Het geheime mailtje van Jaap

Jelmer (deurmat)
>Van: Jaap Jongbloed
>Aan: De redactie van www.fok.nl
>Datum: 17 april 2004
>Onderwerp: Mijn laatste redding


Beste redactie,

Ik, Jaap Jongbloed, heb een boek geschreven. Het heet De geheime mailtjes van Maxima en Mabel. Allemaal fictief natuurlijk, maar erg geestig, al zeg ik het zelf. Moet je dit lezen: Er gebeuren enge dingen met mijn lichaam. Mijn buik wordt per dag groter, maar ook mijn borsten zijn niet te dragen. En dan hebben ze nog lelijke blauwe bloedaders ook. Ik herken mijn lijf niet langer. Heb wel veel zin in seks opeens. Alex slaapt al een tijdje ergens anders, omdat ik zijn gesnork in de nacht niet kon overdragen, maar heb hem gisteravond toch maar even gebeld voor een langswippertje. Ik belde hem natuurlijk wakker, maar het was misschien niet zo erg dat hij zijn ogen nog halfdicht had. Ik zie er zo lelijk uit in mijn kolossale nieuwe omtrek, dat het anders nooit tot de hoogtepunt had gekomen!!!

U ziet, ik deed Maxima na!! En Mabel is natuurlijk helemaal in paniek vanwege die Klaas Bruinsma, je weet wel, van die rel van een eeuwigheid geleden. Nou, dolkomisch al zeg ik het zelf, maar ik zit met een probleem. Op de één of andere manier wil het maar niet echt vlotten met de verkoop. Volgens mijn uitgever biedt mijn boek een onthutsende, humoristische en ontroerende blik achter de altijd gesloten deuren van Oranje en kan je mijn pareltje gerust omschrijven als de pikantste correspondentie van het jaar! Maar tot nu toe wijzen alle ontwikkelingen er op dat het een verschrikkelijk flauw kutboek is.

Nou, wat doe je dan als ervaren schrijver/entertainer? Je zoekt de publiciteit op. Dus wij bellen naar Sylvana Simons. Of ik mijn boek niet in haar programma Kaft kon promoten? Maar Sylvana was al bezig in de nieuwe Carry Slee. Ze wilde eerst nog overschakelen op mijn boek, omdat ze die wèl begreep, maar dat was sponsor-technisch niet rendabel voor RTL. Handen in het haar natuurlijk! Ik en mijn uitgever waren het er roerend over eens dat mijn boek een regelrechte kraker zou worden. En we hebben allebei verstand van humor, dus dat zat wel goed.

Mijn uitgever wees mij toen op jullie internetpagina. Hij zei: Zeg Jaap, jij zou eens op www.fok.nl moeten kijken. Daar zitten mensen die niet eens weten wat het woord fictief betekent. Dat stemde mij positief, zo na het RTL-debacle. Zeker toen ik er, na een uurtje surfen, achter kwam dat er nog veel meer is dat ze niet weten. En dat deed mij beseffen dat jullie mijn laatste redding zijn. Daarom, beste redactie, is mijn vraag: is het geen goed idee dat jullie bij wijze van een reclamestunt elke dag een passage uit mijn boek plaatsen? Dat is publiciteit voor mij en professioneel entertainment voor jullie. Hoe bedoel je, win-win situatie? Ja toch?

Jaap Jongbloed
De geheime mailtjes van Maxima en Mabel
Uitgeverij Rebel
ISBN: 9080826731

Groetjes,

Jaap.