renners nog wel naar Curaçao afreizen voor de feestelijke afsluiting van het seizoen, maar daar zal meer vakantie worden gevierd dan echt worden gekoerst. In de Japan Cup wist Patrik Sinkewitz de overwinning te pakken voor Damiano Cunego.

Voor de Quick Step-ploeg is het de 48ste UCI-overwinning van het seizoen. Cunego weet door zijn tweede plaats het jaar aan de kop van de UCI-ranking af te sluiten. Aangezien de UCI-ranking volgend jaar met de Pro Tour wordt vervangen door een nieuwe ranking, kan hij nog lang claimen op de eerste plaats te staan.

Uitslag Japan Cup:
1. Patrik Sinkewitz 4u01'30"
2. Damiano Cunego z.t.
3. Manuel Quinziato 44"
4. Sylvester Szmyd z.t.
5. Leonardo Bertagnolli z.t.
6. Bram Tankink 1'59"
7. Marco Marzano z.t.
8. Fabian Jeker z.t.
9. Juan Jose Cobo Acebo 2'10"
10.Tomoya Kano 2'13"

Uitslag F1 Manager 2004

Het einde van het Formule 1 seizoen is daar, de laatste punten zijn verdeeld en zo ook de laatste budgetten. Dit betekent dat wij een winnaar bekend kunnen maken, de winnaar in het algemeen klassement is met 7297 punten; Crowded.

Al enige tijd voerde hij het klassement aan en wist zijn eerst positie niet meer uit handen te geven, de door GP Tours verzorgde reis naar de Grand Prix van Barcelona 2005 zal zijn kant op gaan. De tweede prijs, een cap, modelauto, Poloshirt en gadget van een Formule1-team naar keuze, aangeboden door Fangadgets.com zal naar Exyge gaan die verrassend tweede werd met 7239 punten.

Exyge is ook de weekwinnaar bij het individueel klassement, als enige wist hij deze race 608 punten te behalen. Bij de subleagues waren het de Tjappo's die met 487 punten de weekwinst binnen haalden. In het overall klassement van de subleagues is het team Inter-F1-Action winnaar geworden van dit seizoen, zei behaalden in totaal 6905 punten.

Wij wensen de winnaars veel plezier met de prijzen en hopen ook dat jullie allen met genoegen aan onze manager hebben deelgenomen waar wij iedereen uiteraard voor willen bedanken. Wij hopen jullie volgend jaar weer terug te zien bij een nieuwe editie van de FOK! F1 Manager.

Met vriendelijke groet,

De F1 manager crew

X800SE in de schappen

Canadese videokaartenbakker ATi heeft eindelijk het groene licht gegeven aan haar partners voor de lancering van hun producten gebaseerd op de X800SE.

Sapphire was de eerste die de kaarten lanceerde, zij deed dit bij de PC World winkel aan Tottenham Court Road te Londen. Sapphire heeft besloten de kaarten de naam "X800SE Hybrid" mee te geven.

De kaarten lopen op een coresnelheid van 425mhz en een geheugensnelheid van 350mhz (DDR, dus praktisch 700mhz) met een 256-bit geheugeninterface. De kaart heeft 128MB geheugen en 8 pixel pipelines tot haar beschikking. De kaart heeft 6 Vertex Shader units aan boord waar de directe concurrent, de 6800LE van nVidia er slechts 4 heeft.

The 6800LE heeft verder 8 pipelines en 128MB geheugen. Haar core loopt op 300mhz en het geheugen op 350mhz (DDR)


Een plaatje van het launch event

85-jarige man met 130 vrouwen getrouwd

Icoon opmerkelijk nieuws In Kenia heeft een inmiddels 85 jaar oude man zich naar eigen zeggen met 130 vrouwen gehuwd in zijn leven. Dit enorme aantal is volgens Acentus Akuku te danken aan 65 jaar van "dictatuur en noeste arbeid". Dit, om iedereen gelukkig te houden in de polygame relatie.

Akuku is lid van de Keniaanse Luo-stam. Deze stam keurt huwelijken met meerdere vrouwen tegelijk goed. In 1939 huwde Akuku voor het eerst met Dinah. In 1999 trouwde hij met zijn laatste vrouw, een pas twintig jaar oude dame. Hoewel de man 130 huwelijken achter zijn naam heeft, zijn er 85 binnen een jaar gestrand. Zo zouden een aantal vrouwen hem ontrouw geweest zijn.

Volgens Akuku is een strikte gezinsplanning van het grootste belang: "Ik heb met geen enkele echtgenote meer dan vier kinderen", zo zegt hij. Twintig jaar geleden bouwde hij zelf een school voor zijn kinderen. De eerstgeborene uit elke relatie kreeg een opleiding van Akuku zelf, zodat zij dan de opleiding van hun jongere broertjes en zusjes zouden kunnen betalen.

Meer gezinnen weggepest door Marokkanen

Icoon Binnenlands nieuws Het verhaal van Bert en Marja, die door een groep Marokkaanse hangjongeren uit hun huis zijn verjaagd, is niet een op zichzelfstaand verhaal. Zo zijn er de afgelopen jaren diverse gezinnen uit de Amsterdamse Diamantbuurt vertrokken vanwege de aanhoudende terreur door Marokkanen.

Dat blijkt uit een uitzending van de Amsterdamse televisiezender AT 5. Een aantal van hen deden hun zegje in het programma AT 5 nieuws. Daaruit bleek dat men met name teleurgesteld is in de houding van de politie, omdat er met de aangiftes nagenoeg niets werd gedaan.

Zo liet een voormalige buurtbewoner in het AT5 Nieuws weten: "Met de aangifte is niets gedaan. De agent zei blij te zijn dat hij niet in A'dam woonde en graag dagelijks 60 km naar huis aflegde. De maatregelen van nu zijn een doekje voor het bloeden. Het is zo complex. Ze moeten eens met die ouders gaan praten, die grijpen niet in."

Burgemeester Job Cohen bestrijdt de aantijgingen. Volgens hem is er de afgelopen tijd juist alles aan gedaan om de overlast terug te dringen en heeft dat tot concrete resultaten geleid. Zo is het aantal probleemjongeren aanzienlijk teruggebracht. Hij bestudeert nu de mogelijkheden om een straat- en pleinverbod in te voeren.

Bezoekersaantallen op de FrontPage vanavond in FOK!radio

FOK!RadioLuister nu naar FOK!radio en hoor de volgende onderwerpen:

De FrontPage is gedurende een lange tijd erg traag geweest. Vooral op drukke momenten was er vaak niet doorheen te komen. Deze maand werd dit probleem opgelost. Maar wat heeft die traagheid nu voor gevolgen gehad? Een aantal users voorspelde dat het aantal bezoekers fors zou teruglopen. Maar is dat ook het geval? We spreken vanavond in de uitzending van FOK!radio vanaf 20:00 uur met Eindredacteur Veerboot van de FrontPage.

Verder staan vanavond stoere auto's, hippe gevechtsvliegtuigen en oude klassiekers centraal in de uitzending. Moderator Mutz en vaste user Peurac van het subforum 'Plain, Train & Automobiles' zijn in de studio. Van hen horen wat er allemaal in dit subforum te doen is.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp (mp3PRO)
Windows Media Player
Real Player

FOK!radio gaat ook een nieuwe weg in. Vanaf 8 november is niet alleen SunChaser als presentator weg, maar komen er ook nieuwe items en een nieuwe presentator. Over dat laatste hoor je volgende week meer, maar de nieuwe items komen vanavond meer ter sprake.

Cynix neemt zijn week op het forum met ons door en we roddelen met Yvonne. Via de webcam kun je uiteraard weer mee kijken. En dit is ons irc kanaal: #fokradio!

Meer (technische) informatie op Radio.fok.nl

Veel luisterplezier!

Fietsers slaan automobilist in elkaar

KonnieKipke had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Een 19-jarige automobilist is afgelopen vrijdagnacht door twee fietsers mishandeld, nadat hij een opmerking over hun asociale rijgedrag maakte. Het incident vond plaats omsteeks 02.45 uur op de Stadhouderskade in Amsterdam.

De automoblist stond te wachten voor het stoplicht. Toen deze op groen sprong en de man wegreed, moest hij noodgedwongen stoppen voor de twee fietsers die door rood reden. Nadat de man een opmerking hierover maakte en uitstapte, kwamen de fietsers op hem af.

De fietsers begonnen vervolgens op de man in te slaan, waardoor hij op het wegdek belandde. Hier kreeg hij nog enkele schoppen in zijn borstkas te verwerken. Uiteindelijk wist de man zelf een EHBO-post in het ziekenhuis te bereiken. Later heeft hij aangifte gedaan bij de politie.

