Beautynieuws November 2003

Je hebt ze vast al in de verschillende winkels zien liggen: de mooie geschenkverpakkingen van verschillende geuren en andere luxe verzorgingsproducten. Leuk om cadeau te geven, maar ook zelf te kopen: in deze periode krijg je voor ongeveer hetzelfde bedrag als waarvoor je normaal jouw favoriete geurtje kan kopen, een mooie geschenkset, met een leuk extraatje. Zeker de moeite waard om eens rond te kijken dus!

Mannelijke cadeau's
Eén van de leukste cadeauwinkels op het gebied van verzorging, is in mijn ogen Rituals. Alle producten zijn mooi verpakt, en er is voor ieder wat wils. Ook aan de heren is uiteraard gedacht: dit cadeaupakket bestaat uit een scheercrème, deo spray, doucheschuim en gezichtslotion.


Geef je liever een geurtje cadeau? Ook op dat gebied is er weer heel wat nieuws.

Onderin, van links naar rechts:José Eisenberg, Kiton (in geschenkverpakking met de teddybeer), Nikos for Men, Carolina Herrera 212 White Limited Edition, Lui van Rochas. Linksbovenin: Gucci pour Homme, rechtsbovenin: cadeauverpakking Tommy (geurtje en douchegel).

Natuurlijk is elke geur persoonlijk, en heeft iedereen zo zijn eigen voorkeur. Grofweg, en na eigen snuffelwerk, zou je echter kunnen stellen dat de geuren van José Eisenberg en Nikos for Men een leuk idee zijn om cadeau te doen aan de wat oudere mannen, terwijl de anderen misschien beter in de smaak zullen vallen bij de jongere generatie. Maar, zoals gezegd, dat verschilt natuurlijk wel per persoon.

Feestelijke geuren voor dames
Ook voor de dames is een geurtje altijd een leuk cadeau-idee. Ook voor hen zijn er weer verschillende cadeau-verpakkingen en special editions in de winkel te vinden.

Bovenin: De Glowkit van J.Lo, bestaande uit een eau de toilette en drie make-upproducten. Daaronder: 212 White Limited Edition van Carolina Herrera, Tommy Girl Shimmering Body Mist, uit de gelimiteerde All that Glitters collectie en Jill Sander Sensations geparfumeerd lichaamspoeder. In het midden een mooie geschenkdoos van DKNY Women, met rechts hiervan de Gucci Eau de Parfum II, Histoire d'Eau Améthyste en José Eisenberg.

Net als bij de herengeuren, is ook hier de keus weer erg afhankelijk van de persoon. De Glowkit van J.Lo en het glitterende geurtje van Tommy, zijn leuk voor jonge meiden. 212 White is een hele rustige, klassieke geur, die alleen al vanwege de bijzondere verpakking (twee kleine ronde flesjes die in de verpakking één geheel vormen) bij vrijwel iedereen in de smaak zal vallen. Het poeder van Jill Sander geef je natuurlijk aan iemand die fan is van dit geurtje, terwijl Gucci Eau de Parfum II en Histoire d'Eau Améthyste vanwege hun mooie rozige kleur en luxe verpakking ideaal zijn om cadeau te geven aan je partner. Het kristallen flesje van José Eisenberg valt zonder twijfel in de smaak bij moeders, en de geschenkset van DKNY is het ideale cadeau voor de jonge zelfstandige vrouw. Maar goed, ook hier geldt, smaken verschillen, dus let goed op de persoon voor wie je het geurtje koopt.

Verschillende geschenken
Naast geuren zijn er natuurlijk nog veel meer mooie geschenkverpakkingen van verschillende producten verkrijgbaar.


Kneipp heeft voor iedereen die van douchen en/of badderen houdt een passend cadeau. Op deze foto zie je drie voorbeelden, een leuke tobbe met lavendelproducten, een luxe doos met naar rozemarijn geurende producten en een stoere verpakking met kruidige producten, die speciaal voor mannen bedoeld is. Alle verpakkingen bevatten minimaal één normaal product, en enkele miniproducten. De luxe geschenkdoos heeft zelfs drie "fullsize" producten en een mini-handdoekje.


Ook bepaalde make-upproducten zijn zo feestelijk verpakt, dat ze goed cadeau gedaan kunnen worden, al mag je ze natuurlijk ook gewoon cadeau doen aan jezelf Het meest in het oog springend op deze foto is de zogenaamde make-upagenda. Een agenda die niet gevuld is met papier, maar twee "vellen" make-up. Alles zit erin, van poeder tot lipgloss, en de agenda is natuurlijk (als je de make-up eruit haalt) ook gewoon te vullen met papier. De make-upagenda is verzonnen door Concepts of Beauty (CoB) en verkrijgbaar bij de meeste drogisterij/parfumerieketens zoals Douglas, Etos en DA, maar ook bij de V&D. Ook de producten direct rechts van de agenda, een palet met oogmake-up en lipstick en losse nagellak en lipgloss, zijn van CoB. Helemaal bovenin zie je de Shimmer Capsules van Boots No7, roll on glitters die je over heel je gezicht en lichaam kan gebruiken. Lancôme geeft je goudglinsterende lippen met hun Star Gloss Or, met heel veel kleine gouden glittertjes. Helemaal onderin tenslotte zie je Tommy Girl Glitter Galore, leuk passend bij het eerder genoemde geurtje, en bedoeld om heel je lichaam te laten glitteren.


Op zoek naar originele cadeautjes? Hier wat tips! Wat dacht je van deze hartvormige kruik van Silly Gifts? Of de theezakjes voor in bad van Rituals? Ook de relax-kit van CoB, met o.a. massageolie, kaarsjes en wierook is leuk om cadeau te geven. Zoek je meer wat exclusiefs? Dan zou je eens bij Lush in de Amsterdamse Kalverstraat, of gewoon op internet, een kijkje kunnen nemen. Zij verkopen mooie, veelal handgemaakte zeep en zeepachtige producten. Voor de kerstdagen is deze badbruisbal met een klein hulstblaadje (oplosbaar) erin verwerkt erg leuk, net als de mooi verpakte Orange & Spice soap, die lekker pittig ruikt.


Wat geef je iemand die alles al heeft, of uren kan tutten met haar nagels? Deze geschenkdoos van Koh is misschien een goede optie. In deze strak vormgegeven zwarte doos, vind je de op de foto afgebeelde producten: Purifying Hand Bath (twee bruistabletten) en Hand Peeling, Essential Hand Nourisher (heerlijke pot handcrème) en Calcium Nail Whitener, om de nagels er gezond uit te laten zien.


Ook de geschenkdoos van Herôme is leuk om cadeau te geven. Hierin vind je de Cuticle Softener Pen, de Natural Nail Whitener en een tasverpakking van de befaamde Herôme handcrème. Hou je meer van gekleurde nagels, dan zou ik zeker Nailfinity van Max Factor eens gebruiken. Nagellak in hippe kleuren die tegen een stootje kan en dagenlang blijft zitten, altijd handig tijdens de feestdagen. Hou je meer van glitterende glamournagels, dan moet je eens bij Etos kijken, waar zowel in de eigen collectie, als die van Boots No7 verschillende nagellakken te vinden zijn, waarvan je er rechts op de foto twee ziet.