Jordan tekent deal met RAND

Jordan heeft een overeenkomst gesloten met RAND Worldwide, een van de grootste leveranciers van technologie en diensten aan de ingenieurswereld.

RAND is één van de grootste leveranciers van technologie en diensten. Ze gaan Jordan voorzien in Computer Aided Design and Manufacturing (CAD/CAM), en in Product Lifecycle Management (PLM)-software inclusief data management tools en diensten die zullen worden gebruikt om de auto's van Jordan te ontwerpen en te produceren. Het gaat om een samenwerking van 5 jaar waarin RAND zal helpen om de apparatuur en software te leveren en installeren. Ook zal RAND het ontwerpteam van Jordan trainen om optimaal gebruik te kunnen maken van deze vooruitstrevende PLM-technologie. Vanaf de GP in San Marino zal ook het logo van RAND op de wagen van Jordan te zien zijn.

John McQuilliam, Jordans Hoofd Ontwerper: "Ik kijk ernaar uit om te werken met RAND. Het ontwerpproces is het belangrijkste voor de successen van het team en nu kan ik mijn team de allerbeste middelen geven om dit te doen. RAND zal ons niet alleen ontwerpsoftware leveren, maar ook technische mensen. Dit zorgt ervoor dat we gemakkelijk kunnen overschakelen van onze huidige software naar de nieuwe en ons zo snel mogelijk de ongelooflijke mogelijkheden van hun producten te leren kennen."

Nicolo Petrucci, Hoofd Aërodynamica: "Het is met een groot genoegen dat we de overeenkomst met RAND Worldwide verwelkomen om Jordan te voorzien met hoogontwikkelde producten zoals de lifecycle managment technology suite, die gebaseerd is rond CATIA V5 en SMARTEAM van Dassault Systèmes. Ontwerp is altijd de basis geweest van het team en met deze producten zullen echt een verschil maken om onze doelen te kunnen bereiken! De samenwerking met RAND zal ons voor de volgend jaren de mogelijkheid bieden om met meer vrijheid oplossingen te verkennen die anders abstracte concepten gebleven waren. RAND zal ons de software, hardware en opleiding geven om het Jordan-team te helpen."

Brian Semkiw, CEO van RAND Worldwide: "We zijn ongelooflijk opgewonden om een belangrijk onderdeel te worden van een gerespecteerd F1-team en de mogelijkheid te hebben om Jordan te helpen om de best mogelijke auto te bouwen."