Chinees belt politie voor hulp bij seks

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Zo gefrustreerd zijn dat je geen seks krijgt, om vervolgens de politie te bellen om hulp te vragen. Klinkt onwerkelijk, toch presteerde een Chinese man dit. Uit pure wanhoop belde de man de politie, omdat zijn vrouw voor de 28e dag op rij geen seks met hem wilde. Om toch aan zijn trekken te komen, wilde hij politieassistentie.

De politie van hun kant peinsde er niet over om langs te komen. Een plaatselijke krant schreef dat de man tijdens zijn wanhopige gemoedstoestand een fles wijn achter de kiezen had, maar er niet in slaagde zijn vrouw in de juiste stemming te krijgen.

Man pleegt zelfmoord in C&A Eindhoven

Cybart, Poeke en vries750 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In Eindhoven heeft een 37-jarige man afgelopen middag zelfmoord gepleegd in een winkel van C&A. Door vanaf drie etages hoog langs de roltrappen naar beneden te springen, maakte de man een einde aan zijn leven. Het was op dat moment erg druk in de winkel.

Volgens de politie verliep de ontruiming van het pand rustig. Een aantal mensen was getuige van de fatale sprong. Zij worden opgevangen door onder andere slachtofferhulp. Het winkelpersoneel is erg aangeslagen door het incident. Zij wilden geen reactie geven.

Mark Webber dolt met Michael Schumacher

Mark Webber liet zich van zijn beste kant zien tijdens het gebruikelijke fotomoment aan het einde van het seizoen. De Australiër had de mascotte van het Jaguar-team mee genomen en op de plaats van de verlate Michael Schumacher gezet.

Jaguar coureur Mark Webber houdt wel van een grapje, dat bleek wel uit de groepsfoto die traditioneel aan het einde van het Formule 1 seizoen plaats vindt. Dit maal was zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher het haasje.

Michael Schumacher, die aan de late kant voor de groepsfoto was, zag tot zijn grote verbazing dat er een opblaasbare ezel op zijn plek zat. De Duitser vond het een leuke grap en gaf de ezel die als mascotte van de Jaguar monteurs diende een aai over zijn kop heen en nam plaats op de schoot van teamgenoot Rubens Barrichello. De coureurs konden dit geintje wel waarderen van de Australiër. Teambaas van Jaguar Tony Purnell vond de positieve instelling goed van zijn coureurs en monteurs.


Michael Schumacher vindt de ezel op zijn plaats.

Geen 'vuile jood' op Jezus-poster

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Een campagne tegen het antisemitisme in Frankrijk is op het allerlaatste moment afgeblazen. Een poster die gebruikt zou gaan worden, zorgde voor een storm van kritiek. Zoveel commotie, dat de Franse Vereniging voor Joodse Studenten heeft besloten de campagne af te blazen.

In een aantal grote Franse dagbladen zou morgen de afbeelding verschijnen. Het gaat om een bidprentje van de zoete biddende Jezus met daaroverheen "Vuile jood" geklad. Een tweede prentje zou in een later stadium worden gepubliceerd: Maria beklad met de tekst "Vuile jodin".

De Union des Etudiants Juifs de France, de vereniging van joodse studenten was de initiatiefnemer voor de campagne. "Wij willen zeggen: het antisemitisme is een zaak van iedereen. Het is het doorbreken van een taboe en zeggen: vandaag kun je over antisemitisme niet langer de kop in het zand steken", aldus zei hun voorzitter Yonathan Arfi eerder aan Agence France Presse

Volgens hem waren Jezus en Maria gekozen, omdat "het universele symbolen zijn die iedereen raken", aangezien Jezus ook een jood was en bestaat ook in de islamitische traditie. Het is niet de bedoeling om katholieken te schofferen, zei Arfi vorige week. "Integendeel, Jezus was de eerste anti-racist."

De affiches lekten in een vroeg stadium uit, met veel kritiek tot gevolg. Hoewel de katholieke kerk nog geen reactie had gegeven, deed de Internationale Liga tegen racisme en anti-semitisme dit wel. Ze vroeg de studenten om de affiches terug te trekken of ze aan te passen. De Liga is van mening dat de prentjes veel te choquerend waren, en contraproductief werken. De UEJF is hiervan overtuigd en heeft de campagne daarom afgeblazen.


Één van de omstreden posters. Sale Juif = vuile jood in het Frans.

_
Dit jaar zijn tot nu toe 123 racistische en 166 antisemitische aanslagen in Frankrijk gepleegd, hetgeen veel meer is dan over heel 2003. Volgens de UEJF zijn dat er veel meer. Zo zouden er zeker 322 antisemitische daden geweest zijn. De incidenten lopen uiteen van grafschendingen, aanvallen op synagogen en andere joodse instituten tot fysiek geweld tegen joden. Zo werd in april ook een joods kerkhof bezocht door vandalen. Daarvoor werd een joodse jongen door een moslim neergestoken. In het oosten van Frankrijk zijn de laatste maanden vaker graven geschonden, niet alleen op joodse maar ook op christelijke en islamitische begraafplaatsen.

Zwering en Keizer stoppen

Klaas-Jan Zwering en Joris Keizer zetten een punt achter hun zwemloopbaan.

Zwering, die zich vooral op de rugslag toelegde, stopt per direct. Vlinderslagspecialist Keizer zal nog meedoen aan de EK kortebaan in Wenen in december.

De beide zwemmers maakten deel uit van de succesvolle Phillips-ploeg, die vanaf nu zal bestaan uit Pieter van den Hoogenband, Mitja Zastrow, Gijs Damen en nieuweling Thomas Felten.

Zwering maakte tijdens de afgelopen Olympische Spelen deel uit van de Nederlandse estafetteploeg die een zilveren plak won op de 4x100 meter vrije slag. Verder won hij met het estafetteteam in 1999 goud bij EK op de 4x100 meter wisselslag, en bij het WK van 2001 zilver op de 4x100 meter vrije slag. Keizer haalde in zijn loopbaan drie maal een derde plaats bij internationale wedstrijden.

Lekker goedkoop rijden?

Op de Frontpage staat een artikel over hoe je makkelijk lekker goedkoop kan rijden met je (toekomstige) wagen:
quote:
Het is in Nederland nog goed mogelijk om legaal de wegenbelasting te ontduiken. Door simpelweg een chassis dat ouder is dan 25 jaar onder je auto te zetten, valt je wagen in de categorie 'klassiekers'. Je hoeft dan geen belasting meer te betalen en ook de verzekering wordt vaak een stuk goedkoper. Op deze manier kun je zo twee- tot drieduizend euro per jaar besparen.
Lees hier de rest van het artikel.

"Montoya zal zich verbeteren"

Ron Dennis van McLaren is positief over Juan Pablo Montoya bij zijn eigen team. Hij denkt dat het alleen maar beter kan gaan met Montoya bij McLaren. Montoya won gisteren zijn eerste Grand Prix sinds augustus 2003

“De carrière van Montoya zit nog in de lift. Hij heeft nog niet alles laten zien.”, zei Dennis. Hoewel de coureur onder andere kampioen is geworden in het Cart-kampoenschap in Amerika, heeft hij dit nog niet echt om kunnen zetten naar de Formule 1. Sinds hij zijn debuut heeft gemaakt in de Formule 1, heeft hij pas vier races gewonnen.

De afgelopen tijd zijn er twijfels ontstaan of Montoya zich wel voor de volle 100 % inzet. Ondanks die twijfels blijft Dennis positief: “Wij vinden het erg duidelijk dat Juan Pablo en het team elkaar goed begrijpen. Wij zeggen coureurs namelijk niet wat ze moeten doen, maar we laten ze zelf ook nadenken over alle dingen. Op die manier hebben ze de mogelijkheid om te beoordelen of ze zelf ook beter zijn geworden of niet."

