FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 1 mei 2024

Dortmund wint eerste halve finale Champions League

Borussia Dortmund heeft de eerste wedstrijd in de halve finales van de Champions League tegen Paris Saint-Germain met 1-0 gewonnen. Niclas Füllkrug maakte tien minuten voor de rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

In de eerste helft was Borussia Dortmund de bovenliggende partij. De Duitse ploeg werd ondanks het overwicht niet heel gevaarlijk, maar tien minuten voor rust kwam Dortmund voor eigen publiek op voorsprong. Na een prachtige lange bal van Nico Schlotterbeck werd Niclas Füllkrug weggestuurd en knalde met links hard raak. Na de openingstreffer kreeg Marcel Sabitzer nog een open schietkans voor de 2-0, maar zijn inzet werd gekeerd door Gianluigi Donnarumma.

Paris Saint-Germain liet in de eerste helft weinig zien, maar in de tweede helft werd het direct gevaarlijk. Vijf minuten na rust schoot eerst Kylian Mbappé op de paal en in het vervolg van de aanval werd nogmaals de paal geraakt ditmaal via Achraf Hakimi. Ook daarna kreeg PSG kansen om te scoren, maar de spelers van de Franse ploeg faalden steeds in de afwerking. Ook Dortmund kreeg in de tweede helft kansen, maar zij wisten niet te scoren, waardoor het 1-0 bleef in Dortmund.

Volgende week dinsdag is de return in Parijs.

NBA: Sixers en Bucks blijven in leven tegen Knicks en Pacers

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie zijn dinsdagavond weer drie playoffwedstrijden gespeeld. Serieus werden dit keer nog niet beslist, maar inmiddels zijn wel zo'n beetje alle series mogelijk één wedstrijd van een beslissing verwijderd.

New York Knicks - Philadelphia 76ers (3-1)
De eerste kans voor de Knicks om de winst in de serie binnen te halen, maar de Sixers hadden andere plannen. Met een 32-17 tweede kwart deden de Knicks goede zaken, maar de Sixers knokten zich terug en zo ontstond een bijzonder spannende tweede helft. Het ging constant op en neer en met acht seconden op de teller trok Tyrese Maxey er met een drietje een overtime uit. Ook daarin was het spannend, maar in de slotminuut sloegen de Sixers toe: Kelly Oubre Jr raakte voor 106-108 en zowel Tobias Harris als Maxey gooiden twee vrije worpen raak voor een 106-112 zege voor de Sixers, die zo nog in leven blijven.

Cleveland Cavaliers - Orlando Magic (2-2)
In eigen huis hadden de Cavaliers in de eerste helft bijna continu de touwtjes in handen, maar Orlando was nooit ver weg en trok de stand ook weer gelijk. Vooral in het vierde kwart ontstond een razendspannende strijd, waar een prachtig block van Evan Mobley uiteindelijk de doorslag gaf namens de Cavaliers: 104-103 en de Cavs staan op matchpoint.

Milwaukee Bucks - Indiana Pacers (1-3)
Matchpoint voor de Pacers, die met een 23-31 eerste kwart prima begonnen. De Bucks sloegen echter terug met een 30-17 tweede kwart en vanaf dat moment wisten ze beetje bij beetje de voorsprong uit te bouwen. Een 34-19 derde kwart gaf eigenlijk al de doorslag voor de Bucks, die dankzij onder meer 29 punten en 12 rebounds van Khris Middleton een 115-92 zege boekten en zo nog in leven blijven in de serie.

Speelschema
Donderdag 2 mei, 18.30u (00.30u NL) - Eastern Conference, 1st round, game 6; Indiana Pacers - Milwaukee Bucks (3-2)
Donderdag 2 mei, 21.00u (03.00u NL) - Eastern Conference, 1st round, game 6; Philadelphia 76ers - New York Knicks (2-3)

Vrijdag 3 mei, tijd nog niet bekend - Eastern Conference, 1st round, game 6; Orlando Magic - Cleveland Cavaliers (2-3)

Ruzie in Safaripark leidt tot dood chimpansee

Een treurig incident voltrok zich vandaag in Hilvarenbeek. Chimpansee Wouter raakte bij een vechtpartij met soortgenoten dermate zwaar gewond dat hij is overleden.

Na de vechtpartij schakelde de Beekse Bergen een dierenarts in om de gewonde primaat te redden. Het dier werd onder narcose gebracht voor een operatie, maar tijdens de ingreep is Wouter helaas overleden.

