CD: Tomorrowland - Melodia

Wanneer aanwezigheid op een bepaald festival of concert geen optie is, is de oplossing vaak een live-cd. Deze plaat is net iets anders, maar biedt wel uitkomst voor de thuisblijvers in het geval van het legendarische Tomorrowland.

Het festival, dat meestal binnen no-time is uitverkocht, had dit jaar als thema 'The Secret Kingdom of Melodia'. Geheel in die stijl is deze luxe 3CD-uitgave op de markt gebracht en iets wat gelijk opvalt is de manier van verpakken. De CD's zitten verscholen in een echt ogend boek, en als dit magische boek wordt opengeslagen, valt er te zien dat er echt is nagedacht over het design van deze box. En het is niet helemaal een nepboek, er zijn daadwerkelijk foto's in te vinden van Tomorrowland 2015 en daar is van af te leiden dat het weer een mooie editie geweest moet zijn, maar vooral ook één groot feest.

Maar dan de muziek. Wanneer de cd's afgespeeld worden, kan er op de playlist die op de pagina na het opbergvakje te vinden is, gekeken worden welke knaller de luisteraar wil opzetten. Zo zijn er op de drie cd's mixes te vinden van Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Oliver Heldens, Robin Schulz en Steve Angelo. Stuk voor stuk namen van formaat, en van die laatste zullen zelfs bezoekers van het festival afvragen of ze die wel hebben zien optreden. Het antwoord is nee, Steve Angelo is opgenomen doordat hij op een andere editie van Tomorrowland heeft opgetreden. Op de cd's zijn veel nummers te vinden die al regelrechte radiohits zijn, maar ook veel nieuwe muziek uit de creatieve breinen van de dj's.

Het is geen live-experience. Dat is jammer, want tegenwoordig is dat met geluidstechniek makkelijk te realiseren, en zou een luisteraar zich meer kunnen wanen in The Secret Kingdom of Melodia. Toch maar gewoon proberen aan een kaartje te komen volgend jaar?