De toekomstige teamgenoot van Montoya, Kimi Räikkönen, werd in Interlagos tweede. Ron Dennis is erg blij over het rijdersduo dat hij volgend jaar heeft: “Ik ben heel erg opgelucht dat we twee van zulke goede rijders hebben voor volgend jaar. Er zullen natuurlijk hoge verwachtingen zijn voor de rijders, maar ik denk niet dat daar problemen uit voort zullen komen.”

klikkerdeklik

Wat je allemaal niet met zaadjes kunt doen. Als je hier uitgekeken bent dan heb ik nog twee schoonmakers in een vliegtuigje, met alle gevolgen van dien. Na dit ongelukje kan je eens proberen om de boel te formateren. Je voordeel is nu wel dat er een hele makkelijke site is waar je weer van alles kan opzoeken. Na het formateren kan je spelen met paint, nu stelt windows paint niet zoveel voor maar er zijn mensen die kunnen er wat van
Tot slot nog een linkje van het huis van de rijkste man ter wereld jeweetwel ons aller Billie. rijke stinkert

Doom 3: Resurrection of Evil aangekondigd

Activision heeft vandaag aangekondigd dat developers Nerve Software en ID Software samen bezig zijn aan een add-on voor een van de meest succesvolle first person shooters van de laatste jaren: Doom 3.

Na de ontdekking van een tijdloos en boosaardig voorwerp heb je nu de krachten van de hel in je handen, de bekende demonen uit het origineel zitten achter je aan om het terug te krijgen. In de add-on krijg je nieuwe locaties te zien en je hebt eveneens de beschikking over meer wapens zoals de tweeloops shotgun.

Naast een nieuwe singleplayer ervaring biedt de add-on ook vernieuwde multiplayer actie tot 8 spelers op nieuwe maps. Logischerwijs heb je voor het spelen van deze add-on de volledige versie van Doom 3 nodig.

Evenement: Kids Choice Awards

Live vanaf de Pepsi Stage in Amsterdam, presenteerden zangeres Do en Erik van der Hoff zaterdag de allereerste Nederlandse editie van de 'Nickelodeon Kids Choice Awards'. Een evenement vol spektakel, Awards, optredens en verrassingen. Zo werd lange Frans geslimed en het publiek getrakteerd op een ware 'spekjesregen'.

Ruim zestigduizend kinderen brachten de afgelopen weken hun stem uit via www.nickelodeon.nl. De Awards werden ondermeer uitgereikt door Femke Halsema, Brigit Schuurman & Kurt Rogiers, Jamai & Barry Hay, Jim & Aukje, Barbara Barend, Jim, Victor Reinier en Bassie & Adriaan.

Kids zijn de baas
Kinderen waren de baas tijdens de 'Kids Choice Awards'.


Hou de FrontPage goed in de gaten, want binnenkort zie je een exclusief verslag van FOK-tv.

Braziliaanse nieuwe 'Miss Aarde'

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 21-jarige vrouw uit Brazilië, Priscilla Meirelles, is gekroond tot ‘Miss Aarde 2004’. De schoonheidswedstrijd, die plaatsvond in Quezon City (Filippijnen), heeft als doel aandacht te vestigen op milieuproblemen.

Aan de wedstrijd deden in totaal zestig kandidaten mee, die gedurende drie weken allerlei testen moesten doorstaan. Zo moesten zij een strand opruimen, op de boerderij werken, bomen planten en fietsen om een schone lucht te promoten. Uiteindelijk bleven er vier finalekandidaten over, die allen een titel hebben gekregen. Behalve 'Miss Aarde', werden een 'Miss Lucht', 'Miss Water' en een 'Miss Vuur' gekroond.

Subheader
'Miss Aarde 2004', Priscilla Meirelles

Annus levert alsnog Olympische medaille in

De kogelslingeraar Adrian Annus heeft twee maanden na de Olympische Spelen alsnog zijn gouden medaille ingeleverd.

Annus raakte al tijdens de Spelen zijn Olympische titel kwijt omdat de atleet weigerde mee te werken aan een extra dopingcontrole. De Hongaar was het niet eens met die beslissing en hield daarom de gouden medaille in zijn bezit.

De landgenoot van Annus, discuswerper Róbert Fazekas, won eveneens goud in Athene, maar raakte zijn titel ook kwijt. Voor de uitreiking van de medailles werd Fazekas betrapt toen hij probeerde bij de dopingcontrole andermans urine in te leveren. De twee Hongaren werden op 30 september al geschorst voor twee jaar.

Renners Discovery Channel bekend

De Discovery Channel-ploeg, de opvolger van US Postal, heeft de 25 rijders voor komend seizoen binnen. Maximaal drie rijders kunnen nog aan het team worden toegevoegd.

Met 13 nationaliteiten valt de ploeg met recht een internationale ploeg te noemen. De Amerikaanse basis met acht renners blijkt echter stevig aanwezig. De ploeg lijkt zowel voor de grote rondes als voor de klassiekers favorieten te hebben.

Max van Heeswijk is de enige Nederlander in de ploeg gebleven. Met Stijn Devolder, Leif Hoste en Jurgen van den Broeck zijn de Belgen goed in de ploeg vertegenwoordigd. Logisch gezien de aanwezigheid van de Belgische ploegleiders.

Het team:
Lance Armstrong (VS)
Stijn Devolder (Bel)
Benjamin Noval (Spa)
Jose Azevedo (Por)
Viatcheslav Ekimov (Rus)
Pavel Padrnos (Tjs)
Michael Barry (Can)
George Hincapie (VS)
Yaroslav Popovych (Oek)
Roger Hammond (GBr)
Leif Hoste (Bel)
Hayden Roulston (NZl)
Manuel Beltran (Spa)
Benoît Joachim (Lux)
Jose Luis Rubiera (Spa)
Volodymyr Bileka (Oek)
Jason McCartney (VS)
Paolo Savoldelli (Ita)
Michael Creed (VS)
Patrick McCarty (VS)
Jurgen van den Broeck (Bel)
Antonio Cruz (VS)
Guennadi Mikhailov (Rus)
Max van Heeswijk (Ned)
Tom Danielson (VS)

Nieuwe screens van Knights of the Old Republic 2

Lucasarts maakt ons vandaag weer eens blij met 3 nieuwe screens van Star Wars: Knights of the Old Republic: The Sith Lords.
Dit nieuwe deel wordt niet ontwikkeld door Bioware, maar door Obsidian Software. Bioware, die verantwoordelijk was voor het eerste deel van de serie, is nu zelf bezig met Jade Empire, ook een Xbox RPG.

Het nieuwe deel speelt zich ongeveer vijf jaar na het eerste deel af en bijna alle jedi's zijn door de Sith uitgeroeid. Jij, als een van de laatste jedi's, zal een sleutelrol gaan spelen in het verhaal, waar je wederom als een slecht en goed personage kan spelen.

Knights of the Old Republic: The Sith Lords zal voor de Xbox nog dit jaar in december verschijnen, dus die kan de Sint nog meenemen uit Spanje. De PC gamers zullen helaas niet een beroep kunnen doen op de goedheiligman, hun versie zal februari 2005 uitkomen.

Versnel je GBA met GBAccelerator

Ahead Games heeft een overclock systeem voor de GBA gemaakt. Hiermee kun je jouw GBA sneller (of juist langzamer) maken. Je vraagt je misschien af waarom dat handig is, maar als je denkt aan Tetris level 20 zie je misschien in waarom slow down handig kan zijn. Het versnellen van je GBA games maakt het juist weer moeilijker waardoor je meer uit je games kan halen.

Er zijn in totaal vier snelheidsmogelijkheden: slow motion, normaal, snel, super snel. Elke snelheid heeft een eigen knipper frequentie voor het LEDje dat in de GBA zit. Geen knipper voor normaal en een snelle knipper voor de versnelde modus bijvoorbeeld.

Een tweetal Tetris filmpjes om het verschil te laten zien:
Slow Motion
Very Fast

Meer kan je hier vinden.

Als je geïnteresseerd bent dien je er rekening mee te houden dat de garantie vervalt als je aan je GBA gaat knutselen.

Leider AEL: 'Dode Hollandse soldaat is zege'

Een anonieme FOK!ker, Ome.Fleer, Juusjuh, No_More_Mr._Nice_Guy, RDJ134 en JohR hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek buitenland nieuws Tegenover de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws heeft de Belgisch-Libanese leider van de Arabisch-Europese Liga (AEL), Dyab Abou Jahjah, felle kritiek geleverd op de aanwezigheid van Nederlandse militairen in Irak. Tegenover de krant zei Jahjah: "Elke dode Amerikaanse, Britse of Nederlandse soldaat beschouw ik als een overwinning."

Volgens Jahjah, die de laatste tijd wat minder in het nieuws is sinds zijn politieke plannen compleet flopten bij de verkiezingen, zijn de onthoofdingen die daar plaatsvinden afschuwelijk. ''Onthoofden is ethisch en religieus fout. Moslims slachten zelfs een schaap niet op die manier."

