Ajax wil niet praten over Sonck

Maurice (mbn)
De afspraak tussen Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck en Ajax-directeur Arie van Eijden is gisteren op het laatste moment afgezegd. Pas uit de pers begreep Ajax dat Anderlecht wilde praten over Sonck en Van Damme.

Gisteren liet Anderlecht in de Belgische pers weten naar Amsterdam te gaan om over Sonck en Van Damme te praten. Aangezien Ajax nog niets over de inhoud van het gesprek wist en nog niet met clubs over Sonck of Van Damme wil praten, werd het gesprek vanuit Amsterdam afgezegd. "Toen we hoorden dat Anderlecht het over Sonck en Jelle Van Damme wilden hebben, hebben we het gesprek afgezegd.", aldus Van Eijden.

Koeman wil na het kampioenschap met de Belgen kijken naar hun toekomst met Ajax, maar ziet die zeker nog wel: "Je moet ook kijken naar de omstandigheden. Sonck heeft voor de winterstop een tijdlang voldaan als rechtsbuiten, maar na de winterstop wilde ik wat anders op de flank. Bovendien is hij geblesseerd geweest. Van Damme heeft een steeds beter wordende Maxwell voor zich. Het is logisch dat Jelle hem nu niet uit de basis speelt."