Britse tv-kijkers: 'Homer for president'

Substitute had ons via de nieuws-submit te melden:

Homer for President!Homer Simpson, het donutveroberende en bierdrinkende karakter uit de cartoon-serie "the Simpsons", is door de tv kijkers in Groot-Brittannië verkozen als 'meest wenselijke volgende president van de VS', waarbij de keuze van kandidaten overigens was beperkt tot 'tv-karakters'.

In een enquete in BBC's tv magazine 'Radio Times' brachten 24 procent van de in totaal ruim 2000 stemmers hun stem uit op Homer. Grappig detail is dat de vader van de huidige en voormalige president George Bush sr. er bij herhaling op aandrong dat de Amerikaanse gezinnen "dichter bij de tv-familie Waltons dienden te staan dan bij de Simpsons".

De schrijvers van de serie "the Simpsons" brachten in een reactie op deze uitslag namens Homer Simpson een verklaring uit: "Ik beloof u dat u met mij aan het roer minder risico loopt op een nucleaire ramp dan met mij als nucleaire veligheidsinspecteur."

De tweede plaats in deze enquete was, enigzins volgens verwachting, weggelegd voor het karakter 'Josiah Bartlet', de president in de serie "the West Wing", gespeeld door Martin Sheen. Op drie stond 'Dr. Frasier Crane' uit de serie "Frasier". Vierde werd 'Sergeant Bilko' uit de "The Phil Silvers Show" en vijfde werd 'Gil Grissom' uit "CSI: Crime Scene Investigation" met toch ook nog tien procent van de stemmen.

Andere genoemden in de lijst waren verder nog 'Jack Bauer' uit "24", good-old 'Dr. Cliff Huxtable' uit "The Cosby Show", 'Phoebe Buffay' uit "Friends" en 'Tony Soprano' from "The Sopranos."