In het vraaggesprek, onder de titel 'Geen moslim ligt wakker van boerka', haalde Jahjah ook fel uit naar de Vlaamse kiezer. Zo zijn er volgens hem nog veel meer racisten dan de bijna miljoen Vlamingen die op het Vlaams Blok stemden: "Vlaanderen is een rechts bolwerk in Europa. God is kennelijk niet vrijgevig geweest voor Vlaanderen toen hij het verstand uitdeelde".


Dyab Abou Jajah in Het Laatste Nieuws.

Boonen onder het mes

Wielrenner Tom Boonen ondergaat deze week nog een kijkoperatie aan zijn buik.

De wielrenner van de Quick Step - Davitamonploeg ligt sinds afgelopen vrijdag in het ziekenhuis met klachten aan zijn maag en darmen, waarschijnlijk als gevolg van een virus. De operatie moet meer duidelijkheid gaan geven over de oorzaak ervan.

Na de kijkoperatie volgt er misschien een kleine operatie aan zijn darmen. Boonen zou op 30 oktober meedoen aan de Amstel Curaçao Race, maar heeft zich inmiddels al afgemeld daarvoor.

Somberheid over allochtonen groot

Uit het vandaag gepubliceerde rapport 'In het zicht van de toekomst' van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), blijkt dat een meerderheid van de Nederlanders somber gestemd is over de integratie van allochtonen in de maatschappij. Maar liefst 75% vreest dat door de toestroom van migranten het sociale zekerheidsstelsel onbetaalbaar wordt, dat er getto's ontstaan en dat de dreiging van het moslimfundamentalisme gaat toenemen.

Over 16 jaar (in 2020) telt Nederland volgens het SCP 2,4 miljoen niet-westerse allochtonen (14% van de bevolking). Nu is het aantal niet-westerse allochtonen nog 1,6 miljoen (10%). De etnische minderheden zullen zich nog meer in de grote steden gaan concentreren dan nu reeds het geval is. Dat zal duidelijk te merken zijn aan de schoolpopulatie en de arbeidsmarkt in deze steden.

De meerderheid van de Nederlanders denkt dat dit zal gaan leiden tot extra spanningen tussen autochtonen en allochtonen. Ruim 30% voorziet een verslechtering van de eigen situatie door de aanwezigheid van minderheden. Dat gevoel is aanzienlijk groter naarmate men lager opgeleid is.

Positief
Ruim 50% van de Nederlanders verwacht dat in 2020 de meeste etnische minderheden beter geïntegreerd zullen zijn dan nu het geval is. En ruim tweederde gaat er van uit dat de niet-westerse allochtonen er qua werk, opleiding en inkomen beter voor staan dan nu en dat meer allochtone vrouwen een baan zullen hebben.

-
SCP-publicatie 'In het zicht van de toekomst'.

Boetes voor Raikkonen en Heidfeld

De wedstrijdleiding heeft boetes uitgedeeld aan McLaren-rijder Kimi Räikkönen en Jordan-rijder Nick Heidfeld vanwege gevaarlijk rijgedrag in de pits.

Kimi Raikkonen en Nick Heidfeld moeten een boete betalen van 10.000 dollar. Beide heren kregen deze straf opgelegd vanwege gevaarlijk rijgedrag in de pitstraat. Kimi Raikkonen en zijn toekomstige teamgenoot Juan Pablo Montoya reden samen door de pitstraat heen, waarbij de Fin de Colombiaan voor moest laten gaan, omdat hij eerder op de lijn zat bij het uitgaan van de pitstraat. De Mclaren-coureur kwam eerder de pitstraat uit maar Montoya haalde hem onmiddellijk weer in op de baan. Nick Heidfeld krijgt eveneens een boete omdat hij te gevaarlijk wegreed en bijna tegen de Sauber van Giancarlo Fisichella aanreed.

Online games downloaden met de iQue

De Nintendo DS zal het in de toekomst waarschijnlijk ondersteunen, maar de iQue heeft het eerder; legaal downloadbare games.

Om games te kunnen downloaden met de iQue heb je het volgende nodig:

Een iQue
Een internet verbinding
Een PC met twee vrije USB poorten
Een iQue online pakket (USB Kabel)

Je sluit de iQue aan met de geleverde USB kabel en je kan de games downloaden op de flashcard.


Aansluiten is heel gemakkelijk

De iQue is een Nintendo 64 in een controller. Het apparaat is speciaal uitgebracht voor de Chinese markt, maar importeren kunnen de fans en geïnteresseerden altijd natuurlijk. De controller sluit je direct aan op je tv en de hardware bestaat uit N64 hardware die teruggebracht is tot één enkele chip (System on Chip, SoC).

Games voor de iQue zijn niet te koop zoals we dat gewend zijn, maar moeten in de iQue zelf gezet worden via de meegeleverde 64MB flash card. Je kan games downloaden via speciale iQue Depots en nu dus ook online. Woon je niet in China dan kun je kant en klare flash cards kopen bij de bekende importzaken.

De beschikbare games op dit moment zijn:

1. Dr. Mario (13 blocks)
2. Super Mario 64 (31 blocks)
3. Star Fox 64 (46 blocks)
4. Wave Race (32 blocks)
5. Mario Kart 64 (48 blocks)
6. F-Zero X (63 blocks)
7. The Legend of Zelda: The Ocarina of Time (114 blocks)
8. Yoshi's Story (68 blocks)
9. Paper Mario (160 blocks)
10. Sin and Punishment (129 blocks)

De 64 MB flash card bevat 250 blocks.


De iQue Player

Alle printers bevatten geheime code

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

ICT-Nieuwssite Webwereld schrijft dat printerfabrikanten een geheime unieke code toevoegen aan iedere printer die ze verkopen. Die code wordt meegeprint op iedere afdruk die je maakt. Op deze wijze kunnen opsporingsdiensten en autoriteiten achterhalen van welke printer de afdruk afkomstig is. Men vraagt dan aan de printerfabrikant aan welke groothandel de printer is geleverd, en vervolgens komt men bij een verkoper (winkel) terecht. Met een beetje geluk is de koper van de printer dan ook te traceren.

Diverse anonieme bronnen uit de printerwereld hebben tegenover WebWereld bevestigd dat de beveiliging bestaat uit een uniek nummer dat op elke kleurenafdruk wordt afgedrukt. Voor het blote oog is de code niet of nauwelijks zichtbaar. Dit komt doordat de code wordt afgedrukt op slechts 0,1 millimeter.

Zo heeft Canon al zijn kleurenmachines voorzien van herkenningstechnologieën om vervalsingen op te sporen, zo laat de printerfabrikant desgevraagd weten. Canon werkt nauw samen met de relevante nationale en internationale autoriteiten om te zorgen dat de kansen om zijn producten te misbruiken worden geminimaliseerd.

De Nederlandse spoorwegpolitie heeft dankzij die unieke codes onlangs een bende kunnen oprollen die met een printer treinkaartjes vervalste.

PvdA
De PvdA noemt het ''briljant'' dat men op deze manier criminelen kan opsporen, maar ''schandalig'' dat consumenten hiervan niet op de hoogte zijn gebracht. Volgens PvdA-Kamerlid Martijn van Dam horen consumenten geïnformeerd te worden over dit soort zaken. ''Als de fabrikanten dit naar aanleiding van het WebWereld-bericht niet doen, dan moet de politiek ze dwingen duidelijkheid te verschaffen'', aldus Van Dam.

Ook burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom maakt zich zorgen over de verborgen code in kleurenprints. ''Kleurenprinters worden heel veel gebruikt en zijn de moderne stencilmachines. Het idee dat de vrijheid van meningsuiting kan worden getraceerd, heft elke vorm van anonimiteit op.''

EA Sports trapt op etnische teentjes

EA Sports NCAA Football 2005 is zeer bekend en populair bij CMU studenten, maar CMU officials en leden van de Saginaw Chippewa Indianen stam hadden het liever anders gezien na het verschijnen van recente beelden van de game.

De game, waarin ook de eerste divisie College Football Teams en stadions zijn opgenomen, schildert CMU-fans af als stereotiepe Amerikaan Indiaanse Regalia die de Chippewas aanmoedigen. De game is uitgekomen voor alledrie de consoles.

Na een onderzoek van het "NCAA Minority Opportunities and Interest" commitee, heeft CMU alle stereotiepe indianensymbolen verwijderd. Dit was een reactie op het advies van de Michigan Civil Rights commissie die aanraadde om de Chippewa bijnaam niet meer te gebruiken. Toch bleven de officials de bijnaam gebruiken, maar in ruil daarvoor werden er educatieve programma's aan de stam aangeboden en stereotiepe symbolen en logo's verwijderd.