Ruzies tussen chimpansees zijn niet ongewoon. Meestal zijn de verwondingen echter niet dodelijk. Na een eerder incident met dodelijke afloop, begin vorig jaar, stelde het park nog dat er zelden chimpansees overlijden als gevolg van ruzies.

NHL: Hurricanes schakelen Islanders uit, Avalanche deelt nekslag uit aan Jets

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie nadert de eerste playoffronde het einde. Dinsdagavond werden er weer vier wedstrijden gespeeld en in twee daarvan leverde dat een beslissing op in de best-of-sevenserie.

Boston Bruins - Toronto Maple Leafs (3-1)
De Bruins hadden de kans om het af te maken, maar al na ruim vijf minuten kwamen de Maple Leafs dankzij Jake McCabe op voorsprong. Het duurde niet heel lang voor Trent Frederic voor de gelijkmaker tekende, waarna de goalies van beide teams het doel schoon wisten te houden in de reguliere speeltijd. In overtime was het na dik twee minuten raak: Matthew Knies schoot de Leafs naar een 1-2 zege en dus staan de Bruins nog met 3-2 voor in de serie.

Carolina Hurricanes - New York Islanders (3-1)
Ook de Hurricanes konden de serie afmaken en zij begonnen wel lekker: Teuvo Teravainen en Andrei Svechnikov hadden na ruim drie minuten al 2-0 op de borden staan. Mike Reilly deed rap iets terug, maar Evgeny Kuznetsov herstelde de voorsprong. In de tweede periode kwamen de Islanders dankzij goals van Brock Nelson en Casey Cizikas op gelijke hoogte, maar in de derde periode sloegen de Canes alsnog hard toe: Jack Drury tekende voor 4-3, Stefan Noesen was acht seconden later goed voor 5-3 en een empty netter van Seth Jarvis maakte het definitief af. De Hurricanes wonnen met 6-3 en staan in de volgende ronde van de playoffs.

Winnipeg Jets - Colorado Avalanche (1-3)
De Avalanche was het volgende team dat de serie kon beslissen, maar Kyle Connor bracht de Jets al na een minuut op voorsprong. Twee minuten later trok Valeri Nichushkin de stand echter gelijk en in de tweede periode bracht Yakov Trenin de Avs op voorsprong. Dankzij Josh Morrissey stond het snel weer gelijk, wat zich nog eens herhaalde: Artturi Lehkonen scoorde voor Colorado, Tyler Toffoli voor Winnipeg. Mikko Rantanen deelde uiteindelijk de genadeslag uit: met twee treffers zette hij de Avs op 3-5, een empty netter van Josh Manson maakte een definitief einde aan de serie.

Vancouver Canucks - Nashville Predators (3-1)
De eerste twee periodes in de Rogers Arena leverden niks op, maar na drie minuten in de derde periode was het eindelijk raak: Nikita Zadorov zette de Canucks op voorsprong. De vreugde was van korte duur, want met een powerplaygoal tekende Roman Josi voor 1-1 en vijf minuten later zette Alexandre Carrier de Predators op 1-2. Daar bleef het bij en dus is de voorsprong van de Canucks in de serie geslonken naar 3-2.

Speelschema
Donderdag 2 mei, 20.00u (02.00u NL) - Eastern Conference, 1st round, game 6; Toronto Maple Leafs - Boston Bruins (2-3)

Vrijdag 3 mei, tijd nog niet bekend - Western Conference, 1st round, game 6; Nashville Predators - Vancouver Canucks (2-3)

Rusland stelt buitgemaakt militair materieel tentoon

In Moskou exposeert Rusland westers wapentuig dat het in Oekraïne heeft buitgemaakt. De grote verzameling materieel trekt veel belangstelling.

Het land doet dit er gelegenheid van de viering van de Dag van de Overwinning. Op deze dag herdenken Rusland en andere voormalige Sovjet landen het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Op de tentoonstelling zijn voertuigen uit twaalf verschillende landen te zien, evenals NAVO-apparatuur. Rusland zegt dat het een demonstratie is van hun macht en succes in Oekraïne. De tentoonstelling zal een maand lang duren.

