Spamrun uit naam van weblog lijkt wraak

Weblogger Retecool heeft meer dan 15.000 gebouncde e-mails ontvangen nadat een spammer uit zijn naam een spamrun heeft uitgevoerd. Volgens Retecool zit de Belgische spammer Akin Franks achter de spamrun.

Eerder deze week startte de maker van het weblog een actie tegen Akin Franks. Bezoekers werden opgeroepen om massaal hypotheekoffertes aan te vragen op de nieuwe site van de Belgische spammer. Daartoe zette Retecool een 'handig' scriptje online die iedereen vanaf zijn eigen computer kan runnen. Hierdoor worden er om de haverklap automatisch offertes aangevraagd, en loopt de box van Franks overvol met nepaanvragen.

''Het lijkt me duidelijk dat dit naar aanleiding van de actie tegen Akin Franks is", aldus 'Reet', zoals de bezoekers van zijn weblog hem liefkozend noemen. ''Het is een behoorlijk professionele spamrun en ik heb de laatste tijd weinig andere spammers aangepakt.''

Buiten Retecool heeft ook provider Netholding van het weblog last ondervonden door de actie van de spammer. NetHolding heeft een bericht op zijn site gezet over de spamrun: ''We hebben Tiscali BelgiŽ inmiddels gevraagd of zij kunnen achterhalen wie er achter deze actie zit. Als we dat weten, willen we gerechtelijke stappen nemen'', aldus Raymond Garnier van de provider.

'Reet' is niet van plan om te stoppen met zijn acties tegen spammers, zo liet hij tegenover Webwereld.nl weten: ''Integendeel. Ik laat me niet intimideren. Blijkbaar heeft Akin Franks last van de acties. Anders neemt hij niet de moeite om een spamrun uit naam van Retecool te versturen''.