Aanschouw de tot op het bot beledigende nep Indiaan in de game. Het is wachten op de eerste neger die zich ook beledigd voelt (zie de fan naast de indiaan).

Maar nu heeft EA Sports deze regels geschonden door de fans op deze manier weer te geven. "Ik ga onderzoeken welke gerechtelijke stappen we kunnen ondernemen", zei Morrison. "Ik hoop dat we tot een schikking kunnen komen met EA Sports". EA Sports reageerde door te zeggen dat dit soort beelden in volgende uitgaves van de game niet meer voor zullen komen. "Het spijt ons als iemand hierdoor beledigd is", liet EA weten. "CMU heeft nog steeds dezelfde rechten als het gaat om het goedkeuren van de games, wat altijd goed gewerkt heeft, op deze uitzondering na".

CMU is lid van de Licensing Resource Group, die logo's en beelden moet goedkeuren. Morrison beweert dat de beelden van de fans in traditionele kledij achteraf pas zijn toegevoegd, nadat zij hun goedkeuring al hadden gegeven. "Ik denk men heeft gedacht: hey, hun bijnaam is de Chippewa, dus we zetten er een fan met traditionele verentooi in", zei hij. EA geeft ook toe dat dit achteraf pas is toegevoegd.

Joe Somwick, public relations director van de Saginaw Chippewa indianenstam heeft laten weten dat hij dit onder de aandacht van de raad van de stam zal brengen. "We zijn erg bezorgd, we zullen dit alle aandacht geven die het verdient. Dit voelt als een belediging van de Chippewa stam. Er is een reden waarom onze mensen gekleed als powwows naar ceremonies gaan. Er is een reden waarom we onze traditionele kledij aantrekken, namelijk om onze identiteit te bevestigen. Als de kledij wordt gebruikt om als supporter op te treden, is het net alsof een supporter van de New Orleans Saints zich zou verkleden als de paus. Er zijn veel betere manieren om je team aan te moedigen. Deze beelden zijn een belediging voor onze relatie met de universiteit. Straks gaan supporters zich ook weer op deze manier kleden, en dat is niet de bedoeling."

Tourplannen Utrecht en Rotterdam

De voorzitter van de Nederlandse wielrenbond KNWU, Joop Atsma, zal morgen twee uitgewerkte plannen ontvangen om de start van de Tour de France in 2008 of 2009 in Nederland te organiseren.

Zowel Utrecht als Rotterdam stelt zich kandidaat voor de zogenaamde Grand Départ, de eerste dagen van de Tour met de presentatie van de ploegen, de proloog en de eerste etappe.

Vertegenwoordigers van de KNWU zullen de beide plannen van de twee steden naast elkaar gaan leggen, en een keuze maken welke stad er wordt voorgedragen voor steun uit het evenementenfonds van het ministerie van VWS.

"We stellen uiteindelijk één stad kandidaat bij de Société du Tour de France. Op die manier hebben we de meeste kans van slagen", aldus Atsma.

Geweld door meisjes toegenomen

jobsoft had ons via de nieuws-submit te melden:

In toenemende mate maken minderjarige vrouwen zich schuldig aan geweld en vernieling. Sinds 1960 is het aandeel van meisjes hierin verdrievoudigd. Dit werd maandag bekendgemaakt door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Werden in 1960 nog 1650 jongeren gehoord voor vernielingen, in 2003 was dat aantal opgelopen tot 17.341 jongeren. In 1960 waren er vijftig meisjes gehoord voor vernieling tegenover 1.656 in 2003. Voor geweld kwamen in 1960 honderd meisjes (van de in totaal 1900 jongeren) op het politiebureau, in 2003 waren dat er 1717 van de in totaal 11.728.

Van de jongeren die verdacht werden van vermogensmisdrijven (diefstal zonder geweld, verduistering, bedrog en heling) was een op de vijf een meisje. In vergelijking met de jaren zestig is het aandeel van minderjarige vrouwen verdubbeld. Het aantal verdachte meisjes van een misdrijf steeg tussen 1998 en 2003 met 48 procent. Het aantal verdachte jongens steeg met 14 procent.

Ook bij de volwassenen is het aantal van de vrouwen sterker gegroeid dan dat van de mannen. In de periode 1998 - 2003 nam het aantal mannelijke verdachten met 25 procent toe, terwijl het aantal vrouwelijke verdachten steeg met 38 procent. Hierbij gaat het overigens wel om alle misdrijven.

Nieuwe movie Battlefield 2

Bij filerush is een 10 minuten durende demonstratiemovie van Battlefield 2 te downloaden. De movie laat een typisch battlefield-gevecht bij een woestijnbasis zien met onder meer Russische tanks tegen Amerikaanse tanks, infanterie met raketwerpers en een luchtduel. Tijdens de movie wordt commentaar gegeven door een bijzonder irritant pratende EA-vertegenwoordiger en als je direct het demonstratiegedeelte van de movie wilt zien dan moet je even drie minuten doorskippen.


De details - niet alleen de grafische - die in de game zitten zijn erg indrukwekkend te noemen en het zal dan ook lang wachten zijn op de game die officieel "in 2005" uit zal komen.

Spanje sluit gruwelsite aanslagen af

Icoon Digital nieuws In Spanje heeft justitie de gruwelsite Ogrish.com laten afsluiten. Dit gebeurde na een vonnis van de rechter. Op Ogrish staat divers schokkend beeldmateriaal over de gevolgen van de treinaanslagen op 11 maart in Madrid. In Nederland is de site van de Amsterdammer Dany Klinker nog altijd te bekijken.

Volgens de rechter zijn de beelden op de site een inbreuk op de privacy, goede eer en rechten van de slachtoffers die erop te zien zijn. Zo is er onder andere te zien hoe hulpverleners door de trein aan het zoeken zijn en slachtoffers in lijkzakken worden gepakt. Ook hoor je mobiele telefoons van overledenen afgaan.

Ogrish.com werd op het internet zeer bekend na het plaatsen van onthoofdingsfilmpjes van Amerikanen in Irak. Binnen mum van tijd zagen vele tientallen miljoenen hoe de Amerikaan Nick Berg door de fundementalistische islamtische groep Muntada al-Ansa wordt onthoofd, terwijl kreten als 'Allah is de grootste' geroepen werden.

Half-Life 2 waarschijnlijk verboden in Australië

Na Manhunt en Leisure Suit Larry Magna Cum Laude zit de kans er dik in dat ook Half-Life 2 verboden zal worden in Australië. In Europa krijgt het spel een R (18+) rating van PEGI (Pan European Games Information). In Australië kent men echter geen R rating. De hoogste rating die de Australian Office of Film & Literature Classification (OFLC) kan geven is MA (15+). Voldoet een spel niet aan de eisen voor een MA-rating, dan wordt het verboden. Het spel mag dan niet verkocht, verhuurd of geïmporteerd worden. Ook reclame maken voor de game is dan niet toegestaan. Als de OFLC het voorbeeld van PEGI volgt, zullen onze tegenvoeters dus wederom een spel moeten missen.

Studentengrap: varken mishandeld achtergelaten

Een stel studenten uit Delft heeft afgelopen weekend een varken mishandeld omdat ze het dier zonodig moesten gebruiken bij een huwelijksfeest in de Amsterdamse kerk De Duif aan de Prinsengracht. Een oud-lid van het dispuut - een zogeheten knor - ging trouwen en het varken was volgens de studenten een 'toepasselijk cadeau'. De heren studenten hadden het beest via internet gratis op de kop getikt in Klazienaveen.

Het bruidspaar, de beheerder van de kerk H.M. Fischer en de rest van het aanwezige publiek kon de lol van de studentengrap niet inzien. Het varken moest daarom de kerk weer verlaten, nadat het beest net de hele kerktrap al was opgesjord. Kerkbeheerder Fischer: ''Het was vreselijk, het varken werd aan een touw meegesleurd, geschopt en geslagen. Ik heb die gasten uit mijn kerk gejaagd en eenmaal buiten bonden ze het dier aan een paal vast en gingen er in busjes vandoor.''

Bij het achtergelaten varken werd onder meer een opengescheurde rug en een aantal kneuzingen geconstateerd. Fischer belde meteen woedend de politie. Die achterhaalde al snel de busjes en ondervroeg de heren studenten. Twee dispuutleden wierpen zich op als verantwoordelijken. Die zijn vervolgens gearresteerd en 'getracteerd' op een proces-verbaal wegens het overtreden van de Gezondheidswet voor dieren. Bovendien moeten zij het vervoer van het varken betalen.

