Cambuur trekt reclame met trainer De Boer in

Voetbalclub Cambuur Leeuwarden laat een reclamespotje met trainer Dick de Boer van de radio en televisie halen vanwege de slechte sportieve prestaties.

Met het spotje wordt geprobeerd om meer toeschouwers te lokken naar de komende thuiswedstrijden tegen VVV en AGOVV. De belangrijkste zin in het spotje luidt "Bodemprijzen bij Super Dik de Boer, twee halen, één betalen. Geen fratsen, dat scheelt".

Daarmee refereert de reclame aan de reclames van supermarktketens Super de Boer en C1000. Dinsdag werd het spotje nog wel op de Friese regionale zender Omrop Fryslân vertoond. "Wij hebben ze verzocht de reclame van radio en televisie te halen, maar het stond nog in de computer dus dat schijnt moeilijk te gaan", aldus directeur Ritske Merkus dinsdag.

Aan het begin van dit seizoen zei Cambuur dat het bij de eerste zes ploegen in de Gouden Gids Divisie wilde eindigen. Na de nederlaag tegen Heracles afgelopen vrijdag, is de ploeg echter naar de voorlaatste plek gezakt. Tijdens de wedstrijd tegen Heracles eiste een deel van de aanhang van de Friese club het vertrek van trainer De Boer. Na de wedstrijd moest hij zelfs door een politie-escorte uit Leeuwarden worden begeleid.