GameDrome Heaven

Vrijdagmiddag 17 oktober tot en met zondagmiddag werd voor de vijfde maal GameDrome Heaven georganiseerd en ik had de eer om namens FOK! een dagje mee te lopen en uiteraard ook te gamen. Zaterdagochtend om 9 uur kwam ik met mijn pc’tje aan in het Hilton. De lanparty werd gehouden in een van de grote zalen van het Hilton dus die was snel gevonden. Na wat mensen gedag gezegd te hebben, heb ik mijn bak aangesloten en ben een spelletje gaan doen. Omdat ik vrij vroeg was zaten de meeste mensen nog aan een luxe ontbijt, dus ik besloot mijzelf ook maar te storten op een bakkie pleur.

GameDrome Heaven is dus een lanparty die is gericht op comfort. Het feit dat ie wordt gehouden in het Hilton zegt natuurlijk al genoeg, maar dit was eigenlijk overal erg goed aan te merken. Iedere betalende bezoeker kreeg namelijk een luxe hotelkamer (twee personen op een kamer) voor twee nachten mèt badkamer (erg fijn op een lan!), twee keer een ontbijt en twee diners. Zaterdagavond heb ik meegegeten in deze chique ambiance en ik snapte er niks van. Normaal als ik op een lan ben, zit ik met een bak voer en een blik bier achter m’n pc en verder geen gezeur.
Na de maaltijd gingen we weer terug naar de zaal en ik maakte toen een praatje met een kerel waar ik ook mee aan tafel had gezeten. Wat bleek, het was een van de prijswinnaars van de GameDromewedstrijd NehcslowZ.
Het aantal bezoekers was overigens vrij laag. Uiteindelijk bleek nog niet de helft van de plekken bezet wat op zich vrij raar is, want dit is gewoon een geweldige lanparty. Maar misschien had het ook wel te maken met de herfstvakantie.

Er werd natuurlijk druk gegamed. Vooral Call of Duty: United Offensive en CounterStrike: Source heb ik over heel wat schermen zien vliegen. Vooral die laatste bleek erg in trek, maar dat was te verwachten. Een van de leuke dingen aan multiplayergames op een lan is de verbale communicatie. Er werd druk door de zaal geschreeuwd en over en weer hard gelachen. Mijn pc was op dat moment niet echt in ideale staat, dus ik heb alleen een paar potjes Call of Duty meegedaan en wat singleplayer Tony Hawk’s Underground 2 gespeeld. Verder stonden achter mij een GameCube en een PlayStation 2 opgesteld, geprojecteerd op de muur. Ook daar werd druk gebruik van gemaakt.

Het was zaterdag, dus veel mensen besloten ’s avonds de stad in te gaan. En terecht, want Rotterdam is op zaterdagavond natuurlijk een geweldige stad en als je een weekend in het hartje van deze stad vertoeft, moet je natuurlijk niet de hele dag binnen gaan zitten. Zelf heb ik toen nog wat foto’s gemaakt en een spelletje gedaan. Daarna heb ik ook m’n spullen gepakt, want helaas zat het feest er weer op voor mij.