Er zijn ondermeer Amerikaanse en Duitse tanks en Britse voertuigen te zien. Ze vertonen duidelijk gevechtsschade zoals kogelgaten. De tentoonstelling ondersteunt de Russische propaganda dat de NAVO in Oekraïne een gevecht voert tegen Rusland. Daarnaast moet het vertrouwen in de Russische overwinning sterken.

Pro-Israel groeperingen vallen nietsvermoedende demonstranten aan op UCLA

Pro-Israel groeperingen ( geen studenten) hebben afgelopen nacht demonstranten aangevallen die al dagen op het terrein van de UCLA aan het overnachten zijn om sympathie te tonen voor de studenten die actie voeren om aandacht te vragen voor de situatie in Gaza en meer transparantie eisen over Israëlische financiering van hun Universiteit.

De studentenkrant Daily Bruin van UCLA schreeft dat ongeveer honderd tegenbetogers hebben geprobeerd een pro-Palestijns protestkamp op de campus met geweld af te breken. Het kamp bestaat uit meer dan vijftig tenten en is omringd door een metalen hek. De krant Los Angeles Times meldt dat een grote groep tegendemonstranten in zwarte outfits en witte maskers op de campus arriveerde. Ze gooiden vrijwel direct vuurwerk naar de demonstranten, daarna werden de studenten in elkaar geslagen met stokken en besproeid met chemicalien. De beelden doen denken aan hoe settlers in de West Bank Palestijnse nederzettingen innemen. 

De beveiliging en de universiteitspolitie hadden zich volgens de Daily Bruin teruggetrokken toen “de Pro- Palestina demonstranten in het kamp werden aangevallen”. Volgens de studentenkrant was de politie “minimaal” op de campus aanwezig, ook al waren er sinds afgelopen donderdag meerdere incidenten met tegendemonstranten geweest.

Volgens burgemeester Karen Bass is de politie van Los Angeles naar de campus gesneld na een hulpverzoek van de rector en verschillende meldingen door de pers. Bass omschreef het geweld als “absoluut verwerpelijk en onvergeeflijk”. 

Van Daily Bruin"It began with ear-piercing screams of wailing babies loudly emitting from speakers. Counter-protesters tearing down the barricades. Laser pointers flashing into the encampment. People in masks waving strobe lights. Tear gas. Pepper spray. Violent beatings. Fireworks sparked at the border of the encampment, raining down on tents and the individuals inside".

PVV levert bij peiling 4 zetels in, zijn ze op de weg terug?

In een nieuwe peiling door Ipsos, lijkt het stuivertje wisselen weer begonnen. In vergelijking met een maand geleden levert PVV 4 zetels in, GL-PvdA, CDA en JA21 raken alledrie 1 zetel kwijt. BBB weet daarentegen 2 zetels te winnen, ook D66, Denk, PvdD, FvD en SGP weten meer kiezers te trekken, ze krijgen allen 1 zetel erbij.

De PVV staat nog fier bovenaan, maar heeft duidelijk kiezers verloren. 

Volgens de informateurs moet er voor 15 mei een akkoord liggen tussen de formerende partijen, maar als dat niet lukt is de boodschap van kiezers zeer duidelijk: 6 op de 10 vinden dat er dan maar nieuwe verkiezingen moeten komen. Het alternatief, een formatiepoging over links met GL-PvdA, VVD, NSC en D66, is een stuk minder populair.

De zetelverdeling is gebaseerd op onderzoek van Ipsos I&O onder een representatieve steekproef van 1.011 stemgerechtigde Nederlanders. De gegevens zijn verzameld van 26 tot en met 29 april 2024. 

Dragon's Dogma II

Dragon's Dogma II is net als zijn voorganger in veel opzichten de antithese van veel moderne open wereld-games. Dit spel bevat geen kaart vol icoontjes en de informatie die je krijgt is sowieso overal beperkt. Je moet zelf de wereld verkennen en de vele verrassingen ontdekken dat deze game te bieden heeft. Als grote fan van de eerste game ben ik in ieder geval erg blij om te melden dat deze sequel fantastisch is geworden.

Politie Tblisi slaat Pro-Europa demonstratie neer in Georgië

In de Georgische hoofdstad Tbilisi heeft de politie hard opgetreden en 63 mensen gearresteerd tijdens een grote Pro-Europa demonstratie. Onder de gearresteerden vooraanstaand oppositiepoliticus Levan Khabeishvili, die op tv te zien was met ernstige verwondingen aan zijn gezicht.

