IJshockeyers verliezen eerste drie WK-duels

Voor de Nederlandse ijshockeyers zit een promotie er op het wereldkampioenschap niet meer in. In Belfast komt de ploeg in actie in divisie 1B, het derde niveau van het mondiale ijshockey.

Alleen de winnaar van de divisie, bestaande uit zes landen, promoveert naar divisie 1A, maar dat is voor Nederland niet meer mogelijk. Een goal van Steve Mason zette tegen Japan geen zoden aan de dijk, waardoor het duel met 1-6 verloren werd. Tegen Litouwen kwam Nederland helemaal niet tot scoren, maar werden wel acht tegentreffers genoteerd.

Woensdag stond Nederland tegenover Kroatië, dat met de nodige spelers uit de Russische topcompetitie KHL in de eerste periode over Oranje heen walste. Raymond van der Schuit deed met twee treffers nog wat terug, maar het kon een 2-6 nederlaag en definitieve uitschakeling niet voorkomen. 

Nederland speelt nog tegen Groot-Brittannië en Estland. Het Estse team staat ook nog op nul punten na drie nederlagen en voor Nederland is het duel tegen Estland van doorslaggevend belang: naar alle waarschijnlijkheid eindigt de verliezer van die wedstrijd op de laatste plek en dat betekent degradatie naar divisie 2A, waar Nederland vorig jaar nog uit promoveerde.