Het varken is door een dierenambulance teruggebracht naar Klazienaveen.

THQ komt met opvolger MX Unleashed

Na het populaire MX Unleashed is Rainbow Studios op de goede weg met de off-the-roadracers. THQ heeft bekend gemaakt dat de ontwikkelaar nu bezig is onder de naam "MX vs. ATV Unleashed", waarin gebruik gemaakt zal worden van de fysica-engine.

Deze keer zullen verschillende voertuigen aan bod komen waarmee je offroad fun kunt beleven zoals ATV's, crossmotoren, monstertrucks en zelfs opgevoerde golfkarretjes komen aan bod in deze game.

Men verwacht dat het spel in februari 2005 in de winkels verkrijgbaar zal zijn.

Naughty Nintendo: ondeugende DS-campagnes van start

Nintendo richt de Amerikaanse promotiecampagne van de DS meer op het volwassen publiek door met allerlei seksuele toespelingen te komen. Zo willen ze volwassen spelers het idee geven dat ze niet met de Game Boy van hun kleine broertje aan het gamen zijn.

Het uitzenden van tvspotjes begint vandaag (in Amerika), waarin de aandacht gericht wordt op de touchscreen. Een sexy vrouwelijke stem vraagt de kijker om dichterbij te komen om eens te komen voelen.

Dit is een ongebruikelijke stap voor Nintendo, dat bekend is geworden van games als Mario en Pokémon. De slogan voor de nieuwe Nintendo DS is: Touching is Good. "Toen je nog een kind was werd je altijd verteld dat je niks mocht aanraken", zei Perrin Kaplan, vice president marketing van Nintendo of America. "Aanraken is goed. Je bent nu volwassen, dus interpreteer het maar zoals jij wilt."


Een ander voorbeeld van de "sexy" campagnes van Nintendo: een advertentie de verscheen in bladen als Maxim en Blender, die zich richten op jonge mannen.

Nintendo heeft 40 miljoen dollar uitgetrokken voor hun grootste productlaunch ooit, om de volle strijd met Sony aan te gaan. Sony komt binnenkort met de PSP. Het totale reclamebudget van Nintendo voor de eerste helft van 2004 was 27 miljoen dollar.

Analisten zeggen dat de advertenties van Nintendo adolescenten moeten overhalen om hun produkt te kopen. Dit is een doelgroep die wel houdt van wat leuke gadgets. "De Gameboy Advance is altijd een kinderplatform geweest", zei analist Michael Pachter. De DS richt zich op een ouder publiek, en er zal ook volwassener content voor uitkomen". Een andere analist: "Nintendo differentieert de producten in een markt waar ze de scepter al zwaaien. Hardcore fans zullen beide systemen kopen (doelend op de Sony PSP en de DS), de mainstream niet, in ieder geval niet voordat de prijzen zakken".

Vlaams Blok populairste in peiling

Volgens een opiniepeiling van de Waalse krant Le Soir en de omroep RTBF is het extreem-rechtse Vlaams Blok nu de populairste partij van België. Bijna 27% van de zes miljoen Vlamingen zou op het Vlaams Blok stemmen. De liberale partij VLD van de huidige premier Guy Verhofstadt komt niet verder dan een vierde plaats, achter de christen-democratische CD&V en de sociaal-democratische SPA.A.

Afgelopen zomer haalde het Vlaams Blok 24,2% van de stemmen bij de regionale verkiezingen. In mei vorig jaar, bij de landelijke verkiezingen was dat nog 17,9%. Een andere opiniepeiling vorige maand, van de kranten La Libre Belgique en Het Laatste Nieuws en de tv-zender VTM, wees ook al uit dat het Vlaams Blok in Vlaanderen de populairste partij was geworden met 24,3%.

Vier keepers in één duel niet uniek

In de competitietopper tussen PSV en Ajax afgelopen zondag (2-0) kwamen door blessures vier keepers in actie. Dit kwam in de afgelopen twintig jaar slechts één maal eerder voor in de eredivisie.

Tijdens de wedstrijd tussen AZ en FC Twente in 1997 vielen toen ook beide doelmannen, Oscar Moens (AZ) en Sander Boschker (Twente), uit en moesten worden vervangen.

Afgelopen zondag moest de keeper van Ajax, Bogdan Lobont, het veld verlaten met een blessure aan zijn knie, waardoor hij vier tot zes weken uit de roulatie zal zijn. PSV-keeper Gomes moest zich laten vervangen door Edwin Zoetbier, omdat hij problemen aan de lies had. Hoe lang hij eventueel uit de roulatie is, is nog niet bekend.

Agent geschorst na mishandelen Marokkanen

De 41-jarige agent J. den O. van het politiekorps van Den Bosch is door de rechtbank vandaag veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en drie jaar schorsing uit zijn functie. De straf was zwaarder dan de eis van 60 uur werkstraf en 2 jaar schorsing. Dit omdat van een agent meer mag worden verwacht dan van een burger, aldus de rechtbank.

De rechter acht Den O. schuldig aan het expres omverduwen van twee Marokkanen van een brommer en het opmaken van een vals proces-verbaal. Eén van de mannen raakte bij de val ernstig gewond. Hij is meerdere malen geopereerd aan zijn knie, en zal waarschijnlijk blijvend letsel ondervinden.

De agent kwam vier jaar geleden ook al eens in opspraak toen hij de FC Den Bosch-supporter Pierre Bouleij doodschoot, waarna rellen in de stad uitbraken. Hij werd toen vrijgesproken van doodslag, omdat hij volgens de rechter uit noodweer had gehandeld. Ook na het omverduwen van de Marokkanen in de Graafsewijk ontstonden er rellen. Den O. werd tevens bedreigd en voor racist uitgemaakt.

Onrust bij Chelsea over Van Gaal

Volgens het Britse boulevardblad Sunday Mirror is er binnen Chelsea roering ontstaan over Louis van Gaal. Peter Kenyon zou de bij Ajax opgestapte technisch directeur willen benaderen voor een positie bij Chelsea.

Van Gaal was vorig jaar bij Chelsea bij een wedstrijd aanwezig als gast van algemeen directeur Peter Kenyon. De algemeen directeur zou nu in Van Gaal de ideale persoon zien om zijn positie te verlichten. Kenyon doet voor een groot deel de onderhandelingen over nieuwe spelers en contracten zelf. Nu hij bij Chelsea een bredere functie heeft, dan hij bij Manchester United eerder had, zou hij ondersteuning willen hebben.

Coach Mourinho wil echter Van Gaal niet boven zich hebben. Hij zou hebben gedreigd te vertrekken als Chelsea Van Gaal ook maar benaderd. In de tijd dat Mourinho assistent was bij Barcelona onder Van Gaal is hem duidelijk geworden dat hun ideeën te ver uit elkaar liggen.

In zijn biografie schreef Mourinho: "Overdag werkte ik op Nou Camp als een loyale en serieuze assistent. In de avond, thuis, was ik veel kritischer, vertelde ik hoe Van Gaal het zo en zo deed en hoe ik het anders zou doen. Ik was een gekweld assistent, op sommige punten verbitterd. Ik zou zelfs zeggen te kritisch."

Groep al-Zarqawi claimt afslachten rekruten

 al-ZarqawiDe massamoord op 49 ongewapende Iraakse rekruten is opgeëist door de terreurgroep 'Tawhid wa al-Jihad' rond de Jordaniër Abu Musab al-Zarqawi. Op een Arabische internetsite waar vaker mededelingen van de groep verschijnen, wordt het afslachten van de rekruten geclaimd. ''Allah stelde de mudjahedien in staat allen te doden en twee auto’s en geld buit te maken.''

De soldaten in spé werden ten noordoosten van Bagdad uit hun busjes gehaald. Daarna moesten ze op de grond gaan liggen en werden met een schot in het achterhoofd gedood. De gedode rekruten waren in burger op weg naar hun woonplaatsen in het zuiden van Irak.


Een deel van de gedode rekruten.

Elk jaar een nieuwe Mortal Kombat

Midway heeft aangekondigd dat het elk jaar een nieuw deel in de Mortal Kombat serie wil uitbrengen. De eerst volgende game is Mortal Kombat: Deception, die in november uit moet komen, en volgend jaar moet Mortal Kombat: Shaolin Monks uit komen.
quote
President David Zucker didn't have much else to say about Shaolin Monks, but he did confirm the company's plan to up the frequency of releases in the beat-'em-up series, arguing that it was something fans had been "calling for".