Veiligheidstroepen gebruikten traangas, waterkanonnen en wapenstokken. Tienduizenden mensen protesteerden tegen de plannen van de regering om vermeende buitenlandse invloed op het maatschappelijk middenveld in Georgië tegen te gaan. Het parlement zal naar verwachting deze week een wetsvoorstel hierover aannemen. 

De verdeeldheid zaaiende "Russische wet" vereist dat media en niet-commerciële organisaties zich registreren als organisaties die onder buitenlandse invloed staan als ze meer dan 20 procent van hun financiering uit het buitenland ontvangen. Critici zeggen dat het wetsvoorstel, dat sterk lijkt op de wetgeving die in Rusland van kracht is, de democratie ondermijnt en de kansen van het land om toe te treden tot de Europese Unie kan doen ontsporen.

"We willen niet het Sovjetregime dat onze ouders hebben meegemaakt," zei demonstrant Kato Salukvadze. "Ik vind dat iedereen de straat op moet gaan om nee te zeggen tegen de Russische wet en ja tegen Europa."

Borrell, vertegenwoordiger van de EU voor buitenlandse zaken, veroordeelde het gewelddadige optreden tegen de demonstranten. Georgië is een kandidaat voor toetreding tot de EU; de autoriteiten in het land moeten volgens Borell het recht op vreedzame demonstraties garanderen.

Staat handelt niet onrechtmatig door invoering coronatoegangsbewijs

De rechtbank Den Haag heeft uitspraak gedaan in de procedure die drie burgers tegen de Staat waren begonnen.

Eisers vinden dat de Staat tegenover hen onrechtmatig heeft gehandeld door van 25 september 2021 tot 25 februari 2022 het coronatoegangsbewijs (CTB) in te voeren.

Inmenging geen schending van grondrechten
De maatregelen die de overheid in de coronaperiode heeft genomen, waaronder het CTB, hebben diep ingegrepen in het dagelijkse leven van alle burgers, ook in dat van eisers. De rechtbank heeft daarom geoordeeld dat het CTB een inmenging was in de grondrechten van eisers. Wanneer sprake is van inmenging in grondrechten moet de Staat stellen en bewijzen dat die inmenging gerechtvaardigd was.

De rechtbank komt tot de conclusie dat deze inmenging gegeven de situatie eind 2021/begin 2022 geen schending van die grondrechten vormde. Dit betekent dat de invoering van het CTB jegens eisers niet onrechtmatig was. De rechtbank wijst hun vorderingen af.

Geschil
Eisers vinden dat zij door de invoering van het CTB in hun grondrechten zijn beperkt, zonder dat daarvoor een goede reden was. Het CTB was volgens hen namelijk ongeschikt voor de doelen die de Staat ermee zei te willen bereiken, en was dit in september 2021 ook al duidelijk. Volgens eisers was het CTB dus alleen een drukmiddel om te stimuleren dat mensen zich lieten vaccineren, terwijl aan vaccinatie allerlei risico's waren verbonden. Mensen zoals eisers die zich niet lieten vaccineren, mochten op bepaalde locaties niet meer naar binnen en werden zo maatschappelijk buitengesloten. Eisers vinden dit alles onrechtmatig en vorderen vergoeding van de schade die zij daardoor hebben geleden.

De Staat wijst erop dat tijdens de coronaperiode sprake was van botsende grondrechten die hij als overheid moest afwegen. In de uitzonderlijke omstandigheden van dat moment was de invoering van het CTB volgens de Staat een noodzakelijke en proportionele maatregel. De Staat heeft die maatregel ook niet zomaar heeft genomen, maar pas nadat hij zich daarover uitgebreid had laten adviseren door verschillende deskundigen en maatschappelijke organisaties. De maatregel is zodra dat kon weer ingetrokken.

Oordeel rechtbank
De rechtbank komt tot het oordeel dat de situatie in september 2021 dermate riskant en onvoorspelbaar was dat de Staat op dat moment in redelijkheid tot de invoering van het CTB heeft kunnen besluiten.

Hoewel er in 2021 ook wetenschappers en medici waren die schreven dat Covid-19 voor de meeste mensen helemaal niet zo erg was, was de breed gedragen wetenschappelijke en medische opvatting dat voorzichtigheid geboden was. Bovendien bevestigden de meeste critici dat Covid-19 voor bepaalde groepen in de samenleving wel erg gevaarlijk was. Daarbij kwam dat zich in september 2021 nieuwe, besmettelijker varianten van het virus over de wereld verspreidden; op dat moment was nog niet duidelijk of die varianten mensen zieker of juist minder ziek zouden maken. Wat de langetermijngevolgen van een besmetting met Covid-19 zouden zijn, wist nog niemand: daarvoor was de ziekte te kort geleden ontdekt.

