Haastige spoed is zelden goed

Haastige spoed is zelden goed. Dat bleek gisteren, 18 juni, maar weer op de nieuwe autoweg N18 bij Groenlo. Een 30-jarige man uit Hengelo mag zich binnenkort verantwoorden voor de rechter nadat hij een aanrijding veroorzaakte en daarna doorreed.

De man had blijkbaar nogal wat haast toen hij bij Groenlo achter een personenauto kwam te rijden. Omdat de bestuurster van de auto niet harder ging rijden toen de man vlak achter haar ging rijden en daarbij lichtsignalen gaf, besloot hij haar rechts in te halen. Bij deze inhaalactie schampte hij de auto, maar dat was voor de Hengeloër geen reden om te stoppen.

De 73-jarige bestuurster van de personenauto liet het daar niet bij zitten en besloot de man te volgen, maar raakte hem na een korte achtervolging kwijt. Haar bijrijder had het kenteken genoteerd, waarmee het tweetal zich even later meldde op het politiebureau in Enschede.

Aan de hand van het kenteken kon de gehaaste man worden achterhaald en kort daarna aangehouden. Na verhoor werd hij weer vrijgelaten, maar hij moet zich binnenkort melden bij de rechtbank.