"Mortal Kombat: Shaolin Monks is also our first step toward delivering something that Mortal Kombat fans have been calling for: a new game set in the Mortal Kombat universe every year," he said in a statement. "We are planning our Mortal Kombat release schedule with the expectation that we will deliver a new Mortal Kombat title annually," he added.


Ferrari wil Britse en Franse GP behouden

Jean Todt heeft gezegd helemaal achter de voorstellen te staan om de Franse en Britse Grand Prix te behouden. De gang van zaken rond de voorstellen voor kostenreductie bevreemd hem echter.

Negen van de tien teams overlegden met Bernie Ecclestone over kostenreducerende maatregelen. Uit dat gesprek kwam dat als een serie maatregelen wordt genomen voor 2005, de teams wel 19 races willen rijden, zodat de Britse en Franse Grand Prix kunnen worden behouden. Jean Todt snapt niet dat een dergelijke bespreking wordt gehouden zonder de aanwezigheid van Ferrari en de FIA. Twee partijen die ook achter de maatregelen moeten staan, willen deze worden doorgevoerd.

Jean Todt begon over de twee ter discussie staande Grand Prix': "In elk geval is het voor Ferrari geen optie om historische races zoals de Franse en Britse Grand Prix van de kalender te schrappen." Over de bespreking had hij ook een mening: "Het zou logischer zijn geweest eerder te praten, in plaats van nu een bespreking te organiseren zonder dat iedereen, dus ook zonder de FIA, aanwezig is."

Ook FIA-president Max Mosley reageerde verbaasd op de bespreking en zeker op de eis om deze maatregelen voor 2005 in te voeren: "Ik vraag de teambazen nu al drie jaar om eens serieus te praten over kosten reducerende maatregelen. Dat ze daar nu over nagedacht hebben, is een stap in de goede richting. Het is echter te laat om deze voorstellen volgend jaar nog in te voeren, in 2006 zou het wel kunnen."

Inbreker steelt politiewagen

In Bergen op Zoom werd in de nacht van zaterdag op zondag een politiewagen gestolen. Dit gebeurde toen de agenten een vluchtwagen bij een inbraak te voet achtervolgden.

De agenten stapten uit hun surveillance wagen toen zij de vluchtwagen zagen staan bij een woonhuis. Zij waren van plan de bestuurder van de wagen aan te houden, echter zag deze hen aankomen en sloeg op de vlucht. De agenten achtervolgden de auto maar konden deze logischerwijs niet meer tegenhouden.

De "collega-inbreker" werd hierdoor door zijn maat achtergelaten en kon niets anders doen dan ander vervoer zoeken. Zijn oog viel op de Opel Astra van de politie waarvan de sleutel in het contact zat. De politiewagen werd enkele uren later in Bergen op Zoom teruggevonden.

Pathologic uitgesteld

Het bizarre spel Pathologic zal niet, zoals aangekondigd, in het vierde kwartaal van 2004 verschijnen, maar in het eerste kwartaal van 2005. Pathologic zal een mix worden van FPS, RPG en adventure. Het spel speelt zich af in een klein stadje waar een dodelijke en zeer besmettelijke ziekte heerst. De speler kan kiezen tussen drie personages, waaronder een professor die de oorzaak van de ziekte zoekt en een excentrieke vrouw die beweert de inwoners te kunnen genezen. Ieder van hen beleeft het verhaal op zijn of haar eigen manier en vanuit een eigen belevingswereld, waardoor de conclusies die ze trekken anders zullen zijn. De speler moet het spel dus drie keer spelen om het verhaal volledig te kunnen begrijpen.


Enkele screenshots:






'Fortuyn 'grootste Nederlander' door hacken'

Nyrem had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens een artikel van journalist Tom Rooduijn in NRC Handelsblad is de website van het KRO-televisie- programma 'De grootste Nederlander' kinderlijk eenvoudig te hacken. Wie wil zou honderden keren kunnen stemmen. Dat is volgens hem dan ook de reden dat Pim Fortuyn in de tussenstand op één staat.

De kans dat Fortuyn zijn eerste plaats in de top-10 niet meer uit handen geeft is volgens Rooduijn levensgroot, als de KRO het stemmen niet beter beveiligt. De aanhang van Fortuyn op internet is namelijk goed georganiseerd en biedt rechtstreekse links naar Pims eigen stemknop (bijvoorbeeld op PimFortuyn.com). Ook wijst Rooduijn er op dat ''de verbeten aanhang van het Pim-volk'' vermoedelijk meer digitaal vernuft bezit om de score slinks op te schroeven dan die van Antoni van Leeuwenhoek of Willem Drees.

Bij de KRO moeten als je wilt stemmen eerst een e-mailadres, postcode en geboortedatum worden ingevuld, alvorens met behulp van een speciale toegangscode kan worden gestemd. Volgens de journalist kan na verwijdering van de cookies, en met fake-adressen, -codes en -data toch een onbeperkte hoeveelheid stemmen worden uitgebracht. De door Eyeworks gemaakte KRO-site is volgens hem opmerkelijk slordig geprogrammeerd: ''zelfs als je opgeeft in 1881 of in 1999 te zijn geboren, wordt dat electoraal geaccepteerd.''

Controle achteraf
De KRO laat in een reactie weten dat controle achteraf wordt uitgeoefend op de IP-nummers. Zijn er via hetzelfde nummer verscheidene stemmen uitgebracht, dan telt de KRO dat als één stem. Dat biedt volgens Rooduijn echter maar zeer ten dele soelaas. ''Ten eerste heeft ongeveer de helft van de Nederlandse thuiscomputers een ouderwetse inbelverbinding - en daarmee een 'dynamisch' IP-nummer. Bovendien kun je gebruik maken van proxyservers of van een 'IP-address-changer'. Ook is een beetje hacker in staat het stemmen zodanig te automatiseren dat elk etmaal honderden keren met uiteenlopende IP-nummers op een zelfde kandidaat wordt gestemd.''

Verder wijst Rooduijn er op dat de meeste stemkaarten, voor wie niet via internet wil stemmen, tot nu toe verspreid zijn via De Telegraaf, die van de KRO het exclusieve recht kreeg op eerste publicatie van de tussentijdse uitslagen. Het behoeft volgens hem geen verdere uitleg dat onder de lezers van deze krant zich veel Pim-aanhangers bevinden.

Man. United stopt gesprekken met Glazer

Manchester United heeft de gesprekken met de Amerikaanse sporttycoon Malcolm Glazer voorlopig stopgezet. De Amerikaan is in het bezit van 28,11 procent van de aandelen van de Engelse topclub, en zou graag de club willen overnemen.

In een verklaring liet Manchester weten dat "De directie besloten heeft alle aandeelhouders te informeren dat een bod van Glazer tot overname niet in het belang van de club zou zijn".

Desondanks sluit de directie van de rijkste voetbalclub ter wereld, geschatte waarde is 1,15 miljard euro, nieuwe gesprekken met Glazer niet uit. De Amerikaan is ook al eigenaar van een club in het American Football, de Tampa Bay Buccaneers.

Als zijn belang 29,9 procent in de club is, is Glazer verplicht om een overnamebod uit te brengen. Afgelopen week werd ook al duidelijk dat de Japanse investeringsbank Nomura zich in de strijd hebben geworpen, maar zij willen juist een overname van de Engelse club voorkomen. De bank werkt daarom samen met Keith Harris, die als grote fan van de club wil proberen een groot deel van de aandelen onder te gaan brengen bij de fans. Die zouden dan in elk geval invloed kunnen uitoefenen bij een mogelijke overname.

Radio 538 wederom marktleider in radioland

Radio 538 heeft haar koppositie in radioland weten vast te houden. Uit de luistercijfers van onderzoeksbureau Intomart GFK die vanochtend bekend zijn gemaakt, blijkt dat de hitzender in de periode augustus/september van dit jaar een marktaandeel van 12,8 procent haalde. Dat is 0,6 procent meer dan vorige maand.

Noordzee FM en Radio 3FM startten in deze periode met een nieuwe programmering. Noordzee scoorde meteen 0,4 procent marktaandeel meer. De publieke popzender 3FM wist de vrije val te stoppen waar het de laatste maanden in geraakt was.

Radio 1 moest logischerwijs flink inleveren. De vorige keer scoorde de zender een hoog aandeel door de sportzomer.

Een volledig overzicht van de luistercijfers kun je hier vinden.

R'damse ouders boos op politie na aanhoudingen

gammapooka had ons via de nieuws-submit te melden:

Woedend zijn de ouders van vijfentwintig meest minderjarige Rotterdammers op de politie. Die hield de groep (tussen de 14 en 19 jaar oud) afgelopen donderdagavond aan nadat op de Honingerdijk voor enkele duizenden euro's vernielingen waren aangericht in twee trams. De groep, die deeluitmaakte van in totaal zo'n vijftig jongelui, werden drie dagen (waarvan twee nachten) vastgehouden in politiecellen.