Ook heel belangrijk was dat het zorgpersoneel in september 2021 al anderhalf jaar lang extreem zwaar was belast: veel zorgverleners waren zelf ziek of hadden de zorg verlaten. Daarbij kwam dat er door de coronazorg al anderhalf jaar veel gewone zorg was uitgesteld die moest worden ingehaald, terwijl de (nieuwe) gewone zorg en de coronazorg doorliepen. En de herfst en de winter kwamen eraan, met alle gewone (griep- en verkoudheids)virussen die daarbij hoorden.

In die situatie was het begrijpelijk dat de Staat het zekere voor het onzekere heeft genomen en het CTB heeft ingevoerd, zowel om kwetsbare mensen te beschermen als om de zorg te ontlasten. Voordat de Staat dit deed, was op Europees niveau ook al besloten tot het nemen van deze maatregel. Ook veel andere landen in de wereld voerden soortgelijke maatregelen in.

De wettelijke basis voor het CTB voldeed aan de eisen die de Grondwet en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) daaraan stellen.

Het CTB was als maatregel weliswaar ingrijpend, maar in de situatie van dat moment toch proportioneel. De Staat moest de grondrechten van alle burgers afwegen. Sommigen werden door het CTB gehinderd in hun privéleven, onderneming of andere vormen van deelname aan de samenleving, terwijl anderen daardoor juist werden beschermd in hun recht op leven en gezondheid, privéleven, onderneming of andere vormen van deelname aan de samenleving. Die afweging heeft de Staat gemotiveerd gemaakt; daarbij is hij binnen de beleidsruimte gebleven die het EVRM lidstaten gunt.

LTO-voorzitter vraagt BBB om mee te denken met derogatiebeschikking

Erwin Wunnekink, LTO-voorzitter Melkveehouderij roept de BoerBurgerBeweging op om niet de strijd aan te gaan tegen het opschorten van de derogatiebeschikking in 2026. Volgens hem moet de BBB juist tijd vrijmaken om plannen te gaan maken. “Tot die tijd zeggen wij: schuur zo dicht mogelijk tegen die derogatiebeschikking aan. Probeer te leveren op de punten die daarin staan.”

Het afschaffen van de derogatiebeschikking betekent voor onze boeren dat ze vanaf 2026 aan de Europese maximumvoorwaarden moeten voldoen bij het uitrijden van dierlijke mest. Nu genieten Nederlandse boeren nog een uitzonderingspositie. Als de derogatie verdwijnt breken er zware tijden aan voor de Nederlandse melkveehouderij.

Uit recent onderzoek van LTO bleek dat van zo'n 1400 melkveehouders driekwart financiële problemen verwacht door de aanhoudende problematiek. Ruim 40 procent is bang met zijn mest te blijven zitten.

"De boeren worden in een onmogelijke spagaat geduwd of ze ruimen 30 tot 50 procent van hun koeien, of ze begaan bewust een milieudelict in de hoop dat ze ermee wegkomen", aldus Wunnekink. Meer hierover bij WNL.

Adrian Newey verlaat Red Bull Racing

Adrian Newey gaat het team van Red Bull aan het eind van dit jaar verlaten. De gewaardeerde F1-ontwerper vertrekt na bijna 20 jaar bij Milton Keynes.

Newey kwam in 2006 bij Red Bull voor hun tweede F1-seizoen en heeft een groot aandeel gehad in het succes van het team door de jaren heen. Hij heeft geholpen om het team om te vormen van middenmoters en puntenscorers tot Grand Prix-winnaars en wereldkampioenen.

Red Bull heeft tot nu toe zes constructeurstitels en zeven coureurstitels opgeëist, vier van Sebastian Vettel en drie op de naam van Max Verstappen, en ze liggen momenteel op koers om in 2024 weer een dubbelslag te slaan.

In de aanloop naar de Grand Prix van Miami is nu echter bevestigd dat Newey in het eerste kwartaal van 2025 zijn functie als Chief Technical Officer neerlegt.

