Rebellin: 'Luik is mijn hoofddoel'

Met overwinningen in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl is Davide Rebellin favoriet voor Luik - Bastenaken - Luik. Dat komt goed uit, want die wedstrijd was zijn hoofddoel om naar het 'Noorden' te komen.

Rebellin vertelde na de Waalse Pijl: "Ik ben vorig weekeinde naar het Noorden afgezakt met Luik-Bastenaken-Luik voor ogen. En zie: we zijn twee wedstrijden verder en ik ben twee prestigieuze zeges rijker. Dat voor een jongen die niet gewend is veel te winnen. Ik had het geluk dat na de Amstel niets moest, maar alles mocht. Ik moet opnieuw uitgebreid mijn team complimenteren. Het werk dat Faresin vandaag verrichtte in de jacht op Erik Dekker, was grandioos. Hij deed dit volslagen uit eigen beweging want na de Amstel wou ik met Luik in het achterhoofd geen herrie met Rabobank."

Over de laatste sprint bergop: "En dan verschoot Di Luca enkele pijlen voor de slotklim. Hij reed heel gemakkelijk, bracht onderaan de Muur de wegschuivende Klöden terug en ik nestelde me vlotjes in zijn wiel. Het was het allereerste duel met Di Luca met de zege als inzet. Eén versnelling in de bocht was voldoende."

Op nog een overwinning zondag rekent hij niet, maar uiteraard hoopt hij het wel: "Ik durf er niet aan te denken. Ik ben noch een Eddy Merckx noch een Moreno Argentin, maar een normale mens. Zondag krijg ik automatisch alle ogen op mij gericht. Luik-Bastenaken-Luik is een totaal andere wedstrijd, veel moeilijker onder controle te houden. Ik ben al content. Houd Bettini, Di Luca en Boogerd daar maar in de gaten. Het zou niet de eerste keer zijn dat Paolo opgeeft in de Waalse Pijl om vier dagen later in Ans te winnen."