Volgens de ouders zijn hun kinderen door de arrestatie en het langdurig verblijf in de politiecel zwaar getraumatiseerd. Bovendien zouden zij niet geïnformeerd zijn door de politie over waar hun kinderen verbleven. Op TV Rijnmond zei een moeder dat men bezig is om de allochtone jeugd te criminaliseren.

-
Op TV Rijnmond is een interview te zien met een moeder en twee van de gearresteerde meisjes. (Link staat rechts in lichtblauwe vak).

Zeehondje Hannes uit Pieterburen verdwenen

Het door een Duitse dierentuin opgeëiste zeehondje Hannes is vrijdagnacht ontvreemd of ontvoerd uit zeehondencrèche Pieterburen van Lenie 't Hart. Hannes werd eind deze zomer uit de Vecht in Dalfsen gered, nadat het dier in vier dagen 80 kilometer had afgelegd. Het beest was ontsnapt uit een dierentuin in Nordhorn.

Pieterburen wilde het diertje na een aansterkingsperiode uitzetten in de Waddenzee, maar de Duitse dierentuin wilde het zeehondje terughebben. Het ministerie van Landbouw besloot daarop dat het beest terug moest naar Duitsland.

Zeehondencrèche Pieterburen weet niet wie Hannes heeft weggenomen. Men hoopt dat iemand de actie zal opeisen en wil graag weten hoe het nu met Hannes gaat. Pieterburen heeft de Duitse dierentuin ingelicht over de verdwijning.

Inwoners Pitcairn schuldig aan misbruik

Op het eiland Pitcairn in de Stille Oceaan zijn zes personen schuldig bevonden aan seksueel misbruik. Een ander werd door Nieuw-Zeelandse rechters vrijgesproken. De zeven werden verdacht van tientallen zedendelicten, waaronder verkrachting van meisjes. Het jongste slachtoffer was vijf jaar oud.

Pitcairn kent een afwijkende seksuele moraal. Het mannelijke deel van de 47 inwoners acht zich bevoegd seks te hebben met jonge meisjes, die soms op hun veertiende al kinderen krijgen, en vrouwen naar believen te verkrachten. De zaak kwam aan het licht na een aanklacht van enkele slachtoffers.


Het eiland is officieel een Brits protectoraat, maar de bevolking is van mening dat Britse wetten niet gelden. Pitcairn is namelijk gesticht door de muiters van de Bounty en volgens de huidige inwoners was onder Britse heerschappij vallen, wel het laatste wat deze zeelieden wilden.

Van deze opvatting werd echter niets aangetrokken en een ware invasie van rechters uit Nieuw-Zeeland was het gevolg. De rechtbank zal later deze week uitspraak doen over de straffen.

Britten pakken asociale buren aan

Scootmobiel en RDJ134 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Asociale buren kunnen binnenkort beter aangepakt worden in Groot-Brittannië. De regering wil slachtoffers en getuigen van overlast meer bescherming bieden, zodat zij eerder geneigd zullen zijn naar de rechter te stappen.

De voorzitter van het Hogerhuis maakte bekend dat slachtoffers en getuigen tijdens het proces afgeschermd kunnen worden van de verdachten. Ook is het mogelijk per video een verklaring af te leggen. Daarnaast zal het aantal rechtbanken dat zich speciaal bezighoudt met asociaal gedrag toenemen van 12 naar 41.

De regelingen moeten komend voorjaar van kracht worden.

'Videotheken in moeilijkheden door thuiskopiëren'

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Tachtig procent van de videotheken in ons land hebben dit jaar de omzet zien dalen. En volgens W. van Teeseling, directeur van de Nederlandse Video Detaillisten Organisatie (NVDO), ligt de schuld bij de toenemende populariteit van illegale kopieën van films.

In vergelijking met vorig jaar hebben de videotheken zo'n 8 tot 15 procent minder omgezet in vergelijking met vorig jaar. Vooral consumenten die meerdere keren per maand de videotheek bezoeken, zouden hun aandacht hebben verlegd naar illegale kopieën. Inmiddels zouden dit jaar zo'n 15 tot twintig videotheken -op een totaal van rond de duizend- hun deuren hebben gesloten vanwege de dalende omzetten.

Twee jaar geleden vond een soortgelijk onderzoek plaats en toen was nog sprake van een consolidatie van de omzet. Daarvoor, in de periode van 1999 tot 2001, groeide de omzet nog flink, doordat de dvd toen massaal doorbrak.

De branche heeft inmiddels een actie opgestart tegen deze piraterij. De belanghebbenden in de filmbranche startten de campagne filmdiefstal.nl, waarbij geprobeerd wordt mensen bewust te maken van de gevolgen van het illegaal kopiëren. De campagne is opgestart in de Nederlandse bioscopen en zal binnenkort worden uitgebreid naar de videotheken.

Satanisme erkend als religie binnen Britse leger

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De Britse Royal Navy heeft het satanisme als geloof erkend binnen haar gelederen. De reden is dat één van de marinemensen, een 24-jarige technicus aan boord van de HMS Cumberland, dit als geloofsbelijdenis heeft opgegeven, en ook te kennen heeft gegeven daarvoor de ruimte te willen hebben om de bijbehorende rituelen uit te kunnen voeren.

De man, Chris Cranmer, heeft aan boord de rang gelijk aan een korporaal, en heeft hierdoor ook het recht op een begrafenis volgens de regels de 'Kerk van Satan', mocht hij tijdens zijn dienst komen te overlijden. Cranmer heeft nu als doel gesteld zijn geloofsvorm binnen alle krijgsmachtonderdelen erkend te krijgen.

De Kerk van Satan werd in 1966 opgericht door Anton Szandor LaVey. Kern van deze religie is dat men wraak verkiest boven vergeving en zichzelf boven ieder ander.

Duitsers drinken augurken-bier

Bezoekers van een paardenrenbaan in Berlijn hadden afgelopen weekend flink hun buik vol van augurken. Een cateraar serveerde namenlijk speciaal bier dat was gebrouwen uit Augurken uit de Oost-Duitse regio Spreewald. Ook augurkenfrisdrank en augurkentaart stonden op het menu.

De Spreewald-augurken werden in de DDR-tijd gezien als delicatesse. De augurken kregen opnieuw bekendheid door de populaire Duitse film 'Goodbye, Lenin!'. Hierin zoekt de acteur Daniel Brühl een glas originele Spreewald-augurken voor zijn zieke moeder. Na de val van de Muur waren deze nauwelijks nog verkrijgbaar.

Bom ontploft in Turkse McDonald's

spiegeltje had ons via de nieuws-submit te melden:

Zes voorbijgangers zijn zondag gewond geraakt bij een aanslag op een McDonald's restaurant in de Turkse plaats Trabzon. Er ontplofte een bom waar spijkers in verwerkt zaten. Wie achter de aanslag zit is nog onbekend.

Ooggetuigen zagen een man van rond de 30 bij het restaurant weg rennen. Het restaurant ligt in het centrum van de havenstad aan de Zwarte Zee.

Belg aangehouden voor verkrachting eigen vrouw

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een man uit de Belgische deelgemeente Dottenijs van Moeskroen is zondag opgepakt omdat hij zijn eigen vrouw zou hebben verkracht. Het paar zit in scheiding en woont sinds juli apart. Toch zocht de man zijn vrouw afgelopen zaterdagmiddag op bij haar werk op een opslagplaats in Dottenijs.

De man sloeg de arm om de vrouw heen en probeerde haar vervolgens seksueel te betasten. De vrouw vluchtte echter de toiletten in. De man beukte daarop de deur in en verkrachtte haar alsnog.

De Grootste Nederlander is... Mental Theo

Omdat de Nederlandse publieke omroepen zelf geen programma’s kunnen bedenken, halen ze die maar uit het buitenland. Zo ook het concept van De Grootste…, in dit geval Nederlander. Een verkiezing waarbij ‘het volk’ iemand mag kiezen die voor Nederland het meest heeft betekend. Uiteraard wordt er weer op safe gespeeld en kiest de Nederlander voor namen die iedereen kent maar waarvan niemand weet wat ze eigenlijk hebben betekend. Het liefst zou men stemmen op André Hazes, Daan Schuurmans of Jim. Maar ja, daar kun je niet mee voor de dag komen op het werk of in de sportclub.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.