Silverstone heeft veel geld nodig

Groot-Brittannië zal volgend jaar juli alleen een Grand Prix hebben als er een nieuwe promotor komt die belooft het circuit flink te renoveren. Dat is de jongste waarschuwing van F1-baas Bernie Ecclestone.

Interpublic, voormalig promotor van de race, heeft het contract deze week afgekocht voor een bedrag van 93 miljoen dollar. Er werd meteen alarm geslagen, want Ecclestone had al eerder laten weten het circuit niet meer van deze tijd te vinden.

"Ik zou het geweldig vinden als de Formule 1 door zou gaan op Silverstone," aldus Ecclestone. " Volgens hem moet het circuit, eigendom van de British Racing Drivers' Club, eens goed kijken naar het nieuwe circuit van Bahrein. "Zo zouden faciliteiten eruit moeten zien."

"Silverstone moet meer gelijkwaardig worden. Ik heb er een flinke som eigen geld ingestopt, en het enige dat ik zag waren nieuwe parkeergarages. Dat is mooi, maar we hebben ook een nieuwe pit en paddockscomplex nodig. Tenzij de BRDC dit doet, zal er geen Grand Prix in Groot Brittannië zijn in 2005," aldus de 73-jarige Brit.