DVD/CD: Racoon - Another Night

Wat kunnen tijden veranderen. Van de hardcore-herrie die zanger Bart van der Weide en gitarist Dennis Huige de vorige eeuw maakten naar het herkenbare Racoon-geluid van de laatste pak-hem-beet zes jaar. Het zijn altijd mooie mixjes, de CD's van Racoon. Poppy ritmes met vrolijke ondertoon afgewisseld door fragiele nummers. Hier en daar een zomerknaller zoals Feel like flying en Icecream time, en dan weer een Autumn tune.



Zo is het nieuwe materiaal, Another Night van Racoon ook, een CD en DVD met op beiden de live-registratie opgenomen in Neerlands mooiste concertzaal, Paradiso.
Je krijgt dus 2 geluidsdragers voor de prijs van één, dat is al mooi meegenomen. Verder doet Racoon ook niet lullig, 22 nummers en ook nog eens 9 videoclips en de studiosessies van Another day op DVD. Bijna 90 minuten lang de Racoon-gitaarriedels en de zang van van der Weide in het opbeurend concert van 29 december 2005. "Als het aan ons lag spelen we hier elke avond" roept van der Weide tegen het publiek. Ze spelen met gepaste passie en enthousiasme en zetten een goede show neer die het grootste gedeelte van hun uitgebrachte materiaal dekt. De up-tempo toppers staan er bijna allemaal wel op, afgewisseld met rustige juweeltjes als Walk away en Love you more.
Het geluid is ook goed, opgenomen door de rotten in het vak van Fabchannel. De zang is duidelijk, de mondharmonica scheert uit de luidsprekers en de ritme- en gitaarsectie zijn niet te overheersend.

Racoon Het enig minpuntje dat ik wel eens bij Racoon CD's voelde was het Racoon-geluid zelf. Dezelfde intonatie van de zang en de bekende Racoonmelodiën. Maar bij Another Night bleef dat eigenlijk achterwege. Misschien wel vanwege de afwisselende setlist of de subtiele verschillen in de live-uitvoeringen. Het kan ook nog het feit zijn dat er van verscheidene CD’s materiaal op staat en hierdoor de volgorde nog niet bekend voorkomt. Maakt eigenlijk ook niet uit, het is gewoon een lekkere uitgave die niet misstaat op menig zomeravondje met een barbecue en witbier en een ondergaande zon. Luister, kijk en geniet...



Label: Pias Releasedatum: 10-04-2006 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!