Vijf jaar cel voor roekeloos rijgedrag op de A35

De rechtbank Overijssel veroordeelt een 30-jarige man tot een gevangenisstraf van vijf jaar voor het veroorzaken van een ongeval. Dat is een jaar meer dan geëist. Volgens de rechtbank heeft de bestuurder opzettelijk belangrijke verkeersregels zo grof geschonden dat sprake is van vergaande minachting van de verkeersregels en het negeren van de belangen en veiligheid van andere verkeersgebruikers.

De man reed in de vroege ochtend van 4 september 2022 met extreem hoge snelheid in een personenauto met daarin drie passagiers over de A35. Op de A35 zag hij een bestelauto met aanhanger over het hoofd, waardoor hij met een snelheid van 228 km/u vol gas op de aanhanger inreed. Als gevolg van het ongeval overleed een van de inzittenden van de personenauto. Een andere inzittende liep ernstige verwondingen op. Ook de bestuurder van de aangereden bestelbus en zijn vrouw raakten gewond. 

Onbegrijpelijke keuzes
De rechtbank noemt de keuzes van de man onbegrijpelijk. De man reed eerst met snelheden variërend van 83 tot 139 km/u door de bebouwde kom van Hengelo om daarna met 228 km/u over de A35 te rijden. Op de plek van het ongeval gold een maximum snelheid van 100 km/u. Niet alleen lapte hij snelheidslimieten aan zijn laars, ook was hij onder invloed van alcohol en gebruikte hij tijdens het rijden lachgas. Tijdens de rit had de man zijn aandacht hoofdzakelijk bij het aangenaam bezighouden van zijn passagiers. Zo werd hij ondanks de zeer hoge snelheid afgeleid door filmpjes op YouTube en de muziekkeuze op zijn display. Ook maakte hij dansbewegingen zonder zijn handen aan het stuur te houden. Op het moment van het ongeval trapte hij het gaspedaal van zijn snelle auto vol in. Hij heeft verklaard dat hij op dat moment niet door de voorruit keek. 

Onherstelbaar leed
Door het veroorzaken van dit ongeval heeft de man veel leed toegebracht aan slachtoffers en nabestaanden. Eén van de inzittenden overleed aan de gevolgen van het ongeval en laat kinderen en een broer achter. De bestuurder van de bestelbus, een marktkoopman, en zijn echtgenote hebben niet alleen letsel opgelopen, maar ook hun bedrijf verloren. Dat de man bij de verzekeraar ook nog de schuld van het ongeval probeerde af te schuiven op de bestuurder van de bestelbus noemt de rechtbank schokkend.

Bevel gevangenneming
Uit het strafblad van de man blijkt dat de man eerder is veroordeeld voorverkeersdelicten. En ook enkele weken na het veroorzaken van het ongeval beging de man weer een forse snelheidsovertreding. De rechtbank heeft een bevel tot gevangenneming afgegeven omdat zij het onaanvaardbaar vindt dat de man in vrijheid het onherroepelijk worden van dit vonnis kan afwachten. Dat betekent dat de man per direct kan worden gevangen gezet. Naast de gevangenisstraf krijgt de man een rijtontzegging van vijf jaar opgelegd.

FOK! Wat een weer: zomers weer

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goede morgen!

Vanochtend zijn perioden met zon. Op veel plaatsen blijft het droog, alleen in het westen kan eerst nog een bui voorkomen. De wind komt uit een noordelijke richting en is zwak tot matig.

Vanmiddag zijn er perioden met zon. Later is er een kans op een onweersbui, vooral in het zuidoosten. Hierbij kunnen er hagel en windstoten voorkomen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C vlak aan zee tot 27°C in het oosten van het land. De wind komt uit het noordoosten en is matig.

Vanavond is het licht bewolkt en kan er nog een enkele onweersbui voorkomen. De wind komt uit een oostelijke richting en is matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig.

Vannacht is het droog. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 14°C. De wind komt uit het noordoosten en is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Tot morgen!

                   

Zonsondergang in het Noordsterpark (Foto: Rob iov DJMO)
Zonsondergang in het Noordsterpark (Foto: Rob iov DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                              

Random Pics van de Dag #1262

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1275
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
review
Er zit muziek in Doctor Who, al kan het soms wat eentonig zijn
review
Het nieuwe seizoen van Doctor Who gaat van start met een klassieke opener
©FOK.nl e.a.