Desastreuze datingperikelen

Voor je verder leest eerst dit: Don't do this at home! Laten mijn desastreuze datingperikelen die ik verderop uit de doeken ga doen, voor iedereen een waarschuwing zijn. Je zal het zien, mijn strategie leidt tot niets. Geen relatie en nauwelijks seks. De misère begon zoals het meestal begint. In het werkelijke leven kwam ik haar niet tegen. Die verleidelijke ongelooflijk leuke mooie lange slanke lekkere jonge meid. Die na kennismaking ook nog intelligent, levenswijs en creatief blijkt te zijn, humor heeft en met wie ik helemaal op dezelfde golflengte zit. En die me tenslotte nadat ze me wild fladderende vlinders in mijn buik bezorgd heeft vraagt of ik zin hebt om met haar mee naar huis te gaan om er een spetterend slot aan te maken. Misschien het begin van een lang en gelukkig leven. Niet dus!

Hoewel de werkvloer een beruchte voedingsbodem is voor seks en relaties heb ik nooit een daarvoor geschikte collega gehad en voor het uitgaansleven mis ik het killersinstinct. Ruim voor ik een mooie subtiele intelligente humoristische openingszin kan bedenken waarmee ik het misschien zou aandurven is iemand met minder zelfkritiek me te snel af. Met een opmerking zo krom, zo plat, zo afgezaagd en zo kansloos dat ik van plaatsvervangende schaamte door de grond ga. Maar een frommelgoal is ook een goal. De fraaie dame om wie het draait en die het voor het uitkiezen heeft, lacht er toch om en het einde van het liedje is dat in mijn plaats een of andere lelijke domoor met haar mee naar huis gaat. Ze verdient beter maar weet zij veel. Ook de supermarkt, de buurt, de straat of feestjes zijn overschatte ontmoetingsgelegenheden. En toen het dan eens een keer lukte om via de winkel van een lokale neringdoende door te dringen tot een dame met alle gewenste kwaliteiten, wilde ze alleen vrienden zijn.

Uiteindelijk kom je dan vanzelf op een of andere datingsite terecht. Daar begon het weer van voren af aan. Profielfoto's bekijken. De leukste foto's blijken altijd toe te behoren aan meiden die 10, 20, soms bijna 30 jaar jonger zijn. Geen wonder dat er onder mijn uiteraard talrijke mededingers altijd genoeg mannen zitten die jonger zijn dan ik, sommige misschien aantrekkelijker. Voor de volledigheid moet ik de mogelijkheid openhouden dat er zelfs een man tussen zit die alles in aanmerking genomen echt een betere partij is dan ik. Maar wat doet het er toe, wat weet zo'n meid van 30 nou helemaal? Beetje te jong voor mij misschien maar van het lezen van profielen van dames die de jaren des onderscheids bereikt zouden moeten hebben, word ik niet per se vrolijk. Hoe vaak ik al niet glaasjes wijn bij de open haard voorbij heb zien komen, of wensenlijstjes waaraan ik niet eens zou willen voldoen. Maar ondertussen blijf ik dus achter elk net vissen. Of het nu voor een date met seks toe is of voor een heuse relatie, ik mis er de geschikte instelling voor. Mijn strategie is een mislukkingenstrategie. Zou ik dan een ouderwetse verstokte vrijgezel zijn? Misschien zou ik een prijsvraag moeten uitschrijven voor wie het tegendeel bewijst. Met mij als hoofdprijs!